kakouras 6 Φεβρουαρίου 2014 Author #101 Share 6 Φεβρουαρίου 2014 Ναι εκανα μια. Αυτη την στιγμη το νερο μου εχει αλλαχθει τουλάχιστον 2 φορες με τεχνιτο, συν το γεγονος οτι συλλεχθηκε τουλάχιστον 1 μίλι μακρυα απο την ακτη και απο βάθος 40 μέτρων. Αποκλείω το γεγονός να ηταν μολυσμένο. Αν ηταν το Αιγαίο μας εχει σοβαρό πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 6 Φεβρουαρίου 2014 #102 Share 6 Φεβρουαρίου 2014 Ναι εκανα μια. Αυτη την στιγμη το νερο μου εχει αλλαχθει τουλάχιστον 2 φορες με τεχνιτο, συν το γεγονος οτι συλλεχθηκε τουλάχιστον 1 μίλι μακρυα απο την ακτη και απο βάθος 40 μέτρων. Αποκλείω το γεγονός να ηταν μολυσμένο. Αν ηταν το Αιγαίο μας εχει σοβαρό πρόβλημα.Φίλε μου δεν το έγραψα για μόλυνση,εγώ μόνο από θάλασσα βάζω,απλά αν ήταν από θάλασσα δεν νομίζω να ήταν πείνα...αφού είναι όλο πλέον τεχνητό ίσως....άλλα σε 2-3 μέρες να πεινασει μανιταρι, πάλι δύσκολο μου φαίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 6 Φεβρουαρίου 2014 Author #103 Share 6 Φεβρουαρίου 2014 Η λάμπα μου φταίει είμαι σίγουρος, απλά δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω ντιμμερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 7 Φεβρουαρίου 2014 #104 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 Η λάμπα μου φταίει είμαι σίγουρος, απλά δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω ντιμμερ. Μου κάνει εντύπωση γιατί και εγώ την ίδια έχω χωρίς κανένα πρόβλημα...γιατί δεν την σηκωνεις απλά πιο ψηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 7 Φεβρουαρίου 2014 Author #105 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 Σε ποσα λιτρα την εχεις? Δεν παει πιο ψηλα, δεν την φωτο που εχω παραπανω. Θα ψαξω να βρω ενα ντιμερ να δω αν δουλευει με το φωτιστικο, εχω παραγγειλει την ιδια σε 9w και την περιμενω. Απο χθες εχω κανει μια λεντομπαρα μπλε 28εκ. (την ειχα για μουνλαιτ) το βασικο μου φωτιστικο, οτι εχει απομεινει φαινεται μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 7 Φεβρουαρίου 2014 #106 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 φιλε μου, θα συμφωνησω με τον kostakappa και τα άλλα παιδιά που σου ειπαν για τα θρεπτικα στο νερο σου. Η λάμπα σου ειναι μια χαρά, Τα κοράλλια σου απλα πεινάνε... Πρέπει το νερο σου να αποκτήσει θρεπτικά.. Εγω στο 30λιτρο εχω μια λάμπα 24 watt σε αποσταση λιγότερη απο 10 εκατοστα απο το νερο. Αλλα εχω καταλάβει οτι στα μ****α κοράλλια πρεπει το νερο να ειναι λιγο "βρώμικο" Καθε πρωί τα δικα μου ανοιγουν ολα προτου καν αναψω τη λάμπα με μονο φωτισμο απο ενα παράθυρο. Ρίχνε τροφούλα να φάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 7 Φεβρουαρίου 2014 Author #107 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 Απλα το πρωτο μανιτάρι το έχασα μολις δυο μερες αφού μπήκε στο ενυδρείο. Οπως και να έχει ξεκίνησα απο χθες τάισμα και βλέπουμε. Μου φαίνεται πολυ περίεργο παντως ολο αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 7 Φεβρουαρίου 2014 #108 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 Σε ποσα λιτρα την εχεις? Δεν παει πιο ψηλα, δεν την φωτο που εχω παραπανω. Θα ψαξω να βρω ενα ντιμερ να δω αν δουλευει με το φωτιστικο, εχω παραγγειλει την ιδια σε 9w και την περιμενω. Απο χθες εχω κανει μια λεντομπαρα μπλε 28εκ. (την ειχα για μουνλαιτ) το βασικο μου φωτιστικο, οτι εχει απομεινει φαινεται μια χαρα. Σου εγραψα και πιο πανω 27watt σε 37λιτρα αλλα ο βαρδας εχει 54 σε 30! Το ιδιο φωτιστικο εχω επισης....πιαστο στο τζαμι αντι στο γραφειο, και την πας οσο ψηλα θελεις την λαμπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Φεβρουαρίου 2014 #109 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 Σημερα εχασα και ενα μανιταρακι. Τα κοραλια πριν ψοφησουν βγαζουν ενα καφε μανδυα. Εχετε ιδεα τι μπορει να ειναι? ή ετσι γινεται πριν παραδοσουν το πνευμα? Ψαξε για slime disease.Βακτηριακη μολυνση ειναι αυτο που βλεπω στη φωτογραφια.Αν αυτη η γλιτσα σκορπισει μεσα στο ενυδρειο αν εχεις αλλα μανιταρια θα κολλησουν κι αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 7 Φεβρουαρίου 2014 Author #110 Share 7 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αυτο ακριβως ειναι, μου ανοιξες τα ματια. Ευτυχως με τις αλλαγες που εκανα μερα παρα μερα μαζευα και τι γλιτσα. Ασχημα ξεκινημα εκανα με το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 8 Φεβρουαρίου 2014 #111 Share 8 Φεβρουαρίου 2014 Δεν πειράζει....όλα για κάποιο λόγο γίνονται!Μην μασάς προχώρα και θα σε δικαιώσει το μικρό φίλε kakouras!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 8 Φεβρουαρίου 2014 Author #112 Share 8 Φεβρουαρίου 2014 Δεν τα παραταω ετσι ευκολα, αλλα ρε γ....ο εχω δώσει ενα σκασμο λεφτά, εχω κανει δυο ολονυχτιες να παραλαβω ζωντανά απο το καραβι που έρχεται στις τρείς τα ξημερώματα και μετα προσαρμογές κ.τ.λ., εχω κανει τοσο κόπο να βρω ζωντανά και το αποτέλεσμα ειναι να εχω 1 κεφαλι ζωντανο απο τα μπατονς και 5 κεφαλια απο 3 διαφορετικα φραγκς ζωανθους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 8 Φεβρουαρίου 2014 #113 Share 8 Φεβρουαρίου 2014 ΜΗΝ απογοητευεσαι φιλε kakouras! Δυστυχως το θαλασσινο ειναι το χομπυ της υπομονης. Ειναι ενας μαραθωνιος και εισαι ακομα στην αρχη του. Με επιμονη,υπομονη και αγαπη γι'αυτο που κανεις ολα θα γινουν...αλλα οχι αμεσως Δυστυχως η επαρχια και ειδικα τα νησια,ειναι σε πιο δυσκολη θεση...αλλα οταν θα γινει το μικρο το διαμαντι που φανταζεσαι θα εισαι ακομα πιο χαρουμενος λογω ολων αυτων των δυσκολιων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 8 Φεβρουαρίου 2014 Author #114 Share 8 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση παιδια. Παρεμπιπτόντως με λενε Γιωργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 9 Φεβρουαρίου 2014 Author #115 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Παιδια επεανερχομαι με το θεμα του φωτισμου μου. Τα κοοραλια μου ανοιγουν με το φως του ηλιου ενω οταν ανοιξουν αυτα του ενυδρειου κλεινουν. Σιγουρα δεν ειναι φυσιολογικο, αλλα δεν ξερω αν ειναι η ενταση του φωτισμου ή μπορει να ειναι το φασμα χρωματος που βγαζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Φεβρουαρίου 2014 #116 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Μη μασας Γιωργο.Στο τελος θα φτιαξεις κατι για το οποιο θα καμαρωνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 9 Φεβρουαρίου 2014 #117 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Για αρχή σήκωσε το φωτιστικό πιο ψηλά και βλέπεις....!Δεν νομίζω να είναι το φάσμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 9 Φεβρουαρίου 2014 Author #118 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Το φωτιστικο πιο ψηλα δεν παει, θα το βαλω να χτυπαει στην πλατη του ενυδρειου ωστε να μη χτυπαει τα κοραλια κατακουτελα και βλεπουμε..., περιμενω παραλληλα και την λαμπα των 9w. Μη μασας Γιωργο.Στο τελος θα φτιαξεις κατι για το οποιο θα καμαρωνεις Στρατο οταν τα καταφερω ολοι μαζι θα το καμαρωνουμε αφου με τις δικες σας συμβουλες και την δικη σας καθοδηγηση γινεται οτι γινεται. Μακαρι να τα καταφερω να δημιουρησω και ενα υγειες περιβαλλον να δειτει καποιοι και τα δικα σας φραγκς να αναπτυσονται μεσα σε αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #119 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Εχω ευχαριστα νεα, δεν ξερω τι αλλαξε αλλα σαν να πηρε μπρος το ενυδρειακι, την παρασκευη εβαλα ενα βραχακι με green star polyps το οποιο ανοιξε την ιδια μερα και παει μια χαρα, τα κεφαλια των ζωανθων που ειχαν διασωθει πανε μια χαρα και αυτα και εχουν ανοιξει και μερικα που δεν μου ειχαν ανοιξει ποτε. Αυτο που εχω κανει ειναι να μειωσω την φωτοπεριοδο απο δεκα σε πεντε ωρες και την ανεβαζω σταδιακα 10 λεπτα την μερα και σταματησα τις αλλαγες νερου. Η διατομικη αλγη εχει ακνει την εμφανιση της, περιμενω να κανει τον κυκλο της. Αυτη η επεμβαση που πρεπει να κανω αλλα την καθυστερω οσο μπορω μεχρι να βρει ενα "ρυθμο" το συστημα ειναι να φραγκαρω τα παραζωανθους κατω αριστερα (1 κεφαλι εχει επιβιωσει και αλλο ενα χαροπαλευευει) και να κατεβασω τα green star στη θεση τους για να ξεμπουκωσει το πανω αριστερα μερος του ενυδρειου. Θα περιμενω λιγακι και μετα στην αναξητηση παλι για frags. Απο μετρησεις ειμαι καλα και σταθερος, απλα τα νιτρικα μου εχουν ανεβει στο 20 παρολο που εχω και αλγη στο ενυδρειο, και chaeto στο φιλτρο και αντιφωσφορο αλλα νομιζω μεσα στα επιθυμητα ορια ειναι και αυτο. Ψαρι κρατιεμαι μεχρι να ολοκληρωσω το στοκαρισμα σε κοραλια και την διαμορφωση του aquascape γιατι ειναι μικρος ο χωρος και θα στρεσαριστει πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #120 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Λεω για μπουκωμενο ενυδρειο, θα βγαλω αυτο θα βαλω το αλλο και δεν εχω ανεβασει τις φωτο, ΓΙΩΡΓΟ τα χανεις σιγα σιγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Φεβρουαρίου 2014 #121 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Ευχάριστα νέα Άντε να παίρνει τα πάνω του Το star polyps αποτι καταλαβα το έχεις στον βράχο πάνω Καλύτερα βάλτο στην άμμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #122 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Ναι στην αμμο θα παει, με την πρωτη ευκαιρια θα μπει στη θεση των παραζωοανθους, απλα τωρα που φαινεται ενταξυ φοβαμαι να ξαβαλω χερι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 18 Φεβρουαρίου 2014 Author #123 Share 18 Φεβρουαρίου 2014 Παιδια τι αλγη ειναι αυτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Φεβρουαρίου 2014 Author #124 Share 19 Φεβρουαρίου 2014 Κανεις δεν ξέρει? Να το στειλω στο ινστιτούτο θαλάσσιων ερευνών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 26 Φεβρουαρίου 2014 Author #125 Share 26 Φεβρουαρίου 2014 Το ενυδρειο μου εχει αρχισει να παιρνει μορφη αλλα δεχομαι επιθεση απο διαφορα ειδη αλγης, τα φωσφορικα μου ειναι 0, εχω chaeto στο κρεμαστο φιλτρακι, ο φωτισμος μου ειναι led και η φωτοπεριοδος 7 ωρες. Αλλαγη νερου καθε μια βδομαδα 20% με συφωναρισμα με σωληνακι αεραντλιας. Αντιφωσφορο χρεισημοποιω της seachem τον phosguard. Μπορω να κανω κατι αλλο, να βαλω χερι? Εχει αρχισει και μου πνιγει καποια ζωανθακια και μπατονς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος