rastaman 22 Ιανουαρίου 2014 #101 Share 22 Ιανουαρίου 2014 (edited) Να υποθέσω εννοείς ΝΟ3 και όχι ΝΟ2 . . . Έγινε επεξεργασία 22 Ιανουαρίου 2014 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 22 Ιανουαρίου 2014 Author #102 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Όχι μια χαρά το έγραψα......ΝΟ2 γράφω.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 22 Ιανουαρίου 2014 #103 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Στάσου γιατί μάλλον τα έχεις μπερδέψει!! Το nitrogen αυξάνει τα νιτρικά ΝΟ3 !! Το ΝΟ2 είναι τα νιτρώδη που τα θέλουμε 0 !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 22 Ιανουαρίου 2014 Author #104 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Ααααααααααααααααααααααα έτσι πες ντε και αγχώθηκα τζάμπα........... φφφφφφφφφφ εντάξει είμαστε τότε. Τα ΝΟ3 δεν τα μέτρησα. Αύριο θα το μετρήσω και θα δω, τώρα δεν είμαι σπίτι. Και κάτι ακόμα επάνω στην ρίζα που δεν είναι μέσα στο νερό(περισσεύει κάνα 3 εκατοστά από την επιφάνια, έχει βγάλει μια βλεννώδη ασπροπράσινη άλγη όπου το έψαξα στο φόρουμ και είδα ότι συμβαίνει αυτό στις νέες ρίζες και κάνει τον κύκλο της και φεύγει. Η πράσινη τριχοειδής που έχω τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει επεκταθεί και στα φυλλώματα και στο τζάμι. Εάν δεν γίνει δουλειά με το nitrogen τι να κάνω; Να καθαρίσω όλο το ενυδρείο;; Θα τρελαθούν τα φυτά μέσα έξω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #105 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα, λοιπόν έχουμε και λέμε, PH 7, KH 2, NH3 0, NO3 0, NO2 0. Τι τρέχει ρε παιδιά;;;;; Πώς να ανεβάσω τα νιτρικά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2014 #106 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Κατι γινετε με τα νιτρικα.Το τεστ που μετρας ειναι ενταξει?Μηπως ειναι ληγμενο?Δεν κανεις μια μετρηση με καποιο αλλο να δουμε τι θα βγαλει? Τι φυτα εχεις στο ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #107 Share 24 Ιανουαρίου 2014 (edited) Anubias hastifolia P, Anubias Barteri Sp., Hydrophila Corymbosa, Microsorum Pteropus, Ludwigia Glandulosa, Densa και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι πως το λένε. Το συγκεκριμένο τεστ είναι τις Sera και λήγει 9/2015. Εδώ έχω τις φώτο. http://s1294.photobucket.com/user/souitsmezisd/slideshow/Fish%20Tank Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2014 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2014 #108 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Η densa ειναι φυτο που ρουφαει σαν τρελο τα νιτρικα και πιθανον να μη σου αφηνει τιποτα για τα υπολοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #109 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει τρόπος να ανεβάσω τα νιτρικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2014 #110 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Μονο με σκευασμα αλλα και παλι με το φυτο αυτο μεσα δεν ξερω κατα ποσο θα το πετυχεις.Καποτε ειχα ενα παρομοιο φυτο και τα νιτρικα μου εμεναν στο μηδεν,μολις το εβγαλα ανεβηκαν χωρις σκευασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #111 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Απότι κατάλαβα δηλαδή, χρειάζομαι potassium nitrate(ΚΝΟ3). Δεν μπορώ να βρω όμως κάτι στο ίντερνετ. Το seachem potassium θα κάνει δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2014 #112 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Απότι κατάλαβα δηλαδή, χρειάζομαι potassium nitrate(ΚΝΟ3). Δεν μπορώ να βρω όμως κάτι στο ίντερνετ. Το seachem potassium θα κάνει δουλειά; Αυτο ειναι Καλιο που γραφεις.Εσυ θες μαλλον το seachem nitrogen Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Ιανουαρίου 2014 #113 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Mα έχει nitrogen και προσθέτει.Aλλά με έχει μπερδέψει και εμένα και υποψιάζομαι ή οτι ρίχνει λίγο ή οτι δεν μετράει καλά το τεστ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2014 #114 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Mα έχει nitrogen και προσθέτει.Aλλά με έχει μπερδέψει και εμένα και υποψιάζομαι ή οτι ρίχνει λίγο ή οτι δεν μετράει καλά το τεστ . Βασιλη,εκτος απο αυτα που λες εχει και το φυτο μεσα που ειναι ρουφιχτρα νιτρικων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Ιανουαρίου 2014 #115 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Eννοείται! Απλα προβληματίζομαι γιατί εχω τριων ειδών ρουφήχτρες και με το nitrogen κατέφερα και ανέβασα αρκετά Πόσο καιρό ρίχνεις nitrogen και σε τι αναλογίες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #116 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Μία φορά μέχρι τώρα, προχθές, σχεδόν ένα καπάκι. Τώρα το πήρα δεν το είχα. Και το βάζω για καταπολέμηση τη άλγης που έχω, και όχι για τα νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Ιανουαρίου 2014 #117 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Με ενα καπάκι δλδ με 5ml στα ??? λίτρα ,μια φορά μόνο+egeria. . . Σαν να το βλέπω λιγο.Αν και τα 5 ml είναι για 320L Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #118 Share 24 Ιανουαρίου 2014 180 πραγματικά λίτρα. Εσύ τι δοσολογία μου προτείνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Ιανουαρίου 2014 #119 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Tην δοσολογία που αναφέρει το μπουκάλι . 2,5 ml 2 φορές την εβδομάδα! Με ευλάβεια όμως και μετρήσεις γιατί κανονικά δεν τα ρίχνουμε έτσι τα λιπάσματα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 24 Ιανουαρίου 2014 #120 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Ρε παιδιά μήπως είναι νωρίς ακόμη να δει αποτελέσματα με το σκεύασμα; Μια φορά έριξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Ιανουαρίου 2014 #121 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Ακριβώς γι αυτό επέμενα και ρωταγα πόσες φόρες έριξε γιατί εκεί πήγαινε το μυαλό μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #122 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Θα δούμε πως θα πάει, και σε καμιά εβδομάδα θα ξαναδώσω αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Ιανουαρίου 2014 #123 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Μην αγχώνεσαι και μην βιάζεσαι!!Σε μια εβδομάδα θα έχεις ρίξει μόλις 2 φορές!! Η τροφή επίσης βοηθάει στην αυξηση νιτρικών. . . Ψυχραιμία λοιπόν και μετρήσεις μην γίνει καμιά ξαφνική εκρηξη. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 24 Ιανουαρίου 2014 Author #124 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Ναι ναι άρχισα να βάζω λίγο παραπάνω τροφή. Για να δούμε.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2014 #125 Share 24 Ιανουαρίου 2014 Αφου εριξες μια φορα τοτε μη περιμενεις να δεις αποτελεσματα απο τωρα. Παντως τα ζουμια αυτα και γενικα τα λιπασματα,ειναι καλυτερα να σπας τις δοσεις τους δια 6 και να ριχνεις λιγο καθε μερα,εκτος απο την ημερα της αλλαγης. Ετσι τα αφομειωνουν τα φυτα καλυτερα και δεν μενουν και πολλα μεσα στο νερο,αλλα και αυτο να γινει τα τραβας την ημερα της αλλαγης,κανεις κατι σαν restart στο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος