Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

costasm

Recommended Posts

Εκανα την ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ πριν απο 1 μηνα και εβαλα στο ριφ αυτο....Larabicus quadrilineatus η αλλιως Red Sea Cleaner Wrasse.Αυτος λοιπον ο.... ενω τρωει τα παντα απο τροφη (ξερη και κατ/νη) ανακαλυψα οτι ειναι η αιτια που εχασα ειδη ενα LPS (τραχυφιλια) και τωρα μου τσιμπαει και κοβει κομματι κομματι τις δυο εφιλιες οι οποιες εχουν αρχισει και τα φτυνουν.Τον συγκεκριμενο μου τον προτειναν για reef safe (να λοιπον γιατι πρεπει παντα να ειμαστε προσεχτικοι).Πρεπει οποσδηποτε να τον βγαλω και δεχομαι καθε προταση.Εγινε ηδη μια προσπαθεια να ξεστηθει ο βραχος αλλα ηταν αδυνατο να το βρω το κ...ψαρο .Ζηταω ιδεες η καλυτερα αν καποιος εχει καμια ειδικη παγιδα να μου δανεισει μεχρι να το πιασω και το σερβιρω στην σμερνα σε σουβλακι.

Θεωρώ τον τρόπο έκφρασής σου καθώς και τη λογική σου απέναντι στο ζωντανό, επιεικώς απαράδεκτη...

Ελπίζω και εύχομαι να είναι απλώς ατυχής επιλογή κακόγουστου "χιούμορ", κάτι το οποίο όμως δεν διαφαίνεται...

Παρακαλω να μην ξαναδω τετοιο ειρωνικο σχολιο. Θα διαγραφει αμεσα. Μοd note: Discos

Έγινε επεξεργασία - Discos

Δεν μπορει με τιποτα να θεωρηθει reef-safe ειδικα οταν μεγαλωσει:

http://www.peteducation.com/article.cfm?cl...;articleid=1903

Η μονη λυση ειναι, οπως λες, η παγιδα με την πορτα που ανοιγει και κλεινει με πετωνια...ισως πετυχει και το κολπο του καθρεπτη :thumbup:

Διαβασε το αρθρο για την ψαροπαγιδα του Νικου Ψαλτη να δεις τι ακριβως εννοω ( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=7138 )....αναλογες παγιδες απο πλαστικο υπαρχουν και σε καταστηματα.

Βεβαια οταν καταφερεις να το βγαλεις θα τον βαλεις η στο refugium ή θα τον δωσεις σε καποιον αλλο με Fish Only...ok ?

φίλε λυπάμαι για το συμβάν αλλά πρέπει να ξέρεις ότι σχεδόν όλα τα wrasse είναι επικίνδυνα .. και για το six line που πολλοί έχουμε στα ενυδρεία μας υπάρχουν τέτοιες αναφορές..

ψυχραιμία τώρα .. είναι πολύ δύσκολο να το πιάσεις με συμβατικά μέσα ..

.. δοκίμασε βράδυ με φακό αν ξέρεις που φωλιάζει ..

.. υπάρχουν παγίδες για ψάρια στο εμπόριο

.. αλλά η καλύτερη είναι αυτή που έχουν φτιάξει εδώ στο aquazone

..

μη ξεχνάς ότι fish only ενυδρεία μπορούν να φιλοξενήσουν το ψαράκι

ο filoxenos μαντεύω ότι θα αποκτήσει σύντομα reef και θα συμμερίζεται το άγχος την αγωνία σου

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας .Τουλαχιστον για αυτες που απαντουν στο προβλημα μου.

Ηδη η μια εφυλια εχει ζαρωσει και ειμαι στο τσακ να το ξεστησω ξανα.Πρεπει να κανω κατι σημερα.

Οσο αφορα τον φιλο (Ντινο) που βιαστηκε να με κρινει και μαλιστα με το χειροτερο για μενα τροπο να πω οτι του εχω στειλει πμ αμεσως και με το τηλεφωνο μου γιατι τα υβριστικα και ειρωνικα σχολια του με πειραξαν .

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι πριν καταδικασουμε καποιον και μαλιστα με τετοιο τροπο καλό θα ηταν να το ψαχναμε καλυτερα.Εκεινου ειναι το αντιθετο.Τι να κανουμε .

Και ναι Μανο εχω και refugium.Δεν ειμαι χαζος να χασω ενα ψαρι ομορφο μεγαλο υγειεστατο και μαλιστα αν και ειναι αρκετα δυσκολο το δικο μου τρωει σαν τρελο.

Επισης να πω οτι η ευθηνη της αποκτησης του ειναι καθαρα δικη μου και δεν αφηνω υπονοουμενα για καποιο επαγγελματια.Τα τυχον παραπονα μου θα τα κανω καποια στιγμη προσωπικα σε αυτον που πρεπει μονο και μονο για να αποφευχθει το ιδιο λαθος.

Θα κλείσω την παρένθεση παρεμβολής μου στο θέμα, με αυτό το μήνυμα και δεν πρόκειται να ανταπαντήσω σε τίποτα άλλο (τουλάχιστον εδώ), ΟΤΙ και να γραφτεί από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ:

1. ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ..!

Ασκησα ευθεία κριτική σε φράση και νοοτροπία που διατυπώθηκε, την οποία εξακολουθώ να θεωρώ απαράδεκτη, εφ' όσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στις πρακτικές του μέλους που τη διατύπωσε ή οποιουδήποτε άλλου.

Θεωρώ τον τρόπο έκφρασής σου καθώς και τη λογική σου απέναντι στο ζωντανό, επιεικώς απαράδεκτη...

Αυτό πιστεύω, αυτό λέω. Ανοιχτά και ευθέως.

Και θεωρώ ότι μόνο κάποιος προκατειλημμένος εναντίον μου, μπορεί να βρει στη φράση αυτή ειρωνεία.

Εάν έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του φόρουμ (ηθικούς και μη) θέλω να μου το πείτε για να το ξέρω.

2. ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ..!

Η δεύτερη φράση που έγραψα, επίσης δεν περιέχει ΚΑΜΙΑ ειρωνία, αλλά επίσης ευθεία κριτική (χαρακτηρισμός του πιθανού χιούμορ) και γράφτηκε καθαρα και μόνο για την περίπτωση που ο costasm δεν μιλούσε σοβαρά, αλλά έκανε "χιούμορ":

...Ελπίζω και εύχομαι να είναι απλώς ατυχής επιλογή κακόγουστου "χιούμορ", κάτι το οποίο όμως δεν διαφαίνεται...

Σε αυτή τη περίπτωση, πάλι θεωρώ ατυχή την επιλογή του τρόπου να εκφράσει το χιούμορ του και του το γράφω ΕΥΘΕΩΣ.

3. ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ..!

Από πότε η ΕΥΘΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ χαρακτηρίζεται αυθαίρετα ως ειρωνεία και ύβρεις?

Διαμαρτύρομαι ΕΝΤΟΝΩΣ και παρακαλώ να ανακαλέσετε, διότι ούτε ειρωνεία χρησιμοποίησα, αλλά και ούτε υβριστικά σχόλια έκανα!

Και εάν ο costasm προσβλήθηκε όπως λέει, θα πρέπει να του πω ότι όποιος εκτίθεται σε δημόσιο διάλογο και καταθέτει απόψεις, θέσεις και πρακτικές που μπορεί να βρίσκουν αντίθετους κάποιους που συμμετέχουν στον διάλογο αυτόν, να είναι και έτοιμος να δεχτεί και την οποιαδήποτε αρνητική κριτική ή αντίδραση. Ειδικά μάλιστα όταν αυτή γίνεται ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ των όρων και κανόνων του φόρουμ.

Σας το έγραψα και σε άλλο θέμα, με άλλο μήνυμα και βλέπω ότι χρειάζεται να σας το ξαναγράψω πάλι:

...Πάντως κλείνοντας εδώ και μη έχοντας καμία διάθεση να επανέλθω, θα ήθελα από την ομάδα των υπευθύνων του Aquazone, να μου στείλουν ένα email ή ένα μήνυμα και να μου πουν τι ακριβώς συμπεριφορά θα πρέπει να έχω, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια θέματα. Ή αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα με μένα, παρακαλώ να μου το θίξετε - δείξετε, γιατί τελευταία όλο "φάουλ" κάνω (απ' ότι βλέπω) και είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω, πιστέψτε με...

ΤΕΛΟΣ από εμένα. :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - filoxenos

Θα προτείνω και μια λύση η οποία αρχικά θα ακουστεί βάρβαρη, :) αλλά με μια δεύτερη σκέψη θα δεις φίλε costasm ότι δεν είναι άσχημη και το βασικότερο είναι άμεση! Παίρνεις ένα αγκίστρι ψιλό και με μια πένσα χαλάς το δόντι που έχει για να μην ξε-αγκιστρώνεται το ψάρι. Λίγη πετονιά, ένα κομμάτι γαρίδα και τέλειωσες. Η τρύπα που θα κάνει στο ψάρι θα επουλωθεί σε λιγότερο από 3 μέρες... Η λύση αυτή έχει δοκιμαστεί σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις που γνωρίζω και έχει το καλό ότι προκαλεί μηδέν αναστάτωση στο υπόλοιπο ενυδρείο... Περιμένουμε εξελίξεις ό,τι κι αν κάνεις! :thumbup:

Αυτη τη στιγμη εχω παρει μια παγιδα της Χομπυ απο WI και καθομαι απο πανω ακινητος με την πετονια μπας και μπει μεσα.

Εχω βαλει και δολωμα κατ/νο και περιμενω.

Τα κοραλακια τα κατεβασα στο ρεφ αφου ενυσχισα λιγο το φωτισμο.

Ωρα 20:15. Ληξη συναγερμου.

Το ψαρι αιχμαλωτιστηκε και οδηγηθηκε στην απομονωση.

Ολα καλα ας ελπισουμε οτι τα κοραλακια θα ανοιξουν ξανα.

Καληνυχτα.

Ωρα 20:15. Ληξη συναγερμου.

Το ψαρι αιχμαλωτιστηκε και οδηγηθηκε στην απομονωση.

Ολα καλα ας ελπισουμε οτι τα κοραλακια θα ανοιξουν ξανα.

Καληνυχτα.

:):band: Σκιζουμε .... :thumbup:

Αξιος!! :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...