No Man 10 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 10 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας παιδιά, Εδώ παρουσιάζω το reefaki μου που τρέχει εδώ και ένα χρόνο. Θαλασσινό ενυδρείο Nano Reef Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ cm): 60x30x35Λίτρα: 60LΔιαστάσεις Sump (ΜxΠxΥ cm):40x25x30Λίτρα Sump: 30LΟργανισμοί 1 bubletip star polips 1 κοράλλι τραπεζίτη (Balanophillia europaea) 1 σαρκοφυτο 5 μικρές ξένιες πράσινα ζωανθάκια (Protopalythoa mutuki) 2 κλόουν (Amphiprion Ocellaris) 2 ερημίτες (1 κόκκινος ,1 πράσινος) 2 γαρίδες (Palaemon Elegans) περίπου 15 μικρά σαλιγκαράκια στον βράχο και τα τζάμια (ξεκίνησα με ένα) Βράχος : περίπου 10 κιλά (είναι δύσκολο να το υπολογίσω γιατί έβαλα-έβγαλα)Άμμος: περίπου 6cm ύψος (κιλά δεν ξέρω, δεν θυμάμαι)Φωτισμός Πηγές φωτισμού: στο κυρίως 2 Τ5 (10.000Κ και reef blue της aqua medic) στο Sump μια απλή λάμπα παλαιού τύπου 20W για την chaetoΔιάρκεια φωτισμού: 10 ώρες και στα δυο μαζίΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: επιφανειακό νερό κατεβαίνει με υπερχείλιση (τρυπά στην πλάτη) περνά από υαλοβάμβακα, άνθρακα Haquoss και αντιφώσφορο Eheim (σε σακουλάκια) Μέτα από μια μπάλα chaeto και λίγο εξτρά βράχο επιστροφή στο κυρίως με Eheim compact 1000 Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης έτοιμος εμπορίου 25W και το καλοκαίρι DIY κατασκευή με mini ανεμιστήρες Skimmer: skimmer nano αγνώστου πατρός Κυκλοφορία: κυκλοφορητής στο κυρίως reef cilculator 2600 της aquael και Eheim compact 1000 στο sump DIY αναπλήρωση Διατροφή: κατεψυγμένα 1 φορά την εβδομάδα (κυρίως για την ανεμώνη, αλλά όλοι τρώνε) πελετς για τα ψάρια καθημερινά Ζωντανές μεγάλες αρτεμιες 1 φορά την εβδομάδα (περισσότερο για πλάκα, ξέρω ξέρω 0 διατροφική αξία)Παράμετροι pH: 8 - 8,5Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 12+Αμμωνία (ΝΗ3): δεν έχω μετρήσειΝιτρώδη (ΝΟ2): 0 (max 0,25 μέτρησα τον Μάιο 2013)Νιτρικά (ΝΟ3): 0Ασβέστιο (Ca): δεν έχω μετρήσειΜαγνήσιο (Mg): δεν έχω μετρήσειΦωσφορικά (Po4): δεν έχω μετρήσειΜέση Θερμοκρασία (°C): 24Συντήρηση Αλλαγές νερού: εβδομαδιαία 10% από θάλασσαΝερό από βρύση για την αναπλήρωση Αλλαγή Άνθρακα: κάθε μήναΑλλαγή Αντιφώσφορο: κάθε μήναΦωτογραφίες: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 10 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 10 Δεκεμβρίου 2013 Πολύ όμορφο να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 10 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας παιδιά, Εδώ παρουσιάζω το reefaki μου που τρέχει εδώ και ένα χρόνο. Θαλασσινό ενυδρείο Nano Reef Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ cm): 60x30x35 Λίτρα: 60L Διαστάσεις Sump (ΜxΠxΥ cm):40x25x30 Λίτρα Sump: 30L Οργανισμοί 1 bubletip star polips 1 κοράλλι τραπεζίτη (Balanophillia europaea)δεν το βλεπω στις φωτο πως παει? 1 σαρκοφυτο 5 μικρές ξένιες πράσινα ζωανθάκια (Protopalythoa mutuki) 2 κλόουν (Amphiprion Ocellaris) 2 ερημίτες (1 κόκκινος ,1 πράσινος) 2 γαρίδες (Palaemon Elegans) περίπου 15 μικρά σαλιγκαράκια στον βράχο και τα τζάμια (ξεκίνησα με ένα) Βράχος : περίπου 10 κιλά (είναι δύσκολο να το υπολογίσω γιατί έβαλα-έβγαλα) Άμμος: περίπου 6cm ύψος (κιλά δεν ξέρω, δεν θυμάμαι) Φωτισμός Πηγές φωτισμού: στο κυρίως 2 Τ5 (10.000Κ και reef blue της aqua medic) στο Sump μια απλή λάμπα παλαιού τύπου 20W για την chaeto Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες και στα δυο μαζί Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: επιφανειακό νερό κατεβαίνει με υπερχείλιση (τρυπά στην πλάτη) περνά από υαλοβάμβακα, άνθρακα Haquoss και αντιφώσφορο Eheim (σε σακουλάκια) Μέτα από μια μπάλα chaeto και λίγο εξτρά βράχο επιστροφή στο κυρίως με Eheim compact 1000 Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης έτοιμος εμπορίου 25W και το καλοκαίρι DIY κατασκευή με mini ανεμιστήρες Skimmer: skimmer nano αγνώστου πατρός Κυκλοφορία: κυκλοφορητής στο κυρίως reef cilculator 2600 της aquael και Eheim compact 1000 στο sump DIY αναπλήρωση Διατροφή: κατεψυγμένα 1 φορά την εβδομάδα (κυρίως για την ανεμώνη, αλλά όλοι τρώνε) πελετς για τα ψάρια καθημερινά Ζωντανές μεγάλες αρτεμιες 1 φορά την εβδομάδα (περισσότερο για πλάκα, ξέρω ξέρω 0 διατροφική αξία) Παράμετροι pH: 8 - 8,5 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 12+ υψηλο χαμηλωσετο ,8 μ3 9 εισαι πολυ οκ μμωνία (ΝΗ3): δεν έχω μετρήσει Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 (max 0,25 μέτρησα τον Μάιο 2013) Νιτρικά (ΝΟ3): 0 Ασβέστιο (Ca): δεν έχω μετρήσει μετρησε Μαγνήσιο (Mg): δεν έχω μετρήσει μετρησε μετρησε Φωσφορικά (Po4): δεν έχω μετρήσει εχεις αλγες σιγουρα πρεπει να μετρησεις Μέση Θερμοκρασία (°C): 24 Συντήρηση Αλλαγές νερού: εβδομαδιαία 10% από θάλασσα Νερό από βρύση για την αναπλήρωση μια οσμοση θα σε διευκοληνε Αλλαγή Άνθρακα: κάθε μήνα Αλλαγή Αντιφώσφορο: κάθε μήνα Φωτογραφίες: καλως ηρθες ,προσεχε τις ξενιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Man 11 Δεκεμβρίου 2013 Author #4 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστώ giannisss, ευχαριστώ niknik ο τραπεζίτης είναι στην πρώτη φώτο πίσω από τον ερημίτη και δεν φαίνεται. Δεν τα πάει καλά γιατί φυσικά δεν είναι στο σωστό περιβάλλον. Τουλάχιστον έμαθα ότι δεν βάζουμε δικά μας κοράλλια σε reef ενυδρεία. Για τις ξένιες ξέρω, σκοπεύω να κουρεύω και να πετάω όταν μεγαλώνουν πολύ. Αν δω ότι έχω προβλήματα θα φύγουν. Απλά έχω ακόμα όρεξη όποτε προς το παρόν δεν με ενοχλούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 11 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστώ giannisss, ευχαριστώ niknik ο τραπεζίτης είναι στην πρώτη φώτο πίσω από τον ερημίτη και δεν φαίνεται. Δεν τα πάει καλά γιατί φυσικά δεν είναι στο σωστό περιβάλλον. Τουλάχιστον έμαθα ότι δεν βάζουμε δικά μας κοράλλια σε reef ενυδρεία. Για τις ξένιες ξέρω, σκοπεύω να κουρεύω και να πετάω όταν μεγαλώνουν πολύ. Αν δω ότι έχω προβλήματα θα φύγουν. Απλά έχω ακόμα όρεξη όποτε προς το παρόν δεν με ενοχλούν. Tην ορεξη μην την χασεις αλλα την ξενια και τα ματια σου 24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 11 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 το ξερω για το κοραλι για αυτο σε ρωτησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Man 11 Δεκεμβρίου 2013 Author #7 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Ναι. Κρίμα το κοράλλι. Τέλος πάντων. όσο ζω μαθαίνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScarFace 11 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Πολύ ομορφο!!πολλά μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 11 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Οπμορφο το μικρό!Τις τιμές σου όπως είπε και ο Νικόλας πιο πάνω πρέπει να φτιάξεις λιγάκι και να κάνεις κάτι με την άλγη!Φτου φτου σκόρδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 12 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Πολύ καλά τα πάει ο νάνος!Αυτή η ανεμώνη όμως άλλο πράγμα ρε παιδάκι μου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Μπραβο φιλε μου,πολυ ομορφο. Να'σαι καλα να το χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Man 12 Δεκεμβρίου 2013 Author #12 Share 12 Δεκεμβρίου 2013 Ε άμα δεν παινέψεις την ανεμώνη σου θα πέσει να σε πλακώσει... Ευχαριστώ Αντρέα! Και μια ερώτηση γενική. Πως ρίχνω το kH; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Ε άμα δεν παινέψεις την ανεμώνη σου θα πέσει να σε πλακώσει... Ευχαριστώ Αντρέα! Και μια ερώτηση γενική. Πως ρίχνω το kH; με αλλαγες νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Αλλα αμα εχεις υψολο kh απ την βρυση σου και εχει και το νερο απο εκει που μαζευεις δεν θα πεσει....σωστα νικνικ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 19 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 Αλλα αμα εχεις υψολο kh απ την βρυση σου και εχει και το νερο απο εκει που μαζευεις δεν θα πεσει....σωστα νικνικ;;; σωστα φιλαρακι αλλα απο την βρυση δεν παιζει ειδικα απο την οσμωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christos07 19 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Man 19 Δεκεμβρίου 2013 Author #17 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 Έκανα μέτρηση ασβέστιο και μαγνήσιο και τα βρήκα πολύ χαμηλά (Ca 310, Mg 900). Οπότε πήρα συμπληρώματα σκόνες της aqua light και από το σκ σιγά σιγά ανεβάζω μέχρι 450 - 1300. Σήμερα το πρωί μέτρησα kH 12 και pH 8 παρόλο που τις μέρες που πέρασαν άλλαζε η χημεία του νερού. Από όσο συζήτησα με ανθρώπους της συνομοταξίας μας το να πέφτει το kH είναι πρόβλημα ενώ υψηλές τιμές εντός ορίων λειτουργούν σαν σταθεροποιητές του συστήματος. Άρα τελικά όταν βρίσκομαι στο 12 - 12+ έχω πρόβλημα με το kH ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος