Δίας 14 Δεκεμβρίου 2013 #76 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Πράγματι τα yellow tail είναι πιο όμορφα. Τα αρσενικά Rusty είναι επιθετικά μεταξύ τους; είδα οτι τα αρσενικά έχουν πιο όμορφα χρώματα. Να τα βάλω χαρέμι καλύτερα; Τα labidochromis mbamba είναι επίσης όμορφα και με έβαλες στη πρίζα γι' αυτά (αμ και τα θηλυκά είναι με πιο άτονα χρώματα) αλλα θέλω και το έντονο κίτρινο χρώμα των caeruleus. Για τον παρακάτω συνδυασμό τι λες; 1. Labidochromis caeruleus 2. Labidochromis mbamba 3. Iodotropheus sprengerae (Rusty) Γενικά όπως θα κατάλαβες θέλω έντονα χρώματα στο ενυδρείο....μήπως τα θέλω όλα; Οτι βαλεις θα βαλεις χαρεμι,αλλιως θα εχεις θεμα με τα αρσενικα. Με δυο ειδη labido θα εχεις θεμα υβριδισμου.Eγω σου ανεφερα τα mbamba επειδη και ομορφα ειναι,αλλα ουτε και συνηθισμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #77 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Ειναι όμορφα τα σκασμένα, ναι. Σταυρόλεξο ειναι ρε γ@@@@ο η επιλογη των ψαριών. Βρίσκεις ενα που σου αρέσει και λες "αυτο θα το βάλω". Στο καπάκι έρχεται ο ΔΙΑΣ (ο κάθε ΔΙΑΣ) και σου μιλάει για ενα εξίσου ιδιαίτερο ψάρι και λες "θα βάλω κι αυτο", ναι αλλα πρέπει να ξεφορτωθείς το πρωτο για κάποιο λόγο (υβριδιαμός). Οκ λες θα βάλω το κίτρινο λαμπιντο. Χάνεις όμως το mbamba που έχει το μπλε που τόσο ήθελες. Ουφ! Θέλει πολλή σκέψη για να κατασταλάξω στην τελική σύνθεση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Δεκεμβρίου 2013 #78 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Το θεμα Πανο ειναι και τι θα βρεις στα μαγαζια! Μην νομιζεις οτι ολα υπαρχουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Δεκεμβρίου 2013 #79 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Διεγραφη μια δημοσιευση μου ανευ λογου και αιτιας;Απο ποιον και γιατι;;;;;;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Δεκεμβρίου 2013 #80 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Αλογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Δεκεμβρίου 2013 Author #81 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Επιτέλους τέλος (...περίπου). Είχα άγχος που θα βρω πέτρες μιας και εκείνες που περίμενα καθυστέρησαν. Είπα "δε πάω μια βόλτα στα 1500 μέτρα στο βουνο πισω απο το σπίτι μου που αποτελείται αποκλειστικά απο πέτρες και τίποτα άλλο;" Πήγα λοιπόν και βρήκα πολυ ωραίες, όπως τις ήθελα. Γέμισα το αυτοκίνητο και γύρισα στο σπίτι. Μετα απο αρκετές ώρες κούρασης, αυτη τη στιγμη το ενυδρειο μου δουλεύει κανονικά και ειναι και πολυ όμορφο...... (Είπε ο Πάνος!). Μου φαίνεται βέβαια ότι οι πέτρες ειναι λίγες πάλι μμμμμ..... Αν θέλετε φωτογραφίες, αύριο γιατι τώρα είμαι κομμάτια!!! Απο αύριο παραγγέλνω τα πρώτα ψάρια. Στο νέο φιλτρο έχω λιιιιγο κεραμικό υλικό απο το παλιο φιλτρο το οποίο φρόντισα να κρατήσει τη βιολογία του (τουλάχιστον έτσι νομίζω) αλλα το στρωσιμο θα γίνει με βακτήρια και τα πρώτα ψαράκια την πρώτη μέρα (....όχι, δε θα κάνω στρώσιμο χωρις ψάρια γιατι βιάζομαι). Αυτα. Καλη μου ξεκούραση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Δεκεμβρίου 2013 #82 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Και ξαναγραφω το ιδιο ποστ,γιατι αυτο που εγραψα χτες διεγραφη!!! Να εμπιστευτεις το γουστο σου,και ευχη μου ειναι να χαρεις το ενυδρειο σου οσο δεν παει Ελπιζω αυτη τη φορα η δημοσιευση να μεινει στη θεση της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #83 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Πρώτες φωτογραφίες του ενυδρείου οι πέτρες που θα αποτελέσουν τα "θεμέλια" μπήκαν Οι πέτρες στοιβάχτηκαν με προσοχή και αφού βεβαιώθηκα οτι δε θα έχω καμιά κατολίσθηση (..........έγιναν δοκιμές με διάφορες μεθόδους), ξεκίνησε το γέμισμα του ενυδρείου......ναι, με 30άρι βαρέλι, δεν είχα άλλο τρόπο, χιλιόμετρα χτυπούσα στο σπίτι στη διαδρομή μπάνιο - σαλόνι! Προστέθηκαν τα 40 κιλά χαλαζιακής άμμου Άναψα τη μια ροζ λάμπα που διαθέτει το ενυδρείο (έχει και 2 x 39w λευκές) και ιδού: Σήμερα το νερό έχει καθαρίσει απόλυτα μπορώ να πώ απο τη θολούρα, βέβαια η άμμος είχε πλυθεί πολύ καλά. Αν και πίστεψα οτι είχα μαζέψει πολλές πέτρες, διαπιστώνω τώρα πως είναι μάλλον λίγες. Ποιά η άποψή σας πάνω σ' αυτό; Ισως θα έπρεπε να ψηλώσω το δεξί και το αριστερό νταμάρι λίγο παραπάνω αλλά αν το κάνω τώρα οι νέες πέτρες θα ακουμπούν στο τζάμι ή απλά στην άμμο και με το σκάψιμο να έχω θέμα....και η πέτρα που είναι στο κέντρο του ενυδρείου, στο πιο ψηλό σημείο απο τις άλλες), δε μου αρέσει πολύ γιατί από πίσω της είναι μόνο το τζάμι και σχηματίζεται ετσι ένα μεγάλο "τούνελ" που ουσιαστικά δε μπορεί να χρησιμεύσει ως σπηλιά για τα ψάρια, σα γέφυρα είναι. Στο καινούριο βιολογικό υλικό μέσα στο φίλτρο έχω προσθέσει μια πολύ μικρή ποσότητα (15 - 20 μακαρόνια) από το παλιό φίλτρο, τη βιολογία του οποίου φρόντισα να διατηρήσω και αφού αυτά δε πρόκειται να κάνουν τίποτα (καλού κακού έβαλα και τροφή σε μια απόχη), θα ξεκινήσω το στρώσιμο του ενυδρείου με βακτήρια και την επόμενη μέρα θα μπουν τα πρώτα 4 ψαράκια. Ακούω τις παρατηρήσεις σας για κάποιο λάθος που είδατε και πρέπει να διορθώσω ή απλά τη γνώμη σας για το ξεκίνημα μέχρι στιγμής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Δεκεμβρίου 2013 #84 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Θα χρειαστείς αρκετές ακόμα πέτρες. Ειδικά με 3 χαρέμια μέσα θα γίνεται χαμός! Χρειάζεσαι κρυψώνες και περάσματα. Κατα τ άλλα, μακάρι να βρεις τα ψάρια που θες και να γίνει όπως το φαντάζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #85 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Θα χρειαστείς αρκετές ακόμα πέτρες. Ειδικά με 3 χαρέμια μέσα θα γίνεται χαμός! Χρειάζεσαι κρυψώνες και περάσματα. Κατα τ άλλα, μακάρι να βρεις τα ψάρια που θες και να γίνει όπως το φαντάζεσαι. Αυτο το σκέφτηκα κι εγω όπως προείπα. Θα βάλω κι άλλες αλλα τώρα θα πατήσουν πανω στην άμμο και με τον καιρο και το σκαψιμο, θα έχω θεμα. Θα αφαιρέσω νερό για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία και θα βάλω κι άλλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Δεκεμβρίου 2013 #86 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Μπραβο φιλαρακι μου! Αντε με το καλο! Κουκλι φαινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Δεκεμβρίου 2013 #87 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Και ξαναγραφω το ιδιο ποστ,γιατι αυτο που εγραψα χτες διεγραφη!!! Να εμπιστευτεις το γουστο σου,και ευχη μου ειναι να χαρεις το ενυδρειο σου οσο δεν παει Ελπιζω αυτη τη φορα η δημοσιευση να μεινει στη θεση της Μάλλον κάνεις λάθος... Μήπως δεν ανέβηκε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Δεκεμβρίου 2013 #88 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Οχι Φωτη.Δεν κανω λαθος.Το ειδα δημοσιευμενο το ποστ. Ας το ξεχασουμε ομως..................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Δεκεμβρίου 2013 #89 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλά, μην το λες... Εγώ είχα κάνει πριν λιγους μήνες 3 δημοσιεύσεις σε διαφορετικά θέματα και μετά από 1 ώρα δεν υπήρχαν. Μαζί με 2 ποστ άλλων μελών. Πιθανό να είναι θέμα server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Δεκεμβρίου 2013 #90 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Πραγματικα δεν ξερω τι εγινε Φωτη.Οτι εγινε δημοσιευση παντως εγινε.μετα ανελαβε ο Χουντινι Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Δεκεμβρίου 2013 #91 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Κρεμάστε τον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #92 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Στην προσπάθειά μου να ανεβάσω λίγο τις στοίβες, πήρα πέτρες απο το κέντρο και την αριστερη πλευρά και ενίσχυσα λίγο περισσότερο τη δεξιά. Τώρα μένει να ξαναπάω βουνό και να μαζέψω κι άλλες για να το χτίσω σιγα σιγα. Την αριστερη πλευρα θα την κάνω στο ίδιο ύψος και στη μέση θα χαμηλώνει. Να πω την αλήθεια ρε μάγκες, κάθε φορά που βάζω πέτρα λέω θα πέσει δε θα πέσει το ενυδρειο. Πρέπει να ανησυχώ; Σηκώνει τόσες πέτρες μέσα. Δηλαδη, βάλτε 290 καθαρά λίτρα (μετρημένα), 40 κιλά άμμο, καμία 80-90 κιλά πέτρα (μη πω και παραπάνω) ......βάλτε και καμία 15 γραμμάρια ανούμπιες συν τη γυάλα καμία 60 κιλά, πάμε χοντρά χοντρά στα 490,15 κιλά....να τ' αφήσω ή τζάμπα αγχώνομαι; Θοδωράκη φιλαράκι να ξέρεις ότι είσαι γ@@ώ τα παιδιά. Με το θεμα της παρουσιάσης που θα ανοίξω κάποια στιγμή με το καλό και αφου μπουν και τα ψάρια, θα πέσουν και οι σχετικές ευχαριστίες προς κάποια παιδιά που βοήθησαν πολύ. Επεται συνέχεια λοιπόν.... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Δεκεμβρίου 2013 #93 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Νομίζω οτι η αριστερή πλευρά έγινε πολύ καλή! ΜΕ μερικές ακόμα θα γίνει σούπερ. Το έπιπλο που κάθεται το ενυδρείο τι είναι? Αυτά πρέπει να τα υπολογίσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #94 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Το έπιπλο ειναι του ενυδρειου. Μανίσιο που λένε. Οταν λες με λίγες ακόμα εννοείς στη δεξιά πλευρα η γενικά μερικές ακόμα μέσα στη γυάλα; Αν ειναι να βάλω κι άλλες δεξιά, μετα θα πρέπει να σηκώσω το μισο βουνο και να το φέρω στο σπίτι μου για να χτίσω όλες τις πλευρές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Δεκεμβρίου 2013 #95 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Σούπερ Πάνο! Το έπιπλο λογικά λέει ποσά κιλά αντέχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #96 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Ναι καλά. Δε λες καλα που είχε τις βίδες για να το φτιάξω; Δεν έλεγε τίποτα Δημήτρη. Κινέζος ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Δεκεμβρίου 2013 #97 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, λογικα ολα ειναι μελετημενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #98 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, λογικα ολα ειναι μελετημενα!Για τον κινέζο μιλάς; Αυτοι δε μπόρεσαν να υπολογίσουν τις γέννες τους και έχουν γεμίσει τον κόσμο πανομοιότυπα σχιστομάτικα ανθρωπάκια, το βάρος στο έπιπλο του ενυδρειου θα υπολογίσουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Δεκεμβρίου 2013 #99 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Χα χα τρομερός !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #100 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Μπήκαν κι άλλες πέτρες λοιπόν. Έβαλα αλλα 20 κιλα πέτρα. Ζύγισα αυτη την παρτίδα και με βαση αυτη, υπολογίζω πως οι πέτρες συνολικά ειναι περίπου στα 70 κιλά τώρα. adilb μη μου πεις να βάλω ούτε ενα χαλικάκι παραπάνω τώρα, δε ξέρω αλλα μου φαίνεται ότι θα πεσει το ενυδρειο και θα γίνουν όλα *********** μέσα στο σπίτι (κι εγω βέβαια δε θα ξαναγράψω στο φόρουμ γιατι δε θα έχω χέρια). Αγχώνομαι πολυ ρε φίλος! Εν τω μεταξύ το καλο δε σας το είπα. Βλέποντας τη γραμμή της επιφάνειας, το ενυδρειο γέρνει προς τα δεξια για πολυ λίγο. Δε φταίει το ενυδρειο βασικά αλλα το ξύλινο πάτωμα (τσεκαρισμένο με αλφάδι απ' άκρη σ' άκρη). Η απόκλιση ειναι στα 1.3 εκατοστά....δηλαδη αν είχε ρόδες θα το κυνηγούσα στην πλατεία τώρα. Εδω λοιπόν ειναι το νέο νταμάρι. Δε νομίζω να βάλω άλλες πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος