ssgiannis 6 Νοεμβρίου 2013 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2013 (edited) Ξεκινησα και εγω λοιπον το πρωτο μου ενυδρειο . ειναι 30 λιτρα και ξερω οτι ειναι λιγα για guppy ομως δεν υπαρχει αλλο μερος να μπουν.σε λιγο καιρο θα στησω το 120λιτρο και εκει θα μπουν ομως ακομα δεν εχω μαζεψει λεφτα ουτε για το χαλικι που θα το βαλω.το ενυδρειο εχει παροχη co2 diy κερατοφυλλο και λομπελια και ενα χαρεμι guppy μαζι με αλλα τρια ψαρακια που θα φιλοξενω μονο για αυτη την βδομαδα.ειμαι πολυ χαρουμενος που καταφερα και το εστησα και λειτουργει.ξερω οτι οι περισσοτεροι θα μου πειτε για τα guppy αλλα ηταν τα μονο ψαρια που μπορουσα να παρω τοσο φτηνα και σε λιγο καιρο θα ζουν στο μεγαλο . ακομα δεν εχω κανει μετρησεις γτ δεν εχω τεστακια ( το χαρτζιλικι μου ειναι 5Ε την βδομαδα οποτε ακομα εχω μελλον ) Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2013 - ssgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Νοεμβρίου 2013 #2 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Πολυ ωραιο το ενυδρειακι! Το χεις κανει πανεμορφο! Οντως η ψαροσυνθεση ειναι λιγο θεμα. Δες λιγο στις αγγελιες μηπως βρεις κατι! Κανε εναν κοπο ακομη και συμπληρωσε την φορμα εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50683&p=464578 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 6 Νοεμβρίου 2013 Author #3 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου φυτεμενοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):35χ40x39Συνολικά Λίτρα:32Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά:κερατοφυλο,lompelia Ψάρια:guppyΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:Ξύλα:μαπονι ( αντο λενε ετσι) και ενα που βρηκα στην παραλια Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός:χαλικιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):13w Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:boyu filter 11 wΘέρμανση/ Ψύξη:θερμοστατης 50 w Λίπανση:Παροχή CO2:diy Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:φυλαρακια για guppyΠαράμετροιpH:Γενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):Νιτρώδη (ΝΟ2):Νιτρικά (ΝΟ3):Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:30% καθε βδομαδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:αντιχλωριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Νοεμβρίου 2013 #4 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Θα ηθελα τις μετρησεις σου να σου πω την αληθεια. Αμμωνια , νιτρωδη και νιτρικα που ειναι βασικα! Το ξυλο που βρηκες στην παραλια μετα απο τι διαδικασια το εβαλες στο ενυδρειο; Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ξερασει διαφορες ουσιες μεσα στο ενυδρειο, βλαβερες για τα ψαρια! Co2 δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητα για τα φυτα που εχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 6 Νοεμβρίου 2013 Author #5 Share 6 Νοεμβρίου 2013 τις μετρησεις την αλλη βδομαδα καθως τα τεστακια ειναι ακριβουτισικα τα υγρα ειδικα και ακομα προσπαθω να μαζεψω τα λεφτα . αν και πιστευω θα ειναι μια χαρα οι μετρησεις καθως το ενυδρειο λειτουργουσε για 3 χρονια και οταν το πηρα δεν πεταξα καθολου βιολογικο υλικο ( βακτηρια η οπως τα λεμε ) το ξυλο το εβρασα και το αφησα μεσα σε νερο για 1 μηνα περιπου και εβγαλα πολυ βρωμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 6 Νοεμβρίου 2013 #6 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Πολυ ωραιο μπραβο !!! Αρχικά μην πάρεις no2 και no3 τεστ. Παρε μονο αμμωνιας. Αν εφόσον το πήρες στρωμενο δεν εχεις θεμα. Δεν χρειάζεται οπως ειναι η κατασταση να επιβαρυνθεις με tests. Φυσικα και θα σου χρειαστούν αλλα μπορεις να τα αγοράσεις στο μέλλον. Να χαίρεσαι τα ψαρακια σου. εχεις δει γέννες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 6 Νοεμβρίου 2013 Author #7 Share 6 Νοεμβρίου 2013 γεννεσ οχι ακομα αλλα πιστευω σε κανα μηνα θα εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 7 Νοεμβρίου 2013 Author #8 Share 7 Νοεμβρίου 2013 ειναι σιγουρο οτι δεν χρειαζεται co2 για το λομπελια ? γτ αν ισχυει δεν υπαρχει λογος να παλευω πως θα διαχεω το co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Νοεμβρίου 2013 #9 Share 7 Νοεμβρίου 2013 Δεν κατάλαβα τι ρωτάς Γιάννη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 7 Νοεμβρίου 2013 Author #10 Share 7 Νοεμβρίου 2013 (edited) Βασικα ρωταω αν υπαρχει λογος να χρησιμοποιω co2 Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2013 - ssgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Νοεμβρίου 2013 #11 Share 7 Νοεμβρίου 2013 Από όσα διαβάζω για το φυτό , είναι από τα δυσκολάκια. Από την άλλη για να αξιοποιήσεις το co2 , χρειάζεσαι και καλό φωτισμό. Εγώ στη θέση σου δεν θα έκανα κίνηση για co2. Μια χαρά θα πάν τα φυτάκια που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 7 Νοεμβρίου 2013 Author #12 Share 7 Νοεμβρίου 2013 Οκ ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 10 Νοεμβρίου 2013 Author #13 Share 10 Νοεμβρίου 2013 (edited) αλλαξα καπως την εμφανιση του ενυδρειου με μερικα φυτα που πηρα χτες απο ικεα δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως ειναι οποτε καλου κακου εχω co2 .ελπιζω να σας αρεσει ayto που εχω μονο του στην φοτο ειναι ανουμπια ? ( πρεπει να την δεσω στο ξυλο ?) Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2013 - ssgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Νοεμβρίου 2013 #14 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Νομιζω φιλαρακι δεν ειναι ανουμπια! Νομιζω ειναι δρακαινα και θα σου χαλασει γιατι δεν ειναι για μεσα στο νερο! Αλλα για περιμενε και κανα φυτεμενο να σου πει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 12 Νοεμβρίου 2013 Author #15 Share 12 Νοεμβρίου 2013 κανενας ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Νοεμβρίου 2013 #16 Share 12 Νοεμβρίου 2013 Ανούμπια δεν είναι σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαγδαληνή 12 Νοεμβρίου 2013 #17 Share 12 Νοεμβρίου 2013 συμφωνω με τους προλαλήσαντες, ανούμπια δεν είναι, γιατί δεν πηγαίνεις στις συναντήσεις των μελών? εκει χαρίζουν πολλά κλαδέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 23 Νοεμβρίου 2013 Author #18 Share 23 Νοεμβρίου 2013 update : αλλαξα φιλτρο και εβαλα αυτο http://www.juwel-aquarium.de/Produkte/Weiteres/Filterung/Pumpen/Pumpe-Juwel-ECCOFLOW-600-l-h-Int-ECCOFLOW-600.html?force_sid=cahp83geqqme0rcl0kb6e6u4p5 το οποιο αγορασα γτ ταιριαζει και στο juwwel 240 που εχω σκοπο να στησω και το εβαλα στο 30 λτ διοτι φιλοξενω πολλα ψαρακια προσωρινα (6 καρδιναλιους και 4 απο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=90469) τα φυτα εχουν παρει τα πανω τους και τα γκαπι γεννησαν .ειναι περιπου 30 στην γεννιστρα και αλλα 20 στο κερρατοφυλο διπλα της Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Νοεμβρίου 2013 #19 Share 23 Νοεμβρίου 2013 Αυτο που εχεις στο λινκ δεν ειναι φιλτρο ειναι αντλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 23 Νοεμβρίου 2013 Author #20 Share 23 Νοεμβρίου 2013 (edited) δλδ δεν κανει δουλεια ? εμενα μου φαινεται οτι λειτουργει .. το φιλτρο μου ειναι χωρισμενο σε 3 μερη . στο πρωτο βρισκεται ενυδρειακο βαβμακι και σφουγγαρακια ,στο δευτερο βιολογικο υλικο ( σιποραχ ? ) και στο τριτο ειναι η αντλια Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2013 - ssgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Νοεμβρίου 2013 #21 Share 23 Νοεμβρίου 2013 Ε,ενταξει,μια χαρα εισαι,εχεις απ'ολα,και βιολογικο υλικο. Απλα δεν καταλαβα τι εκανες,αλλαξες την αντλια που ειχες με αυτην στο λινκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 23 Νοεμβρίου 2013 Author #22 Share 23 Νοεμβρίου 2013 ναι γιατι ειναι η εσωτερικη του ριο 240 που θελω να στησω και την εβαλα για δοκιμη στο 30λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2013 #23 Share 23 Νοεμβρίου 2013 Καπου το χασα! Τι φιλτρο εχεις γιατι μπερεδευτηκα; Και γιατι δεν δινεις μπολι εσυ στο φιλο σου να το στρωσει μια ωρα αρχιτερα και πιεζεις το συστημα σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssgiannis 25 Νοεμβρίου 2013 Author #24 Share 25 Νοεμβρίου 2013 Εχω μπερδευτει και εγω λιγο.λοιπον αγορασα την αντλια/φιλτρο οτι ειναι τελοςπαντων την οποιοα εχω σε λιινκ πιο πανω . Την αγορασα ως εσωτερικη αντλια για το rio240 αλλα λογω των ψαριων που ετυχε να πρεπει να φιλοξενησω την εβαλα στο 30αρι μου για να ειναι πιο καθαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Νοεμβρίου 2013 #25 Share 25 Νοεμβρίου 2013 Ναι οκ αλλα εσωτερικη αντλια δεν εχει οτο φιλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος