Jump to content

Αφρική 60 Λίτρα

hms

Recommended Posts

Τα brichardi δεν θέλουν μεγαλύτερο ενυδρείο; :mail1::umm:

Όπως και να 'χει, επειδή δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις τους, καλώς σου ήρθαν και περιμένουμε φωτός!

:bigemo_harabe_net-64:

• Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα brichardi δεν θέλουν μεγαλύτερο ενυδρείο; :mail1::umm:

Όπως και να 'χει, επειδή δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις τους, καλώς σου ήρθαν και περιμένουμε φωτός!

:bigemo_harabe_net-64:

Κοιτα για ενα ζευγαρι εδω στο forum λεει 80 λίτρα το λιγότερο, εμενα ειναι 60. Μεγαλώνουν αρκετα αλλα εχουν πολυ αργή ανάπτυξη. Αργότερα μπορει να μεταφερθούν σε μεγαλύτερο (ήδη σκέφτομαι για ενα 200 λίτρων). :)

Κοιτα για ενα ζευγαρι εδω στο forum λεει 80 λίτρα το λιγότερο, εμενα ειναι 60. Μεγαλώνουν αρκετα αλλα εχουν πολυ αργή ανάπτυξη. Αργότερα μπορει να μεταφερθούν σε μεγαλύτερο (ήδη σκέφτομαι για ενα 200 λίτρων). :)

Αφού έχεις την προοπτική να πας σε μεγαλύτερο μια χαρά είναι για τώρα!

Φωτογραφίες δεν βλέπω όμως :bigemo_harabe_net-72:

Ωραίο είναι! Βάλε κανά φυτάκι πίσω πίσω, και φτιάξε και ένα πιο μικρό νταμάρι αριστερά γιατί φαίνεται λίγο άδειο! :bigemo_harabe_net-64:

60 λίτρα είναι τα μικτά σου. ;) Εύχομαι να πας σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο σύντομα. :)

Λαθος σου που εβαλες τα συγκεκριμενα ψαρια.Ξερεις σιγουρα αν ειναι οντως ενα αρσενικο και δυο θυληκα;Αν ειναι ετσι συντομα θα σκοτωσουν το ενα θυληκο ωστε να γινουν ζευγαρι,αλλα και παλι ειναι περιορισμενος ο ογκος του ενυδρειου.Δεν θα τα χαρεις

Λαθος σου που εβαλες τα συγκεκριμενα ψαρια.Ξερεις σιγουρα αν ειναι οντως ενα αρσενικο και δυο θυληκα;Αν ειναι ετσι συντομα θα σκοτωσουν το ενα θυληκο ωστε να γινουν ζευγαρι,αλλα και παλι ειναι περιορισμενος ο ογκος του ενυδρειου.Δεν θα τα χαρεις

Τα ψάρια μου τα πρότειναν γνώστες. Ναι ειναι σίγουρα αρσενικό με δυο θυληκα και μάλιστα εχει κανει την προτίμηση του σε μια απο τις δυο. Το ενα θυληκο το εχουν περιθωριοποίησει. Αν αρχίσουν να ειναι απειλητικά θα απομακρύνω το αλλο θυληκο. Ας μην είμαστε υπερβολικοί στα λίτρα.

Νομιζω θα χρειαστείς να απομακρυνεις το ενα θυληκο..Κινδυνεύει άμεσα.

Εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τα βάλεις σε μεγαλυτερο ενυδρείο!

Καλη συνεχεια να εχεις!

Νομιζω θα χρειαστείς να απομακρυνεις το ενα θυληκο..Κινδυνεύει άμεσα.

Εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τα βάλεις σε μεγαλυτερο ενυδρείο!

Καλη συνεχεια να εχεις!

Ποιος ειπε πως κυνδυνευει ; Τα ψαρακια θα μείνουν στο ενυδρειο, οταν μεγαλώσουν αρκετα βλεπουμε, τωρα ειναι μια χαρα για το μέγεθος τους.

Το ενυδρείο σου δεν μπορεί να φιλοξενήσει για πολύ τέτοια ψάρια ,εσύ αποφασίζεις όμως και αναλαμβάνεις και την ευθύνη ,καλή συνέχεια

Μιλάμε για ψάρια αυτη τη στιγμη 3-4 εκατοστά! Επισης το προφιλ τους εδω λεει ζευγαρι στα 80 λίτρα. Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα επισης το να κάνουμε καμια φορα κατι πέρα απο τα συνηθισμένα δεν ειναι απαραίτητα κακο. Πολλα μέλη εδω μεσα εχουν κανει διαφορετικα πράγματα. Μην προκαθοριζουμε καταστάσεις.

Έγινε επεξεργασία - hms

Μιλάμε για ψάρια αυτη τη στιγμη 3-4 εκατοστά! Επισης το προφιλ τους εδω λεει ζευγαρι στα 80 λίτρα. Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα επισης το να κάνουμε καμια φορα κατι πέρα απο τα συνηθισμένα δεν ειναι απαραίτητα κακο. Πολλα μέλη εδω μεσα εχουν κανει διαφορετικα πράγματα. Μην προκαθοριζουμε καταστάσεις.

Κανείς αγαπητέ μου δεν θέλει να πείσει κανένα απλά κάποιοι που έχουν την πείρα έχουν άλλη γνώμη προσωπικά είχα 5 μικρά brichardi για μεγάλο χρονικό διάστημα σε 60 λίτρα,μεγαλώνοντας τα ψαράκια και φτάνοντας περίπου 7-8 εκ. σε ενα διάστημα 2-3 ημερων σκοτώθηκαν τα 2.

Αποφάσισα επειγόντως να ενεργοποιήσω το RIO 125 ,ενυδρείο μήκους 80 εκ.όπου εβαλα τα άλλα 3 ,δύο αρσενικά και το θηλυκό ,από ανοησία λοιπόν δική μου παρότι το έβλεπα το κακό που ερχότανε δεν έβγαλα έγκαιρα το ενα αρσ. το οποίο τον είχε απομονώσει ο άλλος ,οπότε ενα πρωινό τον βρήκα νεκρό εκτός ενυδρείου .

Γιαυτό αυτά που σου γράφουν κάποιοι εδώ που πιθανόν να είναι και αυτοί γνώστες από την πείρα τους είναι καλό και φρόνιμο να τους παρακολουθούμε.

Εν κατακλείδι εγώ πιστεύω οτι το ενυδρείο αυτό στο βάθος χρόνου δεν θα μπορει να φιλοξενήσει αυτά τα ψάρια , μένω απλά σε αυτο που γράφεις πιο πάνω οτι υπάρχει προοπτική αλλαγής σε μεγαλύτερο ενυδρείο

Καλή συνέχεια

• Like 1

Νομίζω πως έχουμε ξεφύγει λίγο. Επειδή ειδα απο κοντά το ενυδρείο τα ψάρια ειναι μιά χαρα, εχουν φωλιάσει στις πέτρες και εχουν πολύ όρεξη. Τα πόστ τα κάνουμε για να σας δείξουμε την δουλειά μας και όχι για να αρχίσει το hating...
Δεν έχουμε όλοι την πολιτέλεια για 300-400L ενυδρείο και κάνουμε ότι μπορούμε
Φράσεις όπως "Δεν θα τα χαρείς" τις θεωρώ απαράδεκτες
Ευχαριστώ

Κανείς αγαπητέ μου δεν θέλει να πείσει κανένα απλά κάποιοι που έχουν την πείρα έχουν άλλη γνώμη προσωπικά είχα 5 μικρά brichardi για μεγάλο χρονικό διάστημα σε 60 λίτρα,μεγαλώνοντας τα ψαράκια και φτάνοντας περίπου 7-8 εκ. σε ενα διάστημα 2-3 ημερων σκοτώθηκαν τα 2.

Αποφάσισα επειγόντως να ενεργοποιήσω το RIO 125 ,ενυδρείο μήκους 80 εκ.όπου εβαλα τα άλλα 3 ,δύο αρσενικά και το θηλυκό ,από ανοησία λοιπόν δική μου παρότι το έβλεπα το κακό που ερχότανε δεν έβγαλα έγκαιρα το ενα αρσ. το οποίο τον είχε απομονώσει ο άλλος ,οπότε ενα πρωινό τον βρήκα νεκρό εκτός ενυδρείου .

Γιαυτό αυτά που σου γράφουν κάποιοι εδώ που πιθανόν να είναι και αυτοί γνώστες από την πείρα τους είναι καλό και φρόνιμο να τους παρακολουθούμε.

Εν κατακλείδι εγώ πιστεύω οτι το ενυδρείο αυτό στο βάθος χρόνου δεν θα μπορει να φιλοξενήσει αυτά τα ψάρια , μένω απλά σε αυτο που γράφεις πιο πάνω οτι υπάρχει προοπτική αλλαγής σε μεγαλύτερο ενυδρείο

Καλή συνέχεια

Σας ευχαριστω πολυ για το παράδειγμα που μου δείξατε. Πειραματισμούς ολοι κάνουμε, και προσπαθούμε να μάθουμε. Βεβαια εμπειρίες ανθρωπων που εχουν ζήσει καταστάσεις ειναι πολυ σημαντικές. Αν αντιληφθω οτι κατι δεν παει καλα με τις συμπεριφορές θα ενεργήσω ανάλογα.

Τα ψάρια μου τα πρότειναν γνώστες. Ναι ειναι σίγουρα αρσενικό με δυο θυληκα και μάλιστα εχει κανει την προτίμηση του σε μια απο τις δυο. Το ενα θυληκο το εχουν περιθωριοποίησει. Αν αρχίσουν να ειναι απειλητικά θα απομακρύνω το αλλο θυληκο. Ας μην είμαστε υπερβολικοί στα λίτρα.

Ευτυχως λοιπον που τα προτειναν γνωστες.

Εγω που ειχα ζευγαρι μονο του στα 220 λιτρα ειμαι μαλλον ασχετος :D

Ευτυχως λοιπον που τα προτειναν γνωστες.

Εγω που ειχα ζευγαρι μονο του στα 220 λιτρα ειμαι μαλλον ασχετος :D

Προφανως δεν ειπα κατι τετοιο. Και σε 1000 λίτρα αν μπορούσαμε τοσο το καλυτερο.

Παντως θα ειναι κράξιμο :P O,τι και να λετε εγω σας αγαπω. :D

Έγινε επεξεργασία - hms

Εγώ δεν νομιζω να σου είπα κατι κακό..άλλα ειπες οτι ο αρσενικός έκανε την επιλογή του και αρχίζει και παραμερίζει το 2ο θυληκο το οποίο θα δέχεται χτυπήματα απο το τα αλλα 2 με αποτέλεσμα να πεθάνει..

Προφανως δεν ειπα κατι τετοιο. Και σε 1000 λίτρα αν μπορούσαμε τοσο το καλυτερο.

Παντως θα ειναι κράξιμο :P O,τι και να λετε εγω σας αγαπω. :D

Ρε συ,για το κακο σου στο λεω;Οχι βεβαια.Θα το δεις και μονος σου οτι καποια πραγματα δεν γινονται δυστυχως

:)

Εγώ δεν νομιζω να σου είπα κατι κακό..άλλα ειπες οτι ο αρσενικός έκανε την επιλογή του και αρχίζει και παραμερίζει το 2ο θυληκο το οποίο θα δέχεται χτυπήματα απο το τα αλλα 2 με αποτέλεσμα να πεθάνει..

Οχι προφανως σωστα το είπες, και σε ευχαριστω δεν εννοούσα αυτο. Απλα δεν εχουν σχηματιστεί ακομα τα ζευγάρια και κανεις δεν ενοχλει κανέναν. Αν υπάρξει προβλημα θα την απομακρύνω.

Ρε συ,για το κακο σου στο λεω;Οχι βεβαια.Θα το δεις και μονος σου οτι καποια πραγματα δεν γινονται δυστυχως

:)

Ναι Στρατό το ξερω μια χαρα τα λες. Προφανως εχεις δει πολλα περισσότερα. Το βιντεο το έβαλα για πλακα.

Πιθανές συνθέσεις ψαριών για 80λίτρα(μήκος ενυδρείου 80 εκατοστά)

1. Χαρέμι Neolamprologus occelatus

2. Χαρέμι Neolamprologus stappersi (melagris)

3. Χαρέμι Lamprologus callipterus

4. Ζευγάρι από Julidochromis transcriptus με χαρέμι N.Multifaciatus ή Ν.Brevis ή Α.Compressiceps "shell"

5. Ζευγάρι Ν.Brichardi

6. Ζευγάρι N.pulcher

7. Zευγάρι N.Caudopunctatus

8. Zευγάρι ή ομάδα των 6+ ατόμων Ertemodus Cyanostictus

Οπώς βλέπεις στο 5 λέει ζευγαρι στα 80 λίτρα με 80 μήκος ενυδρείο..

Και είσαι στα 60 με ενα ζευγαρι + ενα ψάρι(αν δεν έχει βγει ζευγαρι θα βγει στα σίγουρα με 1 αρσενικό και 2 θυληκα που εχεις) και σου λέω να το απομακρυνεις το ψαράκι γιατί είναι κρίμα να πάθει κάτι και παρεξηγηθηκες!

Τελος πάντων δικες σου είναι οι αποφάσεις!

Φιλικά παντα..

Καλη συνεχεία!

Έγινε επεξεργασία - GuppyMaster

Πιθανές συνθέσεις ψαριών για 80λίτρα(μήκος ενυδρείου 80 εκατοστά)

1. Χαρέμι Neolamprologus occelatus

2. Χαρέμι Neolamprologus stappersi (melagris)

3. Χαρέμι Lamprologus callipterus

4. Ζευγάρι από Julidochromis transcriptus με χαρέμι N.Multifaciatus ή Ν.Brevis ή Α.Compressiceps "shell"

5. Ζευγάρι Ν.Brichardi

6. Ζευγάρι N.pulcher

7. Zευγάρι N.Caudopunctatus

8. Zευγάρι ή ομάδα των 6+ ατόμων Ertemodus Cyanostictus

Οπώς βλέπεις στο 5 λέει ζευγαρι στα 80 λίτρα με 80 μήκος ενυδρείο..

Και είσαι στα 60 με ενα ζευγαρι + ενα ψάρι και σου λέω να το απομακρυνεις το ψαράκι γιατί είναι κρίμα να πάθει κάτι και παρεξηγηθηκες!

Τελος πάντων δικες σου είναι οι αποφάσεις!

Φιλικά παντα..

Καλη συνεχεία!

Δεν παρεξηγηθηκα, διάβασε το πόστ παραπανω. Απλα αν δεν υπάρξει προβλημα δεν θα απομακρυνθεί και η δεύτερη θυληκα αν υπάρξει, θα μείνει το ζευγαρι απλα τωρα δεν απειλείται. Καλα έκανες και το είπες, γι αυτο άνοιξα το θεμα για να συζητάμε.

Συγνωμη την ωρα που εγραφα πρέπει να ποσταρες!

Δεν υπάρχει θεμα εννοείται!

Απλα λόγω λίτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (αν όχι σίγουρα) να έχει πρόβλημα το ψαράκι!

Τέλος πάντων θα φανεί στην πορεία!

Καλη συνέχεια φιλε μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...