Jump to content

Haiela F60

Billys_GT193

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
???

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60X33X50 - Τρέχει 3 εβδομάδες την τελευταία με 4 ψαράκια
Συνολικά Λίτρα: 60
Sump (λίτρα): -

Οργανισμοί
Φυτά: 2 ανούβιες και αλλα 2 φυτά που δεν γνωρίζω τα ονόματα!
Ψάρια: 4 guppy (3 θυληκά 1 αρσενικό)
Άλλα είδη: -

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: -
Πέτρες: -
Ξύλα: 1 ρίζα (περιμένω να βουλιάξει)
Άλλα "διακοσμητικά" : -
Υπόστρωμα: -
Βυθός: Χαλίκι 3-4mm και απο πάνω λεπτότερο χαλικι 1-2mm

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Λάμπα του ενυδρείου
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: ΕHEIM 2008
Θέρμανση/ Ψύξη: eheim jager 75w
Λίπανση: -
Παροχή CO2: -
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: -
Διατροφή: -

Παράμετροι
pH: 7,6
Γενική σκληρότητα (GH): 7
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Φωσφορικά (PΟ4): -
Μέση Θερμοκρασία (°C): 26

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 30% κάθε 7 ημέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Προετοιμασία με αντιχλώριο. Υγρό λίπασμα για τα φυτά και ταμπλέτες στον βυθό.
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: -

Φωτογραφίες:

i3f5lh.jpg

sw8j1t.jpg

r94dbs.jpg

13z7odw.jpg

Περιμένω τώρα να "μουλιάσει" καλά η ρίζα να μπεί και αυτή και στο μέλλον λέω να βάλω και κερατόφυλλο.. βλέποντας και κάνοντας!

• Like 1

• Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ομορφη προσπαθεια! Μερικες παρατηρησεις αν επιτρεπεται!

Γεμισε το μεχρι πανω το νερο!
Το φυτο που εχεις διπλα στο φιλτρο ( cabomba caroliana αν βλεπω καλα ) καλυτερα βαλτο σιπλα στον θερμοστατη γιατι θα σου μπουκωνει το φιλτρο!

Τα αλλα δυο ( καποιο ειδος hygrophilia μου φαινεται ) βαλτα πλατη γιατι θα ψηλωσουν!

Βαλε καμια ασβεστολιθικη πετρα για να αυξησεις λιγο το ph!

Oι ανουμπιες που ειναι;

Οπως ειπα τις ανουμπιες τις εχω μαζι με την ριζα που περιμενω να μουλιασει για να μπει... το νερο το εχω αφησει σε αυτη τη σταθμη γιατι υπολογιζα να μπει η ριζα και να ανεβασει την σταθμη αλλα δεν εχει βουλιαξει ακομα! Τα φυτα θα αλλαξουν θεση στην επομενη αλλαγη νερου! :)

Ευχαριστώ!

Ωραία χρώματα τα γκαπάκια σου !!

Βάλε και την ρίζα λοιπόν για να αποκτήσει ενδιαφέρον . . . ;)

Να μου επιτρεψεις και εμένα μια "τεχνική" συμβουλή . . .

Θερμόμετρο και θερμοστάτη βάλτα πιο μακρια. . . (πχ διαγώνια ) :)

Οπως ειπα τις ανουμπιες τις εχω μαζι με την ριζα που περιμενω να μουλιασει για να μπει... το νερο το εχω αφησει σε αυτη τη σταθμη γιατι υπολογιζα να μπει η ριζα και να ανεβασει την σταθμη αλλα δεν εχει βουλιαξει ακομα! Τα φυτα θα αλλαξουν θεση στην επομενη αλλαγη νερου! :)

Ευχαριστώ!

Ε τοτε μια χαρα σε βρισκω! Αντε να το δουμε ολοκληρωμρνο!

Ωραία χρώματα τα γκαπάκια σου !!

Βάλε και την ρίζα λοιπόν για να αποκτήσει ενδιαφέρον . . . ;)

Να μου επιτρεψεις και εμένα μια "τεχνική" συμβουλή . . .

Θερμόμετρο και θερμοστάτη βάλτα πιο μακρια. . . (πχ διαγώνια ) :)

Σωστος για να βλεπεις τι γινεται και στην αλλη μερια του ενυδρειου!

Καλή προσπάθεια ! Συμφωνώ με τις προτροπές των παιδιών. Κερατόφυλλο να βάλεις οπωσδήποτε , θα το χρειαστείς σύντομα. :)

Η λαμπα του ενυδρειου ποια ειναι?Πολυ μπλε τη βλεπω και αν ειναι ετσι μαλλον θα εχεις προβληματα αλγης στο μελλον αν δεν την αλλαξεις.

Καλησπέρα! Μπηκε σημερα και η ριζα και πλεον το μονο που μενει ειναι να αλλαξουν θεση τα φυτα και το θερμομετρο (thanks για το tip) στην αλλαγη νερου που θα γινει το Σαββατο.

Επισης ειδα και αρκετα μικρα ψαρακια (καποιο απο τα θυληκα που πηρα ηταν εγγυος και τα αμολυσε μεσα...) Αυτα τωρα πως τα ταιζουμε;;; Τα κυνηγανε μεσα τα αλλα να τα φανε αλλα ευτυχως μεχρι στιγμης τα περισσοτερα εχουν κρυφτει μεσα στα φυτα και στην ριζα.

Η λαμπα θα αλλαξει σιγουρα αλλα τωρα επειδη εφυγαν πολλα μαζεμενα θα περιμενει τον επομενο μηνα!

Kερατοφυλλο υπαρχει περιπτωση να εχει καποιος απο εδω να παρω γιατι διαβασα οτι αναπτυσετε παρα πολυ και πολλοι τα πετανε! Αν οχι να παω να αγορασω :)

iw14ox.jpg

106c0sh.jpg

b4azoy.jpg

• Like 1

Καλώς τα δέχτηκες τα μπομπιράκια. Θα τρίβεις από την τροφή που δίνεις στα μεγάλα.

Τωρα εδειξε με την ριζα και τα φυτακια....πολυ ωραιο!

Για κερατοφυλλο βαλε μια αγγελια αν θελεις μπορει να εχει καποιος να σου δωσει...αν ειχα εγω θα σου εδινα....

Αυτο το φυτο που επιπλεει τι ειναι?Πιστια?Επιφανειας?

Τωρα εδειξε με την ριζα και τα φυτακια....πολυ ωραιο!

Για κερατοφυλλο βαλε μια αγγελια αν θελεις μπορει να εχει καποιος να σου δωσει...αν ειχα εγω θα σου εδινα....

Αυτο το φυτο που επιπλεει τι ειναι?Πιστια?Επιφανειας?

Ειναι η 1 απο τις 2 ανουμπιες... την αφησα λιγο πανω γιατι ειδα οτι τα μικρα καθοντουσαν στην επιφανεια... οποτε λεω προσωρινα ας την αφησω πανω μεχρι να παρω κερατοφυλο!

Πολυ ωραιο εγινε φιλαρακι μπραβο! Αντε να το δουμε και ολοκληρωμενο με ολες τις αλλαγες! Καλως τα δεχτηκες τα μικρακια! Και στην καμπομπα μεσα κρυβονται! Βεβαια οσο πιο πολλα φυτα τοσο το καλυτερο!

Τροφη οπως σου ειπε ο dpap πιο πανω!

Πράγματι η ρίζα έκατσε πολύ όμορφα!!

Να χαίρεσαι και τα νεογνά σου !! ;)

Kερατοφυλλο υπαρχει περιπτωση να εχει καποιος απο εδω να παρω γιατι διαβασα οτι αναπτυσετε παρα πολυ και πολλοι τα πετανε! Αν οχι να παω να αγορασω :)

Aν δεν έχεις βρει ακόμη να μιλήσουμε μήπως συναντηθούμε αυριο να σου δώσω λίγο!!Υποψην όμως δεν θα είναι πολύ γιατί την προηγούμεν εβδομάδα

έδωσα μια σακούλα . . .

• Like 1

Πράγματι η ρίζα έκατσε πολύ όμορφα!!

Να χαίρεσαι και τα νεογνά σου !! ;)

Aν δεν έχεις βρει ακόμη να μιλήσουμε μήπως συναντηθούμε αυριο να σου δώσω λίγο!!Υποψην όμως δεν θα είναι πολύ γιατί την προηγούμεν εβδομάδα

έδωσα μια σακούλα . . .

Ευχαριστώ τον συνονόματο Βασίλη για το κερατοφυλλο και το νουφαρο που μου εδωσε σημερα!

Ευχαριστώ τον συνονόματο Βασίλη για το κερατοφυλλο και το νουφαρο που μου εδωσε σημερα!

Αυτά δεν τα λένε έτσι , χωρίς αποδείξεις ! :P

Τα μικρά ανέβηκαν αμέσως στο κερατόφυλλο ; :)

πολύ καλή η αλλαγή .να χαίρεσαι τα μικρούλια .

μια παρατήρηση .πρόσεξε τις πέτρες που έβαλες πάνω στην ρίζα μην πέσουν και γίνει κανένας χαμός .

βγάλτες απο εκεί όσο πιο σύντομα μπορείς .

• Like 1

πολύ καλή η αλλαγή .να χαίρεσαι τα μικρούλια .

μια παρατήρηση .πρόσεξε τις πέτρες που έβαλες πάνω στην ρίζα μην πέσουν και γίνει κανένας χαμός .

βγάλτες απο εκεί όσο πιο σύντομα μπορείς .

Ειναι για να μεινει η ριζα στο βυθο αλλιως ανεβαινει δεν εχει μουλιασει πληρως ακομα... θα την αφηνα εξω αλλα με τα μικρα μεσα ειπα να την βαλω να εχουν 1 ακομα προστασια απο τα αλλα που τα παιρνουν στο κυνηγι... οι πετρες σιγουρα θα βγουνε ;)

Ειναι για να μεινει η ριζα στο βυθο αλλιως ανεβαινει δεν εχει μουλιασει πληρως ακομα... θα την αφηνα εξω αλλα με τα μικρα μεσα ειπα να την βαλω να εχουν 1 ακομα προστασια απο τα αλλα που τα παιρνουν στο κυνηγι... οι πετρες σιγουρα θα βγουνε ;)

oκ τότε . :bigemo_harabe_net-117:

Το νούφαρο Pistia Stratiotes και εμένα μου το κεράσανε . . . ;)

Eίναι μικρές οι ποσότητες αλλά τα νιτρικά και ο φωτισμός θα κάνουν την δουλειά τους. . . :)

Eίναι μικρές οι ποσότητες αλλά τα νιτρικά και ο φωτισμός θα κάνουν την δουλειά τους. . . :)

Σιγουρα!!! Εγω καποια στιγμη δεν ειχα τι να το κανω και το πεταγα γιατι κοντευε να γεμισει το ενυδρειο!!!!

Πως πανε τα μικρα?

Τρωνε? :)

Σιγουρα!!! Εγω καποια στιγμη δεν ειχα τι να το κανω και το πεταγα γιατι κοντευε να γεμισει το ενυδρειο!!!!

Πως πανε τα μικρα?

Τρωνε? :)

Ελπιζω να τρωνε γιατι να πω την αληθεια δεν τα πολυβλεπω τωρα με την ριζα και τα φυτα... χτες βρηκα τα 5 αλλα λογικα τρωνε.... τωρα σκεφτομαι πως θα καθαρισω τον βυθο αυριο γιατι φοβαμαι μην τα ρουφηξω καταλαθος...

Κοιτα...επειδη ειναι ακομα καινουριο το ενυδρειο σου και για να μην φοβασαι,δεν χρειαζεται ακομα να βαλεις σκουπα στο βυθο.....

μονο αμα πιασει πολυ βρωμα....

Παρ'ολα αυτα ειχα κι εγω αυτο το αγχος με τα δικα μου αλλα οταν πλησιαζανε κοντα στην σκουπα απο περιεργεια,την απομακρυνα εγω λιγο και φευγανε.....

Σκούπα βυθού, όπως λέει και ο Γιώργος, δεν χρειάζεται να βάλεις.

Έχεις 4 ψαράκια για καμιά 15αρια μέρες μέσα!!Ο βυθός δεν νομίζω να έχει κάτι για να χρειάζεται καθαρισμό!!

Αν καίγεσαι όμως να τον καθαρίσεις πάρε αλφαδολάστιχο,δέσε μπροστά ενα κομμάτι τουλι και καθαρισε σιγά σιγά. . .

Αν και νομίζω πως θα είνα καλύτερα να τον αφήσεις λίγο καιρό στην ησυχία του γιατί είναι νεο το ενυδρείο σου ακόμα . . .

• Like 1

Απλα το λεω γιατι στην δεξια γωνια εχουν μαζευτει πολλα "αποβλητα" των ψαριων... επισης δεν πρεπει να αλλαξω και το νερο; Ελεγα μιας και θα αλλαξω το νερο (1/3) να καθαριζα και αυτα τα σημεια με την σκουπα... κανουν καλο ή κακο να μεινουν κατω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...