bluelotus 14 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα. Εχω ενα μεγαλο προβλημα εδω και αρκετες μερες το οποιο δεν εχω καταφερει ακομα να λυσω. Πριν σχεδον 10 μερες (ισως και περισσοτερες) ενας απο τους clown loaches μου σταματησε να τρωει. Καθοταν συνεχως κοντα στο θερμοστατη και δεν κολυμπουσε πολυ. Θεωρησα οτι για να μην τρωει μαλλον εχει καποιο εσωτερικο παρασιτο και ετσι απευθυνθηκα στον petshopα για να μου δωσει καποιο φαρμακο. Με προετρεψε να αγορασω απο κανονικο φαρμακειο ενα φαρμακο "flagyl". Το εβαλα λοιπον (το μισο σε ποσοτητα), αφου το διελυσα σε νερο μεσα στο ενυδρειο και περιμενα 3 μερες (οπως μου ειπε) αλλα τιποτα.Στο τελος της 3ης μερας εκανα αλλαγη στο νερο γυρω στο 40%. Στο μεταξυ παρατηρησα οτι το ψαρι μου ξυνοταν συχνα στις πετρες. Ετσι ξαναπηγα στο petshop και αυτη τη φορα μου ειπε να δοκιμασω costapur. Εβαλα για 3 μερες (1η-3η-5η) απο 1.5ml. Τελικα το ειδα πιο κινητικο το ψαρι αλλα και παλι δεν τρωει οταν ριχνω φαγητο. Στο μεταξυ με εχει "σκαλωσει" παρα πολυ το γεγονος οτι πλεον ξυνονται περισσοτερο ολα τα ψαρια, κατι που δεν εκαναν παλιοτερα. Δεν θα επρεπε με το costapur να μην εχουν τετοιο θεμα; Τι προτεινετε να κανω; Το ενυδρειο μου ειναι 54l με 5 clown loach, 4 corydoras, 1 pleco και 3 tiger barbs (και 2 anubias) Απο μετρησεις που εκανα: χλωριο 0, NO2 0, NO3 50, GH >7, KH 3, PH 6.4-6.8, Θερμοκρασια στους 24. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 14 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα και καλώς ήρθες ! Κάνε έναν κόπο και συμπλήρωσε :Φόρμα Διάγνωσης Ασθένειας επίσης μην ξεχάσεις φωτογραφίες , είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τη διάγνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 14 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα. Εχω ενα μεγαλο προβλημα εδω και αρκετες μερες το οποιο δεν εχω καταφερει ακομα να λυσω. Πριν σχεδον 10 μερες (ισως και περισσοτερες) ενας απο τους clown loaches μου σταματησε να τρωει. Καθοταν συνεχως κοντα στο θερμοστατη και δεν κολυμπουσε πολυ. Θεωρησα οτι για να μην τρωει μαλλον εχει καποιο εσωτερικο παρασιτο και ετσι απευθυνθηκα στον petshopα για να μου δωσει καποιο φαρμακο. Με προετρεψε να αγορασω απο κανονικο φαρμακειο ενα φαρμακο "flagyl". Το εβαλα λοιπον (το μισο σε ποσοτητα), αφου το διελυσα σε νερο μεσα στο ενυδρειο και περιμενα 3 μερες (οπως μου ειπε) αλλα τιποτα.Στο τελος της 3ης μερας εκανα αλλαγη στο νερο γυρω στο 40%. Στο μεταξυ παρατηρησα οτι το ψαρι μου ξυνοταν συχνα στις πετρες. Ετσι ξαναπηγα στο petshop και αυτη τη φορα μου ειπε να δοκιμασω costapur. Εβαλα για 3 μερες (1η-3η-5η) απο 1.5ml. Τελικα το ειδα πιο κινητικο το ψαρι αλλα και παλι δεν τρωει οταν ριχνω φαγητο. Στο μεταξυ με εχει "σκαλωσει" παρα πολυ το γεγονος οτι πλεον ξυνονται περισσοτερο ολα τα ψαρια, κατι που δεν εκαναν παλιοτερα. Δεν θα επρεπε με το costapur να μην εχουν τετοιο θεμα; Τι προτεινετε να κανω; Το ενυδρειο μου ειναι 54l με 5 clown loach, 4 corydoras, 1 pleco και 3 tiger barbs (και 2 anubias) Απο μετρησεις που εκανα: χλωριο 0, NO2 0, NO3 50, GH >7, KH 3, PH 6.4-6.8, Θερμοκρασια στους 24. Έχεις μετρήσει σίγουρα σωστά ?? Είναι υπερβολικά πολλά !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelotus 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #4 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Νομιζω οτι ειναι σωστο... :/ Εχω τα καρτελακια με τις πολλαπλες μετρησεις της esha και τοσο μου βγαζει. Το χρωματακι ειναι μεταξυ 25-50... ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:54- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):eheim 2213 3 λιτρων με siporax (+μπλε,λευκο σφουγγαρι) - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1 χρονο+2 μηνες- Ψάρια (είδη και αριθμός): 5 clown loach, 3 tiger bars, 4 corydoras, 1 pleco- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 mini wafers mix- tropical + 5 supervit granulat-tropical ημερησιωςΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 6,4-6,8- KH: 3- GH:>7- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):???- ΝΟ2 (νιτρώδη):0mg- ΝΟ3 (νιτρικά):25-50mg- Θερμοκρασία:24 CΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Strips: esha aqua quick testΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: clown loach- Ιστορικό Ψαριού: ηλικια (στο ενυδρειο αυτο) 4μηνες, 6-7 εκατοστα μεγεθος, υγιεστατο μεχρι πριν λιγες μερες- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):μικρη κινητικοτητα, καθολου τροφη, εντονο ξυσιμο σε πετρες- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ich πριν 4 μηνες σε καρδιναλιο που ειχα- αμεση θεραπεια με costapur ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:1)flagyl, 2)costapur -Δοσολογία:1)250mg, 2)1.5ml για 3 μερες -Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Δυστυχως ελλειψη καμερας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 τα στικακια ειναι αναξιοπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 14 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Σε 54 λιτρα εχεις τοσα ψαρια?? Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 14 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Ας επικεντρωθούμε στο να σώσουμε το ψαράκι και βλέπουμε μετά για το ενυδρείο που σίγουρα έχει πολλά προβλήματα. Δυστυχώς χωρίς φωτό δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Παρατηρείς τίποτα σημάδια πάνω του; Τι τροφές χρησιμοποιείς; Για αρχή συχνές αλλαγές νερού να φύγουν απο κει μέσα ο,τι έχει ξεμείνει απο τα φάρμακα που έριξες και να μειωθούν λίγο τα νιτρικά σου. Πριν πόσο καιρό μπήκε το τελευταίο φάρμακο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 14 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Δεν διαφωνω οτι πρεπει να σωθει το ψαρακι αλλα επειδη καποτε ειχα αυτα τα ψαρια σε 160 λιτρα και οχι σε 54 καποιοι "μου την επεσαν" λεγοντας μου για νανισμους κλπ και προτρεποντας με να τα διωξω πραγμα που εκανα.Δεν καταλαβαινω γιατι το να αλλαξουν ενυδρειο πηγαινοντας σε μεγαλυτερο να μην ειναι ενας τροπος για να σωθει το ψαρακι.Συγνωμη αν κανω λαθος. Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 14 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Αν υπάρχει ενεργή ασθένεια τώρα το ψάρι δεν θα καλυτερέψει απλά και μόνο με τα περισσότερα λίτρα. Σίγουρα ο νανισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, και μπράβο σου που τα αφαίρεσες απο το ενυδρείο, πραγματικά. Αλλά στα 7 εκατοστά που αναφέρει ο φίλος δεν υπάρχει, ακόμα, θέμα νανισμού. Θα υπάρξει σύντομα όμως, αν φυσικά επιβιώσει απο την ασθένεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelotus 15 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Καλησπερα και παλι. Θα ηθελα να ενημερωσω αρχικα οτι δεν εχω σκοπο να προκαλεσω προβλημα σε κανενα ψαρι. Εχω και ενα ενυδρειο 120 λιτρων το οποιο στηνω αυτη τη στιγμη για να μεταφερθουν αργοτερα εκει τα ψαρια που εχω τωρα. Αλλα και ως τωρα που εχω το μικρο ενυδρειο, μολις μου μεγαλωναν πολυ οι clown (9-10 εκατοστα) τους γυριζα στο petshop και επαιρνα μικροτερους. Δεν βρισκω κατι το κακο σε αυτο.... Νομιζω τουλαχιστον..... Τωρα στο θεμα της αρρωστιας του ψαριου μου: τελευταιο φαρμακο το εβαλα στις 13 (costapur) και χθες εκανα αλλαγη νερου κατα 30%. Δεν εχει καποιο σημαδακι η κατι (ακομα τουλαχιστον) παρα μονο μια ιδεα αδυνατισματος (ηταν ευτυχως καλοθρεμμενο οποτε παραμενει ακομα σε φυσιολογικα επιπεδα) και το ξυσιμο που ανεφερα και χθες (το οποιο κιολας μου κανει εντυπωση γιατι υπεθετα οτι με costapur που ειχα βαλει δεν θα επρεπε να συμβαινει κατι τετοιο). Σημερα που το παρατηρησα για λιγο περισσοτερο, φαινοταν σαν να καθαριζε τις γωνιες του ενυδρειου και σκεφτηκα οτι ιιιιισως κατι τρωει. Του εριξα λοιπον 2 flakes απο supervit της tropical και ευτυχως ειδα οτι τα εφαγε. Τωρα δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω περαν απο το να περιμενω για τυχον εξελιξεις... Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2013 - bluelotus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Σύμφωνα με http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/therapeies-diakosmitikon-psarion-2114/product/sera-costapur.html αυτό που χρησιμοποίησες είναι για το Ick ή για την αντιμετώπιση άλλων παρασίτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelotus 15 Δεκεμβρίου 2013 Author #12 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Ωραια... Το ξυσιμο δεν ειναι ενδειξη εξωπαρασιτων; Αρα αν το costapur καταστρεφει τα εξωπαρασιτα, τα ψαρια μου γιατι συνεχιζουν να ξυνονται; Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2013 - bluelotus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Δεν γνωρίζω αλλά αυτές τις μέρες Ick αντιμετωπίζω και εγώ χωρίς την χρήση αυτού του φαρμάκου , αύξησα την θερμοκρασία στους 30 . Λάβε υπόψιν σου ότι η κάθε θεραπεία θέλει και τον χρόνο της Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2013 - Juwell - Guppy 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelotus 15 Δεκεμβρίου 2013 Author #14 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Οποτε απλα, πιθανως να σταματησουν να ξυνονται σε λιγο καιρο και απλα προς το παρον δεν εχει ολοκληρωθει η "αναρρωση" τους; Υπαρχει περιπτωση να εχουν καποιο παρασιτο το οποιο να μην ειναι ουτε εμφανες ουτε θεραπευσιμο με costapur; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Αν είναι Ick που λές : Ich, a protozoan parasite, also known as white spot disease, is caused by the external parasite Ichthyophthirius multifiliis. This microscopic parasite has a multi-staged life cycle and is invisible during its theront stage. Theronts burrow into gill and skin tissue causing severe electrolyte loss and gill damage and promoting secondary bacterial and/or fungal infections. Early symptoms of this infection in fish include darting in the aquarium and scratching against the gravel and ornaments. Fish exhibit labored breathing and may remain at the water’s surface, near filters and aeration devices. White spots may or may not be visible on fish. Aν είναι κάτι άλλο , τι να σου πώ , δεν ξέρω . Πάντως και εγώ πρώτη φορά το είδα αυτό . Χωρίς φωτογραφίες κανείς δεν μπορεί να σου πεί με σιγουριά τι είναι Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2013 - Juwell - Guppy 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος