Husky_Jim 12 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Πρίν από λίγο καιρό είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα μικρό παράδεισο της Ελλάδας, τοπου κατοικίας του απειλούμενου Barbus Euboicus, το οποίο βρίσκεται στην ICUN λίστα με τα είδη υπό πιθανή εξαφάνιση. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ: http://www.iucnredlist.org/details/2576/0 Πρωτοταξινομήθηκε από τον 'μεγάλο' βιολόγο μας Στεφανίδη το 1950, από το 1994 θεωρείτε 'Endangered' και από το 1996 'Critically Endangered' λόγο της μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και της δραστικής μείωσης του βιοτόπου τους. Φυσικά δέν θα σας αποκαλύψω το ακριβές σημείο για ευνόητους λόγους, και το μόνο που μπορώ να πώ είναι μακάρι να το επισκεφτώ ξανά μαζί με άλλους έτσι ώστε να κάνουμε συστηματική συλλογή και φωτογράφιση και σωστή αναγνώριση μιάς και μόνος μου δέν ήταν αυτό δυνατό. Περιττό δέ να πώ ότι όλα επιστρέψαν άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον γιαυτό και δέν έχω πολλές φωτό από τα ψάρια. Εδώ διάφορα κομμάτια του ποταμού.Η περίοδος ήταν καλοκαίρι γιαυτό και τα νερά είναι στην ρηχότερη του στάθμη.... Η παρουσία σκουπιδιών ήταν έντονη σε κάποια σημεί που ήταν κοντά με τον "ανθρώπινο πολιτισμό(????)" Ξύλα, πέτρες,ρίζες ένας βιότοπος μπροστά μας..... Ένα κερατόφυλλο-like φυτό.... Αρκετοί γυρίνοι λόγο της εποχής.... Ένα από τα ρηχά σημεία με αρκετές άλγες.... γυρίνοι μαζί με λάρβες ψαριών.... Ενδιαφέρον βλάστηση στις όχθες...Αλήθεια ξέρει κάποιος τί είναι??? Σε κάποιοα σημεία όπως αυτό το νερό είχε βάθος πάνω από 1,5 μέτρα.... Ρίζες και βλάστηση, ένα ιδανικό μέρος προστασίας των ψαριών... οι ρίζες αυτές έκαναν την συλλογή δύσκολη για το είδος του εξοπλισμού που είχα μαζί μου.... Εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλά μικρά ψαράκια (γόνος) πράγμα ενθαρρυντικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #2 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Από τα πρώτα ψάρια που συνέλεξα.... Με το βατραχάκι έσπασα πολύ πλάκα...Πραγματικά πανέμορφο και ατρόμητο!!!! Απίστευτες ρίζες σε χρώμα και σύνθεση έκρυβαν μεγάλο μέρος ψαριών και άλλων υδρόβιων οργανισμών!!! Τυπική κρυψώνα καβουριού! Ενδιαφέρον πετρώματα... Όλο αυτό είναι δημιούργημα ενός καβουριού... Να και οι εκπλήξεις....Νεροχελώνα! Εδώ και δύο βίντεο του βιοτόπου: Ελπίζω να σας άρεσε όσο και εμένα.....Είτε βρήκα το Barbus που έψαχνα είτε όχι ήταν μια απίστευτη εμπειρία και μακάρι όπως είπα και ποιό πάνω να την κάνουμε μαζικά κάποια στιγμή, οργανωμένα και με αποτέλεσμα.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Πολυ ομορφες φωτογραφιες Δημητρη!Ευχαριστουμε που τις μοιραστικες μαζι μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος