antonium98 28 Οκτωβρίου 2013 #26 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Μα ξερεις οτι η αο θα σε ανταμειψει. Γιατι με το χρονο αυτα που θα πληρωνες για παραδειγμα για τυρφη θα σου βγουν περισσοτερα απο το να αγορασεις ενα καλο μηχανημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #27 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Μια φορα την βδομαδα δεν νομιζω να αρκει οταν ταιζεις 4-5-6 φορες την ημερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 28 Οκτωβρίου 2013 #28 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι το ph 5.5 - 6.0 οπότε ξεχνάω το νερό βρύσης λογικά. Για αυτό και η α/ο Σε αυτο που σου κοκκινισα: οχι απαραιτητα.Οι δισκοι εκτροφης ζουν οπου τους μαθεις. Το 30% αλλαγης καθε βδομαδα ειναι λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 28 Οκτωβρίου 2013 #29 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Φιλε kostaszoidos θα διαφωνισω σε κατι μαζι σου. Οι δισκοι εκτροφης δεν ειναι οπου τους μαθεις. Εχουν και αυτοι καποιο οριο ανοχης και δεν ειναι απαραιτητο να φτασουμε εκει για να μην εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα. Δεν μπορεις να τα βαλεις πχ σε ph 8,5-9. το σωςτο για μενα ειναι να τα εχουμε οσο ειναι μικρα σε νερο βρυσης καπου στοph 7-7,5 για να παρουν τα απαραιτητα ιχνοστοιχεια και αλλα στοιχεια που χρειαζονται για τη σωστη αναπτυξη και μετα σιγα σιγα οταν μεγαλωσουν να το παμε σε ph 5-6,5. Ετσι θα διξουν και χρωματα τα χρωματα τους. Οχι απλα θα επιβιωνουν αλλα Και θα ζουν ευχαριστα . Οσο για τις αλλαγες εχεις δικιο θα χρειαστει η να κανει δυο των 30% μεςα στην εβδομαδα η μια μεγαλη γυρω στο 60-70% μια φορα την εβδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 28 Οκτωβρίου 2013 #30 Share 28 Οκτωβρίου 2013 (edited) Και οι τιμες των αο εχουν πεσει πολυ Έγινε επεξεργασία 28 Οκτωβρίου 2013 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #31 Share 28 Οκτωβρίου 2013 H α/ο είναι μονόδρομος όταν το ph στο νερό του δικτύου είναι απο 7 και πάνω. Αλλά ναι θα τα βγάλεις τα λεφτά του. Αλλαγές καλύτερα 2 φορές την εβδομάδα, αν όντος ταίζεις πολύ. Εγω προσωπικά για πολλαααά χρόνια έκαμνα 1, κάθε σάββατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #32 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Κι ομως οι δισκοι εκτροφης ζουν σε οτι νερο εχουν μαθει. Απλα ενταξει μην ειναι και 8 φευγα !! Και για του λογου το αληθες: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82755&p=759342 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88900&p=846398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 28 Οκτωβρίου 2013 #33 Share 28 Οκτωβρίου 2013 (edited) Δεν λέω ότι δεν γίνεται απλά η πρέπει να είναι μαθημενεοι από μικροί σε τέτοιο νερο η να τους προσαρμοσεις μέσα σε πολυ μεγάλο χρονικό διάστημα Εγώ τους πρώτους δίσκους μου τους είχα σε ph 8 χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά όχι και σε ότι νερο τους βάλεις όπως λέει ο φίλος ποιο πανω Έγινε επεξεργασία 28 Οκτωβρίου 2013 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #34 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Κι ομως οι δισκοι εκτροφης ζουν σε οτι νερο εχουν μαθει. Απλα ενταξει μην ειναι και 8 φευγα !! Και για του λογου το αληθες: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82755&p=759342 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88900&p=846398 Δεν θα διαφωνήσω οτι μπορεί να κρατηθούν σε νερό βρύσης. Το θέμα μας είναι αν θα δεις τα ψάρια που θα έβλεπες σε πιο χαμηλό ph. (Και εγω σε νερό βρύσης τους είχα, αλλά εδω που είμαι έχουμε μαλακά νερά. οπότε είχα πάντα ph 6,5) Με βάση αυτή την λογική και οι κυχλίδες που θέλουν σκληρά νερά μπορούν να κρατηθούν σε χαμηλό ph, αλλά αυτό είναι το ιδανικό για τα ψάρια μας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #35 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Εσυ νομιζεις οτι τα πετ τους εχουν σε ph 4,5 - 7; Οχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #36 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Εσυ νομιζεις οτι τα πετ τους εχουν σε ph 4,5 - 7; Οχι! Εκεί θα μείνουν λίγες μέρες μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenakisteo 28 Οκτωβρίου 2013 #37 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Για μενα το καλητερο σε δισκους εκτροφης ειναι ενα ph περιπου 7-7.5 πραγμα που και στα ψαρακια δινω ενα νερακι μετριο σε σκληροτητα αλλα και εγω δεν πιεζομαι ιδιατερα για να ριξω το ph απο το νερο της βρυσης τωρα εαν καποιος μπορει και εχει την δυνατοτητα να κραταει χαμηλο το ph του νομιζω οτι ειναι καλητερο τουλαχιστον απο αυτα που εχω διαβασει. Σιγουρα οι προδιαγραφες των δισκων λενε χαμηλο ph αλλα οχι οτι δεν ζουν και σε ph 8 τωρα ο καθε ενας συνχομπιστας κραταει το ph εκει που νομιζει οτι ειναι καλητερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #38 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Που στα πετ; Δεν νομιζω. Εχω δει σε πετ ψαρια πανω απο 4μηνο μην πω παραπανω! Και απο κει που ερχονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #39 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Που στα πετ; Δεν νομιζω. Εχω δει σε πετ ψαρια πανω απο 4μηνο μην πω παραπανω! Και απο κει που ερχονται; Εννοείται οτι ενα ψάρι που το βλέπεις για καιρό σε pet και σε κακές συνθήκες δεν το παίρνεις! Οταν λες απο κει που έρχονται εννοείς τους εκτροφείς? Εκεί σε καμμιά περίπτωση δεν τους έχουν σε σκληρές συνθήκες. Αν δεν κάνω λάθος -ας με διαψέυσει όποιος γνωρίζει συγκεκριμένους εκτροφείς-τους εκτρέφουν στο 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #40 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Τα ψαρια αυτα προερχονται απο πολλες γενιες μεγαλωμενες σε νερο βρυσης! Αν παρεις απο Tony Tan και Stenker ναι θα ειναι σε χαμηλο ph. Aλλα ξερεις εσυ απο που ψωνιζουν τα πετ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #41 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Για τους tony tan νομίζω υπάρχει πιστοποίηση Τώρα για τους stenker (που είχα) αν σου τους πουλήσουν για τέτοιους και είναι οτι ναναι, τι να πω...Εξαρτάται και απο την αξιοπιστία του καταστήματος Όπως και να χει το πράμα απο πείρα θα σου πω, πως αν τους έχεις σε χαμηλό ph θα δεις πολύ καλύτερη συμπεριφορά, ανάπτυξη, χρώματα.κτλ Ο καθένας αποφασίζει τι θέλει για τα ψάρια του, και φυσικά είναι υπέυθυνος για τις επιλογές του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #42 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Για τους tony tan νομίζω υπάρχει πιστοποίηση Τώρα για τους stenker (που είχα) αν σου τους πουλήσουν για τέτοιους και είναι οτι ναναι, τι να πω...Εξαρτάται και απο την αξιοπιστία του καταστήματος Όπως και να χει το πράμα απο πείρα θα σου πω, πως αν τους έχεις σε χαμηλό ph θα δεις πολύ καλύτερη συμπεριφορά, ανάπτυξη, χρώματα.κτλ Ο καθένας αποφασίζει τι θέλει για τα ψάρια του, και φυσικά είναι υπέυθυνος για τις επιλογές του. Εννοειται 100% !!! Δεν το συζηταμε! Αλλα ριξε μια ματια εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88900&p=846635 Εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88900&p=846987 Εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88900&p=847017 Κι εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88900&p=847047 Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #43 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Ok μην ξεχνάμε οτι και οι εκτροφείς είναι έμποροι και οχι χομπίστες. Σαφώς και θα επιλέξουν εναν τρόπο εκτροφής συμβατό στην αλυσίδα παραγωγής των ψαριών.(εκτροφέας-μεταφορά-,έμπορας-ξανά μεταφορά-petshop-χομπίστας) Για λόγους περιορισμού των απωλειών, ε και γω θα επέλεγα ενα ph στην εκτροφή μου, πιο εμπορικό. 7+ για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #44 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Εμ αυτο λεω. Βεβαια συμφωνω και μαζι σου! Η αληθεια ειναι καπου στην μεση οπως παντα! Και μια αλλη ερωτηση τροφη για σκεψη: Οι δισκοι εμποριου και οχι οι αγριοι εχουν τετοια χρωματα απο επιλεγμενες αναπαραγωγες οποτε μηπως ειναι και λιγο ακυρο να λεμε οτι δεν θα δειξουν τα χρωματα τους σε ψηλο ph; ή οτι δεν θα εχουν συμπεριφορες οπως στην φυση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #45 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Εμ αυτο λεω. Βεβαια συμφωνω και μαζι σου! Η αληθεια ειναι καπου στην μεση οπως παντα! Και μια αλλη ερωτηση τροφη για σκεψη: Οι δισκοι εμποριου και οχι οι αγριοι εχουν τετοια χρωματα απο επιλεγμενες αναπαραγωγες οποτε μηπως ειναι και λιγο ακυρο να λεμε οτι δεν θα δειξουν τα χρωματα τους σε ψηλο ph; ή οτι δεν θα εχουν συμπεριφορες οπως στην φυση; Επειδή είναι απο επιλεκτικές αναπαραγωγές, δεν σημαίνει και οτι έχουν μόνιμα το χρώμα πάνω τους ότι κι αν γίνει. Πιστεύω πως αυτό είναι ανάγκη να διατηρηθεί και να τονισθεί επιπλέον ακόμα, τόσο με την σωστή διατροφή,οσο και με βοηθητικούς τρόπους (ασταξανθίνη).Οι παράμετροι όμως δεν θεωρώ οτι δεν παίζουν κανένα ρόλο σ αυτή την υπόθεση, έστω κι αν δεν πρόκειται για άγριους δίσκους,το πως θα συμπεριφερθεί ενα ψάρι εξαρτάται απο το dna του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Οκτωβρίου 2013 #46 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Οκ δεκτο. Αλλη μια ερωτηση Μηπως τα ψαρακια που γεννιουνται και μεγαλωνουν σε ψηλο ph, οταν τα βαλουμε στο ενυδρειο μας με χαμηλο ph χανουν την μπαλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilis 28 Οκτωβρίου 2013 #47 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Οκ δεκτο. Αλλη μια ερωτηση Μηπως τα ψαρακια που γεννιουνται και μεγαλωνουν σε ψηλο ph, οταν τα βαλουμε στο ενυδρειο μας με χαμηλο ph χανουν την μπαλα; χαχα... ειδικός δεν είμαι χομπίστας είμαι ,αλλά θα σου πω πως αν η προσαρμογή γίνει σταδιακά, τότε τοπαροδικό σοκ που θα υποστούν εξ αιτίας της αλλαγής θα είναι μικρότερης σημασίας απο το να τα διατηρείς μόνιμα σε "ξένο" γι αυτά περιβάλλον (Στο υψηλό ph αναφαίρομαι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 29 Οκτωβρίου 2013 Author #48 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Τι μετρήσεις νερού έχεις στο δίκτυό σου? ph γύρω στα 8 μόνο αυτό πρόλαβα να μετρήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 29 Οκτωβρίου 2013 Author #49 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Πάντως βλέπω ότι και τα 2 μπορούν σενάρια μπορούν να παίξουν. θα τα 70 ευρώ που μπορεί να κάνει η α/ο δεν μπορώ να τα διαθέσω άμεσα.Σαν κίνηση να πάρω μικρούς εκτροφής με νεράκι βρύσης για αρχή ( με 2 αλλαγές 40% την φορά μέσα στην εβδομάδα - ph βρύσης Αθήνα 7,5-8 ) και μετά από κανένα μήνα ή 2 το πολύ να προχωρήσω σε α/ο. Σαν ιδέα πως σας φαίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 29 Οκτωβρίου 2013 #50 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Οκ δεκτο. Αλλη μια ερωτηση Μηπως τα ψαρακια που γεννιουνται και μεγαλωνουν σε ψηλο ph, οταν τα βαλουμε στο ενυδρειο μας με χαμηλο ph χανουν την μπαλα; κανονικά πρέπει να δούμε απο εκεί που θα τα πάρουμε σε τι νερό τα έχουν και πόσο καιρό τα έχουν . έπειτα να διαμορφώσουμε και εμείς στο ενυδρείο μας τις ανάλογες συνθήκες και να βάλουμε τα ψάρια μέσα .με τον καιρό σταδιακά μπορείς με μικρές αλλαγές νερού να έρθεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς . αυτό το λέω απο προσωπική εμπειρία .έτσι έκανα με τα σκαλάρια μου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος