hms 21 Οκτωβρίου 2013 Author #26 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Απο άποψη θερμοκρασίας το χειμώνα εχω θερμοστάτη κλασσικα γύρω στους 25 με 26, το καλοκαιρι εχω 4 ανεμιστήρακια στο καπάκι (θέλουν αλλαγη) θα πρεπει να τα χρησιμοποιώ για να κρατάω τη θερμοκρασια εκει ή και να ανεβεί δεν εχουν προβλημα ; Ας πούμε στο φύτεμενα μου φτάνει στους 30 χωρις προβλημα εδω ; Επισης εχω παρα πολλες τροφές οπως (JBL novo bea stample food for young and tiny fish, omega one natural protein formoula, new life spectrum, tropical supervit granulat, betta shrimps and krill, sera vitoformo, JBL novo granocolor mini, μια φορα την βδομαδα κατεψυγμένο bloodworm και κατεψυγμενη dafnia) κανουν για τις κιχλιδες ή θα χρειαστω και νέες και ποιες ; Ως προς αυτα παιδια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Οκτωβρίου 2013 #27 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Απο άποψη θερμοκρασίας το χειμώνα εχω θερμοστάτη κλασσικα γύρω στους 25 με 26, το καλοκαιρι εχω 4 ανεμιστήρακια στο καπάκι (θέλουν αλλαγη) θα πρεπει να τα χρησιμοποιώ για να κρατάω τη θερμοκρασια εκει ή και να ανεβεί δεν εχουν προβλημα ; Ας πούμε στο φύτεμενα μου φτάνει στους 30 χωρις προβλημα εδω ; Επισης εχω παρα πολλες τροφές οπως (JBL novo bea stample food for young and tiny fish, omega one natural protein formoula, new life spectrum, tropical supervit granulat, betta shrimps and krill, sera vitoformo, JBL novo granocolor mini, μια φορα την βδομαδα κατεψυγμένο bloodworm και κατεψυγμενη dafnia) κανουν για τις κιχλιδες ή θα χρειαστω και νέες και ποιες ; Ως προς την θερμοκρασία για τον χειμώνα είσαι μια χαρά το καλοκαίρι και 28 να φτάσει είναι καλά. Οι τροφές που αναφέρεις θα έλεγα οτι μπορείς να τις συνεχίσεις αλλά θα σου πρότεινα την omni cichlid flakes της ocean nutrition ,σπιρουλίνα ή της ocean nutrition η της Tropical άλλα οχι την φορτε και επίσης την Tanganyika της Tropical σε flakes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 21 Οκτωβρίου 2013 Author #28 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Ως προς την θερμοκρασία για τον χειμώνα είσαι μια χαρά το καλοκαίρι και 28 να φτάσει είναι καλά. Οι τροφές που αναφέρεις θα έλεγα οτι μπορείς να τις συνεχίσεις αλλά θα σου πρότεινα την omni cichlid flakes της ocean nutrition ,σπιρουλίνα ή της ocean nutrition η της Tropical άλλα οχι την φορτε και επίσης την Tanganyika της Tropical σε flakes. Ωραια μια χαρα, θα παρω ακομα δυο τροφές απο αυτες Οριστε και οι πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Οκτωβρίου 2013 #29 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Τι θα βαλεις τελικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 21 Οκτωβρίου 2013 Author #30 Share 21 Οκτωβρίου 2013 (edited) Τι θα βαλεις τελικα;Ναι αυτο ειναι ενα θεμα Εχω έτοιμη την άμμο, πηρα τις πετρες, αυριο λογια θα παω στο μαγαζι που μου πρότεινε ο κ.Σωκρατης για τα κοχύλια. Αρχικά ειχα καταλήξει στα Neolamprologus multifaciatus, βεβαια ειδα απο κοντα και ενα ζευγαρι Julidochromis transcriptus που ειναι ωραια εχουν και καλο τελικό μέγεθος μάλιστα είχαν και μικρα στο ενυδρειο! Απο τις φωτογραφιες μου άρεσαν και τα Neolamprologus similis Δεν εχω αποφασίσει τελικα ακομα, θα ξεστησω τις επόμενες μερες το ενυδρειο θα φτιαξω το αφρικανικό τοπίο, το φιλτρο ειναι ετοιμο στρωμένο, και βλεπουμε Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2013 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Οκτωβρίου 2013 #31 Share 21 Οκτωβρίου 2013 αν πας τελικα στα Neolamprologus multifaciatus να ξερεις οτι δεν θες πετρες.αντε μια δυο.πρεπει να στρωσεις τον πατο ολο με κοχυλια. δες πως ειναι ο φυσικος τους βιοτοπος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 21 Οκτωβρίου 2013 Author #32 Share 21 Οκτωβρίου 2013 (edited) Σκεφτομουν να βαλω (απο αριστερα προς τα δεξια) στα 2/3 του μήκους του ενυδρειου ολο κοχύλια στο βυθό και στο 1/3 τις πετρες ύψος μεχρι την επιφάνεια του νερου Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2013 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Οκτωβρίου 2013 #33 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Τη φωτογραφία που έδωσε ο Δίας να λάβεις σοβαρά υπόψιν ,θα στρώσεις κογχύλια ,εφόσον πας για multi και θα βάλεις πολύ λίγες πέτρες μια μια έτσι για ομορφιά ,ετσι και αλλιώς τα ψαράκια θα διαμορφώσουν τον χώρο τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 21 Οκτωβρίου 2013 Author #34 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Ενταξει, για τα Julidochromis transcriptus και Neolamprologus similis ισχύουν τα ιδια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Οκτωβρίου 2013 #35 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα ,κατά την γνώμη μου το ενυδρείο σου είναι μικρό να συνδυάσεις julies και muiltes μαζί, δεν ξέρω αν εννοείς αυτό , θα διαλέξεις η το ενά ή το άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Οκτωβρίου 2013 #36 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Τα Jul;ies είναι πετρόψαρα τα άλλα multies ή simillis είναι κογχυλόψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 22 Οκτωβρίου 2013 Author #37 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Ενα απο τα δυο είδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 22 Οκτωβρίου 2013 Author #38 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Στήθηκε παιδια μπορει να τα έκανα λιγο χαμό γιατι το άδειασα με χαλικι manado μεσα και φώναζε η μανα μου αλλα ενταξει Φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 22 Οκτωβρίου 2013 #39 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Τελικά σε τι ψάρια κατέληξες φίλε μου? Δυο παρατηρήσεις μόνο: Την στάθμη σε παίρνει να την ανεβάσεις κ άλλο. Και οι πέτρες τις βάσης κοίτα να πατάνε κάτω και όχι στην άμμο γιατί αν αρχίσουν τα σκαψίματα, υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 22 Οκτωβρίου 2013 Author #40 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Τελικά σε τι ψάρια κατέληξες φίλε μου? Δυο παρατηρήσεις μόνο: Την στάθμη σε παίρνει να την ανεβάσεις κ άλλο. Και οι πέτρες τις βάσης κοίτα να πατάνε κάτω και όχι στην άμμο γιατί αν αρχίσουν τα σκαψίματα, υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης. Δεν εχω κατασταλάξει ακομα για τα ψάρια Ναι φυσικα η στάθμη θα ανεβει απλα έβγαλα τις φωτο με το που μπήκε σε λειτουργία το φιλτρο. Οι πετρες πατάνε κατω και γύρω γύρω έβαλα την άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 22 Οκτωβρίου 2013 Author #41 Share 22 Οκτωβρίου 2013 (edited) Neolamprologus Similis ή multies ? Εδω ειναι η μεγαλη απορία Διαφορές στις συμπεριφορές ανάμεσα στα δυο είδη εχουμε ; Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2013 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 22 Οκτωβρίου 2013 #42 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Πολύ μεγάλες διαφορές στην συμπεριφορά δεν έχουν. Τα similis όσο παρατήρησα, σκάβουν λιγότερο απ' ότι τα μπουλντοζο-μούλτις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22 Οκτωβρίου 2013 #43 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Θα ήταν καλύτερο να αποφασίσεις ποιά ψάρια θα φιλοξενήσεις και μετά να κάνεις το aquascaping Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 22 Οκτωβρίου 2013 Author #44 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Μαλλον προς τα similis το βλέπω ή multies, θα στρώσω το βυθό ολο κοχύλια. Τις πετρες στη γωνία βλεπουμε Ph της βρύσης ειναι 8 μαζι με τις πετρες και τα κοχύλια λογικα θα ανεβεί κι αλλο ετσι ; διάβασα οτι θέλουν χαμηλα νο3 ετσι ειναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22 Οκτωβρίου 2013 #45 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Εφόσον θα πας για κογχυλόψαρα βγάλε τις πέτρες και βάλε λίγες μια μια στο ενυδρείο ,αν βρείς και ενα δύο Βαλισνέρειες να φυτέψεις μια χαρά .Οσον αφορά τα νιτρικά θα τα ελέγχεις με τις αλλαγές νερού μην αγχώνεσαι καθόλου Το Ph είναι καλό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 22 Οκτωβρίου 2013 Author #46 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Εφόσον θα πας για κογχυλόψαρα βγάλε τις πέτρες και βάλε λίγες μια μια στο ενυδρείο ,αν βρείς και ενα δύο Βαλισνέρειες να φυτέψεις μια χαρά .Οσον αφορά τα νιτρικά θα τα ελέγχεις με τις αλλαγές νερού μην αγχώνεσαι καθόλου Το Ph είναι καλό Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, βαλισνεριες εχω στο μεγαλο φύτεμενα θα βαλω κανά δυο, και τις πετρες θα τις κανω οπως μου είπατε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22 Οκτωβρίου 2013 #47 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Μια χαρά θα πάει καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 23 Οκτωβρίου 2013 Author #48 Share 23 Οκτωβρίου 2013 Τελικά αποφάσισα θα πάω στα multies 1 αρσενικό 3 θηλυκά έτσι ? Πως θα ξεχωρίσω τον αρσενικό από τις θηλυκές ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 23 Οκτωβρίου 2013 #49 Share 23 Οκτωβρίου 2013 Τελικά αποφάσισα θα πάω στα multies 1 αρσενικό 3 θηλυκά έτσι ? Πως θα ξεχωρίσω τον αρσενικό από τις θηλυκές ; τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα, αν όμως δεν τα πάρεις σε μεγάλο μέγεθος είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις! Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει για 1 αρσ - 3 θυλ. και τελικά μου βγήκαν 3 αρσενικά - 1 θηλυκό! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 27 Οκτωβρίου 2013 Author #50 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Τελικά εγινε η έκπληξη! Πρόσθεσα και αλλες πετρες και μπήκαν οι πρώτοι κάτοικοι, 1 αρσενικός με 2 θυληκα Neolamprologus brichardi, ειναι αρκετα μικρα σε μέγεθος. Παρα πολυ όμορφα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος