eliasjuve 16 Απριλίου 2014 #426 Share 16 Απριλίου 2014 Κάνε σιφόνιο να κατέβει το νερό στο σωλήνα αφού δεν γίνεται με τρομπάρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Απριλίου 2014 Author #427 Share 16 Απριλίου 2014 Δηλαδή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 16 Απριλίου 2014 #428 Share 16 Απριλίου 2014 Μήπως είναι ψηλά το φίλτρο; Πως θα κατέβει το νερό; Τη είσοδο του φίλτρου την έχεις βάλει τέρμα χαμηλά στη λίμνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Απριλίου 2014 Author #429 Share 16 Απριλίου 2014 Το φίλτρο είναι δίπλα από τη λίμνη. Η είσοδος ποια είναι; Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 16 Απριλίου 2014 #430 Share 16 Απριλίου 2014 Ο σωλήνας που τραβάει νερό από τη λίμνη. Αυτά τα φίλτρα είναι φτιαγμένα για να μπαίνουν κάτω από τα ενυδρεία. Τωρα για δίπλα δεν ξέρω αν δουλεύει σωστά. Βγάλε το σωλήνα που τραβάει νερό και ρίξε του μέσα νερό να γεμίσει το φίλτρο. Μετά βάλ'τον πάλι μέσα και τρομπάρισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Απριλίου 2014 Author #431 Share 16 Απριλίου 2014 Κάποιοι που το έχουν δοκιμάσει μου είπαν ότι μπορώ να το έχω δίπλα, εφόσον η στάθμη του νερού της λίμνης είναι υψηλότερη από το ύψος του φίλτρου. Αυτό που είπες το δοκίμασα αλλά δεν έγινε τίποτα. Θα δοκιμάσω ξανά αύριο αν προλάβω. Μήπως πρέπει να τρομπάρω περισσότερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 16 Απριλίου 2014 #432 Share 16 Απριλίου 2014 Οκ τότε! Δεν ξέρω πόσο πρέπει να τρομπάρεις. Ο σωλήνας που βγαίνει το νερό πάντως πρέπει να είναι έξω από το νερό όταν τρομπάρεις. Οι συνδέσεις σου είναι καλές; Μήπως παίρνει αέρα από πουθενά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 16 Απριλίου 2014 #433 Share 16 Απριλίου 2014 αν η σταθμη της δεξαμενης σου ειναι πιο ψηλα απο το φιλτρο εισαι οκ, μια χαρα θα λειτουργησει.. τωρα, κοιτα αν εβαλες την εισοδο (το λαστιχο που τραβαει νερο απο την λιμνη) αρκετα πιο κατω απο την επιφανεια του νερου κι ετσι κατεβαινει πιο κατω απο το υψος του φιλτρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Απριλίου 2014 Author #434 Share 16 Απριλίου 2014 Η είσοδος έχει ένα ματσούκι κι έτσι φτάνει αρκετά χαμηλά προς τον βυθό. Θα το αφαιρέσω και θα προσπαθήσω ξανά αύριο. Και αν χρειαστεί θα το ξεστήσω, θα το ελέγξω και θα το ξαναστήσω. Σας ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 16 Απριλίου 2014 #435 Share 16 Απριλίου 2014 Έχει δίκιο ο "tsala"!! Να βάλεις την είσοδο πιο ψηλά από το ίδιο το φίλτρο. Πρακτικά δλδ ο σωλήνας εισόδου που είναι έξω από τη λίμνη να είναι μακρύτερος από αυτόν μέσα στη λίμνη για να λειτουγεί η βαρύτητα. Βγάλε το ματσούκι ή κόντυνέ το. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 16 Απριλίου 2014 #436 Share 16 Απριλίου 2014 βγαλε το ματσουκι και αν δεν θελεις να το κοψεις, κανε μια αλλη πατεντα..βαλε ομως το προστατευτικο μπροστα που εχει το φιλτρο για να μην ρουφαει τα ψαρια αν φτανει τοσο χαμηλα δεν προκειτε να δουλεψει.. να κοιταξεις το τελευταιο κομματι , ειτε βαλεις σκετο το λαστιχο ειτε και το μπαστουνι(το ματσουκι) να ειναι πιο ψηλα απο εκει που μπαινει το (ιδιο) λαστιχο στο φιλτρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 16 Απριλίου 2014 #437 Share 16 Απριλίου 2014 το έχεις γεμίσει νερό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Απριλίου 2014 #438 Share 16 Απριλίου 2014 Kalliroi πρόσφατα απέκτησα ενα φιλτρο της ίδιας εταιρίας (το 205). Οταν το δοκίμασα, σε δευτερόλεπτα με το τρομπάρισμα έκανα τη δουλειά μου και το φιλτρο ξεκίνησε κανονικά. Οταν το έβαλα άλλη μέρα σε μόνιμη πλέον λειτουργία, μου έβγαλε κι εμένα την πίστη. Τρελάθηκε μέχρι να το πετύχω και άργησα. Ακόμα δε ξέρω τι κι αν έκανα κάτι λάθος. Έκανα όμως οτι και την πρώτη φορά. Πήγε σου λέω το τρομπάρισμα σύννεφο για κανά 10λεπτο (βέβαια έχω απο μικρός και γυμνασμένο χέρι....... χαχαχαχαχαχαχαχα!!!) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Απριλίου 2014 Author #439 Share 16 Απριλίου 2014 Θα το ξεστήσω και θα το στήσω ξανά για να βεβαιωθώ ότι το έχω κλείσει, κουμπώσει, βιδώσει και καπακώσει όλα καλά. Έπειτα θα γεμίσω κι άλλο τη δεξαμενή για να ανεβάσω τη στάθμη του νερού, θα βγάλω το ματσούκι κρατώντας το φίλτρο και μετά θα αρχίσω τρομπάρισμα. Δέκα λεπτά τρόμπαρες Safarpn; Εγώ λίγα λεπτά μόνο, οπότε θα επιμείνω στο τρομπάρισμα, θα γίνω κι εγώ τρόμπας σαν εσένα! tsala, σ'ευχαριστώ για τις οδηγίες, έτσι τα χρειάζομαι για να καταλαβαίνω! Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! άντε μετά από αυτό να πειστώ ότι είναι εύκολο πράγμα το εξωτερικό φίλτρο, κάτι ήξερα που το καθυστερούσα τόσο καιρό! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Απριλίου 2014 Author #440 Share 16 Απριλίου 2014 Μαίρη, εγώ θα ρωτήσω στο μαγαζί με τα μονωτικά, αλλά ξέρεις, εφόσον η λίμνη είναι ανοιχτή, από πάνω θα τη βαράει είτε ο ήλιος το καλοκαίρι είτε το κρύο το χειμώνα, πώς θα τη βοηθήσει η μόνωση περιμετρικά; Επιπλέον, δεν μπορώ να βάλω φελιζόλ ή οτιδήποτε άλλο σκληρό γιατί η λεκάνη έχει κάνει κοιλιά και δεν μπορεί να κολλήσει τίποτα σκληρό πάνω της! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Απριλίου 2014 #441 Share 17 Απριλίου 2014 Για χαμηλωσε την εξοδο! Απο κει που βγαινει το νερο δηλαδη! Νομιζω εκει ειναι το προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #442 Share 17 Απριλίου 2014 Σήμερα έλειπα όλη μέρα και δυστυχώς δεν πρόλαβα να ασχοληθώ καθόλου με τη λίμνη. Στην επιστροφή όμως πρόλαβα να πάρω μερικά φυτά. Έβαλα μία καλαμωτή σε στυλ ψάθας η οποία μου αρέσει πολύ. Έβαλα έναν κισσό ο οποίος κάλυψε τέλεια φίλτρα, βρύσες, καλώδια και το κενό μεταξύ τοίχου και δεξαμενής. Μάλιστα έτσι όπως πέφτει το φύλλωμα πάνω στο συντριβανάκι το κάνει να δείχνει λίγο καλύτερα. Έβαλα άλλα δύο μικρά γλαστράκια στο πλέξι που περίσσεψε αριστερά και δεξιά και μόλις φουντώσουν θα το κρύψουν καλύτερα. Πήρα και άλλα φυτά σε στυλ κισσού που κρέμονται αλλά θα τα δοκιμάσω αύριο. Βέβαια και αυτό το ένα νομίζω είναι αρκετό, οπότε μπορεί να τους βρω άλλη θέση. Οι φωτογραφίες είναι λίγο χάλια γιατί ήταν νύχτα και χρησιμοποίησα φλας παρόλο που είχα ανάψει τα φώτα, χωρίς φλας δεν έβγαιναν καλές. Αύριο που θα φτιάξω το φίλτρο και θα κάνω τυχόν αλλαγές θα ξαναβγάλω. Με την προσθήκη αυτού του φυτού, η λίμνη τώρα δείχνει πολύ μπουκωμένη από φυτά. Σκέφτομαι να κρατήσω τον σκίρπο και να βάλω τον πάπυρο στην γλάστρα μπροστά από τη λίμνη. Ο πάπυρος δεν ζει και εκτός νερού φυτεμένος σε γλάστρες; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 17 Απριλίου 2014 #443 Share 17 Απριλίου 2014 Η καλαμωτη και ο κισσος ειναι σουπερ! Ναι,το ενα απο τα δυο λεω κι εγω να το βγαλεις......μου φαινονται πολλα δυο μεγαλα φυτα μεσα στην λιμνη....ο παπυρος ποιο ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 17 Απριλίου 2014 #444 Share 17 Απριλίου 2014 Εμένα μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα, έστω και μετά από τοοόσο πολύ καιρό η λιμνούλα σου έγινε πανέμορφη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #445 Share 17 Απριλίου 2014 Σ'ευχαριστώ! Ο πάπυρος είναι αυτό στη μέση. Είναι πολύ όμορφο φυτό, ειδικά για λίμνες, αλλά βλέπω ότι δεν ταιριάζει στη δική μου, του πέφτει μικρή. Ο σκίρπος, αντίθετα, αυτό δεξιά που είναι σαν καλάμι, νομίζω ταιριάζει καλύτερα αν τον αφήσω. Ο πάπυρος νομίζω ότι φυτεύεται και σε χώμα εκτός νερού, οπότε σκοπεύω να τον βγάλω έξω από τη λίμνη δεξιά και να τον φυτέψω μέσα στη στρογγυλή γλάστρα που έχω το φαναράκι. Αλλά θέλω να το τσεκάρω πρώτα ότι όντως είναι έτσι. Δεν έχω δύο φυτά, αλλά τρία! Έχω φυτέψει κι ένα νούφαρο, αλλά ακόμα δεν έχουν μεγαλώσει τα φύλλα του μέχρι την επιφάνεια. Μόλις μεγαλώσει και φουντώσει μάλλον θα κρατήσω μόνο αυτό, θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 17 Απριλίου 2014 #446 Share 17 Απριλίου 2014 Αυτο,τον παπυρο,θα σου ελεγα κι εγω να βγαλεις.....κι εμενα μου φαινεται μεγαλος....εκτος κι αν δεν παει εκτος νερου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #447 Share 17 Απριλίου 2014 Εμένα μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα, έστω και μετά από τοοόσο πολύ καιρό η λιμνούλα σου έγινε πανέμορφη!!! Σ'ευχαριστώ πολύ! Αύριο θα φτιάξω το φίλτρο (ελπίζω να πάρει μπρος) και θα τελειοποιήσω το αισθητικό κομμάτι. O rafael που μου πρότεινε σκούρα καλαμωτή είχε δίκιο, αύριο που είναι μέρα και θα βγάλω φώτο χωρίς φλας θα φανούν τα πραγματικά χρώματα. Επίσης σκέφτομαι να κάνω πιο σκούρο το χρώμα των ξύλων στην επένδυση της λεκάνης, όπως μου πρότεινε! Thanks rafael! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Απριλίου 2014 Author #448 Share 17 Απριλίου 2014 Αυτο,τον παπυρο,θα σου ελεγα κι εγω να βγαλεις.....κι εμενα μου φαινεται μεγαλος....εκτος κι αν δεν παει εκτος νερου..... Θα τον βγάλω και θα τον φυτέψω στην μεγάλη γλάστρα, εκεί έθαψα την Καλλιρόη, λέτε να βρω το ψαροκόκκαλο; Εδώ βρήκα πληροφορίες για το τι να κάνω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 17 Απριλίου 2014 #449 Share 17 Απριλίου 2014 Γίνεται πολύ ωραία η λίμνη!! Μιλάμε για πολλούς καφέδες με τα ψαράκια.... Δεν χρειάζεται το φελιζόλ να εφάπτεται πάνω στην λίμνη. Βάλτο όσο πιό κοντά γίνεται και απ' έξω το ρολ μπαρ. Όσο και να χτυπάει ο ήλιος το νερό θα υπάρχει μία σχετική θερμομόνωση και δεν θα ζεσταίνεται ή κρυώνει από παντού. Το χειμώνα κυρίως θα μπορεί να κρατά και λίγο την θερμοκρασία.... Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Πιστεύω μόνο να κερδίσεις.... Όντως είναι πολλά τα φυτά μεσα στη λίμνη... Προς το παρόν δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει χώρος για κολύμπι... Έχεις καλύψει με κάτι το φίλτρο για να μην πέφτουν πάνω του διάφορα ξερά φύλλα κλπ. άπό το φυτό? Φοβάμαι μήπως πέσει κάτι και στο μπλοκάρει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 17 Απριλίου 2014 #450 Share 17 Απριλίου 2014 Πολύ καλή!!! Μα καλά έθαψες ψάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος