salamander 2 Φεβρουαρίου 2014 #476 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 (edited) Βαγγέλη ωραίο αποτέλεσμα με αρκετή δουλειά... καλογεμιστό και καλοτάξιδο Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2014 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
ενυδριακιας 2 Φεβρουαρίου 2014 #477 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Super το ασμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!τι να πω και εγω που για να το γεμισω main και sump περασε μια εβδομαδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 2 Φεβρουαρίου 2014 #478 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Υπολογίζω συνολικά 15 κιλά αλάτι για τα 430 λίτρα συνολικού όγκου νερού. 295 λίτρα το main 135 το sump... το οποίο το γέμισα και είναι έτοιμο..... τώρα έχει σειρά το ενυδρείο Βαγγέλη δεν το διευκρινησα, εννοούσα βράχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 2 Φεβρουαρίου 2014 #479 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Βλέποντας χθες το ενυδρείο από κοντά αντιλήφθηκα το πόση σκέψη και μεράκι έχεις διαθέσει στην σχεδίαση και την υλοποίησή του. Είναι καταδικασμένο να πετύχει. To aquascape είναι πραγματικό έργο τέχνης και η καθαρότητα του display έχοντας όλο τον εξοπλισμό κρυμένο σε κάνει να ξεχνάς πως είναι ενυδρέιο. Το μόνο που βλέπεις είναι ύφαλος. Άδειος για την ώρα (όχι για πολύ ακόμη) και όμως ακόμη και έτσι σε μαγνητίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #480 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Βαγγέλη δεν το διευκρινησα, εννοούσα βράχο. 32-34 κιλά και κάτι ψιλά στο sump Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #481 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Αφού γέμισε το sump ήρθε η σειρά του ενυδρείου.... τα πρώτα λίτρα Καλή αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 2 Φεβρουαρίου 2014 #482 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 (edited) Βάλε ένα πιατάκι του καφέ να πέφτει το νερό βρε!Μην σου κάνει τίποτε γούβες έτσι στην άμμο! Καλογέμιστο και καλοτάξιδο να είναι Βαγγέλη...!Σε θαυμάζω για την επιμονή σου στην λεπτομέρεια και για το μεράκι σου!Πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα μιλάμε για ενυδρείο σημαία των reefers της Ελλάδος!Μπράβο και πάλι μπράβο ρε φίλε!! Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2014 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #483 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Δεν χρειάζεται πιατάκι... το νερό πέφτει στο πρώτο plate και μέσω των πόρων που έχει καταλήγει στους από κάτω βράχους και μετά απ αυτούς φτάνει κάτω.... έτσι δεν κουνήθηκε ούτε κόκκος !!! Έχει ξεκινήσει μια πορεία που τουλάχιστον οργανωτικά και εξοπλιστικά έχει καλές προοπτικές... από εκεί και πέρα ελπίζω και θα κάνω ότι μπορώ για το καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 2 Φεβρουαρίου 2014 #484 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 ΚΑΛΟΓΕΜΙΣΤΟ !!!!!! :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 2 Φεβρουαρίου 2014 #485 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Βαγγέλη τελικά ποιόν τρόπο ακολουθησες για το γέμισμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #486 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 40 λίτρα τη φορά.... ετοιμάζω νερό στο διαμέρισμα προετοιμασίας και μόλις διαλυθεί το αλάτι το στέλνω είτε στο sump (που γέμισε ήδη 135 λίτρα) και στο ενυδρείο που μέχρι στιγμής προστέθηκαν 80 λίτρα από τα 295 που πρέπει να φτάσει.... Αύριο πάλι... κουράστηκα !!! (να περιμένω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 2 Φεβρουαρίου 2014 #487 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Όντως, με αυτόν τον τρόπο είναι μεγάλο παλούκι, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #488 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 παιδεύομαι, αλλά δεν ήθελα να το γεμίσω με γλυκό και να ρίξω το αλάτι μετά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 2 Φεβρουαρίου 2014 #489 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Το καλύτερο είπαμε ποιο θα ήταν αλλά δυστυχώς δεν έκατσε η φάση, κάθε εμπόδιο σε καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 2 Φεβρουαρίου 2014 #490 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Καλογεμιστο Βαγγελη και χωρις προβληματα αυτη την φορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 3 Φεβρουαρίου 2014 #491 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 καλογεμιστο αδερφε να το δεις οπως το θες...οτι πιο οργανωμενο εχω δει μεχρι στιγμης ,πραγματικα μαθημα και για εμας τους νεους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #492 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Κεντρικό διαμέρισμα sump.... To refugium Περιμένοντας να γεμίσει το ενυδρείο και να αρχίσει ο κύκλος του αζώτου (θα αναφερθώ στη συνέχεια για αυτόν) να σας πω το σκεπτικό μου για το refugium Ο συνολικός του όγκος είναι 50 λίτρα, υπάρχει ποσότητα αραγωνίτη, λίγος πορώδης βράχος (1-2 κιλά) και ένα μεγάλο κομμάτι από νεκρό κοράλλι. (το κόκκινο)Γιατί κοράλλι? Είναι η δομή του και η κατασκευή του τέτοια που είναι γεμάτο τρύπες. Εκτός του ότι είναι άριστο ως βιολογικό υλικό, είναι ένας χώρος που θα αποικιστεί από μικροοργανισμούς (αμφίποδα, κωπήποδα), και σε τακτά χρονικά διαστήματα (συνήθως τις βραδυνές ώρες), θα μεταφέρεται στο κυρίως ενυδρείο για να το εμπλουτίζει με αυτούς τους οργανισμούς. Δεν μπορούν να μεταφερθούν μέσω της αντλίας επιστροφής διότι στην είσοδό της υπάρχει reactor με ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο. Επίσης σ αυτό το διαμέρισμα θα υπάρχουν διάφορα είδη άλγης, chaeto, caulerpa Τον φωτισμό αναλαμβάνει ένα led strip της Aqualum, το combo fresh (λευκό 12000k+Magenta 635nm) για την ανάπτυξη των αλγών και θα λειτουργεί με χρονοδιακόπτη σε αντίθετες ώρες με αυτές του ενυδρείου. Την κυκλοφορία αναλαμβάνει ένας κυκλοφορητής της Hydor 650L/h που στην πορεία θα του προστεθεί περιστρεφόμενη κεφαλή της ίδιας εταιρίας. Υπάρχει ένα εσωτερικό φίλτρο της EHEIM biopower 160 με βιολογικό υλικό (substart pro) το οποίο λειτουργούσε ήδη σε στρωμένο ενυδρείο, οπότε είναι και ένα μπόλι για το ξεκίνημα της βιολογίας στο νέο σύστημα. Το φίλτρο θα παραμένει μέσα σ αυτό το διαμέρισμα και θα μεταφέρεται στην καραντίνα όποτε χρειαστεί για ενίσχυση της βιολογίας, μαζί με νερό από το ενυδρείο. Έτσι θα στήνεται η καραντίνα ανά πάσα στιγμή. Από άλλο εξοπλισμό σ αυτό το διαμέρισμα υπάρχουν: αισθητήρας θερμοκρασίας, ηλεκτρόδια για το pH μόνιτορ και του redox από τη γεννήτρια όζοντος (προς το παρόν λειτουργεί μόνο ως μόνιτορ, και το αν θα την δουλέψω είναι άλλο θέμα και άλλο κεφάλαιο). Επίσης εδώ καταλήγουν και οι σωληνώσεις από την περισταλτική αντλία της Fauna για την μέθοδο Balling. Από οργασμούς θα φιλοξενήσει συνεργείο καθαρισμού και ίσως ένα ζευγάρι ιππόκαμπους !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 3 Φεβρουαρίου 2014 #493 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Πολλά μπράβο Αίολε, είναι ότι ποιο ολοκληρωμένο έχω δει... Έκανες καθόλου μετρήσεις το αλάτι; Θέλω να ξέρω αν ισχύουν αυτά που αναφέρει πάνω σε κάθε κουβά Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 3 Φεβρουαρίου 2014 #494 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Αιολε μεγαλο σχολείο το θέμα σου. Εμπεριέχει γνώσεις και αποφάσεις αρκετών χρονων εμπειρίας μαζεμένες σε ενα σημειο, πράγμα που έλειπε, και αποτελεί μεγαλο βοήθημα για κάποιον που σκέφτεται να φτιαξει θαλασσινό. Εγώ θέλω να ρωτησω το εξης. Ακούμε οτι μην βάζουμε υλικό σε φίλτρο κλπ λόγω οτι θα αποτελέσει εστία νιτρικών. Αντίθετα ένας τροπος για να εχεις μια καραντίνα που δεν λειτουργει μόνιμα είναι ακριβως αυτός που έκανες. Τελικά ποσο μεγάλη επιβάρυνση νιτρικών είναι ενα τέτοιο φίλτρο και αν θα σε δυσκολέψει στην επίτευξη πολυ χαμηλών τιμων. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 3 Φεβρουαρίου 2014 #495 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Έλα ξημέρωσε δεν πιστεύω να μην γεμίζεις ε;;;;;;!!!;;;;ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #496 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Πολλά μπράβο Αίολε, είναι ότι ποιο ολοκληρωμένο έχω δει... Έκανες καθόλου μετρήσεις το αλάτι; Θέλω να ξέρω αν ισχύουν αυτά που αναφέρει πάνω σε κάθε κουβά Μετρήσεις δεν έκανα ακόμη διότι ακόμη διαλύω αλάτι και είναι.... φρέσκο. Μόλις γεμίσει τελείως το ενυδρείο και περάσουν 6-12 ώρες τότε θα γίνουν οι μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #497 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Έλα ξημέρωσε δεν πιστεύω να μην γεμίζεις ε;;;;;;!!!;;;;ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑ!!! Από τις 6.30 στο πόδι είμαι χαχαχαχαχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 3 Φεβρουαρίου 2014 #498 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Από τις 6.30 στο πόδι είμαι χαχαχαχαχ Αυτά είναι!!!Ελληνικό καφεδάκι κουπάτο και γέμισμα να γουστάρουμε!Ε λογικά το απόγευμα θα είναι τίγκα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #499 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Αιολε μεγαλο σχολείο το θέμα σου. Εμπεριέχει γνώσεις και αποφάσεις αρκετών χρονων εμπειρίας μαζεμένες σε ενα σημειο, πράγμα που έλειπε, και αποτελεί μεγαλο βοήθημα για κάποιον που σκέφτεται να φτιαξει θαλασσινό. Εγώ θέλω να ρωτησω το εξης. Ακούμε οτι μην βάζουμε υλικό σε φίλτρο κλπ λόγω οτι θα αποτελέσει εστία νιτρικών. Αντίθετα ένας τροπος για να εχεις μια καραντίνα που δεν λειτουργει μόνιμα είναι ακριβως αυτός που έκανες. Τελικά ποσο μεγάλη επιβάρυνση νιτρικών είναι ενα τέτοιο φίλτρο και αν θα σε δυσκολέψει στην επίτευξη πολυ χαμηλών τιμων. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Όπως είπα και στο πρώτο ποστ το θέμα αυτό δεν είναι μόνο στο να δείξω ότι κάνω ένα ενυδρείο, αλλά πως και γιατί το κάνω με αυτό τον τρόπο και αποσκοπεί στο τέλος να είναι και ένα ολοκληρωμένο άρθρο (με τις συζητήσεις μαζί) που σίγουρα θα βοηθήσει κάποιους τόσο σε ουσιαστικά θέματα όσο και σε οργανωτικά. Όσα αφορά τα υλικά του φίλτρου, είναι τόσο μικρή η ποσότητα σε σχέση με τα συνολικά λίτρα που η επιβάρυνση θα είναι ανύπαρκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Φεβρουαρίου 2014 Author #500 Share 4 Φεβρουαρίου 2014 Αλάτι.... χωρίς πιπέρι !!! Από χθες το βράδυ στις 02:00 το ενυδρείο γέμισε !!! .... με παίδεψε 2 μέρες αλλά άξιζε τον κόπο, τι εδώ θα κολλούσα? Χρησιμοποιήθηκαν 15 κιλά αλάτι για τα 430 λίτρα και σήμερα το απόγευμα θα κάνω τις μετρήσεις να δω κατά πόσο συμφωνούν με αυτές της συσκευασίας. Κάτι που παρατήρησα στο συγκεκριμένο αλάτι είναι ότι αργεί να γίνει το νερό διαυγές.... , ενώ το αλάτι στα πρώτα 15-20 λεπτά αφήνει πολύ λίγα κατάλοιπα, το νερό παραμένει θολό για πάνω από 12 ώρες !!!! Αυτό με προβλημάτισε γιατί δεν το έχω ξανασυναντήσει με άλλα αλάτια και φοβήθηκα μήπως είχε τίποτα η παρτίδα, αλλά και σε μια δεύτερη συσκευασία/παρτίδα που είχα έγινε το ίδιο, οπότε συμπαιρένω ότι είναι ιδιαιτερότητα του αλατιού. Ίσως βεβαια να "βοήθησε" και ο αραγωνίτης σ αυτή τη θολούρα γιατί παρόλο που τον έπλυνα καλά, όλο και κάτι θα είχε. Ο vales_red που έχει από την ίδια παρτίδα αν και δεν το είδε από τις πρώτες ώρες της διάλυσής του, την επόμενη μέρα ήταν διαυγές το νερό. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία από το συγκεκριμένο αλάτι? (Salinity της AquaVitro) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος