mary74 8 Ιανουαρίου 2014 #51 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Μπράβο!!! Με το καλό να την λάβεις!!! Καλό στήσιμο και κατασκευές!!!! Αναμένουμε νέα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 8 Ιανουαρίου 2014 #52 Share 8 Ιανουαρίου 2014 και μπόλικες φωτογραφίες αναμένουμε….. Καλή αρχή και με αυτό το project. Υ.Γ. Πόσα λίτρα βγαίνει η συγκεκριμένη λεκάνη που παράγγειλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 8 Ιανουαρίου 2014 Author #53 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ! 250 λίτρα Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 8 Ιανουαρίου 2014 #54 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Αντε με το καλο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 8 Ιανουαρίου 2014 #55 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Καλες κατασκευες!!!!!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 10 Ιανουαρίου 2014 Author #56 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Ήρθε η λεκάνη! Είμαι πολύ χαρούμενη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιανουαρίου 2014 #57 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Καλογέμιστη!!! Θελουμε φωτό από όλο το εγχείρημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 10 Ιανουαρίου 2014 #58 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Μπράβο! τελικά πόσα λίτρα τη πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 10 Ιανουαρίου 2014 #59 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Καλορίζικη και καλογέμιστη.Και φυσικά το απαραίτητο φωτορεπορτάζ !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 10 Ιανουαρίου 2014 Author #60 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ! Εννοείται! Είναι 250 λίτρα, χοντρός και βαρύς, καλύτερος από ότι περίμενα. Ο φίλος μου το λέει "μπανιέρα", που να το δει και από κοντά μόλις έρθει! Θα το κάνω τέλειο, με ξύλα, πέτρες κάτι σε μικρό καταρράκτη, αλλά πρώτα θα πρέπει να λύσω τα βασικά θέματα όπως π.χ. την φίλτρανση (που δεν έχω ιδέα). Θα το πάω σιγά σιγά, ούτως ή άλλως δεν μπορώ να βάλω ψάρια μες στο χειμώνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 10 Ιανουαρίου 2014 #61 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Είμαι σίγουρος ότι με την φαντασία που έχεις και το μεράκι θα κάνεις πολύ όμορφα πράγματα. Σίγουρα καλό θα είναι να πάει σιγά σιγά αλλά ψάρια γιατί δεν μπορείς να βάλεις μέσα στον χειμώνα? Φοβάσαι μην σου κρυώσουν χαχαχα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 10 Ιανουαρίου 2014 Author #62 Share 10 Ιανουαρίου 2014 (edited) Το διάβασα σε ένα άρθρο εδώ, λέει ότι η κατάλληλη εποχή είναι το Μάιο. Άσε που θα τους έρθει απότομο αν τα βάλω ακόμα και από θερμοκρασία δωματίου σε θερμοκρασία εξωτερική, έχει διαφορά. Ενώ το Μάιο που θα κάνει ζέστη και μένα μου ακούγεται πιο λογικό. Επίσης μέχρι να την τελειώσω θα καλοκαιριάσει (μπορεί και κυριολεκτικά). Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2014 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Ιανουαρίου 2014 #63 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Οποτε Καλλιροη εχουμε πολλα να πουμε αυριο! Ρε συ τα χρυσοψαρα πανε πιο βαθια οταν κανει κρυο, μην τα φοβασαι! Καλη προσαρμογη θελει! Παντως κι εμενα σαν μπανιερα μου φαινεται! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 10 Ιανουαρίου 2014 #64 Share 10 Ιανουαρίου 2014 θα σου πρότεινα να περιμένεις την άνοιξη για να είσαι σίγουρη όχι ότι δεν μπορεί να βάλεις και τώρα(έχω προσαρμόσει με πιο πολύ κρύο)αλλά περίμενες που περίμενες για την λεκάνη περίμενε και λίγο ακόμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και κανένα χαμό! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 10 Ιανουαρίου 2014 #65 Share 10 Ιανουαρίου 2014 θα σου πρότεινα να περιμένεις την άνοιξη για να είσαι σίγουρη όχι ότι δεν μπορεί να βάλεις και τώρα(έχω προσαρμόσει με πιο πολύ κρύο)αλλά περίμενες που περίμενες για την λεκάνη περίμενε και λίγο ακόμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και κανένα χαμό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 10 Ιανουαρίου 2014 #66 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Ωραία η λεκάνη σου Καλλιρόη! Παρακολουθώ το post και με έχεις βάλει στην πρίζα.. και έχω και μια εφορία να πληρώνω! Αναμένουμε φωτογραφίες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 10 Ιανουαρίου 2014 #67 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Καλοριζικη!!!!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Ιανουαρίου 2014 Author #68 Share 11 Ιανουαρίου 2014 (edited) Ευχαριστώ! Κι εγώ διαβάζοντας άλλα ποστ για λίμνες στο μπαλκόνι ψηθηκα Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω στην συνάντηση... Και ήθελα τόσο πολύ να σας πρηξω με τη λίμνη! Δεν βιάζομαι καθόλου να την στησω και λόγω περιορισμένου χρόνου και λόγω οικονομικών. Είναι όντως σαν μπανιέρα αλλά θα την κάνω όμορφη, θα την επενδυσω με ξύλο και πέτρα, θα βάλω έναν μικρό καταρράκτη, νουφαρα, φυτά... Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2014 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannakos 12 Ιανουαρίου 2014 #69 Share 12 Ιανουαρίου 2014 Αντε καλη αρχη καλο στησιμο!αφου πηρες την αποφαση εκανες την μιση δουλεια.!Χαζεύοντας το post αρχισα να χαζευω και εγω το μπαλκονι μου αν μπορω να κανω κατι αναλογο και αναφέροντας ετσι απλα τυχαια και στην γυναικα μου συμφωνησε ολως περιέργως!!!Ερωτηση! τέτοιες λιμνες εχουν και τεκμηριο για την εφορια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Ιανουαρίου 2014 Author #70 Share 12 Ιανουαρίου 2014 Κι εγώ στην αρχή είχα εντάξει τη λιμνούλα στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μου, τουλάχιστον 3 χρόνια μετά σκεφτόμουν να κάνω κάτι. Έλεγα ας μετακομίσω πρώτα σε ένα πιο άνετο σπίτι, ίσως και με κήπο και βλέπουμε. Διαβάζοντας όμως διάφορα θέματα άλλων που έχουν λίμνες ή γλαστρολίμνες στο μπαλκόνι τους αποφάσισα να κάνω κι εγώ. Μάλιστα το μπαλκόνι μου είναι μικρό, γι'αυτό επέλεξα παραλληλεπίπεδη λεκάνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Ιανουαρίου 2014 Author #71 Share 12 Ιανουαρίου 2014 Σχετικά με τη φίλτρανση, επειδή ο χώρος μου είναι περιορισμένος, θα προτιμούσα να βάλω εσωτερικό φίλτρο. Για 250 λίτρα ένα φίλτρο στα 1000 λίτρα/ώρα είναι καλά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 13 Ιανουαρίου 2014 #72 Share 13 Ιανουαρίου 2014 Χρυσόψαρα δεν θα βάλεις στην λιμνούλα?? Τότε το φίλτρο θα πρέπει να χωράει πολύύυυυυυ βιολογικό υλικό για να φιλτράρεται καλά το νερό και να γυρίζει 5 φορές την υδάτινη στήλη της λίμνης ανά ώρα (ωραία δεν το είπα???? χαχαχα......) Τα 250 λίτρα είναι καθαρά ή μικτά (με την λεκάνη μαζί?) Μήπως θα πρέπει να βρεις κάτι σε λίγο μεγαλύτερο? Κάπου έχω δει και ιδιοκατασκευή φίλτρων. Κοίταξέ το στις κατασκευές μήπως είναι πιο οικονομικό... (Αν το βρω θα σου ανεβάσω το σύνδεσμο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 13 Ιανουαρίου 2014 #73 Share 13 Ιανουαρίου 2014 (edited) Και εγώ πιστεύω ότι με τα χρυσόψαρα θα πρέπει να έχεις πιο δυνατό φίλτρο, ή μήπως σε βολεύει να βάλεις 2 των 600-700lt/h. Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2014 - pptom Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Ιανουαρίου 2014 Author #74 Share 15 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Χρυσόψαρα δεν θα βάλεις στην λιμνούλα?? Τότε το φίλτρο θα πρέπει να χωράει πολύύυυυυυ βιολογικό υλικό για να φιλτράρεται καλά το νερό και να γυρίζει 5 φορές την υδάτινη στήλη της λίμνης ανά ώρα (ωραία δεν το είπα???? χαχαχα......) Τα 250 λίτρα είναι καθαρά ή μικτά (με την λεκάνη μαζί?) Μήπως θα πρέπει να βρεις κάτι σε λίγο μεγαλύτερο? Κάπου έχω δει και ιδιοκατασκευή φίλτρων. Κοίταξέ το στις κατασκευές μήπως είναι πιο οικονομικό... (Αν το βρω θα σου ανεβάσω το σύνδεσμο) Ναι, θα βάλω τα 2 χρυσόψαρα που έχω και μάλλον άλλα 2, δεν σκέφτομαι να βάλω περισσότερα, θέλω να είναι άνετα και όχι οριακά στα λίτρα. Εγώ νόμιζα ότι αρκεί να γυρίζει το νερό 4 φορές γι'αυτό υπολόγισα 1000 λίτρα/ώρα. (ωραία το είπες!) Τα 250 λίτρα είναι μικτά. Θα κοιτάξω λοιπόν μεγαλύτερο φίλτρο. Εν τω μεταξύ ψάχνομαι και για DIY φίλτρο, μου φαίνεται όχι πολύ δύσκολο το φίλτρο του yiazoo, από το θέμα του οποίου εμπνεύστηκα! Και εγώ πιστεύω ότι με τα χρυσόψαρα θα πρέπει να έχεις πιο δυνατό φίλτρο, ή μήπως σε βολεύει να βάλεις 2 των 600-700lt/h. Πολύ μου αρέσει η ιδέα σου για 2 φίλτρα! Έτσι θα μπορώ να κάνω συντήρηση εναλλάξ και αν πάθει κάτι το ένα θα έχω το άλλο μέχρι να το αντικαταστήσω! Αλλιώς να έχω στο νου μου για 1200-1400 λίτρα/ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 16 Ιανουαρίου 2014 #75 Share 16 Ιανουαρίου 2014 (edited) Από την στιγμή που είναι μικτά τότε τα 1000λτ/ώρα είναι μάλλον οριακά. Καλό είναι επειδή τα χρυσόψαρα είναι ρυπογόνα ψάρια και μεγαλώνουν αρκετά να υπολογίζεις παραπάνω ροή. Επίσης με την χρήση μειώνεται λίγο η ροή (με την μούργα που κρατάνε τα φίλτρα). Θεωρώ και εγώ καλή την ιδέα του pptom για τα δύο φίλτρα των 600 - 700 λίτρων. Θα μπορούσες να τα εκμεταλευτείς για να κάνεις καλύτερη κίνηση του νερού μέσα στην λίμνη.... Το είδα το θέμα του yiazoo. Πολύ ωραία λιμνούλα και το φίλτρο του το βρίσκω άψογο και οικονομικότατο. Και έγινε ακόμα καλύτερο όταν πρασίνισε.... Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2014 - mary74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος