Jump to content

Haiela F60

Billys_GT193

Recommended Posts

Για να έχεις πολλά αποβλητα σε ενα συγκεκριμένο σημείο σημαίνει οτι δεν πάει κάτι καλά με την κυκλοφορία σου!

Θέλει προσοχή γιατί ίσως μελλοντικά σου δημιουργήσει σοβαροτερα με άλγες!!

Από εκεί και πέρα για εμένα μην το πειράζεις ακόμα το ενυδρείο σου!!Αστο να δουλέψει,να σταθεροποιηθεί . . .

Με τις αλλαγές νερού και την σκούπα αφαιρείς και αποικίες βακτηρίων και ίσως δημιουργήσεις προβλήματα

μιας και η βιολογία σου ακόμα δεν είναι αρκετά δυνατή !!

Αν πάλι σε ενοχλούν οι ακαθαρσίες βάλε σκούπα τοπικά αλλά δες τι μπορείς να κανεις με την θέση του φίλτρου σου

ώστε να διορθωθεί αν είναι δυνατόν η κυκλοφορία!!

• Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να έχεις πολλά αποβλητα σε ενα συγκεκριμένο σημείο σημαίνει οτι δεν πάει κάτι καλά με την κυκλοφορία σου!

Θέλει προσοχή γιατί ίσως μελλοντικά σου δημιουργήσει σοβαροτερα με άλγες!!

Από εκεί και πέρα για εμένα μην το πειράζεις ακόμα το ενυδρείο σου!!Αστο να δουλέψει,να σταθεροποιηθεί . . .

Με τις αλλαγές νερού και την σκούπα αφαιρείς και αποικίες βακτηρίων και ίσως δημιουργήσεις προβλήματα

μιας και η βιολογία σου ακόμα δεν είναι αρκετά δυνατή !!

Αν πάλι σε ενοχλούν οι ακαθαρσίες βάλε σκούπα τοπικά αλλά δες τι μπορείς να κανεις με την θέση του φίλτρου σου

ώστε να διορθωθεί αν είναι δυνατόν η κυκλοφορία!!

Συμφωνω! :)

Και ενα βιντεακι απο σημερα!

Απο το λιγο που φαινεται η ροη του νερου πως το βλεπετε; Τι αλλο μπορω να κανω;

Στο 1:40 περιπου φαινονται τα 2 απο τα μικρουλια!

Έγινε επεξεργασία - Billys_GT193
  • Like 1

Μια χαρα ειναι το ενυδρειο σου! Και τα μικρουλια σουπερ. Εχεις και μια σιγουρα εγκυο. Και τις αλλες 2 τις ειδα φουσκωμενες αλλα επιφυλασσομαι!

• Like 1

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Θα έχω και άλλα γεννητούρια δηλαδή;;

Η γκρι με την μπλε ουρα που φαινεται στην αρχη σιγουρα!

Ερωτηση που εχω.. θα μπορουσα στο μελλον να βαλω και κανα αλλο ψαρι μεσα; Κανα βυθου γατοψαρο ή κανα αλλο ζωοτοκο;;;

Ή ειναι λιγα τα λιτρα μου;

Ερωτηση που εχω.. θα μπορουσα στο μελλον να βαλω και κανα αλλο ψαρι μεσα; Κανα βυθου γατοψαρο ή κανα αλλο ζωοτοκο;;;

Ή ειναι λιγα τα λιτρα μου;

Εγώ θα έλεγα να μην βάλεις τίποτα. :)

Σε λίγους μήνες δεν θα ξέρεις, που να δίνεις ψαράκια.

Εγώ είχα ξεκινήσει με ένα χαρέμι στα 120 λίτρα και έδωσα πάνω από 3 φορές ψάρια σε φίλους, σε λιγότερο από χρόνο.

Ετσι ακριβως οπως τα λεει ο Δημητρης.περιμενε και δεν θα ξες ποσα ψαρακια θα εχεις.χαχαχα

Μια χαρά είναι το ενυδρείο σου και η ροή του φίλτρου. Μην σε απασχολεί τίποτα. Δώσε χώρο στα ψαράκια σου (μην προσθέτοντας άλλα) και θα σε ανταμείψουν.

Εκανα μια αλλαγη νερου σημερα και καθαρισα και λιγο τις γωνιες απο τον βυθο! Επισης καθαρισα και το φιλτρο το σφουγγαρι που ειχα γιατι ειχε πολυ μουργα απο το μπολι που ειχα βαλει (βεβαια μεσα στο νερο που εβγαλα απο το ενυδρειο και οχι στην βρυση) Εριξα και βακτηρια τωρα και αντιχλωριο στο νερο που ειχα φτιαξει.

Επισης τα ψαρακια απο 5-6 γινανε 12-14 τωρα... αρα και καποιο αλλο γεννησε σημερα. Τωρα αυτα αν ενηλικιωθουν μεχρι ποσα μπορουν να μεινουν μεσα; Η πρεπει να τα βγαλω τα μικρα μολις μεγαλωσουν λιγο και να τα δωσω;;

Ασε την φυση να παρει τον δρομο της! Οταν μεγαλωσουν, οσα μεγαλωσουν βλεπεις!

Επισης για αλλους συγκατοικους, δεν ειναι θεμα μονο λιτρων αλλα και συμβατοτητας! Δηλαδη ψαρια που ζουν σε μαλακοτερο νερο δεν μπαινουν με ζωοτοκα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Καλημερα και παλι... παρατηρησα πανω στην ριζα μεσα στο νερο σε καποια σημεια κατι σαν απρο χνουδι.... τι ειναι αυτο; πρεπει να την βγαλω να την καθαρισω και γιατι το εχει βγαλει αυτο;

2w2ndw1.jpg

Ευχαριστώ! Θα την αφησω ως εχει να εξαφανιστει μονη της!

Πως παει?

Τι νεα εχουμε απο τα μικρα? :)

Πως παει?

Τι νεα εχουμε απο τα μικρα? :)

Μια χαρα παμε.. εχουμε γεμισει με μικρα.. καποια μεγαλωσανε λιγο και αρχισαν να μαυριζουν απο την μεση και πισω ενω τα αλλα ειναι ακομα διαφανη!

Οσο αφορα τα φαι ρε παιδια εγω τα ταϊζω 1 φορα τη μερα και αυτη το πρωι.. και τα βλεπω οτι καταναλωνουν οσο ριχνω μεσα... καλα ειναι η να ριχνω και αλλη 1 φορα την μερα φαι μεσα;

Πηρα σημερα 2 apple snails και 3 Ηelena μπας και ξεφορτωθουμε τους λαθρεπιβατες... το θεμα ειναι οτι τα το ενα Apple ειχε ανεβει πανω στο φυλλο της ανουμπιας και μεχρι να παρω γραμμη ειχε φαει το μισο... διαβασα οτι τα σαλιγκαρια τα ταιζεις με αγγουρια-καροτα βρασμενα και καρυδια... εβρασα 2 φετες καροτου και τις εριξα μεσα και πεσανε πανω και την εχουν αραξει εκει... το θεμα ειναι τα Guppy εχουν κανα θεμα με το καροτο που ειναι μεσα γιατι ειναι πολλα μικρα που πανε και τσιμπολογανε οπως και τα μεγαλα... Αν δεν κανει το καροτο πως ταιζεις τα apple για να μην φανε οτι φυτο υπαρχει μεσα στο ενυδρειο;;;

H ερωτηση ειναι για τα Apple τα Helena ξερω οτι ειναι σαρκοβορα και τρωνε τους λαθρεπιβατες...

Έγινε επεξεργασία - Billys_GT193

Δεν φοβαμαι μην φανε τα Apple.. (μεχρι στιγμης ουτε τους λαθρεπιβατες δεν κυνηγανε... το ενα φερνει βολτες τα αλλα 2 εχουν αραξει) γιατι τα Aplle ειναι και 3πλασια... Απλα το θεμα ειναι μην κανω καμια ζημια στο ενυδρειο με τα καροτα που εριξα αυτο φοβαμαι!

Καμια ωρα αστα μεσα και μετα βγαλτα! Δεν κανουν κακο μην αγχωνεσαι!

Οσο αφορα την τροφη για τα ψαρακια,νομιζω οτι επειδη εχεις μικρα μπορεις να ξαναταισεις και δευτερη φορα την μερα αλλα λιγο.....

Bill για να σου πω την αλήθεια τώρα που έχω γόνους ταίζω 2 φορές την ημέρα και μάλιστα

άφθονη ψιλοτριμμένη τροφή για να τρώνε όλοι!!

Επίσης παίζουν και μερικά helena που αν δεν πέσει-μείνει τροφή στον βυθό θα φάνε εμένα

γιατί τους λαθρεπιβάτες τους ξεπάστρεψαν από τις πρώτες ημέρες :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...