Jump to content

Εχινόδορος Και Ανουμπια

toykaki

Recommended Posts

Δεν το βλεπω καλα αλλα αν ειναι σαν κρουστα ισως να ειναι και φωσφορικα!

κατι ακομα,για να μεταφυτεψω τον εχινοδορο,πως ακριβως γινετε δεν εχω καταλαβει,βγαζει νεο φυλο με τον κορμο ας το πω που το κραταει,πρεπει να σκαψω λιγο στην αμμο,και να δω που καταλιγει ο 'κορμος' του φυλου και να το κοψω με λιγο ριζα?

http://www.aquazone.gr/forums/topic/78912-waterhome-54l/page-12#entry878400

Δες στις τελευταίες σελίδες , πως έχει πετάξει καινούργιο φυτό.

σε ευχαριστω,κατι ακομα,οπως ειδατε παραπανω εχω προβλημα με τυς εχυνοδορους,θελω να βαλω και καποια αλλα φυτακια,να το κανω η θα εχω και με εκεινα?

θελω να βαλω τα

Bacopa australis

Alternathera Bettzickiana Red

Alternathera lilachina

Ammania gracilis red

Ludwigia glandulosa

Φιλε μου τα αληθινα φυτα θα εχουν παντα προβληματα με αλγες! Βαλε οτι θες και αν τηρεις τις ρουτινες σου θα εισαι μια χαρα!

• Like 1

σε ευχαριστω,κατι ακομα,οπως ειδατε παραπανω εχω προβλημα με τυς εχυνοδορους,θελω να βαλω και καποια αλλα φυτακια,να το κανω η θα εχω και με εκεινα?

θελω να βαλω τα

Bacopa australis

Alternathera Bettzickiana Red

Alternathera lilachina

Ammania gracilis red

Ludwigia glandulosa

Αυτα ειναι μετρια φυτα,αν δεν μπορεις να κρατησεις τα ευκολα,πως θα πας σε μετρια?

δεν ειχα καπιο ιδιαιτερο προβλημα με τα φυτα,αν εξερεσω οτι τους εχινοδορους τους τρωνε,που δεν φταιω καπου και νομιζω δεν μπορω να κανω κατι

Πες μου ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου,τι φωτισμο εχει (βατ,κελβιν) και αν εχεις co2.

co2 δεν εχω,για το συγκεκριμενο που μιλαω ειναι 125,το αλλο που εχω ειναι ολα κομπλε,αλλα σε αυτο εχω θεμα 2 τ5 28w φωτισμος

Έγινε επεξεργασία - toykaki

Οπωτε μιλαμε για 125 λιτρα ενυδρειο με φωτισμο 2 τ5 28 βατ.Δηλαδη εχεις λιγο λιγοτερο απο 0,5w/lt.

Δεν ξερω αν θα τα καταφερουν τα φυτα που σου εχω σημειωσει με κοκκινο με τον φωτισμο που εχεις.

Πρεπει να βαλω co2 στο ενυδρειο μου?ποιος θα ηταν ο καταλληλος φωτισμος για αυτα?γενικα με τα φυτα εχω ενα προβλημα,η ανουβιας επιασε καφε αλγη οπως εχω αναφερη,και ο εχινοδορος των τρωνε ενας κλοουν που εχω (6 εκατοστα),εαν δεις παραπανω θα δεις τις τρυπουλες

Έγινε επεξεργασία - toykaki

Αν εβαζες co2 σιγουρα θα ηταν καλυτερα τα πραγματα αλλα και μια λαμπα ακομα γι αυτα τα φυτα.Αν σου τρωνε τις ανουμπιες και τον εχινοδορο που εχουν σκληρα φυλλα οι κλοουν,φαντασου τι θα γινει με τα αλλα που εχουν μ****α..

Την ανοθβιας οχι,τον εχυνοδορο,οταν βγαινουν τα φυλα,δηλαδη πρωτείνεις να αυξήσω των φωτισμο μου ας πουμε με μια ταινια led 80cm,καλα θα ηταν?επισεις co2 τι θα μου προτεινες?οικονομικο και οικανοποιητικο για φυτα εως μετρια?και πια η ποσοτητα απο αυτο που θα προτείνεις??

ακομα πιο το προβλημα εαν πεφτει παραπανω φωτισμος σε καποιο φυτο απο οσο πρεπει?δηλαδη,στο ενυδρειο πες οτι εχεις φυτο που χρειαζετε πολυ φωτισμο,και φυτο με λιγο ,τι κανεις σε αυτη την περιπτωση?

Σ' αυτή την περίπτωση φυτεύεις το φυτο που θέλει λίγο φως σε τέτοιο σημείο ώστε να του παρέχει σκιά οσο γινεται το άλλο φυτο που θέλει πολυ φως. Για παράδειγμα τις ανούμπιες τις δένεις σε πέτρες ή ξύλα, σε σημείο τέτοιο ώστε το φυτο που θα ειναι δίπλα ή πίσω του να του κάνει σκιά. Το βάζεις δηλαδή κοντα στη ρίζα του αλλου φυτού. Μπορείς ακόμα να το βάλεις σε σημείο που κάνει σκιά κάποιο άλλο αντικείμενο όπως μια ρίζα ή ενα ξύλο. Αφήνεις το φως για τα αλλα φυτα που το χρειάζονται. Αν τώρα ρίξεις πολυ φως στις ανούμπιες για παράδειγμα, θα γεμίσουν άλγες τα φύλλα, θα μαυρίσουν και θα ειναι άσχημη η εικόνα τους.

• Like 1

το ειχα διαβασει αλλα μαλλον δεν μουν και τοσο προσετικος ωστε να σκεφτω και να διαβασω οτι πρεπει να βαλω π.χ τον εχυνοδορο που εχω να του κανει σκια...

Το προφιλ το λεει καθαρα οτι πρεπει να μπαινει σε σκιερο μερος για να αποφευγετε η αλγη.

• 4 weeks later...

Λοιπον να επανερθω στο θεμα,νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ηρθε η ωρα να βαλω co2 εχω στα 120λ 2χ48w δηλαδη 0,4w το lιτρο,και απο φυτα εχω 3 ριζες echinodorus grandiflorus (muricatus) 4 ριζες Hygrophila difformis και 2 ριζες cabomba caroliniana. Δεν βαζω ουτε λιπασμα,πρεπει να κανω κατι με φωτισμο-co2?δηλαδη να αυξησω φωτισμο ή να βαλω co2?

Λοιπον να επανερθω στο θεμα,νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ηρθε η ωρα να βαλω co2 εχω στα 120λ 2χ24w δηλαδη 0,4w το lιτρο,και απο φυτα εχω 3 ριζες echinodorus grandiflorus (muricatus) 4 ριζες Hygrophila difformis και 2 ριζες cabomba caroliniana. Δεν βαζω ουτε λιπασμα,πρεπει να κανω κατι με φωτισμο-co2?δηλαδη να αυξησω φωτισμο ή να βαλω co2?

2χ24w ηθελα να γραψω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...