Jump to content

Neos me apories

JOHN....Tsop

Recommended Posts

Καλησπέρα

Με λένε Γιάννη και μου αρέσουν κιεμενα πολύ τα ενυδρεία …Από μικρός είχα γυάλες με ψαράκια και ασχολιόμουνα πολλές ώρες με αυτά ….Τώρα θέλω πάλι να φτιάξω μια γυάλα και να βάλω μερικά ψαράκια , έχω τον παρακάτω μηχανισμό καθαρισμού του νερού αλλά τον είχα πολύ καιρό σε αχρηστία και το φίλτρο έχει ξεραθεί. Τι μπορώ να κάνω για να ξαναζωντανέψει, μήπως να πάρω άλλο? Που μπορώ να βρω .Και κάτι άλλο για πόσο μεγάλη γυάλα κάνει (ποσά λίτρα νερό) αυτά ευχαριστώ …

post-3479-1172346685_thumb.jpg

Καλως ορισες στην παρεα μας john! :hysterical:

Σε πρωτη φαση θα πρεπει να αποφασισεις τι ψαρια θελεις και που θα τα βαλεις :band: Αν γυαλα εννοεις καποιο ενυδρειο καποιων λιτρων εχει καλως.Αν εννοεις τις κοινες γυαλες που συνηθως εχουμε χρυσοψαρα,τοτε οι επιλογες σου σε ψαρια ειναι λιγοστες :)

Οσο αφορα το φιλτρο σου,φαινεται πολυ ταλαιπωρημενο και γνωμη μου να αγορασεις καποιο καινουριο,μιας και η τιμη των σφουγγαριων(σιγουρα καποια συσκευασια) δεν θα εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με το να αγορασεις νεο.

Αν τελικα θελεις να χρησιμοποιησεις το υπαρχον,υπαρχουν διαφορα μηχανικα υλικα που κανουν καλη δουλεια.Αυτα θα τα βρεις σε διαφορα πετ-σοπ και σε διαφορους τυπους.

Αν μπορω να διακρινω καλα απο την φοτο,το φιλτρο που εχεις ειναι για το πολυ 10 λιτρα,χωρις να ειμαι σιγουρος. :thumbup: Μοιαζει πολυ με ενα δικο μου που ειχα καποτε και το ειχα σε ενα μικρο ενυδρειακι(10λιτρα)

Ελπιζω να βοηθησα λιγο...

Καλωσόρισες στο Aquazone!

Και εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια γυάλα τουλάχιστον 10-15 λίτρα και έν καινούργιο φίλτρο (με 15 ευρώ)!

:thumbup:

Καλή συνέχεια!

Σας ευχαριστώ παιδία

Βασικά θα ήθελα να φτιάξω ένα ενυδρείο όχι πολύ μεγάλο (10 λιτρα) ,,,τι θα χρειαστώ από μηχανήματα? Και πόσο θα μου κοστίσουν …ευχαριστώ

Καλωσορισες κι απο εδω John!!

Καλο διαβασμα!

Στα 10 λιτρα που λες δεν ξερω τι αλλο μπορει να μπει εκτος απο μονομαχο. Για αυτο το ψαρι που ειναι τροπικο θα χρειαστεις: φιλτρο, θερμοστατη, υποστωμα (χαλικακια δλδ) που αυτα θα τα παρεις απο καποιο καταστημα, μην τα μαζεψεις απο εξω γιατι πιθανοτατα δε θα κανουν. Επισης θα χρειαστεις ενα φωτιστικο σωμα για το ενυδρειακι που λες και λογικα ερχεται πακετο.

Μετα για να δουλεψουν ολα αυτα πρεπει πρωτα να στωσεις το ενυδρειο (διαβασε στο forum πως γινεται). Απο αναλωσιμα θα χρειαστεις τροφη, βιταμινες, αντιχλωριο και τεστ νερου, αρχικα για αμωνια, νιτρικα-νιτρωδη και ph. A και ενα θερμομετρο γιατι οι θερμοστατες δεν κρατανε τη θερμοκρασια που λενε.

Αυτα νομιζω ειναι αν και ολο κατι ακομα θα προκυψει που εχω ξεχασει.

Και πανω απ'ολα διαβασμα!

Καλη αρχη!

Kαλωσήρθες John στο Aquazone.

Για το παλαιό φιλτράκι βάλτο για 1 24ωρο μέσα σε νερό απιονισμένο που θα βρείς στα σουπερμάρκετ .

Μετά δοκίμασε να το ανοίξεις και να το καθαρίσεις, κεφαλή και τα άλλα μηχανικά μέρη. Τα σφουγκάρια και ότι άλλο έχει μέσα είναι για πέταμα. Αν σου δουλέψει η φτερωτή τότε είσαι μια χαρά. Πάρτου απλά ένα σφοθγκαράκι και άν χωράει ρίξε και λίγο Substrat Pro ή siporax ή κάτι αντίστοιχο και θα είναι μια χαρά.

Καλός ήρθες στο ΑΖ

Kαλωσήρθες στο Aquazone. :thumbup:

Καλώς ήρθες! :rasp:

Σας ευχαριστώ παιδία ..είδη καθάρισα το φιλτρακια και τώρα θα πάω να αγοράσω μια γυάλα ..δεν θα το κάνω ενυδρείο θα βάλω ψαράκια έτσι για παρέα ..ευχαριστώ και πάλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...