Rik 3 Νοεμβρίου 2013 #1 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα αγαπητοι φιλοι και φιλες! Εχοντας μπει σε εναν καινουργιο χωρο σαν εναλλακτικη ενασχοληση μια που σαν αρχιτεκτωνας αυτη την στιγμη δεν κυκλοφωρη μπετονιερα σε ακτινα χιλιομετρων, ηθελα να μοιραστω μαζι σας μερικες εικονες απο την δουλεια μου μια που εχουμε να κανουμε με ιδιαιτερους ζωντανους οργανισμους, δηλαδη τα χερσαια σαλιγκαρια. Το ειδος Helix aspersa, ειναι το εκτρεφομενο σαλιγκαρι κατα 80% στην παγκοσμια αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Νοεμβρίου 2013 #2 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Πολύ καλη επένδυση. Εκτρέφει και μια φίλη μου στην Άρτα. Καλές δουλειές σου εύχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #3 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστω για τον καλο σου λογο Safarpn, σε λιγο η συνεχεια με φωτογραφικο υλικο ............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 3 Νοεμβρίου 2013 #4 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Φίλτατε Rik σου εύχομαι ότι καλύτερο στο καινούργιο σου ξεκίνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #5 Share 3 Νοεμβρίου 2013 http:// H μοναδα εκτροφης βρισκεται κοντα στα Ανω Βασιλικα Φαρσαλων και το δικτυοκηπιο καλύπτει μια επιφανεια 1200τ.μ. συν ενα θαλαμο ψυγειο 7,5 μ. για την αναπαραγωγη και επιμέρους βοηθητικές εργασιες. http:// http:// Στο εσωτερικο του δικτυοκηπιου υπαρχουν 12 παρτερια περιπου 80 τ.μ. οπου γινεται η αναπτυξη και παχυνση των σαλιγκαριων. http:// Στον θαλαμο αναπαραγωγης υπαρχουν 8 κλουβια οπου εφετος φιλοξενισαν 100 κιλα σαλιγκαρια, λεγομενοι γεννητορες η στην λαικη μανες. Η ολη προσπαθεια σε κλειστο χωρο γινεται για να εχουμε ποιο ελεγχομενες συνθηκες, θερμοκρασιας και υγρασιας ετσι ωστε να παρουμε περισσοτερες γεννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #6 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Φίλτατε Rik σου εύχομαι ότι καλύτερο στο καινούργιο σου ξεκίνημα. Σε ευχαριστω πολυ αγαπητε giorgosmarios, η ελπιδα πεθαινη τελευταια και κραταμε μικρο καλαθι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #7 Share 3 Νοεμβρίου 2013 (edited) [/url] Εφοσον οι μανες ζευγαρωσουν μετα απο λιγες ημερες εχουμε την εναπόθεση των αυγων τους. http://http:// Στη συνεχεια συλεγονται και τα αποθηκευουμε σε τριβλια μεχρι να σκασουν τα μικρα. Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2013 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #8 Share 3 Νοεμβρίου 2013 (edited) [/url] Για να βγουν τα μικρα περνανε παλι λιγες ημερες, και δηλαδη πρεπει να συμπληρωσουν μια θερμοκρασια 360 βαθμων στο συνολο των ημερων πριν βγουν απο το αυγο τους οπου μετα την πρωτη εβδομαδα τρωνε απο τον λεκιθικό τους σακο οτι εχουν. [/url] Στη συνεχεια φτανει η στιγμη να βγουν στο δικτυοκηπιο για την παχυνση και αναπτυξη τους οπου γινεται με φυτικα αλευρα και φυτα οπου εχω στα παρτερια μια που το σαλιγκαρι ειναι φυτοφαγο. [/url] http:// [/url] Το ασβεστιο ειναι ενα απο τα κυρια συστατικα οπου τρωει οποτε και κανα κοκκαλακι απο θραψαλο ειναι ευχαριστα δεκτο. Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2013 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #9 Share 3 Νοεμβρίου 2013 [/url] [/url] Τα σαλιγκαρια βγαινει για να τραφει το βραδυ κυριως και την ημερα μπαινει κατω απο τις φωλιες για να προστατευθη απο τον ηλιο και να μην στεγνωση. [/url] Αυτα, πολυ περιληπτικα για τους μικρους μου φιλους και ο αγωνας συνεχιζεται.............. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Νοεμβρίου 2013 #10 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Καλή τύχη να εχεις Ρικ! Ευχαριστούμε και για την ενημέρωση. Σε ποσο χρονο, μπορεί να πει κανείς οτι ξεκινάει να έχει παραγωγή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #11 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Σε ευχαριστω Δημητρη........ Σιγουρα ο πρωτος χρονος ειναι δυσκολος και θελει πολυ δουλεια και κοπο, η κλασικη απαντηση ειναι μετα απο 18 μηνες μια που πρεπει να ζευγαρωσουν να γεννηθουν και να μεγαλωσουν σε ενα βαθμο οπου μετα μπορει να γινει εμπορευσιμο το σαλιγκαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 3 Νοεμβρίου 2013 #12 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Πολυ καλο και ενδιαφερων. Που μπορει να βρει κανεις περισσοτερες πληροφοριες για την σαλιγκαροτροφια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Νοεμβρίου 2013 Author #13 Share 3 Νοεμβρίου 2013 Το νετ ειναι μια καλη πηγη και θελει πολυ καλο ψαξιμο. Απο εκει και περα υπαρχουν και διαφορες βιβλιογραφιες και φυσικα οπου μποροω να βοηθησω, ευχαριστως αφιλοκερδώς. Οπως και να εχει, οποιος ενδιαφερεται να ασχοληθει με το συγκεκριμενο επαγγελμα, καλο ειναι να ξερει οτι εχει παρα πολυ κοπο και πολλους τεχνογνωστες διθεν στον χωρο οπου εχουν καταστεψει οικογενειες. Θελει λοιπον καλο ψαξιμο, ενα σεβαστω κεφαλαιο και παρα πολυ υπομονη και τρεξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 4 Νοεμβρίου 2013 #14 Share 4 Νοεμβρίου 2013 Πολλά μπράβο..... :bigemo_harabe_net-64: Καλή συνέχεια και υπομονή στην πρωτοπόρα σου προσπάθεια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 4 Νοεμβρίου 2013 #15 Share 4 Νοεμβρίου 2013 Μια ερώτηση Rik. Έχω ακούσει ότι τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα ισχύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Νοεμβρίου 2013 Author #16 Share 4 Νοεμβρίου 2013 Πολλά μπράβο..... :bigemo_harabe_net-64: Καλή συνέχεια και υπομονή στην πρωτοπόρα σου προσπάθεια..... Ευχαριστω πολυ Samian Μια ερώτηση Rik. Έχω ακούσει ότι τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα ισχύει? Οντως ετσι ειναι φιλε μου, απλα για να γεννησουν πρεπει να ανταλαξουν γενετικο υλικο μεταξυ τους............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Νοεμβρίου 2013 #17 Share 5 Νοεμβρίου 2013 Σου ευχομαι ολοψυχα να πετυχεις στο πραγματι μεγαλο και δυσκολο εργο που ξεκινας Ριχαρδε.Οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι,αλλα πιστευω ,εδω που φθασαμε,πρεπει ξανα να αρχισουμε απο την γη και την μεταποιηση στην Ελλαδα.Εισαι εξυπνο και μορφωμενο παιδι,γιαυτο εμαι σιγουρος για σενα,και για οτι θα κανεις.Μπραβο αγορινα,παντα τετοια αισιοδοξα μηνηματα απο εσας τους νεους,που εχετε τον τσαγανο ακομα μεσα σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Νοεμβρίου 2013 #18 Share 5 Νοεμβρίου 2013 Πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες Ρικ! Εύχομαι ότι καλύτερο στο νέο σου ξεκίνημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 5 Νοεμβρίου 2013 #19 Share 5 Νοεμβρίου 2013 Καλή αρχή σε αυτόν το διαφορετικό και όμορφο κόσμο που μπήκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Νοεμβρίου 2013 Author #20 Share 5 Νοεμβρίου 2013 Παιδια, πραγματικα σας ευχαριστω ολοψυχα για τα καλα σας λογια και μου δινεται κουραγιο σε αυτο το καινουργιο εγχείρημα οπου θεωρητικα ειναι ολα ιδεατα αλλα η πραξη ειναι πολυ διαφορετικη, και θα διξει στο τελος! Το σιγουρο ειναι οτι θα το παλεψω οσο μπορω γιατι δεν υπαρχουν και πολλα περιθώρια σε αυτη την βαρυχειμωνιά που εχει πεσει στην Ελλαδα του σημερα................ Καλη δυναμη σε ολους σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 5 Νοεμβρίου 2013 #21 Share 5 Νοεμβρίου 2013 Ρικ. Κατι αλλο..... Εχω ακουσει οτι την σαλιγκαροτροφια την κανουν για να εχουν ενα 2ο εισοδημα και οχι σαν βασικη δουλεια. Εσυ που το εχεις ψαξει το θεμα ποιο προσφατα τι λες για αυτο? Καποια στιγμη σκεφτομασταν με εναν φιλο να κανουμε κατι τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Νοεμβρίου 2013 Author #22 Share 5 Νοεμβρίου 2013 Κοιτα να δεις, η αληθεια ειναι πως δεν εχω πληρης προσωπικη εικονα ακομα, μια που εαν δεν φτασω στο να παρω την τελικη παραγωγη και να την πουλησω για να διαμορφωσω μια τελικη αποψη θα ηταν πολυ επιπολαιη μια ξερει απαντηση. Απο την αλλη γνωριζω ανθρωπους οπου ειναι το κυριο και μοναδικο επαγγελμα τους, αλλα ειναι πολλα χρονια στον χωρο, οποτε οπως καταλαβαινεις εχουν τις σωστες εγκαταστασεις που ποια δουλευουν ρολοι και στο φουλ, και εχουν ποια αρκετες ακρες και ενα ονομα στην αγορα. Για καποιον που αρχιζει τωρα περαν της ολης επιχηρηματικοτητας και της αγορας εχει και το στησιμο εξ αρχης μιας ολωκληρης εγκαταστασης, δηλαδη παρα πολυ δουλεια και χρονο και μονο τσονταρης αυτο το διαστημα χωρις να παιρνεις φραγκο. Απο εκει και περα αρχιζεις με λιγες μανες για να μπορεσεις να εχεις αναπαραγωγες και καποια στιγμη την παραγωγη σου, δηλαδη κι αλλος χρονος για την ολη αναπτυξη τους μεχρι να φτασουν να γινουν εμπορευσιμο ειδος, συν του οτι η απειρια ειναι επισης μια παραμετρος σημαντικη. Εν ολιγης πιστευω πως πρεπει να περασουν τουλαχιστων τα 2, 3 χρονια στην αρχη για να μπορεσεις απο εκει και περα να σκεφτεις εαν θα επενδυσεις τελικα μονο στην σαλιγκαροτροφια σαν ενα και μοναδικο επαγγελμα γιατι μεχρι τοτε τα εσοδα που θα εχεις δεν πιστευω να σου φτανουν για να ζησεις την οικογενεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Νοεμβρίου 2013 #23 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Γεια σου ρε Ρικ με τα σαλιγκαρια σου! Καλη επιτυχια φιλε στη νεα σου αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 6 Νοεμβρίου 2013 #24 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Μαλιστα.... Καλη επιτυχια φιλε Rik. Μακαρι να σου πανε ολα ετσι οπως θελεις. Καθε αρχη και δυσκολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
calmen 6 Νοεμβρίου 2013 #25 Share 6 Νοεμβρίου 2013 καλη αρχη,καλο κουραγιο και καλη τυχη θα ηθελα να ξερω τι εχεις σκεφτει οταν θα ερθει η ωρα να διαθεσεις το προιον σου,θα γινει σε μεσαζον,θα αναλαβεις μονο σου να πουλας το προιον σου επισης θα ηταν ωραια να μας πεισ..πως θα γινει η συσκευσια και διατηρηση οταν θα ειναι ετοιμα προσ καταναλωση. πραγματικα ευχομαι οτι καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος