aka68 12 Νοεμβρίου 2013 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2013 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/606797/to-idiaitero-menou-tou-kaluterou-estiatoriou-tou-kosmou/ Η υψηλή γαστρονομία του περίφημου Noma της Κοπεγχάγης περιλαμβάνει ακρίδες και μυρμήγκια!Το πασίγνωστο Noma της Δανίας, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και αναγορευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για 3 συναπτά έτη, δεν φείδεται στις υπερβολές της κουζίνας στην προσπάθειά του να κάνει την απόλυτη διαφορά στην γκουρμέ γαστριμαργία.Ο αρχισέφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, Rene Redzepi, επαφίεται στην τοπική κουζίνα και τα φρέσκα υλικά για να ετοιμάσει το περίφημο σκανδιναβικό μενού του, με ένα στάνταρ γεύμα να κοστίζει περί τα 200 ευρώ (χωρίς κρασί). Λουλούδια με σαλιγκάρια, ελάφι με βρύα, τραγανό δέρμα χοιρινού, μύδια με πουρέ από σέλινο, ζωντανές γαρίδες (η λιχουδιά προσφέρεται σε βαζάκι με πάγο!), κοτόπουλο μέσα σε καπνιστό αυγοτάραχο, πατάτα με συκώτι πτηνού, τραγανό συκώτι μπακαλιάρου με καραμελωμένο γάλα, μπάλες κουρκουτιού γεμιστές με πίκλες και ψαράκια, αυγοτάραχο μπακαλιάρου μέσα σε δέρμα χήνας, χτένια σε μελάνι καλαμαριού και πολλά ακόμα συνθέτουν μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων που εκτοξεύουν το Noma στην κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 12 Νοεμβρίου 2013 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2013 Λουλουδια με σαλιγκαρια τα σπαει ειδικα αμα ειναι γαρδενιες. Χαχαχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος