symvoulos 14 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Έχω ψιλόκοκο χαλίκι και ψαράκια neon , μπορώ να βάλω από πάνω άσπρη άμμο ώστε να βάλω και 6-8 γατόψαρα βυθού μικρού μεγέθους αλλά να μην χαλάσω βιολογία και να μην βγάλω τα ψάρια και τα φυτάκια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 14 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Έχω ψιλόκοκο χαλίκι και ψαράκια neon , μπορώ να βάλω από πάνω άσπρη άμμο ώστε να βάλω και 6-8 γατόψαρα βυθού μικρού μεγέθους αλλά να μην χαλάσω βιολογία και να μην βγάλω τα ψάρια και τα φυτάκια ; Φανταζομαι οτι εννοεις Corydoras. Δυστυχως δεν μπορεις να βαλεις αμμο απο πανω γιατι αυτη θα παει κατευθιαν κατω απο το χαλικι και θα χαθει... Γιατι ομως να μην βαλεις ετσι και αλλιως τα κορυ?Αν το χαλικι σου δεν ειναι αιχμηρο, μπορεις να τα βαλεις ανετα. Μπορεις να ποσταρεις μια φωτο απο το ενυδρειο/χαλικι? Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 14 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Έχεις σκεφτεί τι θα γίνει μόλις ανακατευτεί ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #4 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Φανταζομαι οτι εννοεις Corydoras. Δυστυχως δεν μπορεις να βαλεις αμμο απο πανω γιατι αυτη θα παει κατευθιαν κατω απο το χαλικι και θα χαθει... Γιατι ομως να μην βαλεις ετσι και αλλιως τα κορυ?Αν το χαλικι σου δεν ειναι αιχμηρο, μπορεις να τα βαλεις ανετα. Μπορεις να ποσταρεις μια φωτο απο το ενυδρειο/χαλικι? Sent from my GT-N7100 using Tapatalk το απόγευμα θα βάλω φωτό .... φοβάμαι γιατί παλιά ήταν το μόνο ψάρι που έχανα και κατέληξα ότι μάλλον έφταιγε το χαλίκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Οπως σου ειπε και ο Δημητρης δεν μπορεις να βαλεις αμμο πανω απο το χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 να και η φωτό σκέφτηκα επίσης να τραβήξω το χαλίκι περιφερειακά και να βάλω άμμο στη μέση και μπροστά...... τι λέτε; τα προφίλ από τα cory πάντως είναι απόλυτα στο ότι χρειάζεται και άμμος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 οτι σου ειπαν τα παιδια παραπανω ισχυει.μην το κανεις αυτο που σκεφτεσαι.τα ψαρια θα μεταφερουν τα υλικα εκει που δεν θελεις. δεν υπαρχει περιπτωση με κορυς μεσα να φτιαξεις αυτο που σκεφτεσαι και να παραμεινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 14 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Όχι.. είναι ακατάληλο το χαλίκι σου και φαίνεται αιχμηρό! Είχα το ίδιο ακριβώς χαλίκι και το άλλαξα με άμμο! Βάλε άμμο να ευχαριστηθείς να βλέπεις τα cory να κάνουν βουτιές στην άμμο σαν παλαβα!!! Μην φοβάσαι την διαδικασία.. είναι κάτι περισσότερο από μία κλασική αλλαγή νερού! Το να βάλεις και άμμο και χαλίκι.. είναι για περισσότερο έμπειρους από μας! Είχα ρίξει και εγώ αυτήν την ιδέα αλλά μου είπαν πως δεν είναι εύκολο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #9 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 ωραία.....αν δεν πειράξω βυθό και δεν βάλω corry's τί άλλο μπορώ να βάλω με τα neon σε 96lt ; Θα έχω μέσα μόνο 12 neon Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 14 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Σε ότι αφορά την ψαροσύνθεση.. θα αφήσω να σε συμβουλέψουν αλλοι πιο έμπειροι! Είμαι μόνο μερικούς μήνες στο χόμπυ! Μπορώ να βοηθήσω μόνο σε ότι έχει σχέση με καταστάσεις που έζησα και τις έμαθα καλά! Επίσης νομίζω πως το χαλίκι σου είναι ασβεστολιθικό! Πρέπει να το τεστάρεις οπωσδήποτε για να ξέρεις.. γιατί αυτό θα παίξει ρόλο στο τι ψάρια θα βάλεις μέσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 ψάρια υπάρχουν είδη μέσα και έχεις δίκιο ξέχασα να το τεστάρω μιας και ήρθε μαζί με το ενυδρείο....δεν με προβλημάτισε γιατί είδη έχω ph 7 που είναι μέσα στα ώρια για τα ψαράκια μου...... ο φόβος μου είναι μην αλλάζοντας τον βυθό χάσω την βιολογία του ενυδρείου και αρχίσουν προβλήματα....... αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο βουρ για αλλαγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 14 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Αν το κάνεις σωστά δεν θα χάσεις τίποτα.. και θα καθαρίσει και όλη η μπίχλα που πιθανόν να έχει ο βυθός σου! Κρατάς νερό σε κουβάδες και στον ένα κουβά βάζεις τα ψάρια μαζί με μία αεραντλία και θερμοστάτη. Αδειάζεις το υπόλοιπο νερό και το πετάς. Καθαρίζεις καλά την γυάλα σου (εγώ την έβγαλα στο μπαλκόνι και την έπλυνα με το λάστιχο) και τέλος! Εννοείται πως το φίλτρο και τα υλικά του δεν τα πειράζεις, τα πλένεις μόνο με νερό από το ενυδρείο! Μετά άσε την φαντασία σου να δημιουργήσει.. Και για να δείς τη διαφορά... είναι το πριν και το μετά στο ενυδρείο μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #13 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 (edited) οκ με έπεισες....δευτέρα-τρίτη αγορά άμμου ....και μέχρι Κυριακή αλλαγή ! Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2013 - symvoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 14 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Χα.. Χα.. ήμουνα σίγουρη! Μόνο που τα ψάρια βυθού όπως είναι τα cory.. λένε πως καλό είναι να περημένουμε λίγο για να τα βάλουμε γιατί δεν είναι στρωμένος τελείως ο βυθός! Εγώ επιδή δεν είχα άλλη επιλογή επιδή είχα ήδη cory.. τα έβαλα αμέσως μετά την αλλαγή! Εχει περάσει αρκετός καιρός από τότε και το ενυδρείο και τα ψαράκια μου είναι υγειέστατα! Αν έχω ξεχάσει κάτι ή κάνω κάπου λάθος.. ας με διορθώσει κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία.. Θα περημένω να διαβάσω νέα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #15 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 μιας και είμαι σε φάση έρευνας για πείτε μου πόσα κιλά άμμο χρειάζομαι για ενυδρείο 80Χ35Χ40 ; βρήκα τιμη για λευκή χαλαζιακή 2€/kg υπάρχει κάτι φτηνότερο ή καλά είμαι; και άλλη μια ερώτηση έχω ένα Άγγιστρους το οποίο το φιλοξενούσα στο ενυδρείο με τα γκάπυ. Το έβγαλα και το έβαλα μαζί με τα νέον ...έκανα καλά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Βασικα λευκη δε θα έβαζα γιατι θα γίνει μπεζ κάποια στιγμη έτσι οι αλλιώς. Επίσης το λευκό στο βυθό διαβάζω ότι στρεσάρει τα ψάρια. Εγω θα σου πρότεινα 25 κιλά. Τα 40 κιλα χαλαζιακή τα πήρα 16€ και εσυ βρηκες 2€ το κιλό;;;; Πολυ ειναι ρε φίλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #17 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 σε ευχαριστώ νομίζω ότι έχεις δίκιο και ότι η φυσική θα δείξει πιο......φυσική!!!!! βρήκα από υλικά οικοδομών 25kg 8€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 σε ευχαριστώ νομίζω ότι έχεις δίκιο και ότι η φυσική θα δείξει πιο......φυσική!!!!! βρήκα από υλικά οικοδομών 25kg 8€ Μια χαρα τιμη, super. Η μπεζ άμμος ειναι πράγματι πιο ωραία, εγω τη χαζεύω πάντως, σα να έχω φυσικό scape στο σπίτι μου ειναι! Θέλει καλό πλύσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 17 Δεκεμβρίου 2013 #19 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Μεγάλο θέμα η άμμος!!! Αυτό που κατάλαβα είναι.. "να σου κάτσει".. Εύχομαι να σου κάτσει καλά! Τα 25 kg και εγώ νομίζω πως σου είναι υπερ αρκετά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #20 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Μεγάλο θέμα η άμμος!!! Αυτό που κατάλαβα είναι.. "να σου κάτσει".. Εύχομαι να σου κάτσει καλά! Τα 25 kg και εγώ νομίζω πως σου είναι υπερ αρκετά! τι εννοείς να σου "κάτσει"; γιατί να ΜΗΝ "κάτσει" ;;; Μην ξεχνάς ότι εσύ με έπησες !!! Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2013 - symvoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2013 #21 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Ελπιζω να μη πηρες πολυ ψιλη αμμο (πουδρα) οπως επισης και να μην εκανες παχυ στρωμα βυθου με την αμμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #22 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 ακόμα δεν πύρα ... τι κοκομετρία να ζητήσω και πόσα εκατοστά να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2013 #23 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/topic/51697-oeooaaiyii-aaioaenaassi-eae-aoeuo/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Δεκεμβρίου 2013 #24 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Θεωρώντας πως οι διατάσεις του βυθού είναι 80*35 εκατοστά, με 25 κιλά άμμο ο βυθός σου θα έχει 6 με 7 εκατοστά πάχος. Σκέφτεσαι να το φυτέψεις το ενυδρείο; Γενικά για τα cory, μπορούν άνετα να ζήσουν σε βυθό με χαλικάκι μικρής κοκομετρίας και φυσικά όχι αιχμηρό, αλλά τόσο εμείς, όσο και αυτά θα χάσουν μια απο τις αγαπημένες τους συνήθειες. Να χώνουν τη μούρη τους στην άμμο και να ανακατεύουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #25 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 σε ευχαριστώ αλλά δεν λέει για πάχος βυθού εκτός άμα δεν είδα καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος