kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #451 Share 17 Απριλίου 2014 Γίνεται πολύ ωραία η λίμνη!! Μιλάμε για πολλούς καφέδες με τα ψαράκια.... Δεν χρειάζεται το φελιζόλ να εφάπτεται πάνω στην λίμνη. Βάλτο όσο πιό κοντά γίνεται και απ' έξω το ρολ μπαρ. Όσο και να χτυπάει ο ήλιος το νερό θα υπάρχει μία σχετική θερμομόνωση και δεν θα ζεσταίνεται ή κρυώνει από παντού. Το χειμώνα κυρίως θα μπορεί να κρατά και λίγο την θερμοκρασία.... Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Πιστεύω μόνο να κερδίσεις.... Όντως είναι πολλά τα φυτά μεσα στη λίμνη... Προς το παρόν δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει χώρος για κολύμπι... Έχεις καλύψει με κάτι το φίλτρο για να μην πέφτουν πάνω του διάφορα ξερά φύλλα κλπ. άπό το φυτό? Φοβάμαι μήπως πέσει κάτι και στο μπλοκάρει... Σ'ευχαριστώ Μαίρη! Να είστε καλά που με βοηθάτε και μου δίνετε ωραίες ιδέες! Αν το φελιζόλ δεν εφάπτεται, τι θα μονώνει, τον αέρα; Αν προλάβω αύριο θα πάω από το μαγαζί με τα μονωτικά να δω μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να τυλίξω γύρω από τη λεκάνη ή κάποιο υλικό μαλακό. Γι'αυτό και δεν έχω δέσει ακόμα την ξύλινη επένδυση, ουσιαστικά έχω απλά ακουμπήσει το ένα ξύλο πάνω στο άλλο και τώρα που πάλευα με την καλαμωτή τα γκρέμιζα! Ακόμα και τη λίμνη την έκανα φυτεμένη! Στην πραγματικότητα έχει χώρο για κολύμπι, γιατί τα φυτά από έξω είναι φουντωτά, αλλά μέσα στο νερό βρίσκεται μόνο η γλάστρα και τα κοτσάνια. Αλλά από έξω έχει πήξει, οπότε θα βγάλω τον πάπυρο. Και έξω όμορφος θα είναι, θα είναι η συνέχεια της λίμνης. Το φίλτρο το κάλυψα με τον κισσό! Δεν έχει τρύπες ώστε να πέσει κάτι μέσα του, ένα κλειστό πράγμα είναι. Θα φροντίσω να προστατεύσω καλύτερα το φίλτρο και κυρίως την πρίζα. Προς το παρόν είναι σε μία ειδική θήκη για να προστατεύεται από τον καιρό αλλά εγώ χρειάζομαι πολύμπριζο οπότε πρέπει να δω πως θα το έχω ασφαλές από την υγρασία. Πολύ καλή!!! Μα καλά έθαψες ψάρι; Σ'ευχαριστώ! Ναι, το πρώτο μου χρυσόψαρο που πέθανε, την Καλλιρόη, και τους γόνους που πέθαναν. Τί να τα έκανα, δεν μου πήγαινε η καρδιά! Τώρα αναπαύονται στην γλαστρούλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 17 Απριλίου 2014 #452 Share 17 Απριλίου 2014 Σε καταλαβαίνω...το έχω σκεφτεί και γω αλλά δε μου κολλάει το ψάρι με τη στεριά.. Μπορείς να φτιάξεις ένα κουτί από φελιζόλ για να προστατέψεις το φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #453 Share 17 Απριλίου 2014 Δεν έχεις διαβάσει Δαρβίνο, γι'αυτό! Σέυχαριστώ για την ιδέα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Απριλίου 2014 #454 Share 17 Απριλίου 2014 Πολύ όμορφα εξελίσσεται το project σου! Ψαράκια πότε θα μπούνε με το καλό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #455 Share 17 Απριλίου 2014 Σ'ευχαριστώ theodor! Αύριο ελπίζω να καταφέρω να βάλω σε λειτουργία το φίλτρο, τώρα έχω βάλει έναν μικρό κυκλοφορητή για να μην είναι στάσιμο το νερό. Μετά το Πάσχα θα πάρω από τον GIANNIS KOI Crystal Bio και θα πάρω και μπόλι από το ενυδρείο μου. Ο καιρός θα έχει φτιάξει μέχρι τότε, οπότε μάλλον σύντομα θα μπούνε τα χρυσόψαρα με καλή προσαρμογή, γιατί στο ενυδρείο τα έχω με θερμοστάτη στους 22 λόγω ζευγαρώματος. Μόλις οι γονείς βγούνε έξω θα αμολήσω τα μικρά στο ενυδρείο και θα τα κρατήσω εκεί μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να μπορούν να βγουν στη λιμνούλα και αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Απριλίου 2014 #456 Share 18 Απριλίου 2014 Εγω θα πρότεινα να μετακινήσεις τον πάπυρο προς τα δεξια, πιο κοντα στο άλλο φυτο που έχεις. Αυτή η συμμετρια με τα τρία φυτα κάπως μου φαίνεται.αν το φέρεις κοντα στο άλλο θα ελευθερώσεις το κέντρο της λίμνης και με δυο διαφορετικά φυτα στο ίδιο σημείο θα έχεις και πιο φυσικο αποτέλεσμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Απριλίου 2014 #457 Share 18 Απριλίου 2014 Έβαλα το φίλτρο αλλά δεν μπορώ να το κάνω να λειτουργήσει. Ανεβοκατεβάζω την "τρόμπα" για να φέρει νερό αλλά τίποτα. Μου έχει σπάσει τα νεύρα και με κάτι τέτοια δεν έχω καθόλου υπομονή! Έβαλα έναν μικρό κυκλοφορητή σε λειτουργία για να μην μείνει ξανά στάσιμο το νερό. Τί να κάνω με το κ@λ@φίλτρο που δεν γεμίζει; Σε λειτουργία δεν μπορώ να το βάλω αν δεν γεμίσει πρώτα με νερό! Κατά 99.9% έχεις βάλει τις σωλήνες ανάποδα. Το φίλτρο πάνω γράφει in και out. Η σωλήνα που συνδέεται στο in μπαίνει μέσα στην πισίνα. Η σωλήνα που συνδέεται στο out πάει στο πυθάρι. Επίσης ανάμεσα στις σωλήνες έχει ενα μοχλουδάκι.Αυτό πρέπει να είναι κατεβασμένο κάτω. Να ακουμπάει δηλαδή πάνω στο καπάκι του φίλτρου. Βλέπω καλά τελικά ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Απριλίου 2014 #458 Share 18 Απριλίου 2014 Σαν να έχεις δίκιο Η αριστερή είναι για να μπαίνει το νερό στο φίλτρο και η δεξιά να το βγάζει Υπόψιν κοιτάμε σωστά το φίλτρο όταν τα βανάκια του είναι στην πίσω πλευρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Απριλίου 2014 #459 Share 18 Απριλίου 2014 οντως, κοιταξε το Χρυσανθη μηπως τα εβαλες αναποδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Απριλίου 2014 #460 Share 18 Απριλίου 2014 Σαν να έχεις δίκιο Η αριστερή είναι για να μπαίνει το νερό στο φίλτρο και η δεξιά να το βγάζει Υπόψιν κοιτάμε σωστά το φίλτρο όταν τα βανάκια του είναι στην πίσω πλευρα Αν παρατηρήσεις τα fluval τουλάχιστον έχουν την "τρόμπα" στο in. Eπίσης το μοχλουδάκι για την ροή,αυτό που ανοίγει τα βανάκια δηλαδή δεν το βλέπω κατεβασμένο που σημαίνει οτι είναι κλειστά τα βανάκια. Με βάση πάντα την συγκεκριμένη φώτο . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Απριλίου 2014 Author #461 Share 18 Απριλίου 2014 Ναι, είχα ανάποδα τις σωλήνες. Τις άλλαξα, τρόμπαρα και γέμισε το φίλτρο νερό. Και τον κατέβασα τον μοχλό. Αλλά έχω άλλο πρόβλημα τώρα. Δύο φορές πήρε μπρος, τις άλλες όχι και το παλεύω. Μου φαίνεται ότι χάνει νερά από τα πλάγια ή από κάπου τέλος πάντων! Το άνοιξα και το έκλεισα εκατό φορές για να βεβαιωθώ ότι το κούμπωσα σωστά. Τί στο καλό συμβαίνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Απριλίου 2014 #462 Share 18 Απριλίου 2014 (edited) Όλα δείχνουν κουμπωμένα σωστά. Κατέβασε στο πάτωμα το out και βάλε το φίλτρο να δουλέψει.Μολις αρχίσει και βγάζει νερό τρομπάρισε να φύγει ο αέρας και απλά σηκωσετο και ριξτο μεσα. Edittttt Πρώτα κατεβάζεις μοχλουδάκι και μετά τρομπάρεις . . . Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2014 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 18 Απριλίου 2014 #463 Share 18 Απριλίου 2014 το καπάκι μπαίνει και από τις 2 πλευρές; μήπως είναι ανάποδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Απριλίου 2014 #464 Share 18 Απριλίου 2014 Δεν μπορείς να το βάλεις ανάποδα το καπάκι στα συγκεκριμένα φίλτρα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Απριλίου 2014 Author #465 Share 18 Απριλίου 2014 Το καπάκι μπαίνει μόνο από τη μία πλευρά, δοκίμασα να το αλλάξω. Ναι, με κατεβασμένο το μοχλό τρόμπαρα. Τώρα αν ανεβάσω το μοχλό και δοκιμάσω να τρομπάρω δε γίνεται, δε σηκώνεται η τρόμπα. Αν κατεβάσω το μοχλό αρχίζουν να τρέχουν νερά από πάνω από το πλάι, δεν ξέρω γιατί. Πρέπει να αφήσω το μοχλό σηκωμένο για να μην αδειάσει η λίμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Απριλίου 2014 Author #466 Share 18 Απριλίου 2014 Δοκίμασα να κατεβάσω το μοχλό και να το βάλω σε λειτουργία. Στην αρχή πέταξε νερό από την έξοδο αλλά μετά άρχισε να τρέχει από το καπάκι του φίλτρου. Οπότε αναγκαστικά το έκλεισα και σήκωσα το μοχλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 18 Απριλίου 2014 #467 Share 18 Απριλίου 2014 Το λαστιχακι στο καπακι ειναι πανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Απριλίου 2014 #468 Share 18 Απριλίου 2014 Τρέχει από το καπάκι περιμετρικά ή από εκεί που ενώνουν οι σωλήνες με την κεφαλή? Για να κουμπώσει το ταφ από τις σωλήνες θέλει αρκετή πίεση και μετά κατέβασμα τον κόκκινο μοχλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Απριλίου 2014 Author #469 Share 18 Απριλίου 2014 (edited) Τελικά όλα καλά! Το φίλτρο λειτουργεί! Εεε...δεν είχα βάλει το λάστιχο στο φίλτρο... Έχω πρόβλημα με τον καταρράκτη γιατί η ροή του νερού είναι μεγάλη και δεν προλαβαίνει να βγει από τις δύο τρύπες που κάναμε, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει από πίσω που έχει μία τρύπα by default, στην οποία πέρασα το σωλήνα της εξόδου. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες ή περισσότερες τρύπες στο κάτω πιθάρι. Το σημαντικό είναι ότι λειτουργεί το φίλτρο! Προσπάθησα να σφηνώσω το σωλήνα της εξόδου κάπου ώστε να μην είναι στον αέρα, αλλά δεν τα κατάφερα. Οπότε τον έκρυψα όσο μπορούσα με τα φυτά. Τέλος έβαλα τον πάπυρο όπως μου πρότεινε ο Safarpn, είναι καλύτερα; Να τον βγάλω τελείως και να τον φυτέψω στη μεγάλη γλάστρα δίπλα, εκείνη με το φαναράκι; Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2014 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 18 Απριλίου 2014 #470 Share 18 Απριλίου 2014 Kalliroi εισαι μορφη.Δεν υπαρχεις λεμε! Νομιζω ο παπυρος να παει στη γλαστρα Ετσι δημιουργεις και παραλιμνια ζωνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Απριλίου 2014 Author #471 Share 18 Απριλίου 2014 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 18 Απριλίου 2014 #472 Share 18 Απριλίου 2014 Τελικά όλα καλά! Το φίλτρο λειτουργεί! Εεε...δεν είχα βάλει το λάστιχο στο φίλτρο... Το περημενα!!Εισαι απιστευτη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 18 Απριλίου 2014 #473 Share 18 Απριλίου 2014 Εγω θα φυτευα τον παπυρο σε μια ωραια ψιλοεθνικ γλαστρα[για λιγο χρωμα],και θα τον εβαζα μπροστα απο το φιλτρο.Και ετσι δεν ειναι ασχημο ,νομιζω ομως οτι καποια στιγμη θα μπουκωσει το πραγμα και θ'αναγκαστεις να κανεις την αλλαγη ετσι κι αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Απριλίου 2014 #474 Share 18 Απριλίου 2014 Ωραια εγινε!! Μπραβο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Απριλίου 2014 #475 Share 18 Απριλίου 2014 Πολυ ωραιο εγινε τωρα. Βγαλε το πλαστικο της εξοδου και ασε μονο τον σωληνα μπας και τον καταφερεις και τον κρυψεις μεσα στο πιθαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος