araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κρύου νερού Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x30x45Συνολικά Λίτρα: 100ΟργανισμοίΦυτά: 2 anubias, 1 microsorum pteropus, 2 Syngonium podophillum Ψάρια: 3 black moors & 2 fancy goldfish πορτοκαλί/μαυρα Άλλα είδη: 1 plecoΔιακοσμητικά υλικάΠέτρες: μερικά λευκά βότσαλαΞύλα: ένα μεγάλο Άλλα διακοσμητικά : φυσικά φυτά & 2 πλαστικά να κρύβω τα φίλτρα/σωλήνεςΥπόστρωμα: δεν θυμάμαι τι είναι Βυθός: μαύρο χαλίκιΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: eheim 150Θέρμανση/ Ψύξη: eheim heater Air Pump: Tetra Λίπανση: sera λίπασμαΔιατροφή: tetra goldfish sticks, και διάφορα flakes κατα καιρούς. ο pleco τρώει τα 'κουλούρια΄ του.Παράμετροιμένει να τα τεστάρω με τα τεστ που λέγαμε..Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Μέση Θερμοκρασία (°C): 21CΣυντήρησηΑλλαγές νερού: κάθε εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο tetraΆλλες ρουτίνες συντήρησης: sera υγρό λίπασμα κάθε εβδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #2 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 είχα και ένα ωραίο εχινόδορο, αλλά μετά κάποια θεραπεία (μάλλον από το αλάτι) χάλασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Ωραίο το ενυδρείο αλλά μήπως παραείναι πολλά τα ψάρια για 100λίτρα?και ο πλέκο δεν πάει με χρυσόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 12 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Νομιζω απο ολα τα ενυδρεια με χρυσοψαρα που εχω δει αυτο ειναι το πιο ωραιο ,ειδικα το μαυρο χαλικι ειναι.... Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2013 - ssgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Ωραίο το ενυδρείο αλλά μήπως παραείναι πολλά τα ψάρια για 100λίτρα?και ο πλέκο δεν πάει με χρυσόψαρα. Από ποια άποψη 'δεν πάει'? Τον έχω 3 χρόνια τώρα, μαζί με τα moors. Μια χαρά τα πάνε. Ίσως είναι πολλά τα ψάρια, είναι η αλήθεια. Κυρίως γιατί το ένα μουρ έγινε σα κτήνος και συνεχίζει να φαρδαίνει... Το πιο μικρό μουρ το πήρα από ένα ενυδρείο ενός φίλου που του πέθαναν για να το σώσω, ειδάλλως είχα 4 ψαράκια μέσα. Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2013 - araXne Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Και μία 'κάτοψη' που τράβηξα με την υποβρύχια μηχανή 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 ο πλέκο θέλει άλλες συνθήκες τροπικού κλίματος ενώ τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #8 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 ο πλέκο θέλει άλλες συνθήκες τροπικού κλίματος ενώ τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού. Ναι...αυτό δυστυχώς το έμαθα ένα χρόνο αφού τον είχα πάρει. Όταν τον πήρα μου είχαν πει ότι για την άλγη είναι 'ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ' ο γλύφτης. Παρόλαυτα, 3 χρόνια τώρα, συμβιώνουν όλα άψογα! Τώρα που τους έβαλα και heater, έχουν ενθουσιαστεί όλοι οι κάτοικοι του ενυδρείου (ο πλέκο πρώτος πρώτος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 12 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 πολυ ομορφο ενυδρειο με ομορφα ψαρακια το μονο λαθακι ειναι ο πλεκο που ζει σε αλλες θερμοκρασιες και διαφορετικες συνθηκες νερου ασε που γινεται και τεραστιος και θελει πολλα λιτρα,αν δωσεις το πλεκο και βγαλεις και τα πλαστικα φυτακια θα ειναι τουμπανο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 πολυ ομορφο ενυδρειο με ομορφα ψαρακια το μονο λαθακι ειναι ο πλεκο που ζει σε αλλες θερμοκρασιες και διαφορετικες συνθηκες νερου ασε που γινεται και τεραστιος και θελει πολλα λιτρα,αν δωσεις το πλεκο και βγαλεις και τα πλαστικα φυτακια θα ειναι τουμπανο... Δεν έχει αυξηθεί σε μέγεθος. Είναι είδος που δεν αναπτύσσεται ο συγκεκριμένος. Από θερμοκρασία το έχω το ενυδρείο στους 21 βαθμούς και είναι όλοι χαρούμενοι. (ή έτσι μου φαίνεται!) *FYI πλαστικά είναι τα 2 πίσω πίσω αριστερά τα ψηλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 12 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κρύου νερού Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x30x45 Συνολικά Λίτρα: 100 Οργανισμοί Φυτά: 2 anubias, 1 microsorum pteropus, 2 Syngonium podophillum Ψάρια: 3 black moors & 2 fancy goldfish πορτοκαλί/μαυρα Άλλα είδη: 1 pleco Διακοσμητικά υλικά Πέτρες: μερικά λευκά βότσαλα Ξύλα: ένα μεγάλο Άλλα διακοσμητικά : φυσικά φυτά & 2 πλαστικά να κρύβω τα φίλτρα/σωλήνες Υπόστρωμα: δεν θυμάμαι τι είναι Βυθός: μαύρο χαλίκι Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: eheim 150 Θέρμανση/ Ψύξη: eheim heater Air Pump: Tetra Λίπανση: sera λίπασμα Διατροφή: tetra goldfish sticks, και διάφορα flakes κατα καιρούς. ο pleco τρώει τα 'κουλούρια΄ του. Παράμετροι μένει να τα τεστάρω με τα τεστ που λέγαμε.. Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Μέση Θερμοκρασία (°C): 21C Συντήρηση Αλλαγές νερού: κάθε εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο tetra Άλλες ρουτίνες συντήρησης: sera υγρό λίπασμα κάθε εβδομάδα Από αυτό το ενυδρείο δεν μπορούσε να παραδειγματιστεί και η αδερφή σας και να το κάνει κουκλίστικο το δικό της.... Παρά να μου είχε μέσα τα δολάρια, και στο άλλο τις αφρικάνες!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 12 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Εμένα μου αρέσει το ενυδρείο σου . Το μαύρο χαλικάκι πράγματι είναι πολύ ωραίο καθώς τονίζει την ρίζα σου και τα φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #13 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Από αυτό το ενυδρείο δεν μπορούσε να παραδειγματιστεί και η αδερφή σας και να το κάνει κουκλίστικο το δικό της.... Παρά να μου είχε μέσα τα δολάρια, και στο άλλο τις αφρικάνες!!!! χαχα! ώστε εσύ είσαι που μίλησα! Ευχαριστώ πολύ! Το ένα μουρ (το πιο μικρούλι) είναι της αδερφής μου. Κόντεψε να γίνει μακαρίτης!! Το είχε βάλει με κανονικό χρυσόψαρο (το οποίο απεβίωσε πριν μου το δώσει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Πολυ ομορφο ενυδρειο! Ωραια χρωματα! Φοντο εχεις πισω στην πλατη; Παντως συμφωνω με τα παιδια για τα φυτα, τον πλεκο και την συναρτηση ψαριων- λιτρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 12 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!!! Ποσο καιρο ''τρεχει''? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kipis 12 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Συγνώμη που παρεμβαίνω...πολύ όμορφο το ενυδρείο σου , όντως υπάρχει/ουν κάποιο/α είδη pleco που δεν γίνονται τέρατα και φτάνουν τα 12 εκ το πολύ! Συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω και να αναφέρω το συγκεκριμένο είδος με την ακριβή του ονομασία...το αναφέρω διότι βρέθηκα σε συζήτηση κ εντυπωσιάστηκα να πω την αλήθεια όταν το άκουσα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Δεκεμβρίου 2013 #17 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου! Το μαύρο χαλίκι αναδεικνύει τέλεια τα φυτά, την διακόσμηση και τα ψάρια (με εξαίρεση τα μουρ που χάνονται) Τα ψάρια όπως σου είπαν και παραπάνω είναι πολλά, αργότερα μπορεί να έχεις προβλήματα με την υγεία των ψαριών σου και την βιολογία του ενυδρείου σου. Όταν λες ότι ο πλέκο τρώει τα "κουλούρια" του, τί εννοείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 12 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Το χαλικι σου ειναι λιπασμενο?Εννοω...χαλικι-υποστρωμα που το αγοραζεις ετοιμο-λιπασμενο?'Η απλο μαυρο χαλικι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #19 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Τον πλέκο τον ταΐζω κάτι ταμπλέτες ειδικές για πλέκο, που είναι στρογγυλές (τις γραπώνει σα να τρώει το κουλούρι του, μη του το φάνε!). Ο πλεκούλης είναι 3 χρόνια το ίδιο μέγεθος. Δεν θα μεγαλώσει καθόλου και είναι τρομερός χαρακτήρας: κρύβεται όλη μέρα και μόλις ανάψω το φως ξέρει ότι θα πέσει το φαί σε συγκεκριμένο σημείο (για να μη του το φάνε τα χοντρά). Τρέχει λοιπόν και περιμένει. Αν δεν εμφανιστεί την ώρα του φαγητού, του κάνω ταπ ταπ το τζάμι και έρχεται με τη μία τρέχοντας!! Το ενυδρείο τρέχει 2-3 χρόνια τώρα. Από το Μάιο που έβαλα το εξωτερικό φίλτρο eheim πάει πολύ καλά. το νερό το ανανεώνω σε εβδομαδίαια βάση. Το περισσότερο που έχει μείνει είναι 15 μέρες (κι αυτό στις διακοπές μόνο). Φόντο δεν έχω, διότι το έχω ανάμεσα στο γραφείο και στο σαλόνι μου και θέλω να το καμαρώνω όπου και να κάθομαι! Τα μαύρα μουρ είναι τρομερά φιλικά, μόλις με δουν έρχονται στο τζάμι (καμια φορά τους κάνω και ταπ ταπ τα κεφαλάκια ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #20 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Το χαλικι σου ειναι λιπασμενο?Εννοω...χαλικι-υποστρωμα που το αγοραζεις ετοιμο-λιπασμενο?'Η απλο μαυρο χαλικι? Το χαλίκι είναι σκέτο μαύρο χαλίκι. Από κάτω έχω βάλει το υπόστρωμα-λίπασμα όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Δεκεμβρίου 2013 #21 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Ομορφο το ενυδρειο σου αλλα θα συμφωνισω για τον πλεκο (μαλλον ancistrus ειναι) Η θερμοκρασια θεωρω οτι ειναι χαμηλη γι αυτον αφου η ιδανικη ειναι οι 25-26 βαθμοι. Το τζαμι μη το χτυπας γιατι στρεσσαρεις τα ψαρια ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
araXne 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #22 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Ομορφο το ενυδρειο σου αλλα θα συμφωνισω για τον πλεκο (μαλλον ancistrus ειναι) Η θερμοκρασια θεωρω οτι ειναι χαμηλη γι αυτον αφου η ιδανικη ειναι οι 25-26 βαθμοι. Το τζαμι μη το χτυπας γιατι στρεσσαρεις τα ψαρια ετσι. Ναι τώρα που το γκούκλαρα, τέτοιος είναι-χωρίς τα αγκάθια επάνω (αυτά είναι τα αρσενικά αν δεν κάνω λάθος). Από θερμοκρασία, μέχρι πριν μία βδομάδα, μια χαρά επεβίωνε στους 15 (τώρα έβαλα heater, την Παρασκευή)-3 χρόνια τώρα σε τέτοιες θερμοκρασίες ζει! Τώρα φαντάζομαι κάνει πάρτυ... Τα χω σκληραγωγήσει τα φουκαριάρικα άθελά μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Δεκεμβρίου 2013 #23 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Τα αρσενικα εχουν τα 'μουστακια΄ Για μενα πρεπει να τον βγαλεις τον κακομοιρο γιατι δεν μπορει να ζησει σε τετοιες συνθικες σωστα.Αλλωστε δεν σου χρειαζεται,αυτα που λενε τα πετσοπ οτι πρεπει να εχεις πλεκο στο ενυδρειο σου ειναι μπαρουφες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος