Jump to content

Αφρική 60 Λίτρα

hms

Recommended Posts

Μιας και θα ξεστισω το juwel rekord 600, σκέφτομαι να κανω κατι απο Αφρική μεριά μιας και δεν εχω φτιάξει ποτε κατι τέτοιο. Ενυδρειο 60 λίτρα λοιπον, φιλτρανση fluval εξωτερικο 206 με αρκετό βιολογικό υλικό στρωμένο. Βυθό εχω μπεζ άμμο. Απο πετρες ο,τι θελω σε σχήμα και χρωμα ; Απο ψαράκια τι θα προτείνατε ; Ειδα εδω τη λίστα 1. Χαρέμι με Neolamprologus multifaciatus

2. Χαρέμι με Neolamprologus brevis

3. Χαρέμι με Neolamprologus similis

4. Ζευγάρι Julidochromis transcriptus.

5. Χαρέμι με Altolamprologus compressiceps shell

6. Ζευγάρι Lepidolamprologus meeli

7. Χαρέμι Neolamprologus calliurus

8. Ζευγάρι Lamprologus signatus

Καποια αλλη γνώμη ; Ακούω προτάσεις :) :)

Έγινε επεξεργασία - hms

• Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εκτος απο τα 4 πρωτα ,τα υπολοιπα τα βρησκεις?

Εκτος απο τα 4 πρωτα ,τα υπολοιπα τα βρησκεις?

Ξερω και γω :P Θα ηθελα κατι εύκολο αλλα με όμορφες συμπεριφορές :)

Ριξε μια ματια και στα lamprologus occelatus.Παρουσιαζουν πολυ ενδιαφερουσα συμπεριφορα.

Διαβασε και παρακατω

http://www.fishtanksandponds.co.uk/livestock/tanganyikan-shell-dwellers.html

:)

Ριξε μια ματια και στα lamprologus occelatus.Παρουσιαζουν πολυ ενδιαφερουσα συμπεριφορα.

Διαβασε και παρακατω

http://www.fishtanksandponds.co.uk/livestock/tanganyikan-shell-dwellers.html

:)

Μου άρεσε αυτη η επιλογη! Τα βρίσκεις εύκολα ;

Nαι τα βρισκεις.Ειναι απο τα ψαρια που ερχονται συχνα σε εισαγωγες

Τα lamprologus ocellatus ,τα φιλοξενώ ένα χρόνο. Είναι ψαράκια που θα σε κερδίσουμε με τον "τσαμπουκά" τους.

Αν κάτσεις και πετύχεις και "χωματουργικές" εργασίες όταν βολεύουν το κοχύλι τους, θα κολλήσεις. :)

Τι ωραια η Αφρική ρε παιδια! Και μεχρι τωρα μονο φύτεμενα καναμε :D

Μου αρέσουν και τα Neolamprologus multifasciatus ειναι εύκολα στην αναπαραγωγή ; Κατι αλλο κοχύλια που θα βρω ; :)

Καθώς επισης και τα Neolamprologus Similis :)

ΓΙα τα multi μου έχω αυτά τα κογχύλια http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1803&category_id=42 ,κάνε ενα κόπο να πας σε αυτό το μαγαζί και θα δεις απίτευτη ποικιλία ,είναι στο Περιστερι ,την διευθυνση θα την βρείς στο site τους. Οσον αφορα την αναπαραγωγή στα multies είναι πολύ έυκολη

Καλη αρχή φίλε μου στην Αφρική! Για μένα τα μουλτι είναι εκπληκτικά ψαρια και εύκολα στην αναπαραγωγή!θα τα ευχαριστηθεις!

ΓΙα τα multi μου έχω αυτά τα κογχύλια http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1803&category_id=42 ,κάνε ενα κόπο να πας σε αυτό το μαγαζί και θα δεις απίτευτη ποικιλία ,είναι στο Περιστερι ,την διευθυνση θα την βρείς στο site τους. Οσον αφορα την αναπαραγωγή στα multies είναι πολύ έυκολη

Σας ευχαριστω πολυ κύριε Σωκράτη, θα το επισκεφθώ μαλλον αυριο, θα περάσω και απο το Leroy Merlin για πετρες.

Καλη αρχή φίλε μου στην Αφρική! Για μένα τα μουλτι είναι εκπληκτικά ψαρια και εύκολα στην αναπαραγωγή!θα τα ευχαριστηθεις!

Ευχαριστω για το καλωσόρισμα :D Και μενα μου άρεσαν πολυ γι αυτα σκέφτομαι :)

Το ph της βρύσης ειναι ήδη στο 8 λογικα με τα κοχύλια θα ανέβει κι αλλο οταν τα βαλω θα μετρησω. Απο φωτισμο εχω την άσπρη λαμπα της juwel αλλα εχω και τη ροζ να βαλω αυτη ; Διάβασα οτι ταιριάζει περισσοτερο στην Αφρική :)

Τα ψαρια αυτα δεν εχουν καμια απαιτηση στο φωτισμο

Για να φαίνονται καλυτερα τα χρώματα τους, θα δοκιμάσω και τις δυο και θα δω :)

Τα ψάρια θέλουν χαμηλό φωτισμό για να αισθάνονται καλύτερα. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ στο μεγάλο μου ενυδρείο. :)

Τα ψάρια θέλουν χαμηλό φωτισμό για να αισθάνονται καλύτερα. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ στο μεγάλο μου ενυδρείο. :)

Η ροζ plant λαμπα ειναι πολυ πιο διακριτική :)

Κατι αλλο που εχει σχεση με τη βιολογια, οπως ειπα και στην αρχη το ενυδρειο τρέχει με εξωτερικο φιλτρο fluval 206 εδω και 3 μήνες. Οταν θα αλλάξω το χαλικι για να βαλω την άμμο, θα κανω και μεγαλη αλλαγη νερου να προσθέσω και βακτηρια ; Λογικα θα εποιρεαστει λιγο η βιολογια αλλα θα κανω μετρήσεις :)

Ρίξε και μια δόση , δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Απο άποψη θερμοκρασίας το χειμώνα εχω θερμοστάτη κλασσικα γύρω στους 25 με 26, το καλοκαιρι εχω 4 ανεμιστήρακια στο καπάκι (θέλουν αλλαγη) θα πρεπει να τα χρησιμοποιώ για να κρατάω τη θερμοκρασια εκει ή και να ανεβεί δεν εχουν προβλημα ; Ας πούμε στο φύτεμενα μου φτάνει στους 30 χωρις προβλημα εδω ; :)

Επισης εχω παρα πολλες τροφές οπως (JBL novo bea stample food for young and tiny fish, omega one natural protein formoula, new life spectrum, tropical supervit granulat, betta shrimps and krill, sera vitoformo, JBL novo granocolor mini, μια φορα την βδομαδα κατεψυγμένο bloodworm και κατεψυγμενη dafnia) κανουν για τις κιχλιδες ή θα χρειαστω και νέες και ποιες ; :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...