linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 ας με κατατοπισει καποιος για το προφιλτρο παρακαλω.....τι ακριβως ειναι το προφιλτρο?,τι δουλεια κανει?,υπερ Η κατα και οτι αλλο θα με βοηθησει στην αγορα Η οχι του συγκεκριμενου εξοπλισμου........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 13 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Ένα φίλτρο πριν το κύριος φίλτρο. Συνήθως μπαίνει για να μαζέψει μεγάλα κομμάτια που θα μπορούσαν να μπουν στο κυρίως φίλτρο, πχ φύλα από τα φυτά. Σαν προ φίλτρο μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι τούλι η καλτσόν στο μπαστούνι της εισαγωγής του νερού στο φίλτρο. Γενικά είναι ο τρόπος μηχανικού φιλτραρίσματος του νερού πριν αυτό φτάσει στο βιολογικό υλικό του φίλτρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Ένα φίλτρο πριν το κύριος φίλτρο. Συνήθως μπαίνει για να μαζέψει μεγάλα κομμάτια που θα μπορούσαν να μπουν στο κυρίως φίλτρο, πχ φύλα από τα φυτά. Σαν προ φίλτρο μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι τούλι η καλτσόν στο μπαστούνι της εισαγωγής του νερού στο φίλτρο. Γενικά είναι ο τρόπος μηχανικού φιλτραρίσματος του νερού πριν αυτό φτάσει στο βιολογικό υλικό του φίλτρου. αυτα τα ηξερα ηδη ρε φιλος!!!!!!!!!!!!!!!tnx παντως....ο επομενος!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 13 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Με συγχωρείς, δεν μύρισα τα νύχια μου…. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 Author #5 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 οκ παμε βημα-βημα.....αν βαλω προφιλτρο,δεν βαζω σφουγγαρι στο κυριος φιλτρο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 13 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Καλό είναι να υπάρχουν και τα σφουγγάρια. Αποτρέπουν το μπούκωμα του υλικού και της φτερωτής. Αν βάλεις κάποιο προ φίλτρο θα το κάνεις για έξτρα προστασία. Αλλά από ότι νομίζω, θες να αφαιρέσεις τα σφουγγάρια για να προσθέσεις περισσότερο βιολογικό υλικό στο φιλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 13 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 προφίλτρα υπάρχουν διάφορα στο εμπόριο. Η λύση που είπε ο bouboulas είναι η πιο οικονομική, από εκεί και πέρα φαντάσου σε μικρογραφία κάτι σαν το φιλτράκι βενζίνης στα παλιά οχήματα. η δουλειά του είναι να κρατάει μόνο τα μεγάλα κομμάτια για να μην "μπουκώνει" το σφουγγάρι.Το μειονέκτημα που προκύπτει είναι ότι μειώνει την ροή του νερού. Στην τελική νωμίζω ότι με ένα απλό τούλι όπως είπε και ο bouboulas θα πετύχεις περισσότερα και χωρίς κόστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 13 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 ας με κατατοπισει καποιος για το προφιλτρο παρακαλω.....τι ακριβως ειναι το προφιλτρο?,τι δουλεια κανει?,υπερ Η κατα και οτι αλλο θα με βοηθησει στην αγορα Η οχι του συγκεκριμενου εξοπλισμου........ Με τις πληροφορίες αυτές οι απαντήσεις που πήρες είναι οι πλέον κατάληλες. Για κάτι παραπάνω θα πρέπει να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το ενυδρείο σου και φυσικά το φίλτρο σου...Κάποιες εταιρίες για τα εξωτερικά τους φίλτρα βγάζουν έτοιμα προφίλτρα. Στην δική σου περίπτωση τί ισχύει και γιατί θές να βάλεις προφίλτρο?Φαντάζομαι ώς μηχανικό φιλτράρισμα....Σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 Author #9 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 1)κατα κυριο λογο αυτο που θελω ειναι να αυξησω το χρονο καθαρισμου του φιλτρου.....θα το πετυχω με το προφιλτρο?????2)υπαρχουν προφιλτρα και εσωτερικα και εξωτερικα??????3)κανοντας μια αναφορα(πριν ενα μηνα) στο μαγαζι που αγοραζω εξοπλισμο του ενυδρειου,με απετρεψε να το αγορασω (αλλα δεν θυμαμαι τον λογο)μου ειπε οτι θα μπλεξω.....γενικως ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ του προφιλτρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 ???????????????????????????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 13 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 πες μας αν θες τι φίλτρο έχεις και τι σκόπευες να αγοράσεις (link) αν σου είναι εύκολο για τι το θέμα φεύγει από το γενικό νομίζω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 Author #12 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 εχω φιλτρο 2215eihem classic και δεν εχω δει κατι συγκεκριμενο να αγορασω,αλλα ενας φιλος (καθοδηγητης ιδιως στα πρωτα βηματα στο ενυδρειο)μου προτεινε σε μια συζητηση το προφιλτρο,ωστε να καθαριζω το φιλτρο μου πολυ σπανια,ωστα να μην ανακατευω συνεχεια την βιολογια......δεν εχω δει κατι συγκεκριμενο απο προφιλτρα αλλα πριν το αγορασω κανω μια ερευνα.επεισης οπως προαναφερα,ρωτησα σε μαγαζι με ενυδρειακα προιοντα(πολυ καλο μαγαζι,γνωστο σε ολους μας,με πειρα και εχω εμπυστοσυνη στα λογια του)και με απετρεψε να αγορασω προφιλτρο....αν θυμαμε καλα(σορρυ αν κανω λαθος)μου ανεφερε οτι ανεβαζει καποια απο τις τιμες που μετραμε,οποτε και δεν ειναι τοσο καλο και επεισης (αν θυμαμε παλι καλα)καποιο μπλεξιμο με αλγες δημιουργητε με την προσθηκη προφιλτρου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 13 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Εδω και η λυση στο προβλημα σου... http://fish.aquaristic.net/Eheim-prefilter-4004320.html Το προφιλτρο δεν αλλειωνει καποια τιμη στην χημεια του νερου απλα θα πρεπει να το καθαριζεις συχνα! Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 13 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Εδω και η λυση στο προβλημα σου... http://fish.aquaristic.net/Eheim-prefilter-4004320.html Το προφιλτρο δεν αλλειωνει καποια τιμη στην χημεια του νερου απλα θα πρεπει να το καθαριζεις συχνα! Sent from my GT-N7100 using Tapatalk + 1000 :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 13 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 Εδω και η λυση στο προβλημα σου... http://fish.aquaristic.net/Eheim-prefilter-4004320.html Το προφιλτρο δεν αλλειωνει καποια τιμη στην χημεια του νερου απλα θα πρεπει να το καθαριζεις συχνα! Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 13 Δεκεμβρίου 2013 Author #16 Share 13 Δεκεμβρίου 2013 ok ευχαριστω παιδια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος