mary74 22 Μαρτίου 2014 #276 Share 22 Μαρτίου 2014 Κουμπαρουλα, τελικα εβαλες τσιμεντολιθους απο κατω; πρεπει να αφησεις χωρο για το φιλτρο... Μηπως να εβαζες ενα τραπεζακι στην ακρη της λιμνης και απο κατω το φιλτρο και πανω τον καταρακτη; Ετοιμασε τα για να κανουμε τα γαμοβαφτισια αυτη την ανοιξη........ Κωστα , αστην τωρα που ξεκινησε γιατι δεν προκειται να τελειωσει ποτε... Υ.Γ. Μεχρι στιγμης μια χαρα παει... Α!!!! Εβαλες μονωτικο πισω απο το ρολ μπαρ; `Η θα τα δουν ολα τα ψαρακια με τις εναλλαγες της θερμοκρασιας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 22 Μαρτίου 2014 #277 Share 22 Μαρτίου 2014 Εγω θα εκανα μια σκουπα.. αλλα δεν θα εχουν και θεμα αν τα αφησεις... Γενικα σε ενυδρεια με χρυσοψαρα η σκουπα 1 φορα τον μηνα μονο καλο κανει.. Θα βγαλεις και το red cap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #278 Share 22 Μαρτίου 2014 Όχι, δεν έβαλα, το ύψος του νερού είναι αρκετό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Το φίλτρο θα το βάλω αριστερά της λιμνούλας, στη θέση που φαίνεται στην φωτογραφία η ερυθρελάτη και το βάζο με τα λουλούδια. Θα το καλύψω από την πίσω πλευρά με κάτι για να μην είναι εκτεθειμένο. Από μπροστά θα το κρύψω με καμιά γλάστρα με φυτά. Τον καταρράκτη λέω να τον κολλήσω ή να τον στερεώσω με κάποιον τρόπο στη γωνία της λίμνης, εκεί που είναι ο πάπυρος, και τον πάπυρο θα τον μετακομίσω παραδίπλα. Οπότε δεν χρειάζεται να βάλω άλλα φυτά, θα πήξει! Νομίζω ότι ο καταρράκτης με τα πιθάρια είναι πιο όμορφος, αυτός με τα μπαμπού μου φαίνεται λίγο "αγγούρι". Μάλλον αυτό θα πάρω, αλλά ακόμα δεν το παραγγέλνω, είναι και ακριβός ο άτιμος! Υ.Γ. Η λέξη "γαμοβαφτίσια" ακούγεται σαν βρισιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #279 Share 22 Μαρτίου 2014 Εγω θα εκανα μια σκουπα.. αλλα δεν θα εχουν και θεμα αν τα αφησεις... Γενικα σε ενυδρεια με χρυσοψαρα η σκουπα 1 φορα τον μηνα μονο καλο κανει.. Θα βγαλεις και το red cap? Θα ψάξω να πάρω μία σκούπα από αυτές που ρουφάνε χωρίς να αφαιρούν νερό. Τα ψάρια δεν σκοπεύω να τα βάλω ακόμα, θέλω να τελειώσω πρώτα τη λίμνη, να τη στρώσω και μετά. Να δούμε και πως θα πάει η αναπαραγωγή. Το red cap αν το βγάλω, θα πρέπει να το φέρω μέσα το χειμώνα γιατί μπορεί να μην αντέξει το κρύο. Μπορεί και να το κρατήσω στο ενυδρείο και να του βάλω άλλα δύο fancy στο μέγεθός του. Από την άλλη θα ήθελα να κάνω τροπικό το 110λιτρο ενυδρείο, οπότε θα το σκεφτώ καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 22 Μαρτίου 2014 #280 Share 22 Μαρτίου 2014 Μεχρι να γραψω την απαντηση ανεβασες τις φωτογραφιες... Εχει μεινει χωρος για τα ψαρια; Καλυτερα παρε αλλη αποχη για την λιμνη. Ανυπομονω να δω το νουφαρο ανθισμενο... Ερωτηση: την εισαγωγη του φιλτρου θα μπορουσες να την περασεις απο τον καταρακτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #281 Share 22 Μαρτίου 2014 Αυτό θα κάνω, θα πάρω ξεχωριστή απόχη και λίγο πιο μεγάλη. Άλλα φυτά δεν θα βάλω, τα 3 γλαστράκια που έχω νομίζω είναι αρκετά, δεν θα μείνει χώρος για τα ψαράκια. Δεν ξέρω πόσο θα κάνει ο βολβός να μεγαλώσει, πάντως η άνθιση διάβασα ότι είναι μεταξύ Μαϊου και Σεπτεμβρίου. Μακάρι να το δούμε να ανθίζει, θα είναι υπέροχο! Όταν λέμε "εισαγωγή" εννοούμε το σωλήνα που στέλνει το φιλτραρισμένο νερό πίσω στη λίμνη; Έτσι σκοπεύω να στήσω στο συντριβανάκι, να φέρνει το νερό και να το οξυγονώνει κιόλας. Και μην ξεχνάμε και το φενγκ σούι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 22 Μαρτίου 2014 #282 Share 22 Μαρτίου 2014 να το βγαλεις, αλλα θα πρεπει να βαζεις μεσα το χειμωνα γιατι σιγουρα δεν θα αντεξει... κι εγω εχω σκοπο να βγαζω σε μια δεξαμενη 250 λιτρα τα fancy για 5 μηνες και μετα παλι μεσα.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #283 Share 22 Μαρτίου 2014 Δηλαδή το καλοκαίρι θα τα βγάζουμε να λιάζονται! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 22 Μαρτίου 2014 #284 Share 22 Μαρτίου 2014 καπως ετσι πιστεψε με αυτα που "παιρνουν" τα ψαρια απο τον ηλιο και το πρασινο νερο (αιωρουμενη αλγη) δεν συγκρινονται με τιποτα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #285 Share 22 Μαρτίου 2014 Πήρα μία σκούπα βυθού που δεν αφαιρεί νερό και μια απόχη για τη λίμνη, αν προλάβω αύριο θα την καθαρίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 22 Μαρτίου 2014 #286 Share 22 Μαρτίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNHS KOI 22 Μαρτίου 2014 #287 Share 22 Μαρτίου 2014 kalliroi τελικά τα καταφέρνεις μια χαρά. Τέλεια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #288 Share 22 Μαρτίου 2014 Σ'ευχαριστώ Γιάννη! Και ήθελα να σε ρωτήσω, πώς λέγεται αυτό το καλό βιολογικό υλικό για το οποίο μας είχες πει στην συνάντηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 22 Μαρτίου 2014 #289 Share 22 Μαρτίου 2014 Φύτεψα το νούφαρο! Είχα πάρει ένα έτοιμο κιτ με όλα όσα θα χρειαζόμουν: ... χεχεχε. σορρυ αλλά δεν κρατιόμουν. Μα καλά , κανείς δεν το σχολιάζει ??? Όταν φυτεύουμε , βάζουμε πρώτα στην γλάστρα πέτρες και μετά χώμα για να κάνει αποστράγγιση και να μην σαπίζουν οι ρίζες. Αυτό ΔΕΝ ισχύει στα υδρόβια φυτά, αλλά ούτε και στα ενυδρεία. Πρώτα τοποθετείς το χώμα. Προσθέτεις λίγο νερό για να το απορροφήσει και να κάτσει. Φυτεύεις και από πάνω βάζεις το χαλίκι επικάλυψης για να μην σου φύγει το χώμα αλλά και να δυσκολευτούν τα ψάρια να σκάψουν. Αυτά λένε και οι οδηγίες…. Επίσης τα μπαλάκια ήταν ταμπλέτα από λίπασμα και τοποθετούνται στο χώμα διάσπαρτα. Υ.Γ. Μπράβο για τις αναλυτικές φωτό και την παρουσίαση που κάνεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #290 Share 22 Μαρτίου 2014 Σ'ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις! Μπορεί και οι άλλοι να μην είχαν φυτέψει ποτέ, όπως εγώ. Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες. Κι επειδή δεν είδα πουθενά να λένε τι είναι αυτά τα μπαλάκια έκανα ότι νόμισα καλύτερο. Γι'αυτό έβγαλα φωτογραφία και τις οδηγίες, μήπως κατάλαβα κάτι λάθος. Τώρα να το αφήσω όπως είναι ή να βρω και να βάλω πετραδάκια από πάνω; Και αύριο αν βρω χρόνο θα την καθαρίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Μαρτίου 2014 Author #291 Share 22 Μαρτίου 2014 Έχεις δίκιο! Τώρα κατάλαβα ότι και οι οδηγίες αυτό λένε! Και μ'αρέσει που τις διάβασα και στα αγγλικά και στα ιταλικά για να είμαι σίγουρη. Κόκκοι αργιλου ήταν το λίπασμα, άργιλο εννοούσε το χώμα και gravel το χαλίκι. Μ'αρέσει που σήμερα αγόρασα και σκούπα, gravel cleaner! Τώρα να τα αφήσω έτσι ή να το βγάλω και να το ξαναστήσω, αν γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 23 Μαρτίου 2014 #292 Share 23 Μαρτίου 2014 Βγάλτο και φτιάξε το ξανά αν μπορείς... Για να είναι καλό το φενγκ σούι!! Τί έγινε με το φίλτρο? το έστησες? Πότε υπολογίζεις να μπούν τα παιδιά μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Μαρτίου 2014 Author #293 Share 23 Μαρτίου 2014 (edited) Άμα είναι κακό για το feng shui δε με νοιάζει, κακό για το νούφαρο να μην είναι! Θα πάρω να βάλω πέτρες από πάνω και θα απλώσω τα μπιλάκια του λιπάσματος. Αν τυχόν δεν πάει καλά, στη θέση του θα ψάξω να βρω λωτό! Με το φίλτρο δεν έχω προλάβει να κάνω κάτι, πριν λίγο επέστρεψα από την ψαροσυνάντηση κι έχω δουλειά. Εξάλλου ακόμα δεν περάσαμε το καλώδιο, μόνο την τρύπα κάναμε. Μου έκαναν μάθημα πάντως τα παιδιά για το φίλτρο. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Τα παιδιά ακόμα ζευγαρώνουν, τώρα που γύρισα είδα καινούρια αυγά πάνω στα φυτά! Τι μένει να κάνω: 1. Να πάρω τον καταρράκτη. 2. Να περάσουμε το καλώδιο και να συνδέσω το φίλτρο. 3. Να καθαρίσω τη λίμνη. Για να βάλω τα παιδιά φαντάζομαι θα πρέπει να στρώσει η λίμνη, σχετικά με την βιολογία δεν ισχύει ότι και για τα ενυδρεία; Αν ναι, θα πάρω μπόλι από το ενυδρείο. Αλλά θέλω να δω τι βιολογικό θα πάρω, μήπως δεν χρησιμοποιήσω αυτό που έχει το φίλτρο αλλά βάλω κάτι άλλο. Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2014 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Μαρτίου 2014 Author #294 Share 23 Μαρτίου 2014 Το φίλτρο μπορεί να το λιβανίζω... αλλά έβαλα ένα ηλιακό φωτιστικό στη δίπλα γλάστρα! Να φτιάξουμε λίγο ατμόσφαιρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 23 Μαρτίου 2014 #295 Share 23 Μαρτίου 2014 Ουάου!!! Να μην έχει και το ζευγαράκι τη ροματζάδα του? Άντε κοντεύεις... Με μόνωση έκανες τίποτα ή θα το αφήσεις έτσι? Πιστεύω ότι η μόνωση ανάμεσα από την λίμνη και το ρολ μπαρ θα βοηθήσει σε μιά σταθερότητα της θερμοκρασίας (να μην ανέβοκατεβαίνει κατακόρυφα το καλοκαίρι και το χειμώνα) Όσο αφορά το βιολογικό υλικό νομίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικό του και να συμπληρώσεις σίποραξ όσο γίνεται περισσότερο. Βάλε μπόλι από το φίλτρο των παιδιών και βάλτα μέσα όταν έρθει η ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Μαρτίου 2014 Author #296 Share 23 Μαρτίου 2014 Θα προσλάβω κι ένα τύπο να παίζει καντάδες! Την ξέχασα την μόνωση! Ναι, θα ρωτήσω στο μαγαζί με τα μονωτικά που έχω κοντά και θα βάλω οπωσδήποτε κάτι ανάμεσα. Για βιολογικό σκέφτηκα κι εγώ siporax αλλά θα το ψάξω πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 23 Μαρτίου 2014 #297 Share 23 Μαρτίου 2014 Νομίζω ότι όποιας εταιρείας και να βάλεις θα είναι εντάξει. Άντε κουράγιο, τελειώνεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Μαρτίου 2014 Author #298 Share 23 Μαρτίου 2014 Έψαξα για το Crystal Bio για το οποίο ο Γιάννης (Κόι) μου είπε ότι είναι πολύ καλό. Η μικρότερη ποσότητα που βρήκα είναι στα 25 λίτρα και κοστίζει, αλλά θα το ψάξω κι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 23 Μαρτίου 2014 #299 Share 23 Μαρτίου 2014 Μην βιαστείς να βάλεις τα χρυσόψαρα μέσα. Μετά θα είναι δύσκολο να κάνει αλλαγές. Βάλε το φίλτρο και άστο να δουλέψει έτσι για κάποιο διάστημα. Όταν κάνεις αλλαγή νερού στο ενυδρείο, το παλιό νερό πέτατο μέσα στην λίμνη. Αν σου είναι δύσκολο να ξαναφτιάξεις το νούφαρο άκου τι να κάνεις. Άπλωσε τα μπαλάκια του λιπάσματος και πρόσθεσε χαλίκι από πάνω για να δυσκολευτούν τα χρυσόψαρα να σκάβουν. Το χαλίκι που είναι από κάτω άστο….. Τα κοι μου σκάβουν και το νούφαρο μου δεν έχει καθόλου χώμα. Παρόλα αυτά βγάζει φύλα. Απλώς βγάζει λιγότερα φύλα και άνθος σε σχέση με ένα άλλο που του έχω και χώμα. Αυτή την στιγμή έχει 1 φύλο, ενώ το άλλο νούφαρο με το χώμα 5-6 φύλλα. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι και χωρίς καθόλου χώμα και λίπασμα, πάλι να επιβιώσει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Μαρτίου 2014 Author #300 Share 23 Μαρτίου 2014 Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες. Ας γκρινιάζουν οι υπόλοιποι ότι τους λιβανίζω τόσο καιρό. Άσε που φοβάμαι να τους αλλάξω περιβάλλον ενώ είναι σε φάση ζευγαρώματος. Εντάξει, αυτό θα κάνω με το φίλτρο. Να προσθέσω και βακτήρια μόλις το βάλω να αρχίσει να στρώνει; Αν πετάω το νερό της αλλαγής του ενυδρείου δεν την επιβαρύνω την λίμνη; Ή τα νιτρικά θα τα ρουφήξουν τα φυτά και τα ψάρια δεν θα πάρουν χαμπάρι; 30 λίτρα αλλάζω στο μεγάλο και 5 στο μικρό. Με το νούφαρο αυτό θα κάνω. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος