Jump to content

Μετά από μερικές αλαγές το fish only μου...

Mitrizakis Nikos

Recommended Posts

Ερώτηση...

Το blue tang είναι προς στιγμή στην καραντίνα...

Χρειάζεται καμια προοληπτική θεραπεία ή το αφήνω έτσι?

(Το ψάρι δείχνει καλά και τρώει)

• Απαντήσεις 117
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δυστυχώς( η ευτυχώς ) Νίκο οι ζωντανοί οργανισμοί δεν είναι απόλυτα προβλέψιμοι …

.. αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σου πει κάποιος κάτι παραπάνω από την γενική συμπεριφορά που παρουσιάζει αυτό το είδος ψαριού …

η γνώμη μου είναι να μην κάνεις καμιά προληπτική θεραπεία …

.. και να έχεις το ψάρι σε ευρύχωρο ενυδρείο .. το γεγονός ότι το ψάρι τρωει είναι πολύ ενθαρρυντικό για την κατάσταση του και την εξέλιξη του ..

.. αν τυχόν εμφανιστούν άσπρα στίγματα και το ψάρι εξακολουθεί να τρωει μην ανησυχείς.. θα φύγουν μόνα τους

Ειδες Νικο :bowdown: Υπαρχουν παρα πολλα Post που το προτεινουμε σε παρα πολλους αυτο και ειναι ευχαριστο να βλεπουμε τετοια αμεσα αποτελεσματα!!

Natural Systems Rulezzzzz :D

Natural Systems Rulezzzzz ;) Αμα εχεις δει στην πραξη την διαφορα, μετα δεν εχεις γυρισμο.. Μπραβο Νικολα! ;)

Οσο για το Blue Tang αστο καποιο διαστημα στη καραντινα (1 μηνα μαξιμουμ) για να εισαι απολυτα σιγουρος οτι ολα θα πανε καλα. Βλεπεις ειναι λιγο...ευαισθητο ψαρι και μπορει κατι να υποβοσκει και στην πορεια να σκασει μυτη. Βεβαια το καλο ειναι οτι αφου ακομα δεν εχει βγαλει τιποτα και παει αψογα, οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες για κατι κακο. Αλλα για το φοβο των...ΙΟυδαιων αστο λιγο ακομα. :thumbup:

Μάριε το tang θα μείνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα στην καραντίνα…

ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!! :bowdown:

• 4 weeks later...

Λοιπόν, μετά από λίγο καιρό…

Μερικές foto από το ενυδρειάκι μου…

post-1703-1177858886_thumb.jpgpost-1703-1177858899_thumb.jpg

post-1703-1177858929_thumb.jpgpost-1703-1177858947_thumb.jpgpost-1703-1177858964_thumb.jpg

post-1703-1177858982_thumb.jpgpost-1703-1177858913_thumb.jpg

Απο τις δύο θολές foto παρακάτω ξεχωρίζεται τι είναι?

post-1703-1177858993_thumb.jpgpost-1703-1177859010_thumb.jpg

Όλα δείχνουν τέλεια Νίκο. Τα συγχαρητήριά μου!!!

Στις κάτω φωτό δεν μπορώ να διακρίνω κάτι.

Εκπληκτικες οι φωτογραφιες!! Νικο το ενυδρειο σου δινει ρεστα. Τα κοραλια-ψαρια σου χαιρουν ακρας υγειας και νομιζω πως οι κλοουν σου εχουν δει την Ephyllia για ανεμωνη ή κανω λαθος? :)

Η μονη ενσταση εχει να κανει με την μορφη του βραχου σου προς τα πανω που δεν σου επιτρεπει πολλα κοραλια να βαλεις ακομα, αλλα απο οσο ξερω δεν πας για πολλα, αλλα για λιγα και καλα.! ;) Ενα απο τα καλα που εχουν τα ενυδρεια με λιγα και επιλεγμενα κοραλια, ειναι το μεγεθος που θα αποκτησουν σε 1-2 χροναι το αργοτερο και θα γεμηζουν ολο το ενυδρειο με τον ογκο τους. Σεβαστο αυτο και παρα πολυ ομορφο. Ιδιαιτερα απο το να καθεσε να κοβεις καθε τοσο διοτι το ενα ακουμπαει στο αλλο.

Και εγω να λεμε την αληθεια ακομα προσπαθω να ξεφυγω απο αυτη τη λουπα. Κουραζει βρε παιδια, και πανω απο ολα ναι μεν εχεις πολλα, αλλα χανεις σε μεγεθος στο χρονο. Μπορεις να χασεις στην αρχη με λιγα αλλα μετα απο 6 μηνες αρχιζεις να περνεις πολυ καλα τα πανω σου.. Και αυτο ειναι ποια το ζητουμενο σε εμενα.

Αντε με γεννα στα κλοουν Νικολα!! :angry2:

• 2 weeks later...

Μετά από μία απουσία μου από το Forum περίπου 10 μέρες, λόγω ασθενείας, επέστρεψα για να απαντήσω Μάριε…

Ναι «δυστυχώς» την έχουν δει σαν ανεμώνη καθώς όλη την ημέρα, αλλά και την νύχτα δεν απομακρύνονται από αυτή. Πολλές φορές κάνουν την κίνηση που κάνουν τα κλόουν στην ανεμώνη (να τρίβονται πάνω της).

Το δυστυχώς το γράφω καθώς η Ephyllia είναι κομματάκι επιθετική και έχω δει πληγές πάνω στα κλόουν οι οποίες κλείνουν μετά από λίγο καιρό. Σαν «γιατρικό» σκέφτηκα να προσθέσω μία μικρή ανεμώνη έτσι ώστε να ξεκολλήσουν από την Ephyllia και να πάνε στην άκακη ανεμώνη…

Τι λέτε?

Περαστικα!! Μια λυση ειναι να παρεις ενα σαρκοφυτο. Αυτη η λυση ειναι περα απο την ανεμωνη, αλλα δουλευει αρκετες φορες και δεν θα εχεις τα γωνστα προβληματα απο τις μετακινησεις της. Βεβαια και η λυση της ανεμωνης δεν ειναι καθολου ασχημη. Το καλο ειναι οτι εχεις λυσεις! :)

Περαστικα!! Μια λυση ειναι να παρεις ενα σαρκοφυτο. Αυτη η λυση ειναι περα απο την ανεμωνη, αλλα δουλευει αρκετες φορες και δεν θα εχεις τα γωνστα προβληματα απο τις μετακινησεις της. Βεβαια και η λυση της ανεμωνης δεν ειναι καθολου ασχημη. Το καλο ειναι οτι εχεις λυσεις! :)

;)

Το θέμα είναι αν θα φύγουν τα clown από την Ephyllia και θα πάνε στο σαρκόφυτο. Μήπως με την ανεμώνη έχω περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρω?

Το θέμα είναι αν θα φύγουν τα clown από την Ephyllia και θα πάνε στο σαρκόφυτο. Μήπως με την ανεμώνη έχω περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρω?

γνώμη μου είναι να απομακρύνεις την Ephyllia μέχρι η clown να πάνε στο σαρκόφυτο και μετά να την ξαναβάλει στο ενυδρείο! :)

Προτιμώ να αποκρίνω τα clown απο το να αποκρίνω αυτή την Ephyllia!!!

Οι κλόουν θα προτιμήσουν το σαρκόφυτο, γιατί είναι πιο μαλακό και θα μπορούν να τρίβονται καλύτερα.

Επίσης το βράδυ, θα τους προσφέρει καλύτερο καταφύγιο, απ' ότι η Euphylia.

H ανεμώνη έχει πάντα ένα ρίσκο.

είναι προσωπική άποψη και πρακτική να μην έχω clown στο ενυδρείο μου ..

.. είχα πριν τη μεγάλη καταστροφή .. και δεν το έβλεπα ευχαριστημένο … έτσι μου φαινόταν .. και τότε που δεν ήξερα την σχέση τους με τις ανεμώνες

• 4 weeks later...

Κάθε φορά που στέλνεις κάτι είναι και πιο όμορφο.

Πολλά μπράβο φίλε Νίκο.

Μου αρέσει που στο ενυδρείο του Νίκου ξεχωρίζουν 2 πράγματα

Η euphylia του Μάριου από τη μια και το υπόλοιπο ενυδρείο από την άλλη :thumbdown::)

Μπράβο Νικόλα Εύγε :);)

λιγο γνωστα φραγκακια βλεπω :thumbdown:

και πανε καλα!!!

υπεροχο

στης φοτο μου φανηκε πολυ απλο και λητο και για αυτο μου αρεσει και τοσο ενταξει λιγο χρομα δε θα εβλαπτε παραπνω αλλα τελειο ειναι ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο γιατι δε παρακολουθω το ποστ απο την αρχη ?

καλη συνεχεια

στης φοτο μου φανηκε πολυ απλο και λητο και για αυτο μου αρεσει και τοσο ενταξει λιγο χρομα δε θα εβλαπτε παραπνω αλλα τελειο ειναι ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο γιατι δε παρακολουθω το ποστ απο την αρχη ?

Μπορεις πολυ ευκολα να δεις το θεμα απο την αρχη του και να δεις ακριβως τι ειναι αυτο που σου αρεσει. Ειναι ποιο ευκολο και θα δεις τα σταδια της ολης δουλειας.

Νικο το ενυδρειο σου αλλαξε. Φαινετε οτι ο βραχος σου εχει κουνηθει διοτι ειχε κοραλλινη σε πολυ ανοδικη τροχια και βγηκαν σημεια του βραχου που ηταν στη σκια. Προσεξε το λιγο μη βγει καμοια χαζοαλγουλα και στην πορεια θα γεμισει κοραλλινη και παλι. :)

Τα κοραλακια σου ακομα ειναι μικρα για να δειξουν στο ματι καλα, αλλα η ωρα τους εχει ξεκινησει και θα μεγαλωνουν μηνα με το μηνα. Οσο για την caulastrea φαινετε λιγο στρεσσαρισμενη, και φαινετε διοτι ειναι ακομα αρκετα "μαζεμενη". Θα δειξει ομως, εαν ολα πανε καλα σε 1 μηνα θα ειναι στη τριχα, αψογη! :)

Σε λιγες ημερες που θα καθαρισει το ενυδρειο σου, θα δεις την διαφορα. Καλη συνεχεια!! :thumbdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...