Safarpn 11 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Πρόσφατα διελυσα το ενυδρειο μου αφου αγόρασα ενα κατα πολυ μεγαλύτερος του για να το κάνω αφρικάνικο. Πουλήθηκαν τα πάντα εκτός απο κανά δυο πραγματάκια και τώρα πρέπει να αποθήκευση τη γυάλα μου. Η γυάλα ειναι 8040x50 με το καπάκι και το φωτιστικό του. Το έχω βάλει στην αποθήκη (σοφίτα) αλλα το έχω χύμα. Τι πρέπει να κάνω ώστε να μην έχω φθορές; Φαντάζομαι βαζελίνη στις σιλικόνες για να μη ξεραθούν αλλα τι άλλο; Κάθε ποτέ πρέπει να του βάζω βαζελίνη; Κάτι άλλο μέχρι να δοθεί κι αυτο; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Αν εχει υγρασια εκει που θα το βαλεις μπορει και να μην χρειαστει βαζελινη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Bαζελίνη μια φορά αρκεί για τις σιλικόνες !Βάλτο σε σκιερό μέρος και τυλιξε το για να αποφύγεις τυχόν χτυπήμα και γρατζουνιες. . . Καλοπούλητο φυσικά . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 12 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Αν δεν είναι σε εξωτερικό χώρο δεν έχει πρόβλημα, αρκεί να μην το χτυπά ο ηλιος. Η βαζελίνη παράγεται σε δυο τύπους, φαρμακευτική και βιομηχανική. Για την πρώτη δεν γνωρίζω τον τρόπο παρασκευής της. Η δεύτερη, η βιομηχανική, είναι παράγωγο του πετρελαίου με ότι αυτό συνεπάγετε. Άλλος ένα τρόπος αποθήκευσης είναι να βάλεις ελάχιστο νερό στον πάτο του ενυδρείου. Κάτι παραπάνω από μερικές σταγόνες και να το κλείσεις με μεμβράνη τροφίμων στεγανά. Η υγροποίηση που δημιουργείτε προστατεύει την σιλικόνη. Τέλος σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν που και που να ανοίγεται η μεμβράνη να στεγνώνει εσωτερικά και να επαναλαμβάνεται η διαδικασία. Αυτό γίνετε για την αποφυγή της μούχλας. Πάντως ότι και να κάνεις μετά από πάρα πολύ καιρό η σιλικόνη χάνει τις ιδιότητες της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 12 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 οπώτε δεν βάζεις κάνα ψαράκι μέσα με το νεράκι και τα φυτάκια του κομπλέ, λιγότερος κόπος θα είναι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 οπώτε δεν βάζεις κάνα ψαράκι μέσα με το νεράκι και τα φυτάκια του κομπλέ, λιγότερος κόπος θα είναι ναι και θα έρχεσαι εσυ κάθε μέρα, θα ανεβαίνεις στην αποθήκη, θα πηδάς πανω απο οοοολα τα πράματα και τη σαβούρα και θα τα ταίζεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 12 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Αν δεν είναι σε εξωτερικό χώρο δεν έχει πρόβλημα, αρκεί να μην το χτυπά ο ηλιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 12 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 να με συνχωρείς εάν σε πρόσβαλα , κάθε άλλο παρά αυτός ήταν ο σκοπός μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #9 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Χαχαχαχα δε παίζεται άνθρωπε. Πλάκα κάνουμε!!! ...είμαι στο κινητο και δε μπορω τα βάλω φατσούλες γι' αυτο σε μπέρδεψα! Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 12 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 ναι και θα έρχεσαι εσυ κάθε μέρα, θα ανεβαίνεις στην αποθήκη, θα πηδάς πανω απο οοοολα τα πράματα και τη σαβούρα και θα τα ταίζεις! Να μια καλή ευκαιρία να συμμαζέψεις και την αποθήκη……. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Ας ελπίσουμε ότι κάπου θα το δώσουμε. Ειναι καλο και κρίμα να ειναι σε αποθήκη. Η αποθήκη δε συμμαζεύεται, σα να έχει προσγειωθεί μέσα ελικόπτερο ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 12 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Εύχομαι να το δώσεις. Είναι κρίμα να κάθεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος