lefteris123 19 Νοεμβρίου 2013 #1 Share 19 Νοεμβρίου 2013 Εδώ και 4 μέρες το νερό στο ενυδρείο μου έχει αρχίσει να πρασινίζει, έχω κάνει αλλαγή γύρο στα 60 λίτρα (20 λίτρα αλλαγή 3 μέρες) αντί να δω κάποια βελτίωση το αντίθετο κιόλας, πρασινίζει κι άλλο. Χθες καθάρισα το φίλτρο από μέσα και έκανα και αλλαγή. Οι μετρήσεις μου είναι pH: 8.5Γενική σκληρότητα (GH): 16Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 mg/lΝιτρικά (ΝΟ3): περίπου 3mg/lΦωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Το ενυδρείο είναι 130 λίτρα περίπου καθαρά Έχω μέσα τα εξής φυτά: anubias barteri var. barteri Hygrophila Corymbosa 'siamensis' Heteranthera Zosterifolia Rotala rotundifolia Cabomba caroliniana sagitaria subulata και ένα που δεν γνωρίζω και Guppies Επίσης αν και όλα τα φυτά πάνε μια χαρά, έχω και ένα πρόβλημα με το Heteranthera Zosterifolia όπου έχουν σαπίσει κάποια φύλλα και πολλά φύλλα έχουν κάνει καφέ τριχούλες πάνω τους. Τι να κάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2013 #2 Share 19 Νοεμβρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80879&p=770315 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 19 Νοεμβρίου 2013 #3 Share 19 Νοεμβρίου 2013 Heteranthera Zosterifolia Ρίξε μια ματιά στο προφίλ της . . . Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο??Φωτισμός?? Ρίξε και ματιά εδώ Άλγες Γλυκού Νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Νοεμβρίου 2013 Author #4 Share 19 Νοεμβρίου 2013 Το ενυδρείο τρέχει σχεδόν 2 μήνες 2 λάμπες 24w 4000kelvin και 6700kelvin και η Heteranthera Zosterifolia είναι μέσα στο ενυδρείο 14 μέρες περίπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Νοεμβρίου 2013 Author #5 Share 19 Νοεμβρίου 2013 Επίσης χρησιμοποιώ κάλιο, να το σταματήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2013 #6 Share 19 Νοεμβρίου 2013 To link που σου εδωσα το διαβασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Νοεμβρίου 2013 Author #7 Share 19 Νοεμβρίου 2013 To link που σου εδωσα το διαβασες? Ναι αυτό είναι, Μάλλον από ανατάραξη του βυθού πρέπει να έγινε... τώρα τι να κάνω? να κάνω κι άλλη αλλαγή νερού και να μειώσω την φωτοπερίοδο? ή να κάνω συσκότιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2013 #8 Share 19 Νοεμβρίου 2013 Κανε οτι λεει το αρθρο.εχει ολες τις λυσεις του προβληματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Νοεμβρίου 2013 Author #9 Share 19 Νοεμβρίου 2013 Ναι, μόλις το διάβασα! Με την συσκότιση δεν υπάρχει φόβος για τα φυτά που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος