Jump to content

Καινουργιος Αφρικανος

Hlias21

Recommended Posts

Παρά πολυ ωραία αποτέλεσμα !

Με το καλό και τα υπόλοιπα ψάρια!

Μακάρι κα το δικό μου να βγει όμορφο αύριο θα ξέρουμε!

Παρά πολυ ωραία αποτέλεσμα !

Με το καλό και τα υπόλοιπα ψάρια!

Μακάρι κα το δικό μου να βγει όμορφο αύριο θα ξέρουμε!

Σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, να βγει πανέμορφο. Σιγουρακι είναι δλδ...

Η αντλία του εσωτερικού χάλασε. Από την πρώτη μέρα άρχισε τα κουλά.... Τρομάρα σου juwel....

Το εσωτερικό το έχω μαμισιο, με τα σφουγγάρια του, το έξωτερικο έχω βιολογικό με σίποραξ.

Φίλε μου καταρχήν να σου αναφέρω ότι το ενυδρείο σου είναι πανέμορφο να το χαιρεσε.

Τώρα γι αυτό που σου έχω επισημάνει και τα δυο ενυδρεία μου είναι Juwel, ποτέ δεν είχα

πρόβλημα. Μπορεί να σου έτυχε εσένα.

Σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, να βγει πανέμορφο. Σιγουρακι είναι δλδ...

να σαι καλα αδερφε !

• 2 weeks later...

Επανερχομαι με ενα μικρο update,καθως μπηκανε και τα δυο θηλυκα saulosi που ελειπαν....

Ο αρσενικος saulosi,πανευτυχης,τωρα εχει περισσοτερα θηλυκα να κυνηγαει,το πιο αστειο ειναι οταν πηγαινει και "κλεινει" σε γωνια καποιο θηλυκο,και αρχιζει και τρεμει μπροστα του,ολα τα λεφτα...

Η μια απο τις θηλυκες,ηρθε μπουκωμενη,δειχνει να εχει εγκλιματιστει πολυ καλα,συνηθως,θα τη βρεις να σουλατσαρει μονη της,και να παιζει με την εξοδο του εσωτερικου φιλτρου,κοντρα στο ρευμα.

ΚΑΙ χθες,οπως ταιζα τα ψαρια,παρατηρω οτι η μια απο τις θηλυκες,δεν ειχε ερθει να φαει,(αυτη που ειχε μπει πρωτη στο ενυδρειο,μαζι με τον αρσενικο),κοιταω πισεω απο τις πετρες και τη βλεπω να κρυβεται.

Ηταν κι αυτη μπουκωμενη.Φοβισμενη μεν,λογω απειριας προφανως,φοβισμενη δε.Μετα απο κανα τεταρτο,ξεθαρεψε και αρχισε κι αυτη να σουλατσαρει,και να διωχνει την τριτη θηλυκια,την ξεμπουκωτη,οταν πηγαινε κοντα της.Θα γεμισουμε μωρα μου φαινεται... :bigemo_harabe_net-64:

Τα maingano τα δικα τους.Ο κυριαρχος προσπαθει να στριμωξει καμια θηλυκια,ανεπιτυχως μεχρι τωρα,και στο ενδιαμεσο κυνηγαει και τον αλλο αρσενικο,ο οποιος την βγαζει σε μια γωνια.Τον λυπαμαι τον κακομοιρη.Βγαινει συχνα πυκνα για καμια εξερευνηση,αλλα ο κυριαρχος,τον στελνει πισω στη θεση του.Ευτυχως,το κυνηγητο δεν ειναι εντονο,αν αυξηθει θα αναγκαστω να τον βγαλω..Τι λετε,αν προσθεσω μια θηλυκια ακομα,μηπως απασχοληθει ο κυριαρχος παραπανω,η μηπως καταφερει και παρει λιγο παραπανω θαρος ο αλλος?

Μου κανει εντυπωση οτι και στα δυο θηλυκα υπαρχει ιεραρχια,η μεγαλυτερη το δειχνει στην αλλα,αλλα και στον δευτερο αρσενικο,πολλες φορες την εχω δει να τον στελνει στη θεση του,και αυτος ο μπαγλαμας,να πηγαινει διχως δευτερη "κουβεντα"...

Ακολουθει ενα μικρο φωτορεπορταζ,

post-56104-0-87905800-1382942746_thumb.jpg ο αρσενικος saulosi

post-56104-0-05181000-1382942651_thumb.jpg οι δυο κυριαρχοι αρσενικοι μαζι

post-56104-0-04421000-1382942943_thumb.jpg η πρωτη θηλυκια μπουκωμενη

post-56104-0-08987300-1382943014_thumb.jpg μια εκ των θηλυκων και ο δευτερος αρσενικος κρυμενος στη γωνια

post-56104-0-07092500-1382943073_thumb.jpg ΜΠΟΥΥΥ!!!

post-56104-0-32627200-1382943187_thumb.jpg η δευτερη θηλυκια μπουκωμενη

post-56104-0-47045900-1382943275_thumb.jpg απο το πλαι

post-56104-0-91303700-1382942542_thumb.jpg ο κυριαρχος αρσενικος

post-56104-0-76194200-1382943578_thumb.jpg επισης

Θα επανελθω με νεο φωτορεπορταζ,πιθανοτατα απο την πρωτη γεννα...

Όμορφα ψαράκια ! Με την αντλία τι έκανες τελικά; Εκτός και αν το εγραψες πουθενά και δεν το διάβασα. :P

Την αντλία, την έβγαλα, την έβαλα μέσα σε ξύδι να δουλευει για 10 λεπτά, και από τότε δεν μου έχει ξανακάνει κόλπα. Περίεργο, γιατί δεν έδειχνε να έχει βρωμιά. Μου φαίνεται πως με το βάλε βγάλε της φτερωτης έγινε η δουλειά. Μπορεί να μην είχε κάτσει σωστά.

Πολυ καλη δουλεια φίλε μου και πολύ ωραία τα ψαράκια σου!

Άντε καλες γέννες τώρα!:)

Ωραία νέα!

Ο αρσενικός saulosi πόσο μηνων είναι? Πολύ κίτρινος είναι.

Τον έχω τρεις εβδομάδες, δεν ξέρω πόσο ήταν πριν. Σε μήκος τον κόβω 5-6 εκ.

Έπρεπε να έχει μπλεδισει?

Τον έχω τρεις εβδομάδες, δεν ξέρω πόσο ήταν πριν. Σε μήκος τον κόβω 5-6 εκ.

Έπρεπε να έχει μπλεδισει?

Aν είναι 5,6 εκατοστά τότε είναι οκ, αλλά αν πάει 8,9 και είναι ακόμα έτσι τότε έχεις πρόβλημα.

Εδώ είναι η αλλαγή της φάσης του και τα στάδια:

SaulosiChange.jpg

Τώρα που τον ξανακοιταγα, πρέπει να είναι 6.5μαζι με την ουρά, οπότε 5.5 χωρίς. Παρατηρώ ότι αρχίζει να μπλεδιζει μέρα με τη μέρα, πιο πολύ στο κεφάλι, και πίσω.

Τι πρόβλημα θα υπάρξει, αν δεν πάρει το χρώμα του, γτ δεν γνωρίζω? Είναι ολοιδιος ο τρίτος από πάνω στη φώτο...

Τώρα που τον ξανακοιταγα, πρέπει να είναι 6.5μαζι με την ουρά, οπότε 5.5 χωρίς. Παρατηρώ ότι αρχίζει να μπλεδιζει μέρα με τη μέρα, πιο πολύ στο κεφάλι, και πίσω.

Τι πρόβλημα θα υπάρξει, αν δεν πάρει το χρώμα του, γτ δεν γνωρίζω? Είναι ολοιδιος ο τρίτος από πάνω στη φώτο...

Πρέπει να είναι μικρός ακόμα. Φαίνεται και απο το κεφάλι του.

Αν τελικά δεν πάρει το χρώμα του είναι κακή συνεχόμενη αναπαραγωγή ή υβρίδιο.

Αλλά μάλλον είναι μικρός ακόμα.

Προσθεσα μερικες πετρες ακομα,γιατι καποια απο τα ψαρια,1-2,εβλεπα οτι δεν εμπαιναν μεσα στις κρυψωνες,και σκεφθηκα μηπως δεν ηταν αρκετες.Αυτη τη στιγμη η συνολικες πετρες ειναι 100 κιλα,και η αμμος 40.

Υπολογιζω οτι πρεπει να εχω γυρω στα 270 λιτρα καθαρα.Ο υπολογισμος μου ειναι 350λ. - 10% = 325.

Αμμος + πετρες 140κ. δια 2.7 = 52.

Αρα,325 - 52 = 273.

Το 2.7 καπου το διαβασα οτι ειναι ο ογκος εκτοπισματος νερου,μη με ρωτατε που,δεν θυμαμαι.1λ. νερου= 2.7κ.ογκου πετρας η αμμου. :bigemo_harabe_net-98:

Ανεβαζω και φωτο,να μου πειτε τη γνωμη σας,μεσα στους ογκους δειχνει να εχει αρκετες σπηλαιο-κρυψωνες :buttrock:

post-56104-0-98784600-1383156275_thumb.jpg πριν

post-56104-0-06605300-1383156346_thumb.jpg τωρα

Θα βρούν χώρους να μπουν ,θέλουν τον χρονο τους ,απλά εσύ απόλαυσε το τίποτα άλλο

Μια χαρά θα πάει :) :)

Οι πετρες ειναι σταθερες?

Ωραιο αποτελεσμα!

Μπραβο!

Ναι, δείχνουν να μην κουνιούνται καθόλου.

Πολύ καλό ! Ηρέμησε τώρα και απόλαυσέ το ! :)

Όπως σου είπαν ηρέμησε και απόλαυσε το.

Μην νομίζεις ότι δημιουργώντας περάσματα και σπηλιές τα ψαρια σου θα μπουν κιόλας. Πάντα θα υπάρχουν και τα κυνηγημένα του κοπαδιού σε μια άκρη.

:bigemo_harabe_net-193: :bigemo_harabe_net-193: :bigemo_harabe_net-193: :bigemo_harabe_net-193: :bigemo_harabe_net-193::bigemo_harabe_net-115: :bigemo_harabe_net-115: :bigemo_harabe_net-115: :bigemo_harabe_net-115:

και ΝΑΙ!!!!

εκει που καθομουν και χαζευα το ενυδρειο μου,βλεπω ενα μπομπιρα να εμφανιζεται απο το πουθενα και να μου χαμογελα!!!(καλα,καλα,μη βαρατε,illusions) :bigemo_harabe_net-77:

Λογικα θα εχει κι αλλα,αλλα αντε να τα δεις μεσα στους σωρους τις πετρες.Εγω ενα ειδα.Τιιι κανουμε τωρα???

Πρεπει να τρωνε,δεν πρεπει?Κι εγω πως θα τα ταισω στον πατο του ενυδρειου? 66εκ. βαθος ειναι αυτα.....Πως θα φτασει η τροφη εκει κατω,πριν τη φανε τα μεγαλα?

Οι τροφες που χρησιμοποιω ειναι:

omega one super vegie flakes

tropical malawi

tropican spirulina super forte 36.

Να παρω καμια αλλη και για τα μικρα,ή κανουν αυτες?

Εχω και τις sera vipagran και sera granugreen για τα κριμπενσις στο αλλο ενυδρειο.

Κανει να τους δινω κι απο αυτες,ή οχι?

Παρτε και φωτο:

post-56104-0-31138100-1383237614_thumb.jpg

post-56104-0-42317800-1383237676_thumb.jpg

Ωραίος ο μικρός.

Μην αγχώνεσαι. Το μόνο που θα κάνεις είναι να τρίβεις λίγα φλέικς μαζί με την τροφή των μεγάλων και να τα ρίχνεις μέσα. Τα τρίματα θα τα πάρει η κυκλοφορία και έτσι θα περνάνε απο δίπλα του ώστε να μπορεί να φάει. ΑΠλά πράγματα. Τώρα που είδες ένα θα δεις κι'άλλα.

• Like 1

Ωραίος ο μικρός.

Μην αγχώνεσαι. Το μόνο που θα κάνεις είναι να τρίβεις λίγα φλέικς μαζί με την τροφή των μεγάλων και να τα ρίχνεις μέσα. Τα τρίματα θα τα πάρει η κυκλοφορία και έτσι θα περνάνε απο δίπλα του ώστε να μπορεί να φάει. ΑΠλά πράγματα. Τώρα που είδες ένα θα δεις κι'άλλα.

Ακριβως οπως είπε ο Παναγιωτης!

Τριψε λίγη τροφή και θα ναι μια χαρά!

Καλημερα σε ολους.

Εχθες πριν την καθιερωμενη αλλαγη 25% νερου,εκανα τα τεστ και βρηκα ανιχνευσιμη αμμωνια,κατι που δεν μου αρεσε,λιγη αλλα ανιχνευσιμη.τα υγρα τεστ εδειξαν:

PH 8

GH 11

KH 8

NH4 0.05

NH3 0.0028 (Συμφωνα με το παρακατω http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html )

NO2 0.05

NO3 5

θερμοκρασια 26

Τι συμβαινει?Ποσο επικινδυνο ειναι για τα ψαρακια μου?

Η αληθεια ειναι οτι τις τελευταιες μερες ταιζω παραπανω και πιο συχνα,γιατι εχω αγχωθει αν τρωνε τα νεογνα που ειναι κρυμενα σε τρυπες στον πατο του ενυδρειου,τα μεγαλα βλεπεις δεν αφηνουν να φτασει τιποτα κατω....

Να θυμισω οτι εχω το εσωτερικο φιλτρο της juwel(1000l/h),full μηχανικο και για εξωτερικο το eheim 2215 με σφουγγαρια και 2λ. siporax

Για δωστε παρακαλω τα φωτα σας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...