Jump to content

Τα Φώτα Των Αφρικάνων .... Αλλάζω Ήπειρο!

Safarpn

Recommended Posts

Εμένα μου αρέσει το 2ο στήσιμο γιατί οι πέτρες είναι πιο "ήρεμες" αν και είναι αδόκιμος ο όρος. :)

Εμένα μου αρέσει το 2ο στήσιμο γιατί οι πέτρες είναι πιο "ήρεμες" αν και είναι αδόκιμος ο όρος. :)

.....σ΄έχω φίλο.... :ChristmasTree:

απλά, τρίτη μέρα σήμερα και δε λένε να κολυμπήσουν έξω από τις κρυψώνες τους. Καλά τόσο άσχημος είμαι και τρομάζουν;

Τους έριξα λίγη τροφή και ενώ πέθαιναν να πάνε να την φάνε, διστάζανε πολύ. Ενα έσκασε μύτη, άρπαξε ενα flake και μπήκε πάλι στην κρυψώνα πολύ γρήγορα. Που και πού φαίνονται οι μούρες τους από τις τρύπες και μετά πάλι μέσα. Δε ξέρω τι γίνεται.

Και εμένα έτσι κάνουν και τα έχω 3 ημέρες μέσα. Σιγά σιγά βγαίνουν να δουν τι παίζει αλλά όταν δουν κίνηση κοντά στο ενυδρείο ..καπνός!

Λοιπον το τελευταιο στησιμο μ αρεσει! Θα συμφωνησω με τον pptom να βαλεις και αλλο ενα στρωμα πετρες μπροστα και αν σε παιρνει να το ψηλωσεις λιγο παραπανω. Ολα αυτα ειναι βεβαια αισθητικες αποψεις. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο και λειτουργικο με τα αφρικανακια!

Παιδια αφηστε τα φωτα κλειστα για κανα δυο μερες μεχρι να αρχισουν να βγαινουν και δοκιμαστε να ταισετε με τα φωτα κλειστα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Γιώργη το σκέφτηκα αλλα σίγουρα θα έχω κατολίσθηση αν την αφαιρέσω. Αντί αυτού, πρόσθεσα μια μεγαλούτσικη πέτρα στο δεξί νταμάρι για να ψηλώσει λιγάκι. Έβγαλα και τον θερμοστάτη από εκεί που τον είχα και τον τοποθέτησα στην αριστερή πλευρά του ενυδρείου για να μη φαίνεται

Ιδού:

attachicon.gifIMG_32601.jpg

Συνονόματε, (Παναγιώτης και εγώ) ή δεν βλέπω καλά ή μας τα γράφεις ανάποδα :usd: . Καλύτερο δείχνει τώρα, μήπως να τα άφηνες λίγο να ησυχάσουν μπας και ξεμυτήσουν και δούμε και εμείς καμμιά φωτό... :bigemo_harabe_net-137:

Το δεξί....όπως είσαι απο μέσα εννοω χαχαχαχαχα! Έχεις δίκιο χαχαχαχα! Δεν τα ενοχλώ τα ψαράκια καθόλου τα αφήνω να ξεθαρρέψουν μόνα τους. Αύριο φεύγω για 2 μερούλες και πιστέψω επιστρέφοντας θα τα δώ πλέον αλλιώς. Το Σάββατο θα μπουν και τα acei και θα έχουν και παρέα :)

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Μην ανησυχεις για τα ψαρακια. Θα προσαρμοστουν. Βγαλε και μια φωτογραφια απο τα πλαγια. Αφου το στησιμο αρεσει σε σενα, ολα τ αλλα ειναι περιττα.

http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/divingmalawigreek.html ένα αρθράκι με φωτό για την λίμνη για να δεις πραγματικό περιβάλλον.

ελπίζω να βοηθήσει :)

Μην μπερδευεσαι Αφρική ήρθες, μην το κανεις φυτεμένο!! :) πλάκα κάνω. Τώρα με τα φυτά και τα 2 νταμάρια που ξεχώρισαν μου αρέσει περισσότερο. Αν κ μένα μου άρεσε το πρωτο στήσιμο τώρα έδειξε κ αυτό.. Τα ψαράκια θα τα βλέπεις μόλις πεινασουν χεχε..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ααααα φίλος όλα κι όλα, τα φυτα δε τα αποχωρίζομαι, το παλιό μου "φυτεμενο" το λάτρεψα και δε μπορω να μην έχω πρασινάδα στη γυάλα μου. Θεωρω επιπλέον ότι το πράσινο κάνει πολυ ωραία αντίθεση με το χρωμα του ψαμμίτη. Στα ψαράκια πέταξα λίγη τροφή χθες αλλα προτιμούν να πεινάσουν. Εύχομαι επιστρέφοντας απο την εκδρομή μου να τα δώ και να σας τα στείλω φωτογραφία.

ομορφο το ενυδρειο σου φιλε..να σου πω κι εγω την γνωμη μου για το στησιμο...θα προτιμουσα το 1ο στησιμο με 2 στοιβες και οχι μονοκοματο οπως τωρα..ετσι τα ψαρακια θα δημιουργησουν και την περιοχη τους..εστω και με αυτες τις πετρες που εβαλες τωρα πιστευω οτι θα ηταν πιο ωραιο με 2 στοιβες και να κατεβαινουν προς το κεντρο και να ενωνονται..βεβαια αν σου αρεσει ετσι εσενα εμεις παμε πασο..τα ψαρακια θα ξεμυτισουν μη μασας..λιγη πρασιναδα ειναι ωραια να εχει..και αν πιασουν και οι πετρες αλγη θα ειναι ονειρο..

Ουσιαστικά τη ζημιά απ' ότι κατάλαβα την κάνει η πέτρα στη μέση. Οταν επιστρέψω απο την εκδρομή μου ίσως την αφαιρέσω αλλα θα πρέπει να μετακίνηση κι άλλες γιατι μάλλον θα έχω κατολίσθηση. Μέσα στο ενυδρειο έχω τώρα τα λαμπιντο αλλα θα μπουν συνολικά 3!χαρεμια (ενα acei και ενα Maingano ακόμα). Με ενα πιο ενιαίο στήσιμο δε θα ήταν καλύτερα απο δυο νταμάρια; Θα θελήσουν τον χώρο τους και τα τρία χαρεμια, οι δυο στοίβες βοηθάνε σ' αυτό όμως;

εγω παλι τρελλαινομαι για τα labidos & demasoni...και αν ειχα πιο πολλα λιτρα θα εβαζα μεσα και τα acei και θα ηταν ονειρο το ενυδρειο..ισως μελλοντικα παω σε περισσοτερα λιτρα και το πραγματοποιησω..

Ουσιαστικά τη ζημιά απ' ότι κατάλαβα την κάνει η πέτρα στη μέση. Οταν επιστρέψω απο την εκδρομή μου ίσως την αφαιρέσω αλλα θα πρέπει να μετακίνηση κι άλλες γιατι μάλλον θα έχω κατολίσθηση. Μέσα στο ενυδρειο έχω τώρα τα λαμπιντο αλλα θα μπουν συνολικά 3!χαρεμια (ενα acei και ενα Maingano ακόμα). Με ενα πιο ενιαίο στήσιμο δε θα ήταν καλύτερα απο δυο νταμάρια; Θα θελήσουν τον χώρο τους και τα τρία χαρεμια, οι δυο στοίβες βοηθάνε σ' αυτό όμως;

Μπορεί να γίνει λειτουργικό στήσιμο και με 2 νταμάρια. Αρκεί να φτιαχτούν αρκετά περάσματα και σπηλιές.

Το περασμένο Σάββατο έβαλα τα 4 Λαμπίντο και τάισα ελαχιστότατα την Τρίτη. Σήμερα που επέστρεψα απο την εκδρομή μου έριξα αλλα 4-5 flakes πριν απο λιγο μέτρησα αμμωνία 0,5.

Ναι κανονικά και είναι και ζωηρά και σκάνε πιο εύκολα μύτη απο τις πέτρες.

Edit : στον πίνακα που έχουν οι οδηγίες του τεστ, αναφέρει ότι το 0,5 ειναι ονομαστική τιμή. Σε συνδυασμό με το 8,2 ph που έχω στο ενυδρείο, η πραγματική τιμη της αμμωνίας ειναι 0.03 (επικίνδυνο σε μακροχρόνια έκθεση.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Μην ταΐζεις, και μέτρα πάλι αύριο το βράδυ. Για μια ημέρα , δεν μιλάμε για μακροχρόνια έκθεση. Ας ξημερώσει με το καλό και θα το δούμε.

Πιστευω οτι οσο θα ξεθαρευουν τα μικρα σου θα κινουντε και περισσοτερο.Επισης τα ασει ειναι αρκετα διαφορετικα σε συμπεριφορα απο αλλα μπουνα που εχω εγω.Σουλατσαρουν περισσοτερο,ειναι πιο ηρεμα και να φανταστεις οτι μικροτερα κολυμπουσαν κοπαδιαστα!Σε κανενα αλλο ειδος μπουνα απο αυτα που εχω φιλοξενισει δεν εχω δει δυο ψαρια του ιδιου φυλλου να ανεχεται το ενα το αλλο σε κοντινη αποσταση.Τα ασει σπανια αναμετριουντε-κυνηγιουντε.Ειναι τα πιο ηρεμα ψευδοτροφεους που ειχα ποτε.Παρ ολα αυτα δεν νομιζω να εχουν προβλημα με τα λαμπιντο.Σκεψου ομως οτι αν θα συνεχιζεις να βλεπεις ενα ενυδρειο νταμαρι χωρις την κινηση ψαριων ισως αναγκαστεις να βγαλεις λιγες πετρες.Δεν νομιζω να ειναι τοσο κακο.Σκοπος του aquascpe που θα κανεις θα ειναι να εχει ο καθε ενας,αν ειναι εφικτο,αρσενικος την φωλια του ωστε να προσελκυει εκει τις θηλυκες κατα την αναπαραγωγικη περιοδο και επιπλεον να υπαρχουν πολλα περασματα,κατι σαν λαβυρινθος ωστε να "εξαφανιζεται" το πιο ανισχυρο ψαρακι που θα δεχεται την επιθεση.Μια λυση κατα την γνωμη μου,που ειχα εφαρμοσει και γω παλιοτερα σε μικροτερο ενυδρειο ειναι να δημιουργησεις ενα ογκο απο πετρες στη μεση και κατα μηκος του ενυδρειου ωστε να δημιουργειται ενας διαδρομος περιμετρικα.Ετσι κλεβεις χωρο και δινεις περισσοτερη διαδρομη για κινηση σε ολα σου τα ψαρια.Το ιδανικο θα ειναι να μην υπαρχουν περασματα απο την μπροστα προς την πισω πλευρα ευκολα.Να υπαρχουν δλδ φωλιες και απο μπροστα και απο πισω αλλα κατα μηκος του νταμαριου και στη βαση να ειναι μια συμπαγης συσταδα πετρων ετσι ωστε αν θελει καποιο ψαρι να μετακινηθει προς την αλλη πλευρα του ενυδρειου να κανει τον κυκλο!Ετσι μενει περισσοτερος χωρος που θελουν για να υπερασπιζοντε τα αρσενικα.Επισης μπορεις ευκολα να καθαριζεις την αλγη απο τα τζαμια ολου του ενυδρειου.Το μειονεκτημα ειναι οτι χανεις κατι απο την δραση και τα τεκτενομενα του ενυδρειου που διαδραματιζονται στην πισω πλευρα.Προς το παρον αστο ως εχει και μελλοντικα βλεπεις και κανεις.Επισης ειναι καλο οτι τα μαιγκανο που ειναι και τα πιο αγρια θα ειναι τα τριτα που θα μπουνε στο ενυδρειο ωστε να εδρεωθουνε καπως τα ασει και τα λαμπιντο σου.

Ησουν κατατοπιστικότατος. Σήμερα έριξα πάλι βακτήρια και αύριο θα κάνω μια μέτρηση να δώ αν κατάφερα κάτι. Αγχωθηκα λιγάκι. Εσύ κράτα (γερά) τα Acei και με το καλό θα έρθουν κι αυτά στο ενυδρειο. Πίστευα ότι δε θέλουν μόνο οι αρσενικοί τη φωλιά τους καλά κάθε ένα από τα ψάρια. Υπάρχουν πολλες κρυψώνες και πολλά περασματα με την παρούσα διάταξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειάζονται επιπλέον πέτρες. Πάντως στην πολυκατοικία για μια ακόμη φορά με περνάνε για τρελό. Κάθε φορά που βγαίνω από το σπιτι, κουβαλάω και 2-3 πέτρες από τις προηγούμενες για να τις αφήσω πάλι στη φύση. Κυκλοφορώ μονίμως με κοτρώνες στα χέρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...