Jump to content

Καινούριο..θολό..ενυδρείο..τι Να Κάνω;

maria_ma

Recommended Posts

αν όμως πάρω μπόλι, πως θα ξέρω σίγουρα ότι δε θα μεταφέρω κάποια ασθένεια, αφού ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην το έχει αντιληφθεί ακόμα;

τα ψαράκια καλά μου φαίνονται, το ένα ψαχουλεύει τα χαλικάκια, το άλλο κόβει βόλτες..

έβαλα το βιολογικό υλικό, άλλαξα και λίγο νερό, φοβάμαι όμως να ξαναβάλω βακτήρια, μη μου γίνει .... βούρκος!!

post-57914-0-72207600-1386612880_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - maria_ma

Κάποιος που δίνει μπόλι οφείλει να είναι υπεύθυνος. Δεν θα σου δώσει κάποιος που μόλις πέρασε μία ασθένεια. Εγώ έχασα ένα ψαράκι από αμμωνία, δεν θα το ρίσκαρα. Και με τον μονομάχο μου έλεγαν "στρώσε το με μπόλι" αλλά δεν το έκανα και ο καημένος έπαθε φιν ροτ. Από εκεί και πέρα εσύ κρίνεις πως θα το στρώσεις.

Όμορφα είναι τα ψαράκια σου, στο ενυδρείο όμως καλό θα είναι να μην έχεις πλαστικά διακοσμητικά, όπως άγκυρες, μπαούλα και άλλα τέτοια, ακόμα και αν τα έχεις αγοράσει από ενυδρειακό κατάστημα. Καλύτερα θα είναι να βάλεις κάποια πέτρα ή κάποιο ξύλο, αληθινά, όχι πλαστικά, θα δώσουν πιο φυσικό αποτελέσμα στο ενυδρείο σου και τα ψαράκια θα νιώθουν περισσότερο "σαν στο σπίτι τους". Επίσης τα φυσικά διακοσμητικά είναι πιο ασφαλή από τα πλαστικά. Τα χρωματιστά χαλικάκια νομίζω αντανακλούν το φως και στρεσάρουν τα ψαράκια, γι'αυτό είναι καλό να τα αποφεύγουμε, καλύτερο είναι να επιλέγουμε πιο φυσικά χρώματα. :)

Να πετάξεις το περισσότερο νερό και να βάλεις στο φίλτρο σου δύο μακαρονάκια απο το φίλτρο του φίλου σου .

Αν αυτη η θολούρα και το χρώμα έχει γίνει απο το σκεύασμα που έβαλες να το πετάξεις , αυτά τα σκευάσματα απ όταν ανοιχτούν για πρώτη φορά , θέλουν ψυγείο .

Πολλοι εχουν ξεκινησει ενυδρεια μεσα στη χαρα και τον ενθουσιασμος τους χωρις να διαβασουν πουθενα τιποτα.Μετα ερχεται η απαγοητευση και σταματανε.
Φιλος βγαλε τα καημενα τα ψαρακια γιατι δε φταινε σε τιποτα να κολυμπανε μεσα στην αμμωνια και να τα σκοτωνεις σιγα σιγα.Για να αποκτησεις βιολογια μπορει να χρειαστει και ενας μηνας υπομονη και παλι υπομονη.
Επισης το βιολογικο οταν θα ξεπλενεις το φιλτο σου δε θα το ξεπλενεις ποτε με νερο βρυσης οπως ειπε καποιος αλλα με το νερο του ενυδρειου σου που θα κανεις τις αλλαγες.ΚΑι ναι χρειαζεσαι βιολογικο υλικο μαζι με το μηχανικο.Τον ανθρακα βγαλτον.
Ακολουθα τα αρθρα που σου δωσαν και υπομονη,υπομονη,υπομονη.
Υπομονη ειπα;

• Like 1

......

Φιλος βγαλε τα καημενα τα ψαρακια γιατι δε φταινε σε τιποτα να κολυμπανε μεσα στην αμμωνια και να τα σκοτωνεις σιγα σιγα.

......

Μα δεν υπάρχει αμμωνία .

Να πετάξεις το περισσότερο νερό και να βάλεις στο φίλτρο σου δύο μακαρονάκια απο το φίλτρο του φίλου σου .

Αν αυτη η θολούρα και το χρώμα έχει γίνει απο το σκεύασμα που έβαλες να το πετάξεις , αυτά τα σκευάσματα απ όταν ανοιχτούν για πρώτη φορά , θέλουν ψυγείο .

Βασικά, Σταμάτη, αυτό μου φάνηκε πολύ λογικό κι αυτό κι έκανα. Έκανα μια μεγάλη !! αλλαγή νερού και το απόγευμα θα πάρω τα μακαρονάκια που πρότεινες. Ευχαριστώ πολύ και θα σας ενημερώσω

Γεια σας και πάλι... Αφού έκανα τα παραπάνω χθες, σήμερα μέτρησα και τα νιτρώδη ήταν 25... τ΄αλλα μηδέν. να τη θεωρήσω θετική ή αρνητική εξ'ελιξη;

το νερό βέβαια ξεθόλωσε, μια και το άλλαξα κιόλας χθες στο μεγαλύτερο μέρος του.

Όχι είναι αδύνατον να έχει στρώσει το ενυδρείο σου τόσο σύντομα.Κάνε καθημερινές αλλαγές 25%, λίγο τάισμα και μετρήσεις.

Για καλό και για κακό πάρε κάποιο υγρό να έχεις π.χ. AmmoLock ή κάποιο αντίστοιχο, σε περίπτωση που έχει Ammonia spike.

Αυτό σημαίνει ότι το ενυδρείο σου είναι άστρωτο. Το ότι το νερό ξεθόλωσε και η αμμωνία είναι 0, είναι καλό. Το ότι έχεις νιτρώδη σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου αλλά μπορούν να βλάψουν τα ψαράκια σου, πρέπει να είναι 0. Το ενυδρείο σου θα είναι στρωμένο, άρα ασφαλές για τα ψάρια όταν θα έχεις αμμωνία 0, νιτρώδη 0 και θα μετράς νιτρικά. Υπομονή, εμένα έκανε 2 μήνες το δικό μου για να στρώσει!

Γεια σας και πάλι... Αφού έκανα τα παραπάνω χθες, σήμερα μέτρησα και τα νιτρώδη ήταν 25... τ΄αλλα μηδέν. να τη θεωρήσω θετική ή αρνητική εξ'ελιξη;

το νερό βέβαια ξεθόλωσε, μια και το άλλαξα κιόλας χθες στο μεγαλύτερο μέρος του.

συγγνώμη λάθος παιδιά!!!!! δεν τα ξέρω τα ονόματα και πολύ καλά ακόμα!!! το ΝΟ3 ήταν 25!!! αυτό μήπως είναι νιτρικό;;;

το ΝΟ2 ήταν μηδέν

Αν έχεις αμμωνία 0, νιτρώδη 0 (ΝΟ2) και νιτρικά 25 (ΝΟ3) τότε το ενυδρείο σου είναι στρωμένο! :)

Πάντως νομίζω ότι τα νιτρικά 25 είναι πολλά δεδομένου ότι έκανες μεγάλη αλλαγή νερού, κανονικά πρέπει να είναι κάτω από 20.

Εγώ αν δεν ήμουν σίγουρη θα έκανα ξανά τις μετρήσεις. :)

Πήρες το βιολογικό που σου είπαμε? το έβαλες?

Πήρες το βιολογικό που σου είπαμε? το έβαλες?

ναι φυσικα!

έβγαλα τον άνθρακα που μου είπατε, έβαλα μακαρόνι, έβαλα κι έξτρα μακαρόνι ξένο, κι έκανα και μεγαααλη αλλαγή νερού. αυτά.

τα ψάρια τα ταιζω λίγο, μια φορά τη μέρα

ναι φυσικα!

έβγαλα τον άνθρακα που μου είπατε, έβαλα μακαρόνι, έβαλα κι έξτρα μακαρόνι ξένο, κι έκανα και μεγαααλη αλλαγή νερού. αυτά.

τα ψάρια τα ταιζω λίγο, μια φορά τη μέρα

Αυτό τη είναι?

.

αυτήν εννοώ

Παιδιά, πήρα σήμερα και υγρά τεστ αμμωνίας, μέτρησα και ήταν πάλι μηδέν ! ενώ τα νιτρικά 20 και τα νιτρώδη πάλι μηδέν! Αυτό σημαίνει ότι το ενυδρείο είναι σε καλή φάση, έτσι;

Με βοηθήσατε πάρα πολύ!

Από δω και πέρα τι κάνω σε γενικές γραμμές;;

Επίσης, το ενυδρείο μου είναι μεικτά 100 λίτρα κι έχω 2 πολύ μικρά χρυσόψαρα μέσα. Θα μπορούσα σιγά σιγά να βάλω και κανένα άλλο ψάρι μέσα; κι αν ναι, τι θα μου προτέινατε; (τα χρυσόψαρά μου είναι αυτά με τις διπλές ουρές)

Παιδιά, πήρα σήμερα και υγρά τεστ αμμωνίας, μέτρησα και ήταν πάλι μηδέν ! ενώ τα νιτρικά 20 και τα νιτρώδη πάλι μηδέν! Αυτό σημαίνει ότι το ενυδρείο είναι σε καλή φάση, έτσι;

Με βοηθήσατε πάρα πολύ!

Από δω και πέρα τι κάνω σε γενικές γραμμές;;

Επίσης, το ενυδρείο μου είναι μεικτά 100 λίτρα κι έχω 2 πολύ μικρά χρυσόψαρα μέσα. Θα μπορούσα σιγά σιγά να βάλω και κανένα άλλο ψάρι μέσα; κι αν ναι, τι θα μου προτέινατε; (τα χρυσόψαρά μου είναι αυτά με τις διπλές ουρές)

:bigemo_harabe_net-64:

Γνωμη μου αστο λιγο ακομα.

Χρυσοψαρο παλι.

• Like 1

Επίσης, να σας πω ότι άλλαξα τη διακόσμηση με φυσικα ξύλα, ανούμπιες και άσπρο (αντί χρωματιστό) χαλίκι κατω. νομίζω πολύ καλύτερα έτσι.

Σιγά σιγά μαθαίνουμε..

Μπράβο! Αναμένουμε φωτογραφίες! :) Αν δεν κάνω λάθος όμως το άσπρο χαλίκι αντανακλά το φως και στρεσάρει τα ψάρια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...