jimn 10 Νοεμβρίου 2013 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα,αγόρασα επιτέλους φιάλη CO2 και η απορία μου είναι για το πόσες φυσαλίδες πρέπει να ρίχνω το δευτερόλεπτο. Η φιάλη είναι 2κιλη(πυροσβεστήρα) και η διάχυση γίνεται με σκάλα διάχυσης. Το ενυδρείο είναι full φυτεμένο κοινωνικό και 120 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Νοεμβρίου 2013 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2013 ξεκινα με 60 και σιγα σιγα αυξησε τα στις 90 φυσσαλιδες το λεπτο.παραλληλα μετρας το κεχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Νοεμβρίου 2013 Author #3 Share 10 Νοεμβρίου 2013 (edited) ξεκινα με 60 και σιγα σιγα αυξησε τα στις 90 φυσσαλιδες το λεπτο.παραλληλα μετρας το κεχα. και το ph δεν πρέπει να έχω το νού μου ?? και πότε θα πρέπει να ανέβω στις 90?? Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2013 - jimn Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Νοεμβρίου 2013 #4 Share 10 Νοεμβρίου 2013 και το ph δεν πρέπει να έχω το νού μου ?? και βεβαια.γιαυτο σου ειπα να μετρας το κεχα. το κεχα ειναι ο συντελεστης του πεχα.ειναι αυτο που καθοριζει το πεχα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Νοεμβρίου 2013 Author #5 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Μια χαρά μέτρησα πριν ξεκινήσω, και το ph ήταν στο 7,θα κάνω μέτρηση πάλι αύριο το πρωί. Να σημειώσω ότι έχω βάλει την ηλεκτροβάνα στον ίδιο χρονοδιακόπτη με τα φώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 11 Νοεμβρίου 2013 Author #6 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Καμία μεταβολή μέχρι τώρα στο ph με 60 φυσαλίδες το λεπτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Νοεμβρίου 2013 #7 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Μια χαρά μέτρησα πριν ξεκινήσω, και το ph ήταν στο 7,θα κάνω μέτρηση πάλι αύριο το πρωί. Να σημειώσω ότι έχω βάλει την ηλεκτροβάνα στον ίδιο χρονοδιακόπτη με τα φώτα. Θα σου πρότεινα να μην κλείνεις το co2 τη νύχτα, για να μην έχεις μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ph. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 11 Νοεμβρίου 2013 #8 Share 11 Νοεμβρίου 2013 (edited) Σταθερό το Co2 νύχτα μέρα και ανέβασε λίγο των αριθμό φυσαλίδων σε 3-5/sec Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 11 Νοεμβρίου 2013 Author #9 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Με το να το σταματάω το βράδυ δεν καλύπτω κάπως και το φυσικό co2 που παράγεται όταν "σβήνουν" τα φώτα? Το κάνω υποτίθεται για καλό για τα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 11 Νοεμβρίου 2013 #10 Share 11 Νοεμβρίου 2013 δεν έχουν ανάγκη τα ψάρια αρκεί να οξυγονώνεται το νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 11 Νοεμβρίου 2013 Author #11 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Ανατάραξη έχω καλή από το φίλτρο,αλλά να βάλω και την αεραντλία το βράδυ την ώρα που κλείνουν τα φώτα (00:00) μέχρι το πρωί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 11 Νοεμβρίου 2013 #12 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Ανατάραξη έχω καλή από το φίλτρο,αλλά να βάλω και την αεραντλία το βράδυ την ώρα που κλείνουν τα φώτα (00:00) μέχρι το πρωί? Όχι η ανατάραξη επαρκή, Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 11 Νοεμβρίου 2013 #13 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Σταθερό το Co2 νύχτα μέρα και ανέβασε λίγο των αριθμό φυσαλίδων σε 3-5/sec Δεν μπορεις να προτείνεις σε κάποιο , φυσαλίδες το sec, χωρίς να ξέρεις ,με τι μετράει τις φυσαλίδες... Ολοι οι μετρητές διαφέρουν στην ποσοτητα του co2 , εξαρταται απο το στομιο τους.... Μονο 2 με 2 τροπους μπορεις να το κάνει... 1) να μετρησεις φυσαλιδες το sec απο το λάστιχακι του co2 2) να μετρησεις σε ογκο το co2 που βγαινει τα 30 sec η το ενα λεπτο. Αν το πάρω και εγω με το μετρητη φυσ, εχω 5-6 το sec. ή ενα με δυο με το σωληνακι του αερα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 11 Νοεμβρίου 2013 #14 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Δεν μπορεις να προτείνεις σε κάποιο , φυσαλίδες το sec, χωρίς να ξέρεις ,με τι μετράει τις φυσαλίδες... Ολοι οι μετρητές διαφέρουν στην ποσοτητα του co2 , εξαρταται απο το στομιο τους.... Μονο 2 με 2 τροπους μπορεις να το κάνει... 1) να μετρησεις φυσαλιδες το sec απο το λάστιχακι του co2 2) να μετρησεις σε ογκο το co2 που βγαινει τα 30 sec η το ενα λεπτο. Αν το πάρω και εγω με το μετρητη φυσ, εχω 5-6 το sec. ή ενα με δυο με το σωληνακι του αερα ... Οσο αφορα την χρηση αεραντλίας καλο κάνει κακό δεν κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 12 Νοεμβρίου 2013 #15 Share 12 Νοεμβρίου 2013 Βάλε phcontroller αλλιώς θα παίξουν τα ψαράκια σου και είναι σίγουρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος