andreas2000gr 3 Φεβρουαρίου 2008 #101 Share 3 Φεβρουαρίου 2008 Δεν μετράς με phμετρο? Πάντως απορώ τόσο καιρό που δεν σου έχει κάνει κατακρύμνιση!!! Το μαγνήσιο σου πόσο είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 4 Φεβρουαρίου 2008 Author #102 Share 4 Φεβρουαρίου 2008 Πως δε μετράω? 7,9 ειναι! 1300 το Μαγνήσιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 9 Φεβρουαρίου 2008 Author #103 Share 9 Φεβρουαρίου 2008 Μετά από 3 αλλαγές νερού το Ca εφτασε στο 500! Το KH στο 10. Ο reactor παραμενει κλειστός και θα περιμένω να πέσει το ca στο 440 για να τον ανοιξω. Τι μας έλαχε πάλι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 11 Μαρτίου 2008 Author #104 Share 11 Μαρτίου 2008 Μετα απο ενα μηνα και μια εβδομαδα το Ca εφτασε στο 440 με αλλαγές και υπομονή. Τωρα θα ανοιχτει ο reactor με προσοχη να μην ξεφυγει. Παμε και ο Θεος βοηθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 11 Μαρτίου 2008 #105 Share 11 Μαρτίου 2008 όλα θα πάνε καλά .. μην ανησυχείς .. μετρήσεις όμως να κάνεις . . από ΚΗ πως πάμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 13 Απριλίου 2008 Author #106 Share 13 Απριλίου 2008 Το reefακι μου δεν πάει και πολύ καλά τελευταια. Βέβαια ευθύνομαι και εγώ λόγο του περιορισμένου χρόνου μου! Λοιπόν, απο τη μια οι τεραστιες aptaisia. Από την άλλη οι τιμές που εδώ και 3 εβδομαδες έχουν κολήσει στο ca=440, KH=10, MG=1260. Το περιεργο ειναι ότι ο reactor παραμενει κλειστος. Γιατί??? Τα sps μετά απο την τεράστια αλλαγή των τιμών (δες παραπανω) ειναι σχεδόν νεκρά. Ευτυχώς τα lps παραμενουν ατάραχτα. Αυτά εν ολιγης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 14 Απριλίου 2008 #107 Share 14 Απριλίου 2008 Μήπως η τιμή του ΚΗ είναι λάθος?? Δοκίμασες και με άλλο τεστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 14 Απριλίου 2008 #108 Share 14 Απριλίου 2008 όταν λες ότι έχεις κλείσει το reactor τι εννοείς ? είναι εκτός κυκλώματος η έχεις κλείσει μόνο τη παροχή διοξειδίου ? η σταθερές τιμές δείχνουν ισορροπία και σε ένα περιβάλλον με ph 7,8-7,9 χωρίς μεγάλη <απορρόφηση> από ζωντανούς οργανισμούς δεν είναι παράξενο να σε <<κρατάει >> ο αραγωνίτης σταθερό .. με επιφύλαξη πάντα .. σιγούρεψε τις μετρήσεις σου και παρακολούθα την εξέλιξη .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 14 Απριλίου 2008 Author #109 Share 14 Απριλίου 2008 Τασο το σκεφτηκα αυτό που λες. Λόγο του μικρού αριθμού κοραλιών με κρατάει ο αραγωνίτης με το pH του ενυδρειου. (δεν εχω κλεισει την παροχή) Εχω κάνει πολλές μετρήσεις και με διαφορετικές μάρκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 14 Απριλίου 2008 #110 Share 14 Απριλίου 2008 δεν έχεις κλείσει τη παροχή διοξειδίου στο cr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Απριλίου 2008 Author #111 Share 15 Απριλίου 2008 Εχω κλεισει την παροχη co2 αλλά ο κυκλοφορητης του reactor λειτουργει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 17 Ιουνίου 2008 Author #112 Share 17 Ιουνίου 2008 Με μεγαλη μου χαρα σας ενημερώνω ότι το reef μου δεν υπαρχει πια!!! Λεω με μεγάλη μου χαρα καθώς με δικια μου πρωτοβουλια το χαλασα!!! Πλεον δεν υπαρχει τιποτα μεσα παρα μονο βραχος και aptaisias!!! Ο λογος ειναι οτι απο Σεπτεμβρη θα βρισκομαι αρκετα πιο νοτια (Κρητη) για μεταπτυχιακο! Κατα συνεπεια επρεπε να γινει! Παρολαυτα, το σαρακι του ενυδρειου συνεχιζει να με τρώει και έτσι αποφασισα να στεισω ενα νεο reef! Μιλαμε λοιπον για ενα reef 320L + 180 sump-refugium (συνολικα 500L). Παρηγκηλα δυο MH 150W και σε συνδιασμο με δυο blue actinic θα αποτελουν το νεο φωτιστικο. Κυκλοφορητες και λοιπα μηχανηματα απο το παλιο, καθως ο βραχος και ο αραγωνήτης. Καινουργια βαση μεταλική με επενδυση ξυλου και "τελαρο" στο πανω μερος του ενυδρείου. Αυτά εν ολιγης... Μεταφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Ιουνίου 2008 #113 Share 17 Ιουνίου 2008 ημουν ετοιμος να σου πω ποσο λυπαμαι κτλ αλλα πραγματικα το μονο που εχω να πω ειναι καλη αρχη νικο! απο τη στιγμη που θα ειναι νεο θα φτιαξεις κατι ακομα καλυτερο οποτε δεν υπαρχει λογος να προβληματιζεσαι! καλη αρχη λοιπον! ποσο καιρο θα κατσεις κρητη? εγω βλεπω να το χαλαω και να μη ξαναφτιαχνω παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 17 Ιουνίου 2008 Author #114 Share 17 Ιουνίου 2008 2 χρονια τουλαχιστον! Εκει παρεα με τον Τασο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 17 Ιουνίου 2008 #115 Share 17 Ιουνίου 2008 σε περιμένουμε !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Ιουνίου 2008 #116 Share 18 Ιουνίου 2008 Καλή επιτυχία στα νέα σου σχέδια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 18 Ιουνίου 2008 #117 Share 18 Ιουνίου 2008 Μπράβο Νίκο νέο ξεκίνημα νέοι αγώνες, (αγωνιστικό σύνθημα έτσι? ) Μιχάλη τι είναι αυτά που ξεστομίζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 18 Ιουνίου 2008 #118 Share 18 Ιουνίου 2008 Καλη αρχη και απο εμενα Νικο.Η περιοδος της αναμονης και του στησιματος ειναι απο τις καλυτερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος