Jump to content

Recommended Posts

Τελικά όλα καλά! Το φίλτρο λειτουργεί! :D

Εεε...δεν είχα βάλει το λάστιχο στο φίλτρο... :whistling:

Έχω πρόβλημα με τον καταρράκτη γιατί η ροή του νερού είναι μεγάλη και δεν προλαβαίνει να βγει από τις δύο τρύπες που κάναμε, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει από πίσω που έχει μία τρύπα by default, στην οποία πέρασα το σωλήνα της εξόδου. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες ή περισσότερες τρύπες στο κάτω πιθάρι.

Το σημαντικό είναι ότι λειτουργεί το φίλτρο! Προσπάθησα να σφηνώσω το σωλήνα της εξόδου κάπου ώστε να μην είναι στον αέρα, αλλά δεν τα κατάφερα. Οπότε τον έκρυψα όσο μπορούσα με τα φυτά.

Τέλος έβαλα τον πάπυρο όπως μου πρότεινε ο Safarpn, είναι καλύτερα; Να τον βγάλω τελείως και να τον φυτέψω στη μεγάλη γλάστρα δίπλα, εκείνη με το φαναράκι;

Μπορείς να σηκώσεις πάνω τον μοχλό όσο θες για να έχει λιγότερη ροή.

Όχι πάνω από το μισό και πολύ λέω. Το αναφέρει ο κατασκευαστής στις οδηγίες.

Τώρα μάλιστα.Έχει γίνει πολύ ωραία.Θα σου έλεγα και εγώ αυτό που σου είπε και ο Θοδωρής με τον

σωλήνα εξαγωγής του φίλτρου.

Σωστή διόρθωση!

Είναι καινούργιο ακόμα μετά από λίγο θα μειωθεί η ροή.

Το περημενα!!Εισαι απιστευτη!! :lolu::lolu::lolu:

Αντί να ακολουθήσω βήμα βήμα τις οδηγίες του manual προτίμησα να συνδέσω το φίλτρο βλέποντας το video. Ή δεν έβαλε και ο κυριούλης στο βίντεο το λάστιχο ή μου διέφυγε. Κι έβλεπα ότι μου περισσεύει αλλά σκέφτηκα ότι θα είναι κάποιο ανταλλακτικό. :D

Εγω θα φυτευα τον παπυρο σε μια ωραια ψιλοεθνικ γλαστρα[για λιγο χρωμα],και θα τον εβαζα μπροστα απο το φιλτρο.Και ετσι δεν ειναι ασχημο ,νομιζω ομως οτι καποια στιγμη θα μπουκωσει το πραγμα και θ'αναγκαστεις να κανεις την αλλαγη ετσι κι αλλιως.

Το φίλτρο το έχω καλύψει με τον κισσό, αλλά και πάλι, δεν χωράει εκεί έτσι όπως είναι τώρα. Όταν λες ψιλοέθνικ γλάστρα τί εννοείς; Θα μου άρεσε κάτι σε στυλ βαρέλι, πυθάρι, κάτι ξύλινο ή κάτι με πέτρα ή βράχο. Προς το παρόν έχω καιρό για να το σκεφτώ. Ξέρετε, κανένα πεντάμηνο πάλι! :P

Ωραια εγινε!! Μπραβο σου!!!

Σ'ευχαριστώ! :)

Πολυ ωραιο εγινε τωρα. Βγαλε το πλαστικο της εξοδου και ασε μονο τον σωληνα μπας και τον καταφερεις και τον κρυψεις μεσα στο πιθαρι.

Θα το κάνω αύριο το πρωί, αυτό ήθελα κι εγώ να πετύχω προσωρινά μέχρι να φτιάξω όπως θέλω τον καταρράκτη. :)

Σκόπευα να σας ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να μειώσω τη ροή. ;)

Ωραία, θα το δοκιμάσω. :)

Τώρα μάλιστα.Έχει γίνει πολύ ωραία.Θα σου έλεγα και εγώ αυτό που σου είπε και ο Θοδωρής με τον

σωλήνα εξαγωγής του φίλτρου.

Σωστή διόρθωση!

Είναι καινούργιο ακόμα μετά από λίγο θα μειωθεί η ροή.

Όντως. Σκέψου ότι στο κάτω "συρτάρι" έχει σφουγγάρια, στο μεσαίο έχει βιολογικό υλικό το μισό και το τελευταίο είναι άδειο. Μετά το Πάσχα θα πάρω από τον GIANNIS KOI Crystal Bio και θα πάρω και μπόλι από το ενυδρείο μου, τώρα είναι ψιλοάδειο. :D

Πολυ ομορφο εγινε, μπραβο!

για την ροη , αν δεν θελεις να την μειωσεις απο το βανακι, φτιαξε ενα spray bar (αν δεν εχει το φιλτρο) με ενα πλαστικο σωληνα..

Δεν με βολεύει το spray bar γιατί θέλω να βάλω την έξοδο του φίλτρου στην τρύπα που έχει το συντριβανάκι γιανα πηγαίνει εκεί το νερό και να βγαίνει από τις τρύπες.

Αύριο που θα φύγω θα το κλείσω το φίλτρο και θα το ανοίξω ξανά τη Δευτέρα που θα επιστρέψω γιατί αν συμβεί κάτι με το ρεύμα ή το νερό δεν θα μπορώ να επέμβω. Τα έχω λειτουργήσει μόλις λίγες ώρες, δεν έχω προλάβει να δω αν θα μου βγάλουν κάποιο πρόβλημα.

οκ, κανε περισσοτερες τρυπες στο συντριβανακι, για να εισαι οκ...

μην ξεχασεις ομως να βαλεις κυκλοφοριτη, γιατι παλι νερα θα αλλαζεις :)

Με απασχολεί το ρεύμα. Το καλώδιο που έχουμε τραβήξει από το σπίτι είναι διπλό και κατάλληλο για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Η θήκη όμως στην οποία έχω βάλει την θηλυκή πρίζα υποτίθεται ότι είναι στεγανή αλλά ο φίλος μου είχε τις αμφιβολίες του. Σκέφτομαι επειδή ο καιρός δεν είναι καλός, είχαμε καταιγίδες και βροχές, αν τυχόν μπει νερό και πέσει καμιά ασφάλεια στο σπίτι τα δύο ενυδρεία θα μείνουν για 3 μέρες χωρίς φίλτρανση και θέρμανση.

Ααααα...... Όσο πάει γίνεται καλύτερη!! Τόσους μήνες και 26 σελίδες θέμα στις τρείς μέρες που θα λείψεις θα κολήσουμε?

Τον κυκλοφορητή όπως σου είπε και ο tsala μην το βγάλεις μέχρι να γυρίσεις....

Άντε και κοντεύουμε....

Σ'ευχαριστώ Μαίρη! Πού να φτιάξω τον καταρράκτη, να βάλω τα χρυσόψαρα και να μεγαλώσει και το νούφαρο! Άδικα σας λιβανίζω τόσο καιρό; :P

Δεν θα αφήσω τίποτα στο ρεύμα, δεν θα πάθει κάτι για δυο μέρες, τη Δευτέρα θα το ξαναβάλω σε λειτουργία!

θα παθει :D

καλυψε το με μια σακουλα.. κανε μια πατεντα.. κι εγω με μπριζες ειμαι εξω.. δεν εχει συμβει τπτ.. μην ανυσηχεις τοσο..

μην αφησεις στασιμο το νερο...

Καλά, θα το καλύψω και με μια σακούλα και θα αφήσω τον κυκλοφορητή. :angry22:

να σασ βοηθησω και εγω καπου,τοσεσ φορεσ με εχετε βοηθησει.το νερο τησ βροχησ δεν ειναι αγωγιμο δεν θα εχεισ προβλημα με την βροχη.απλα να μην ειναι στο πατωμα.αν ειναι στον αερα δεν θα εχεισ προβλημα.

• Like 1

Πάνω στο φίλτρο είναι η θήκη μέσα στην οποία είναι η πρίζα συνδεδεμένη. :D

αν η πριζα ειναι στον αερα και δεν ακουμπαει καπου δεν θα εχεισ προβλημα με τη βροχη.

• Like 1

Προσπάθησα να ρυθμίσω τη ροή ώστε να τρέχει το νερό από το συντριβανάκι αλλά δεν τα κατάφερα. Είτε η ροή ήταν μικρή και το νερό έγλειφε το πυθάρι κι έτρεχε έξω από τη λίμνη στο πίσω μέρος, είτε ήταν μεγάλη και υπερχείλιζε πάλι έξω, μην προλαβαίνοντας να βγει από τις τρύπες. Θα το τακτοποιήσουμε και αυτό, προς το παρόν όμως έκρυψα με το φυτό όσο μπορούσα το λάστιχο και άφησα να τρέχει έτσι το νερό.

2014-04-21+19.19.43.jpg

Η θερμοκρασία του νερού είναι στους 11 βαθμούς, οπότε ακόμα είναι νωρίς για τα χρυσόψαρα. Επίσης μου λείπει ακόμα βιολογικό υλικό. :)

θα την βρεις την ακρη!

ομορφη εγινε παντως!

Σας ευχαριστώ! Το σημαντικό ήταν το φίλτρο, γιατί μόλις βάλω και το υπόλοιπο βιολογικό υλικό και το μπόλι θα μπορώ να βάλω τα χρυσόψαρα! :jig:

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

Eμενα μου αρεσει κι ετσι και να σου πω καλυτερα μη το βαλεις το συντριβανι! Αντε επιτελους! Το νερο γιατι δεν ειναι καταλληλο στους 11 κελσιου για χρυσοψαρα;

Κι εμένα μου αρέσει έτσι αλλά λυπάμαι τα χρήματα που έδωσα για το συντριβάνι για να μην το χρησιμοποιήσω, οπότε θα κάνω τον κόπο να το φτιάξω. Μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία του νερού είναι στους 19, οπότε η διαφορά είναι μεγάλη. Μπορώ να κάνω πολύ καλή προσαρμογή, αλλά εκτός του ότι μου λείπει βιολογικό υλικό, θα ήθελα να την αφήσω να τρέξει λίγο πριν τα βάλω. :)

Πολύ όμορφο αποτέλεσμα μπράβο!

Σας ευχαριστώ πολύ! ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...