Jump to content

Recommended Posts

Πολύ καλή η ιδέα σου Aliens... Kaliroi ο καλύτερος τρόπος για να στρώσεις το φίλτρο! Βάλτο να δουλέψει ρίξε τα βακτήρια και το νερό της αλλαγής για να έχουν τα βακτήρια τροφή και να γινει σωστά ο κύκλος. Οπότε το αφήνεις ώσπου να μηδενισουν αμμωνία - νίτρώδη και μετά βάζεις και τα ψαράκια...

Εγώ καταλαβαίνω ότι θα ρίχνεις το νερό της αλλαγής μόνο για το στρώσιμο όχι όταν θα λειτουργεί κανονικά. Να υποθέσω ότι οι ρουτίνες στη λίμνη θα είναι όπως και αυτές σε ένα οποιοδήποτε ενυδρείο...

Έγινε επεξεργασία - mary74

Και ο καιρός ακόμα δεν είναι σταθερός. Την ημέρα μπορεί να κάνει ζέστη, αλλά το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει πολύ. Η πρόβλεψη του καιρού για αυτή την ώρα δείχνει 11 βαθμούς, όταν το μεσημέρι ήταν γύρω στους 20.

Βάλε κανα δυό εβδομάδες για να στήσεις το φίλτρο και κανά μήνα για το στρώσιμο μέσα στο χρονοδιάγραμμα θα είσαι....

Μια χαρά τα λες Mary74 !!!

To νερό αλλαγής θα το ρίχνει μόνο για το στρώσιμο.

Οι ρουτίνες είναι όπως του ενυδρείου.

Και το φίλτρο να μπεί αύριο πάλι μέσα στο χρονοδιάγραμμα θα είναι.

Βάλε κανα δυό εβδομάδες για να στήσεις το φίλτρο και κανά μήνα για το στρώσιμο μέσα στο χρονοδιάγραμμα θα είσαι....

Μόνο δύο εβδομάδες; Βάλε ένα μήνα καλύτερα! :D

Αν δεν το έχω βάλει μέχρι την επόμενη συνάντηση θα το κουβαλήσω να μου κάνουν μάθημα τα παιδιά, σε δύο εβδομάδες είναι! :P

Σοβαρά τώρα, μόλις περάσουμε το καλώδιο θα το βάλω σε λειτουργία, αφού η λεκάνη είναι έτοιμη. Απλά πρέπει πρώτα να πάρω τον καταρράκτη.

Μια χαρά τα λες Mary74 !!!

To νερό αλλαγής θα το ρίχνει μόνο για το στρώσιμο.

Οι ρουτίνες είναι όπως του ενυδρείου.

Και το φίλτρο να μπεί αύριο πάλι μέσα στο χρονοδιάγραμμα θα είναι.

Νόμισα ότι εννοούσες μόνιμα να ρίχνω το νερό της αλλαγής. Πως θα βοηθήσει στο στρώσιμο;

• Like 1

Αντί να ρίχνεις τροφή για να μουχλιάζει και να παράγει ρύπους και παθογόνα μικρόβια τα παίρνεις έτοιμα από το νερό της αλλαγής. Το καλύτερο στρώσιμο απόβλητα ψαριών και βακτήρια!

Ξεκίνα στησε το φίλτρο και βάλε το να δουλεύει. Όταν πάρεις τον καταράκτη σταμάτησέτε το για λίγο πέρνα τον σωλήνα της εισαγωγής του νερού στη λίμνη από το σημείο που θέλεις και είσαι έτοιμη!

Παρήγγειλα τον καταρράκτη και λογικά θα τον έχω την Πέμπτη. Μέχρι τότε ελπίζω να βρούμε χρόνο για να περάσουμε το καλώδιο για το ρεύμα. :)

118,60 η λεκάνη μαζί με τα μεταφορικά

102 το φίλτρο μαζί με τα μεταφορικά

24 για το νούφαρο μαζί με τα μεταφορικά

9,49 + 6,99 τα ρολ μπαρ για τον ξύλινο "φράχτη"

14 για τα 2 φυτά

59 για τον καταρράκτη μαζί με τα μεταφορικά

1,63 για την απόχη

335,71 είναι το σύνολο

:bigemo_harabe_net-51:

Το μόνο επιπλέον που θέλω να πάρω είναι βιολογικό υλικό Crystal Bio και το οποίο βρήκα στις 49 λίρες και δεν ξέρω πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά.

• Like 1

Μια χαρα τα πας και πολυ χαιρομαι!!!!

Αλλα......

Αν δεν το έχω βάλει μέχρι την επόμενη συνάντηση θα το κουβαλήσω να μου κάνουν μάθημα τα παιδιά, σε δύο εβδομάδες είναι! :P

Δεν εισαι καλη μαθητρια......... :bigemo_harabe_net-55:

Υ.Γ.Αν δεν το εχεις φτιαξει φερ'το......θα σε τραβηξουμε και βιντεο να το συναρμολογεις!!!! :P

Να το κάνουμε σεμινάριο: Πώς να συναρμολογήσετε ένα φίλτρο μέσα σε 2 μήνες :D

Δυστυχώς δεν τον έχουν τον καταρράκτη. :(

Μάλλον θα πάω σε κάτι σαν αυτό, αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τη δουλειά που το θέλω, θα πρέπει να ρωτήσω και ίσως να τα δω και από κοντά.

_________________50b39eb602349.jpg

Η κρυστάλλινη σφαίρα με χαλάει λίγο, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω κάτι καλύτερο...

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

kalliroi το φίλτρο σου έχει καθόλου βιολογικά υλικά .Αν μπορείς βάλε μια φώτο να το δούμε?

Απλά αυτό δεν παίζει.....

Μήπως κάτι ποιό απλό? Κάτι σε κρύνη?

Έχω και μία φοβερή ιδέα!! Να σου χαρίσουμε τις ρόζ πέτρες για να φτιάξεις ένα δικό σου καταράκτη? Αν έχει κανείς και κανα πήλινο πυθάρι τότε σε φτιάξαμε....

Ουτε και εμενα μου αρεσει αυτο.....οπως λεει και η Μαιρη,κατι πιο απλο?

kalliroi το φίλτρο σου έχει καθόλου βιολογικά υλικά .Αν μπορείς βάλε μια φώτο να το δούμε?

Εχει αλλα θελει κι αλλο και ειναι μακαρονι!

Αφου ο καταρακτης θα ειναι καθαρα διακοσμητικος γιατι δεν παιρνεις 2-3 κιουπια διαφορετικου μεγεθους και με κοψε ραψε να φτιαξεις μια συνθεση ετσι οπως ακριβως την θες?

για να αποφυγεις τοσο "φορτωμενες" (sic) λυσεις...

• Like 1

Όπως είπε και ο Θοδωρής, έχει μακαρονι. Σκέφτηκα να το αντικαταστησω προτού το στησω.

Αν είχα χρόνο για diy θα είχα γλιτώσει τα μισα χρήματα. Δυστυχώς δεν εχω και ψάχνω έτοιμες λύσεις. Ωστόσο χτες έψαξα κάτι σε κιουπι αλλά έβρισκα μεγάλα, εγώ χρειάζομαι τα κιουπια της Barbie!

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Μη το αγοράσεις αυτό! συνήθως αυτά έχουν ένα κυκλοφορητάκι σε ένα χώρο που κρατάει νερό για να κάνει κύκλο(καταρράκτη)στην ίδια κατασκευή και όχι για να το χρησιμοποιήσεις σαν καταρράκτη σε λίμνη. Για να δουλέψει σαν καταρράκτης στη λίμνη θα πρέπει να επέμβεις σε αυτό!Καλύτερα να βάλεις ένα κουβά πάνω στη λεκάνη κάνε του μια τρύπα για να περάσεις την έξοδο του εξωτερικού και άλλη μία, (σε αυτή προσάρμοσε μία σωλήνα για να φεύγει το νερό από μέσα σε μορφή βρύσης). Ντύσε τον κουβά με καλαμωτή για παράδειγμα βάλε και μιά γλάστρα από πάνω για να κρύψεις τον σωλήνα στο καπάκι και θα έχεις έναν υποτυπώδη καταρράκτη έυκολα και οικονομικά που θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για έξτρα βιολογία αφού ο κουβάς θα έχει κάποιο χώρο για να τον εκμεταλλευτείς

Sammy σ'ευχαριστώ πολύ!

Νομίζω πως ο κουβάς θα μου πέσει μεγάλος, είναι μικρή η λίμνη μου.

Αν βρω κιουπια στο μεγεθος που θέλω ή πέτρες, πως θα τα κολλήσω, η ενυδρειακή σιλικόνη κάνει ή χρειάζομαι κάτι άλλο;

Αλλιώς σε έτοιμο έχω βρει αυτό

PT-1091.jpg

και αυτό

PT-1081.jpg

αλλά δεν με τρελαίνουν εμφανισιακά, ειδικά το ψάρι, θα προτιμούσα κάτι που να δείχνει πιο φυσικό...

To μπαμπου δεν ειναι κακο και συνδιαζεται αρκετα καλα σαν στλ με την επενδυση της λιμνης .

Καλιρόη δεν σου έκανα πλακα για τις πέτρες... Νομίζω θα μπορούσαν να γίνουν φοβερός καταράκτης μαζί με το μπαμπού...

Μαίρη μου αρέσει η ιδέα σου να συνδυασω το μπαμπού με πέτρες. ;)

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Και θα πιασουν τοπο και οι ροζ πετρες!!!! :D :D :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...