dpap 6 Δεκεμβρίου 2013 #51 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Bill για να σου πω την αλήθεια τώρα που έχω γόνους ταίζω 2 φορές την ημέρα και μάλιστα άφθονη ψιλοτριμμένη τροφή για να τρώνε όλοι!! Επίσης παίζουν και μερικά helena που αν δεν πέσει-μείνει τροφή στον βυθό θα φάνε εμένα γιατί τους λαθρεπιβάτες τους ξεπάστρεψαν από τις πρώτες ημέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 6 Δεκεμβρίου 2013 Author #52 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω παιδες! Θα τα ταϊζω 2 φορες την μερα γιατι οντως με 1 φορα τα βλεπω οτι γινεται χαμος με το που ριχνω τροφη το πρωι... και εχω πανω απο 20 γονους μεσα τωρα! Τα Helena παντως τα βλεπω και απλα σουλατσαρουν δεν τρωνε τπτ... εχω εναν λαθρεπιβατη αρκετα μεγαλουτσικο και δεν τον πειραζουν τα πιο μικρα ουτε... ισως να θελουν το χρονο τους να "γνωρισουν το περιβαλλον".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 6 Δεκεμβρίου 2013 #53 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα και παλι... παρατηρησα πανω στην ριζα μεσα στο νερο σε καποια σημεια κατι σαν απρο χνουδι.... τι ειναι αυτο; πρεπει να την βγαλω να την καθαρισω και γιατι το εχει βγαλει αυτο; Έιναι ένας μύκητας του ξύλου ο οποίος θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει . Το ίδιο είχα και στα δικά μου , τίποτα ανησυχητικό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 6 Δεκεμβρίου 2013 #54 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Δεν φοβαμαι μην φανε τα Apple.. (μεχρι στιγμης ουτε τους λαθρεπιβατες δεν κυνηγανε... το ενα φερνει βολτες τα αλλα 2 εχουν αραξει) γιατι τα Aplle ειναι και 3πλασια... Απλα το θεμα ειναι μην κανω καμια ζημια στο ενυδρειο με τα καροτα που εριξα αυτο φοβαμαι! Δεν έχει σχέση το μέγεθος... Είχα 3 δολοφόνους (helena) με 1 zebra nerite, 2 apple snails μεγάάάλα και αρκετούς λαθρεπιβάτες. Τίποτα δεν έμεινε... Μικροί αλλά φονικοί!!! Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2013 - carvefish21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 6 Δεκεμβρίου 2013 Author #55 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Εβγαλα σημερα την λαμπα μιας και οπως ειπατε ολοι θελει αλλαγη λογω το μπλε -ασπρου και πηγα με την λαμπα σε ενα μαγαζι με Osram και ζητησα μια λευκη. Ο μαγαζατορας μου την ειπε Dulux L σαν τυπο λαμπας! Το θεμα μου ειναι οτι ειναι πιο "κιτρινη" απο αυτη που ειχα... Βαζω και 3 φωτογραφιες μπας και καταλαβει κανεις τιποτα γιατι εγω απο ηλεκτρολογικα ειμαι παντελως ασχετος. 1) Η παλια λαμπα: Και το κουτι απο την καινουργια με διαφορους κωδικους πανω ( Η λαμπα στην φωτο ειναι η παλια): Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2013 - Billys_GT193 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 6 Δεκεμβρίου 2013 #56 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Η λάμπα αυτή είναι για ενυδρείο ; Αν δεν είναι την έκανες . Καλό βραχυκύκλωμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Δεκεμβρίου 2013 #57 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Η λάμπα αυτή είναι για ενυδρείο ; Αν δεν είναι την έκανες . Καλό βραχυκύκλωμα . Αυτο πως βγαινει?Δηλαδη αν εγω παω και παρω μια λαμπα απο μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο θα ειμαι λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 6 Δεκεμβρίου 2013 #58 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Οι ενυδρειακές λάμπες δεν είναι και αδιάβροχες ; Εκτός και αν έχει κάλλυμα από κάτω στο καπάκι του και δεν έρχεται σε επαφή η λάμπα με το νερό . Εγώ όποτε σηκώσω καπάκι η λάμπα μου είναι μούσκεμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Δεκεμβρίου 2013 #59 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Οι ενυδρειακές λάμπες δεν είναι και αδιάβροχες ; Εκτός και αν έχει κάλλυμα από κάτω στο καπάκι του και δεν έρχεται σε επαφή η λάμπα με το νερό . Εγώ όποτε σηκώσω καπάκι η λάμπα μου είναι μούσκεμα . Οι ιδιες λαμπες ειναι ολες,το φωτιστικο παιζει ρολο και οχι η λαμπα!Στη λαμπα κοιτας τα κελβιν και τα βατ(αν τα σηκωνει το φωτιστικο σου)Τα φωτιστικα εχουν στεγανα ακροφυσια για να προστατευουν τις λαμπες.Εχεις παρει ενυδρειακη λαμπα ποτε που να ειναι διαφορετικη απο τις κοινες λαμπες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 6 Δεκεμβρίου 2013 Author #60 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Η λαμπα ειναι μεσα σε καπακι στεγανο αν δεις στην πρωτη σελιδα θα το δεις! Το θεμα μου ειναι οτι δεν εχει το λευκο που ειχε πριν... ειναι πιο κιτρινη! Απο χαρακτηριστικα ειναι ιδια ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 6 Δεκεμβρίου 2013 #61 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ξέρω Κώστα αν έχουν διαφορές αλλά εγώ θα αγόραζα την λάμπα από ενυδρειακό μαγαζί για να είμαι και σίγουρος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Δεκεμβρίου 2013 #62 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ξέρω Κώστα αν έχουν διαφορές αλλά εγώ θα αγόραζα την λάμπα από ενυδρειακό μαγαζί για να είμαι και σίγουρος . Στο λεω εγω τοτε για να ξερεις οτι ειναι ακριβως οι ιδιες.Θεωρω χαζομαρα να παιρνεις λαμπες απο πετσοπ και να τις χρυσοπληρωνεις επειδη ειναι ενυδρειακες ενω με λιγοτερα απο τα μισα λεφτα παιρνεις την ιδια λαμπα (ιδια χαρακτηριστικα) απο μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 6 Δεκεμβρίου 2013 Author #63 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Φιλε μου κανε το κόπο και δες την πρώτη σελίδα να δεις πως είναι η λάμπα στο καπάκι έχει και λάστιχο στεγανοποιησης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Δεκεμβρίου 2013 #64 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Η λάμπα είναι warm white στα 3.000 κέλβιν αν βλέπω καλά. Θα προτιμούσα μια λάμπα στα 6.400 - 6.500. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 6 Δεκεμβρίου 2013 Author #65 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ φίλε μου θα ψάξω μια στα 6000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 6 Δεκεμβρίου 2013 #66 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Η λάμπα αυτή είναι για ενυδρείο ; Αν δεν είναι την έκανες . Καλό βραχυκύκλωμα . Άσχετα από τα ενυδρεία αλλά για αδιάβροχη λάμπα δεν έχω ακούσει ποτέ. . . Για στεγανά ακροφύσια,στεγανούς προβολείς,στεγανούς διακόπτες,μπρίζες κτλ κάτι γίνεται. . . Ας μην τρομάζουμε τον κόσμο τσάμπα και άδικα αν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι. . . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 6 Δεκεμβρίου 2013 Author #67 Share 6 Δεκεμβρίου 2013 Άσχετα από τα ενυδρεία αλλά για αδιάβροχη λάμπα δεν έχω ακούσει ποτέ. . . Για στεγανά ακροφύσια,στεγανούς προβολείς,στεγανούς διακόπτες,μπρίζες κτλ κάτι γίνεται. . . Ας μην τρομάζουμε τον κόσμο τσάμπα και άδικα αν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι. . . Δεν τρομαξα με την στεγανοτητα γιατι ξερω ηδη οτι η ολη κατασκευη ειναι στεγανη! Απλα δεν ηξερα τι τυπος λαμπας ειναι και οτι μετριεται σε "κερια" οπως και στις λαμπες των αυτοκινητων! Θα παω αυριο να ψαξω καμια 6000Κ αν βρω να παρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Δεκεμβρίου 2013 #68 Share 7 Δεκεμβρίου 2013 Καλος συνδιασμος ειναι μια λαμπα γυρω 2000 - 2800 κελβιν που ειναι ροζ για τα φυτα και μπαινει πισω και η αλλη γυρω στα 6000 κελβιν που ειναι ασπρη και μπαινει μπροστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 7 Δεκεμβρίου 2013 Author #69 Share 7 Δεκεμβρίου 2013 Ρε παιδιά λάμπες που ψωνίζετε??? Είμαι στον Καυκα και δεν βρίσκω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Δεκεμβρίου 2013 #70 Share 7 Δεκεμβρίου 2013 Χαχαχαχα εξαρταται τον Καυκα! Ζητα ακριβως αυτο που θες πχ μια λαμπα Τ8 40εκ 25 βατ 6000 κελβιν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 8 Δεκεμβρίου 2013 #71 Share 8 Δεκεμβρίου 2013 Ρε παιδιά λάμπες που ψωνίζετε??? Είμαι στον Καυκα και δεν βρίσκω Ρίξε μια ματιά και εδώ http://lentzoslampes.gr/ Έχει καταστημα και κοντά στην γειτονιά σου . . . Για να μην σε τρωνε οι δρόμοι στα μαγαζιά κάνε την ερευνα σου τηλεφωνικά. . . Βολεύει καλύτερα ΜαστροΘόδωρααααααααα μήκος και watt κατα 99.9% είναι στανταρισμένα. . . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 8 Δεκεμβρίου 2013 Author #72 Share 8 Δεκεμβρίου 2013 Thanks! Απλα το θεμα ειναι οτι ειναι λιγο περιεργη λαμπα απο οσο καταλαβαινω... ο κωδικος της ειναι 2G11 4pin 24w. Τωρα ψαχνω και ebay βρηκα και μια που η μια διοδος ειναι ροζ και η αλλη λευκη στα 7000Κ αλλα δεν στελνει Ελλαδα! Θα παρω και εκει να ρωτησω που μου πες να δω μπας και βγαλω ακρη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 8 Δεκεμβρίου 2013 #73 Share 8 Δεκεμβρίου 2013 Το μαγαζί στο link που σου δίνω πουλάει μόνο λάμπες. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Δεκεμβρίου 2013 #74 Share 8 Δεκεμβρίου 2013 Ρίξε μια ματιά και εδώ http://lentzoslampes.gr/ Έχει καταστημα και κοντά στην γειτονιά σου . . . Για να μην σε τρωνε οι δρόμοι στα μαγαζιά κάνε την ερευνα σου τηλεφωνικά. . . Βολεύει καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 10 Δεκεμβρίου 2013 Author #75 Share 10 Δεκεμβρίου 2013 Μετα απο 4 μερες τα 2 Apple Snail μου εφαγαν οτι ειχαν απομεινει απο τα φυτα που ειχαν ξεπαστρεψει και χτες επεστρεψαν στο καταστημα που τα πηρα για να μην τα ριξω σε καμια κατσαρολα! Οποτε πηρα μερικα φυτα γιατι ειχε γινει μεσα γης μαδιαμ... Πηρα και μια ασβεστολιθικη πετρα για διακοσμηση! Και πλεον αυτη ειναι η εικονα του ενυδρειου: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος