Jump to content

Αρχαριος Στα Βαθια Και Χωρις Μπρατσακια.

Recommended Posts

εγω νωμιζω θελει λιγο βραχο στην αλλη γωνια και 1-2 μεμονομενα στην αμμο για να διξει ποιο καλα

σημερα μετα το ξεπλημα με το γλυκο νερο το γεμησα με φρεσκο θαλασσινο νερο πελαγισιο :thumbsu:

Στην φωτογραφία που έχεις βάλει και είναι γεμάτο,είναι με γλυκό νερό;

Χαρη την αλατοτητα μετρα......

Θα χρειαστει να κατεβεις

παιδια εχω φαει τρελη ητα με τις υπερχηλησης μια κανουν σιφονι και ακουγοντε μια ξεχιλανε το ενυδρειο δε μπορω να τις ριθμησω με τιποτα σημερα σκεφτικα τις 2 υπερχηλησεις να τις κανω μια και να κατεβενει μια βανα στο σαμπ εσεις τι λετε ?

πρεπει να μετρισω κι ολλας με τα τεστ σημερα

να ρωτησω κατι ξερει καποιος πως προσθετουμε τη διανθρακικη σοδα στο ενυδρειο ?

Εδώ θα βρεις απαντήσεις και όχι μόνο για τη σόδα ;)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/78092-aeciaassa-dhanaoeaaotho-cieethi/

σημερα εκανα τις πρωτες μετρησεις

και εχουμε

αλατοτητα 1024

NH4 <0.25

NO2 0

NO3 2-5

PO4 0.25

KH 7.3

CA 380

MG 1200

PH 8.1

απ οτι καταλαβα ειμαι χαμηλα σε πολλα τι κανουμε τωρα ?

εχω τα χυμικα αλλα πως θα τα βαλω στο ενυδρειο χωρις να γινει χαμος ?

και εχουμε

αλατοτητα 1024

NH4 <0.25

NO2 0

NO3 2-5

PO4 0.25

KH 7.3

CA 380

MG 1200

PH 8.1

Ανέβασε την αλατοτητα στο 1025...

Το Kh στο 7.7 με 8...

Το ασβεστιο ειναι οκ εκει αλλα για ασφαλεια μπορεις να το πας στο 400

Επισης το μαγνήσιο ανέβασε στο 1300-1350...

Καλη αρχη να εχεις....

και εχουμε

αλατοτητα 1024

NH4 <0.25

NO2 0

NO3 2-5

PO4 0.25

KH 7.3

CA 380

MG 1200

PH 8.1

για αρχη καλά τα πας ανεβασε τα σταδιακα και σιγα σιγα στα επιπεδα που σου εγραψε και ΤΑΝ, τι εννοεις εχεις τα χημικα ποια ειναι αυτα? για να μπορουμε να σε βοηθησουμε!

υπαρχει καποιος κανονας πχ οτι 1 μλ διαλιμα απο το μαγνισιο η ασβεστιο ανεβαζουν τοσο την τιμη στο ενυδρειο ?

ε στοιχεια ειναι μαγνισιο ασβεστειο και διανθρακικη σοδα

και κατι αλλο ποσο ανθρακα και αντιφωσφορο βαζουμε ανα λιτρο υπαρχει καποιοσ κανονας και για αυτο ? επισεις διαβασα οτι ο ανθρακασ θελει ποιο χαμηλη ροη ισχειει αυτο η κανω λαθος ?

Στα έτοιμα υγρά σκευάσματα του εμπορίου πάντα αναγράφονται οι δοσολογίες... στις σκόνες του εμπορείου υπάρχει ένα σχετικό "δοσοδιάγραμμα" !!!

....αλλά στις χύμα σκόνες είναι "τυφλοσούρτης".... ρυθμίζεται η δόση σύμφωνα με τις ανάγκες / κατανάλωση του κάθε ενυδρείου κάτι που προϋποθέτει συνεχόμενες μετρήσεις μέχρι να βρεθεί η σωστή δοσολογία..., που και αυτή μπορεί να αλλάξει στην πορεία εάν υπάρχει ανάπτυξη στα κοράλλια ή τοποθετηθούν και άλλα μέσα στο ενυδρείο.

υπαρχει καποιος κανονας πχ οτι 1 μλ διαλιμα απο το μαγνισιο η ασβεστιο ανεβαζουν τοσο την τιμη στο ενυδρειο ?

ε στοιχεια ειναι μαγνισιο ασβεστειο και διανθρακικη σοδα

και κατι αλλο ποσο ανθρακα και αντιφωσφορο βαζουμε ανα λιτρο υπαρχει καποιοσ κανονας και για αυτο ? επισεις διαβασα οτι ο ανθρακασ θελει ποιο χαμηλη ροη ισχειει αυτο η κανω λαθος ?

εχεις πάρει χύμα προϊόντα η κάποιας εταιρείας γιατι αν ισχύει το δεύτερο γράφουν δοσολογία

και ο άνθρακας και ο αντιφωσφορος θέλουν καλη ροή εσυ αυτα τα υλικά που θα τα βαλεις σε ριακτορα η φίλτρο μέσα σε καλτσα;

το ποσο θα ρίχνεις σε περιπτώσει που εχεις σκόνες για να ανεβάσεις τις τιμες δεν μπορούμε να στο πούμε εμείς ξεκινάς με μικρή δοσολογία μετράς πριν ρίξεις και μετράς την επόμενη μέρα την ίδια ώρα που έριξες για να το ανεβάσεις και βλέπεις τα αποτελεσματα αν χρειάζεται ρίχνεις ποιο πολυ αν οχι το αφήνεις και με καθημερινές μετρήσεις τον πρωτο καιρό βρίσκεις την κατανάλωση που εχεις και συνεχίζεις

πηρα χιμα σκονες απο το water wave

καλα τοτε θα φτιαξω τα διαληματα και πρωχοραω

τα υλικα θα τα βαλω σε ενα diy ριακτορα που εφτιαξα απο θυκες ρητηνης πολυ απλη κατασκευη θα ανεβασω φωτο να δειτε

επισεις εφτιαξα ακομα ενα νησακι και θελω τη γνωμη σας

Έγινε επεξεργασία - harris samos

πηρα χιμα σκονες απο το water wave

καλα τοτε θα φτιαξω τα διαληματα και πρωχοραω

τα υλικα θα τα βαλω σε ενα diy ριακτορα που εφτιαξα απο θυκες ρητηνης πολυ απλη κατασκευη θα ανεβασω φωτο να δειτε

επισεις εφτιαξα ακομα ενα νησακι και θελω τη γνωμη σας

για τις σκονες προχωρα με μικρη δοσολογια και αναλογα συνεχιζεις το ποιο συμαντικο ειναι οι μετρησεις καθε μερα την ιδια ωρα για να δεις την καταναλωση και να βρεις την δοσολογια

οσο για τους ριακτορες αναμενω με ενδιαφερει γιατι κατι σκεφτομαι και εγω να κανω κατι δωσε φως μηπως κανω το ιδιο

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

παιδια μια ερωτηση το χλωριουχο ασβεστιο το διαληουμε και αυτο σε χλιαρο νερο ? η οχι ?

φιλε λυκουργε ειναι καλη πατεντα και οικονομικα αλλα νομιζω θελει ενα ενα ξεχωριστα αντλια γιατι μου φενετε οτι δε δουλευεε σωστα με μια + οτι εγινε μεγαλη σα κατασκευη ενω ενα ενα ειναι καλυτερα

η παρεμβαση που εκανα αφερεσα τα σχουγκαραλια που εχουν μεσα οι θυκες και κατι σα χαρτι πανω απο τα σχαρακια και εβαλα σιτα απο πλαστικο και ανοιξα και λιγο τις γωνιες στους ριακτορες εσωτερικα γιατι ειχανε κατι ξεφτια και κοβανε τη ροη

οριστε οι φωτο που ζητησες

SAM_1224-1.jpg

SAM_1225.jpg

SAM_1229.jpg

SAM_1230.jpg

rhoiotaalphakappatauomicronrho2.png

και μια που εφτασα στισ επυθημητες τιμες :cigar: επιτελουs ειπα να ηρεμησω λιγο παω στο ενυδρειο και τη να δω εχει φιτρωσει μεσα ενα νησακι :bigemo_harabe_net-171::bigemo_harabe_net-171::bigemo_harabe_net-193:

SAM_1232.jpg

SAM_1233.jpg

SAM_1234.jpg

• Like 1

Αστο οπως ειναι,ειναι υπεροχο μπραβο Χαρη.

Κοίτα τύχη βρε παιδί μου

Πολύ είναι και έτσι

για δοκίμασε να γυρίσεις την μύτη

από το νησάκι και να είναι σαν

συνέχεια του μεγάλου βράχου

Θα δημιουργοταν μια γεφυρουλα ;)

ειναι μικρο δεντρακι διπλα στο δεντρακι το σβουριζω πολυ ωρα εκει ειναι καλο αλλα ολες οι φωτο δε φενοντε οπως το βλεπω εγω δυστιχος

new project bonjai reef tank

. :jig: :jig: :jig: :jig: :jig:

ετσι το ονομασα αρα δεντρακι

Έγινε επεξεργασία - harris samos

και εκει που πηγεναμε καλα ηρθε η διατομηκη και τα χει κανει ολα καφεεεεε ...

επισεις ηρθαν και 5-6 φραγκακια απο ενα φιλο ζωοανθακια που ανοιξανε αμεσος μολις τα εβαλα ενα frag green star polyps 2 ξενιες μια ακαθαστρια νομιζω και ενα μοβ που δε θυμαμε

επισεις μαζι ηρθε και μια μεγαλη μπαλα χαετο

το γρεεν σταρ και η ακαθαστρια φραγκαριστηκανε χθες μιση ωρα πριν τα βαλω μεσα λετε να τα βαλω στον ισκιο να ηρεμισουν ?

Xenia και star polyps πρόσεξε τα... εξαπλώνονται γρήγορα και από ένα σημείο και μετά μπορούν να θεωρηθούν και πρόβλημα.

Ειδικά η Xenia σε ένα μικρό ενυδρείο δημιουργεί και άλλο πρόβλημα, αυτό της οσμής... αν αναπτυχθεί πολύ και δεν αλλάζεις συχνά νερό το ενυδρείο σου θα αναβλύζει Xeniήλας και πίστεψέ με δεν το θέλεις !!!

πιφφφφφφφφφφφφφφ !!!!

νατα αυτα δε μου τα ειπανε ευχαριστω αιολε

το γρεεν σταρ θα το βαλω σε βραχακι μονο του οσο για την ξενια θα δω τη θα κανω :bow:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...