Safarpn 10 Απριλίου 2014 #376 Share 10 Απριλίου 2014 Παρε μια αποχη και καθαρισε την επιφανεια! Βαλε επιτελους αυτο το ερμο ( ! ) το φιλτρο να δουλευει και αστο να δουλεψει καμια βδομαδα για να καθαρισει! Οτι μεινει θα γινει !Πες της να βάλει και καμιά φωτογραφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 10 Απριλίου 2014 #377 Share 10 Απριλίου 2014 Ερώτηση: Μετά από τόσο καιρό που είναι στάσιμο δεν έχει αναπτύξει παθογόνους οργανισμούς? Άντε έχει έτοιμο μεζέ αλλά αυτά που δεν φαίνονται δεν θα δημιουργήσουν θέμα στους μελλοντικούς κατοίκους της λίμνης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 10 Απριλίου 2014 Author #378 Share 10 Απριλίου 2014 Παρε μια αποχη και καθαρισε την επιφανεια! Βαλε επιτελους αυτο το ερμο ( ! ) το φιλτρο να δουλευει και αστο να δουλεψει καμια βδομαδα για να καθαρισει! Οτι μεινει θα γινει ! Έχεις φτιάξει ολόκληρο οικοσύστημα και θές να το χαλάσεις ? Εγώ θα έβαζα τα χρυσόψαρα στην λίμνη για να φάνε τις μπόλικες λιχουδιές από τις προνύμφες που τους έχεις. Πάρτυ θα κάνουν. Αχχχ και να ήταν στρωμένο το νερό…. Πες της να βάλει και καμιά φωτογραφία. Ερώτηση: Μετά από τόσο καιρό που είναι στάσιμο δεν έχει αναπτύξει παθογόνους οργανισμούς? Άντε έχει έτοιμο μεζέ αλλά αυτά που δεν φαίνονται δεν θα δημιουργήσουν θέμα στους μελλοντικούς κατοίκους της λίμνης? Αυτή την απορία έχω κι εγώ. Μήπως πρέπει να το αδειάσω και φτου κι απ'την αρχή; Αν και θα με βόλευε να καθαρίσω την επιφάνεια, να βάλω και μια σκούπα βυθού, να συνδέσω καταρράκτη και φίλτρο και να αρχίσω το στρώσιμο. Μου ήρθε το συντριβανάκι. Έχει έτοιμη τρύπα στην πίσω μεριά, εκεί θα περάσω το σωλήνα του φίλτρου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Απριλίου 2014 #379 Share 10 Απριλίου 2014 Σκουπα βυθου γιατι να βαλεις; Τωρα για παθογονα δεν νομιζω σε τοσο λιγο διαστημα αλλα το φιλτρο θα δουλεψει πρωτα λιγο διαστημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 11 Απριλίου 2014 #380 Share 11 Απριλίου 2014 Θοδωρή νομίζω ότι η λίμνη είναι γεμάτη περίπου 15 μέρες, αν δεν κάνω λάθος..... Πόσο χρόνος χρειάζεται για την πιθανή ανάπτυξη παθογόνων οργανίσμών? Το φίλτρο θα καθαρίσει το νερό οχι και αυτά όμως. Έτσι είναι ή παίζουν και αλλοι παράγοντες που δεν γνωρίζω? Γενικά αναφέρουμε ότι όταν ετοιμάζουμε νερό να μην το αφήνουμε στάσιμο πάνω από 1-2 μέρες γιατί αναπτύσονται οι παθογόνοι οργανισμοί. Εδώ τί διαφορά έχει με το στάσιμο νερό της λίμνης? Επειδή έχει λίγα φυτά? Διεύκρίνση: Ρωτάω για να μάθω. Δεν θέλω να νομίζεται ότι ρωτάω ειρωνικά. Το λέω γιατί στον γραπτό λόγο δεν μπορείς να κρίνεις την πρόθεση που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Απριλίου 2014 Author #381 Share 11 Απριλίου 2014 Σκουπα βυθου γιατι να βαλεις; Τωρα για παθογονα δεν νομιζω σε τοσο λιγο διαστημα αλλα το φιλτρο θα δουλεψει πρωτα λιγο διαστημα! Γιατί ο βυθός έχει λερωθεί με χώμα και κομμάτια φυτών. Εννοείται πως μόλις στήσω το φίλτρο θα περιμένω πρώτα να καθαρίσει το νερό και θα πάρω μετρήσεις. Θοδωρή νομίζω ότι η λίμνη είναι γεμάτη περίπου 15 μέρες, αν δεν κάνω λάθος..... Πόσο χρόνος χρειάζεται για την πιθανή ανάπτυξη παθογόνων οργανίσμών? Το φίλτρο θα καθαρίσει το νερό οχι και αυτά όμως. Έτσι είναι ή παίζουν και αλλοι παράγοντες που δεν γνωρίζω? Γενικά αναφέρουμε ότι όταν ετοιμάζουμε νερό να μην το αφήνουμε στάσιμο πάνω από 1-2 μέρες γιατί αναπτύσονται οι παθογόνοι οργανισμοί. Εδώ τί διαφορά έχει με το στάσιμο νερό της λίμνης? Επειδή έχει λίγα φυτά? Διεύκρίνση: Ρωτάω για να μάθω. Δεν θέλω να νομίζεται ότι ρωτάω ειρωνικά. Το λέω γιατί στον γραπτό λόγο δεν μπορείς να κρίνεις την πρόθεση που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Κι εμένα με απασχολεί αυτό για τα παθογόνα βακτήρια, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω λίμνη, αλλά έλος! Διευκρίνηση: Έλα τώρα, Μαίρη, είναι ξεκάθαρο πως μας ειρωνεύεσαι και πως ρωτάς για να το παίξεις ξερόλας. Βλέπω το βλέμμα σου και τον τρόπο που πληκτρολογείς! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Απριλίου 2014 #382 Share 11 Απριλίου 2014 Θοδωρή νομίζω ότι η λίμνη είναι γεμάτη περίπου 15 μέρες, αν δεν κάνω λάθος..... Πόσο χρόνος χρειάζεται για την πιθανή ανάπτυξη παθογόνων οργανίσμών? Το φίλτρο θα καθαρίσει το νερό οχι και αυτά όμως. Έτσι είναι ή παίζουν και αλλοι παράγοντες που δεν γνωρίζω? Γενικά αναφέρουμε ότι όταν ετοιμάζουμε νερό να μην το αφήνουμε στάσιμο πάνω από 1-2 μέρες γιατί αναπτύσονται οι παθογόνοι οργανισμοί. Εδώ τί διαφορά έχει με το στάσιμο νερό της λίμνης? Επειδή έχει λίγα φυτά? Διεύκρίνση: Ρωτάω για να μάθω. Δεν θέλω να νομίζεται ότι ρωτάω ειρωνικά. Το λέω γιατί στον γραπτό λόγο δεν μπορείς να κρίνεις την πρόθεση που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Kαμια παρεξηγηση Μαιρη! Γενικα προτου βαλουμε ψαρια κανουμε και μια αλλαγη! Τωρα γιαυτο που ρωτας, σε ποσο διαστημα αναπτυσσονται δεν γνωριζω. Οταν ξεκινησει το νερο και καθαριζεται απο το φιλτρο πιστευω κι υατα θα εκλειψουν. Απο τη στιγμη ομως που θα μπουν υγειη ψαρια δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα! Με προβληματισες τωρα Μαιρη να σου πω! Χρυσανθη κανε και μια μετρηση τωρα να μας πεις επιπεδα αμμωνιας, νιτρωδων και νιτρικων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 11 Απριλίου 2014 #383 Share 11 Απριλίου 2014 απ την στιγμη που ειναι απλο νερο, σκετο.. ουτε μπολι ουτε φιλτρο και στασιμο επισεις.. δεν νομιζω οτι ειναι θεμα συζητησης το αν πρεπει να πεταχτει ή οχι... εγω θα το πετουσα ολο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.. παντως εχω διαβασει πως αν το νερο μεινει στασιμο και εκτεθιμενο στον ηλιο, μετα τις 24 ωρες αρχιζει η αναπτυξη παθογονων μικροοργανισμων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Απριλίου 2014 #384 Share 11 Απριλίου 2014 Xμμμ ενα απ τα παιδια που εχουν λιμνη ισως να ξερουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNHS KOI 11 Απριλίου 2014 #385 Share 11 Απριλίου 2014 kalliroi Δεν είχα διαβάση πώς δεν είχες ούτε κυκλοφορητή . Εννοείτε ότι το νερό δεν το αφήνουμε ποτέ στάσιμο .Τώρα πρέπει να το αντικαταστήσει οπωσδήποτε...... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 11 Απριλίου 2014 #386 Share 11 Απριλίου 2014 Kalliroi με τσάκωσες..... Να μην μπορώ να κρυφτώ ρε παιδί μου.... Συνήθως καταφέρνω να είμαι ..... Επομένος αφού έκανες τόσο κόπο, κάνε και μία αγγαρεία ακόμα. Πέτα το νερό για να είσαι ήσυχη.... Περιμένουμε φωτογραφίες με το νέο στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Απριλίου 2014 Author #387 Share 12 Απριλίου 2014 (edited) Εντάξει, θα πετάξω το παλιό νερό, θα καθαρίσω και θα ξαναβάλω το καινούριο, με φίλτρο αυτή τη φορά. Σήμερα το απόγευμα θα κόψουμε ένα κομμάτι πλεξιγκλας στο σχήμα που έχει ο πάτος του συντριβανιού. Θα βάλουμε 2 καρφιά ώστε να δημιουργήσουμε ένα Π, το οποίο θα κουμπώσει στο τοίχωμα της δεξαμενής για να στερεωθεί το συντριβάνι. Έπειτα θα συνδέσω το φίλτρο με το συντριβάνι το οποίο θα λειτουργήσει ως καταρράκτης. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας! Υ.Γ. Φωτογραφίες και νέα μου θα έχετε από Δευτέρα Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2014 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleri14 12 Απριλίου 2014 #388 Share 12 Απριλίου 2014 Ok για να ερθουμε να πεταμε κερματα να κανουμε ευχες !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Απριλίου 2014 Author #389 Share 12 Απριλίου 2014 Ναι, Fontana di Kalliroi! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 14 Απριλίου 2014 Author #390 Share 14 Απριλίου 2014 (edited) Κάναμε μία μικρή πρόοδο! Νόμιζα ότι απλά θα ακουμπήσω το συντριβάνι στη γωνία, θα το συνδέσω με το φίλτρο, και αυτό θα στέκεται. Δεν γινόταν όμως, με την πρώτη ευκαιρία θα έπεφτε. Μου είχε περισσέψει ένα κομμάτι πλέξιγκλας, το οποίο χρησιμοποιήσαμε ως βάση και βιδώσαμε πάνω του το συντριβανάκι. Έπειτα τοποθετήσαμε 4 βίδες ώστε να δημιουργήσουν ένα Π με το πλέξι και να μπορεί να "κουμπώσει" πάνω στο χείλος της δεξαμενής η βάση με το συντριβανάκι. Θα κόψουμε το κομμάτι του πλέξι που περισσεύει, αλλά πρέπει να πάρουμε ένα εξάρτημα με σέγα για το εργαλείο αυτό που δεν ξέρω πως λέγεται, δράπανο; Κάναμε δύο τρύπες στο κάτω πυθάρι, γιατί το συντριβανάκι αυτό προοριζόταν να λειτουργεί αυτόνομα και να ανακυκλώνει το νερό που έχει. Εμείς θα το έχουμε σε λειτουργία ώστε η ενσωματωμένη αντλία που έχει να ανεβάζει στα 3 πάνω πιθάρια το νερό για εφέ, αλλά από τις 2 τρύπες θα πέφτει μέσα στη λίμνη. Αναγκαστικά άλλαξα τη θέση των φυτών και σκέφτομαι μήπως θα ωραίο να βάλω στο φόντο μία καλαμωτή για να μην φαίνεται το κάγκελο και ό,τι είναι πίσω του και για να αναδειχθεί καλύτερα το συντριβανάκι και τα φυτά. Το βρίσκετε ωραίο ή υπερβολικό; Την απλώστρα θα την βγάλω, εννοείται! Μέχρι να πάρουμε τη σέγα και να το τελειώσω, θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για να αλλάξω όλο το νερό της λίμνης. Έγινε επεξεργασία 14 Απριλίου 2014 - kalliroi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 14 Απριλίου 2014 #391 Share 14 Απριλίου 2014 ωραια πραμματα! αντε με το καλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 14 Απριλίου 2014 #392 Share 14 Απριλίου 2014 Η ιδέα με την καλαμωτή εμένα μου άρεσε πολύ.Πιστεύω ότι θα δείχνει πιο ωραίο.Το πλέξι όταν θα το κόψετε προσέξτε τις ακμές του να τις στρογγυλοποιήσετε για να μην είναι επικίνδυνες όταν θα κάνετε κάποια δουλειά στη λιμνούλα.Είσαι και μακριά για τα εργαλεία. Με τα φυτά αυτά μένει καθόλου χώρος για κολύμπι; Πάντως έχει αρχίσει και γίνεται πολύ όμορφη.Ωραία δουλειά έχετε κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 14 Απριλίου 2014 Author #393 Share 14 Απριλίου 2014 Σ'ευχαριστούμε! Από τον ενθουσιασμό μου στην αρχή πήρα έναν σκίρπο, έναν πάπυρο και φύτεψα ένα νούφαρο. Τώρα βλέπω ότι είναι πολλά τα φυτά, αν σκεφτείς ότι έχω και τους γόνους, μπορεί να καταλήξουν να στριμώχνονται τα ψάρια. Ευτυχώς που δεν πήρα και άλλα φυτά, γιατί στην αρχή μου φαινόταν άδεια η λιμνούλα. Μόλις μου ήρθε μία ιδέα. Να βάλω τον πάπυρο δεξιά όπως τον είχα στην αρχή, τον σκίρπο (αυτό που είναι σαν καλάμια) να τον βγάλω έξω, και να τον διατηρήσω σε ένα δοχείο με νερό το οποίο θα συμπληρώνω από τη λιμνούλα όταν εξατμίζεται. Και να τον τοποθετήσω έξω αριστεά από τη λιμνούλα ώστε να κρύβει το φίλτρο. Και όταν το νούφαρο μεγαλώσει και απλώσει, να βγάλω και τον πάπυρο έξω δεξιά, στη θέση της μεγάλης γλάστρας, σε ένα δοχείο με νερό. Και για να μην είναι στάσιμο το νερό της γλάστρας να βάλω ένα μικρό κυκλοφορητή. Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα; Υ.Γ. Αν δε γίνεται, το πολύ πολύ να τα χαρίσω τα φυτά σε κάποιον με μεγαλύτερη λίμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 14 Απριλίου 2014 #394 Share 14 Απριλίου 2014 Η λιμνουλα αρχιζει και φαινεται πανεμορφη,πολυ ζεν.Τωρα στις αλλαγες με τα φυτα ναι,οσο θα τα κρατας μικρα σε ογκο να μην κρυβουν τη θεα στη λιμνη.Η ιδεα με την καλαμωτη δεν μου πολυαρεσει εκτος και αν βρεις μια σε αρκετα πιο σκουρο χρωμα απο αυτο της επενδυσης της δεξαμενης.Διαφορετικα εγω θα κρεμουσα πανω απο το καγκελο ενα παρτερακι με κατι πανεμορφες και πανφθηνες μαργαριτες -διμορφοθηκες λεγονται-που κρεμονται εξω απο τη γλαστρακαι θα τις αφηνα να μεγαλωσουν ως την επιφανεια της λιμνης.Ετσι θα εχεις ενα καταπρασινο,ολανθιστο κοντραστ 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 14 Απριλίου 2014 Author #395 Share 14 Απριλίου 2014 Πολύ ωραία η ιδέα σου για ένα πράσινο ζωντανό φόντο! Σ'ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Απριλίου 2014 #396 Share 14 Απριλίου 2014 (edited) Κι εγω θα έλεγα κάτι σε ζωντανο φόντο όπως το περιέγραψε ο φίλος παραπάνω. Αν δε σου βγει κάτι τέτοιο για κάποιο λόγο, καλο θα ηταν να βάλεις κάτι να καλύψεις τα κάγκελα αλλα να μην ειναι πολυ "φαντεζί" που λέμε και τραβά την προσοχή. Όσο πιο απλό γίνεται σε αρκετά σκούρο χρώμα, για να αναδεικνύει και τα φυτά σου. Έγινε επεξεργασία 14 Απριλίου 2014 - Safarpn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 14 Απριλίου 2014 #397 Share 14 Απριλίου 2014 Παρακαλω ,γι'αυτο υπαρχω!για να κανω τον κοσμο σας ωραιοτερο και σοφοτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Απριλίου 2014 #398 Share 14 Απριλίου 2014 Εμενα παντως μου αρεσει η ιδεα της καλαμωτης! Αν επιλεξεις να βαλεις ομως φυτα, θα ελεγα να παρεις ενα πλεγμα και να βαλεις ενα αναριχωμενο φυτο! Το συντριβανακι ομως με εριξε απο τα συννεφα! Το περιμενα πιο μεγαλο ωστε να μοιαζει με κομματι της λιμνης! Τωρα μου φαινεται παραταιρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 14 Απριλίου 2014 #399 Share 14 Απριλίου 2014 Κι εγω νομιζα οτι το συντριβανακι θα ηταν μεγαλυτερο.....δεν πειραζει ομως!Μια χαρα ειναι! Το βιδωσατε πανω στην λιμνη? Το φιλτρο το εφτιαξες?Δουλευει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 14 Απριλίου 2014 Author #400 Share 14 Απριλίου 2014 Το μέγεθός του το κάνει να μην δείχνει και πολύ φυσικό, αλλά δεν μου ήταν εύκολο να φτιάξω κάτι μόνη μου με πέτρες. Αν ήταν κολλημένο στον τοίχο θα έδειχνε καλύτερα, αλλά στο κενό θα μπει το φίλτρο. Αν καλύψω σωστά το κενό και τα κάγκελα πιστεύω θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα. Για να μπει το φίλτρο πρέπει να τελειώσει το συντριβανάκι, για να τελειώσει το συντριβανάκι πρέπει να κόψω το πλέξι που περισσεύει, για να κόψω το πλέξι που περισσεύει χρειάζομαι μία σέγα, την οποία αν προλάβω θα πάω να πάρω αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος