salTasos 10 Απριλίου 2014 #901 Share 10 Απριλίου 2014 για το κυανο ,''παιξε '' λιγο με το kh και περίμενε 4-5 μέρες μετά απο καθε αλλαγή να δεις τι γίνεται...καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Απριλίου 2014 Author #902 Share 10 Απριλίου 2014 Τάσο τι εννοείς να "παίξω"..... πάνω, κάτω ή πλαγίως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 10 Απριλίου 2014 #903 Share 10 Απριλίου 2014 αν έχεις πολύ ,, μείωσε αν έχεις λίγο .. αύξησε .. μπορείς να έχεις 7-11 dKH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Απριλίου 2014 #904 Share 10 Απριλίου 2014 Γεια σου ρε Τασοοοοοο Το εχεις δοκιμασει φανταζομαι για να το λες.Τι ακριβως ειδες;Ποια ηταν η συμπεριφορα του βακτηριου,και ποιοι οι χρονοι ανταποκρισης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Απριλίου 2014 Author #905 Share 10 Απριλίου 2014 Τάσο το ΚΗ μου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και μέσα στα όρια που γράφεις.... φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έχουν ή δεν έχουν πρόβλημα με κυάνο, κάπου σ αυτά τα πλαίσια θα είναι το ΚΗ τους. Άρα αν το ΚΗ είναι μέσα σ αυτά τα όρια πως θα παίξουμε όταν τα όρια δεν διαφοροποιούνται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 10 Απριλίου 2014 #906 Share 10 Απριλίου 2014 άλλαξε το λίγο ..και παρατήρησε αν είσαι στο 7 πήγαινε στο 9 , αν εισαι στο 9 πήγαινε στο 7 η στο 11 , κάτι τέτοιο εννοώ μη το κάνεις απότομα γιατι κάποια ζωντανά μπορεί να στρεσαριστούν δε υπάρχει πρωτόκολλο εφαρμογής της μεθόδου Στράτο , είναι από εμπειρική παρατήρηση .. όποιος θέλει αγοράζει το κατάλληλο χημικό που υπάρχει για κυανο και είναι ασφαλές για reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Απριλίου 2014 Author #907 Share 10 Απριλίου 2014 άλλαξε το λίγο ..και παρατήρησε αν είσαι στο 7 πήγαινε στο 9 , αν εισαι στο 9 πήγαινε στο 7 η στο 11 , κάτι τέτοιο εννοώ μη το κάνεις απότομα γιατι κάποια ζωντανά μπορεί να στρεσαριστούν δε υπάρχει πρωτόκολλο εφαρμογής της μεθόδου Στράτο , είναι από εμπειρική παρατήρηση .. όποιος θέλει αγοράζει το κατάλληλο χημικό που υπάρχει για κυανο και είναι ασφαλές για reef Έτσι ναι γίνεται κατανοητό, αλλά στο πρώτο σου ποστ δεν το διατύπωσες ξεκάθαρα και ο καθένας θα μπορούσε να το ερμηνεύσει όπως ήθελε ή δεν θα μπορούσε καν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Απριλίου 2014 #908 Share 11 Απριλίου 2014 Αυτο ακριβως ζητησα Τασο.Την εμπειρια σου που για μενα μετραει περισσοτερο απο τη θεωρια Στάλθηκε από το GT-I8160 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 11 Απριλίου 2014 #909 Share 11 Απριλίου 2014 Αυτο ακριβως ζητησα Τασο.Την εμπειρια σου που για μενα μετραει περισσοτερο απο τη θεωρια Στάλθηκε από το GT-I8160 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Έχεις γίνει νυχτοπούλι και εσύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Απριλίου 2014 #910 Share 11 Απριλίου 2014 Έχεις γίνει νυχτοπούλι και εσύ... Aναγκαστικα φιλε.Στη δουλεια ημουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Απριλίου 2014 #911 Share 11 Απριλίου 2014 Ας ερθουμε παλι στο επιμαχο.Τασο πως μπορει το kH να επηρεασει ειτε αρνητικα ειτε θετικα ενα βακτηριο; Τι συμπερασματα ακριβως εχεις βγαλει απο την προσωπικη σου παρατηρηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Απριλίου 2014 Author #912 Share 12 Απριλίου 2014 Αργά και βασανιστικά Όπως δείχνουν τα πράγματα έχω απαλλαγεί από το κυάνο. Τα αν θα κάνει ξανά την εμφάνισή του έγκειται σε πολλούς παράγοντες και αν θα παρατηρήσω ότι κάνει ξανά την εμφάνισή του, εκτός από την "θεραπεία" που θα ακολουθήσω, ίσως να βάλω και ένα πρόγραμμα συντήρησης με έναν από τους τρόπους καταπολέμισης που είχα δοκιμάσει. Ο χρόνος και η πορεία του ενυδρείου θα δείξει. ....Και αφού οι "κακές" άλγες ήρθαν και έφυγαν, άρχισε δειλά δειλά να κάνει την εμφάνισή της η κοραλλιογενή άλγη, η καλή !!! Ένα νεκρό κομμάτι βράχου αρχίζει να ζωντανεύει ακόμη ποιο πολύ !!! Σίγουρα δεν θα φτάσει την βιοποικιλότητα που κουβαλάει ένας αγορασμένος ζωντανός βράχος (με όλα τα καλά ή και κακά που μπορεί να κουβαλάει), αλλά από κάποιο σημείο και μετά οπτικά δεν θα διαφέρει σε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Απριλίου 2014 Author #913 Share 12 Απριλίου 2014 Ωραία και εντυπωσιακά τα rimless ανοιχτά ενυδρεία, με το κυματισμό να φτάνει σχεδόν μέχρι επάνω, αλλά έχει και τα κακά του ή τις αναποδιές του πιο σωστά. Το ένα είναι η μεγαλύτερη εξάτμιση που έχουν και ότι για να συνεχίσουν να είναι εντυπωσιακά πρέπει η "ίσαλος" γραμμή, τα κρύσταλλα δηλαδή στο επίπεδο της στάθμης να είναι πάντα καθαρά.... Και άντε αυτό ξεπερνιέται. Το άλλο είναι η κατά λάθος "αυτοκτονία" των ζωντανών. Ήδη έχασα ένα κλόουν και σήμερα το πρωί που απολάμβανα το καφεδάκι μου ατενίζοντας τον τροπικό ωκεανό, ξαφνικά μια μεσογειακή γαρίδα είδα να παίρνει φόρα και να εξαφανίζεται στην επιφάνεια !!! Έπεσε πίσω από το ενυδρείο που το κενό είναι μόνο 5 εκατοστά. Ευτυχώς είχα μια μακριά βέργα και την τράβηξα σιγά σιγά σε σημείο που να μπορώ να την πιάσω. Μετά το σοκ επανήλθε κανονικά. Σ αυτή σίγουρα δεν θα γίνει το πάθημα μάθημα, αλλά θα πρέπει να γίνει σε μένα και να βρω κάποια λύση για να περιορίσω αυτόν τον κίνδυνο τουλάχιστον από την πίσω πλευρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Απριλίου 2014 #914 Share 12 Απριλίου 2014 Αντε να πω μια κακιουλα...εχω καπακια.να οριστε.την ειπα..χεχε Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 12 Απριλίου 2014 #915 Share 12 Απριλίου 2014 Ωραία και εντυπωσιακά τα rimless ανοιχτά ενυδρεία, με το κυματισμό να φτάνει σχεδόν μέχρι επάνω, αλλά έχει και τα κακά του ή τις αναποδιές του πιο σωστά. Το ένα είναι η μεγαλύτερη εξάτμιση που έχουν και ότι για να συνεχίσουν να είναι εντυπωσιακά πρέπει η "ίσαλος" γραμμή, τα κρύσταλλα δηλαδή στο επίπεδο της στάθμης να είναι πάντα καθαρά.... Και άντε αυτό ξεπερνιέται. Το άλλο είναι η κατά λάθος "αυτοκτονία" των ζωντανών. Ήδη έχασα ένα κλόουν και σήμερα το πρωί που απολάμβανα το καφεδάκι μου ατενίζοντας τον τροπικό ωκεανό, ξαφνικά μια μεσογειακή γαρίδα είδα να παίρνει φόρα και να εξαφανίζεται στην επιφάνεια !!! Έπεσε πίσω από το ενυδρείο που το κενό είναι μόνο 5 εκατοστά. Ευτυχώς είχα μια μακριά βέργα και την τράβηξα σιγά σιγά σε σημείο που να μπορώ να την πιάσω. Μετά το σοκ επανήλθε κανονικά. Σ αυτή σίγουρα δεν θα γίνει το πάθημα μάθημα, αλλά θα πρέπει να γίνει σε μένα και να βρω κάποια λύση για να περιορίσω αυτόν τον κίνδυνο τουλάχιστον από την πίσω πλευρά. Σιτα!! Τουλι απο καποιο γαμο η βαφτιση αλλιως πλεξι γκλας με τρυπες για εξαερισμο. Μερικες ιδεες Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 12 Απριλίου 2014 #916 Share 12 Απριλίου 2014 Το πλέξι πετσικάρει (στραβώνει) με τον καιρό.. Το καλύτερο θα ήταν ή σίτα ή τζάμι (και εγώ στο δικό μου (rimless) το ψάχνω λίγο μπας και μπορέσω να τοποθετήσω κάτι πάνω..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 12 Απριλίου 2014 #917 Share 12 Απριλίου 2014 Πλεξι εχω δει σε φιλο, προσωπικα δεν εχω χρησιμοποιησει, πηρα μια ομορφη σιτουλα μαυρη πλαστικη και την εβαλα και ετσι ελυσα το θεμα αυτο προοληπτικα βεβαια γιατι δεν μου ειχε τυχει να πηδηξει καποιο ζωντανο απ εξω. Σε φιλο παλι μεχρι και πριν το πλεξι ειχε χασει 3-4 ζωντανα απο πηδουλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 12 Απριλίου 2014 #918 Share 12 Απριλίου 2014 Στράτο του αλλάζεις το περιβάλλον και ελπίζεις , εχει παρατηρηθεί οτι αλλαγή στο kh εχει τέτοια αποτελέσματα , αργά και βασανιστικά .. όπως λέει ο Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Απριλίου 2014 Author #919 Share 12 Απριλίου 2014 Αντί για σήτα. πλέξι, τούλια γάμους και βαφτίσια, είχα δει σ ένα επεισόδιο του Star Trek αόρατο δυναμικό πεδίο... που θα βρω ένα τέτοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleri14 12 Απριλίου 2014 #920 Share 12 Απριλίου 2014 Πολυκαρβονικο δε παθαινει τιποτε,καντε το 2 κομματια με μεντεσε για να σπαει στη μεση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 12 Απριλίου 2014 #921 Share 12 Απριλίου 2014 Αντί για σήτα. πλέξι, τούλια γάμους και βαφτίσια, είχα δει σ ένα επεισόδιο του Star Trek αόρατο δυναμικό πεδίο... που θα βρω ένα τέτοιο? Στα δορυφορικα καναλια της αμερικης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Απριλίου 2014 Author #922 Share 12 Απριλίου 2014 Όλες αυτές είναι "συμβατικές" λύσεις και οπτικά δεν θα μου άρεσαν, θέλω κάτι όσο το δυνατόν "αόρατο" και νομίζω ότι την βρήκα τη λύση. Από θέμα κόστους είναι μηδαμινό, οπτικά αόρατο, (σχεδόν), και σχετικά πολύ εύκολο στην κατασκευή. Τα υλικά είναι διαφανή ράχη απ αυτές της βιβλιοδεσίας, με άνοιγμα όσο το πάχος του τζαμιού και πολύ λεπτή πετονιά. Στη ράχη θα ανοίξω πολύ λεπτές τρυπούλες ανά 2-3 εκατοστά, απ όπου θα περάσει η πετονιά με μήκος όσο του ενυδρείο.Στα πλαϊνά τζάμια του ενυδρείου θα φωλιάσει η ράχη, με την πετονιά τεντωμένη κατά μήκος του ενυδρείου.Δεν κοστίζει τίποτα, αφαιρείται εύκολα, δεν ενοχλεί οπτικά, δεν εμποδίζει τον φωτισμό, δεν συσσωρεύει υγρασία και άλατα, και το κυριότερο δεν επιτρέπει "αυτοκτονίες" !!! Μπορεί να μην είναι το αόρατο δυναμικό του startrek, αλλά πεδίο προστασίας είναι και όσον το δυνατόν πιο διακριτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 12 Απριλίου 2014 #923 Share 12 Απριλίου 2014 Βάλε πολλές φώτο κατα την κατασκευή του..με ενδιαφέρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Απριλίου 2014 Author #924 Share 12 Απριλίου 2014 Εννοείται... μόλις πάρω τα υλικά θα γίνει και το φωτορεπορτάζ της κατασκευής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Απριλίου 2014 #925 Share 12 Απριλίου 2014 Bαγγελη κοιτα κι αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος