Jump to content

Recommended Posts

Έκανα την αρχή!

%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C

Το φυτό που μοιάζει με καλάμι, είχε πολλές ρίζες έξω από το γλαστράκι του. Τις κλάδεψα αλλά όχι τελείως, μόνο όσες ήταν πολύ μεγάλες, και το έβαλα μέσα. Πρέπει να τις κλαδέψω εντελώς τις ρίζες, να μην βγαίνουν έξω από το γλαστράκι μέσα στο νερό ή δεν πειράζει; Επιπλέον δεν ξέρω πως λέγεται γιατί είχε δύο ταμπελάκια. Θα το googlάρω φυσικά, αλλά μήπως τυχόν κάποιος το αναγνωρίζει και μπορεί να μου δώσει κάποια συμβουλή;

Αύριο θα βάλω το φίλτρο και θα ψάξω να βρω καταρράκτη.

Επίσης θα πάρω ακόμα ένα-δυο φυτά, τα οποία δεν θα είναι ψηλά, οπότε θα τα κρεμάσω για να είναι το γλαστράκι τους μέσα στο νερό.

:bigemo_harabe_net-66:

• Like 1

:thumbsu::thumbsu::thumbsu:

Πολυ καληηηηη!!!!

Μπραβο βρε!!

Τι καταρακτη ψαχνεις;;

Ναι,ειναι πολυ ομορφη!!!

Το φιλτρο το εφτιαξες?Γεμισες νερο?

Σας ευχαριστώ!

:bigemo_harabe_net-77:

Μου αρέσει πολύ αυτό:

detailed_image_271.jpg

Πρέπει όμως να δω αν μου κάνουν οι διαστάσεις του και πως μπορώ να κάνω το νερό να πέφτει μέσα στη λίμνη και όχι στο τελευταίο πιθάρι. Θα μου άρεσε να το βάλω στη γωνία.

Πολυ καλο!Που το βρηκες?Μεσα θα μπει?

Υ.Γ.Εισαι τυχερη......μπορεις να βαλεις κιουπια μεσα και να μην φωναξει κανενας!!!!!χαχαχαχαχαχα!!!!!!

Ναι,ειναι πολυ ομορφη!!!

Το φιλτρο το εφτιαξες?Γεμισες νερο?

Σ'ευχαριστώ!

Πού να βάλω και άλλα δύο φυτά που σκέφτομαι και καταρράκτη! :D

Δεν πρόλαβα, γιατί βράδιασε (και στεναχωρήθηκα πολύ ξέρεις :whistling: ).

Δεν πρόλαβα, γιατί βράδιασε (και στεναχωρήθηκα πολύ ξέρεις :whistling: ).

Ναι,ναι..........ξερω........ :bigemo_harabe_net-82:

Πολυ καλο!Που το βρηκες?Μεσα θα μπει?

Υ.Γ.Εισαι τυχερη......μπορεις να βαλεις κιουπια μεσα και να μην φωναξει κανενας!!!!!χαχαχαχαχαχα!!!!!!

Όχι, ο καταρράκτης μπαίνει έξω, τον συνδέουμε με το λάστιχο που στέλνει το νερό στη λίμνη και πέφτοντας οξυγονώνει το νερό. Και είναι και όμορφη διακόσμηση και καλό feng shui :P

Μπράβο αλάνι, πάμε γερά!!!!!!

:bigemo_harabe_net-117: :bigemo_harabe_net-117: :bigemo_harabe_net-117:

:jig:

Να σου πω,αυτο το ενα φυτο που πηρες ειναι παπυρος?Γιατι ετσι μου μοιαζει..

E δε το πιστευω! Επιτελους!

Πολυ ωραιο εγινε! Μπραβο!

Στον καταρακτη, πριν το νερο πεσει στον τελευταιο κουβα μπορεις να βαλεις ενα μπαμπου κομμενο στη μεση και να πεφτει στο ενυδρειο!

Ελεος με το feng sui! Oταν δεν θα μπορεις να κοιμηθεις απ το θορυβο και θα φωναζει ο φιλος σου να σε δω!

• Like 2

Kalliroi SUPER!!!Λοιπον ωραια ιδεα ειχε ο sturm ,εγω ειχα σκεφτει κεραμιδι αναποδα

ομορφο φαινεται! :thumbsu:

Ήδη δείχνει πάρα πολύ ωραία.Και η συνέχεια σίγουρα ακόμη καλύτερη :thumbsu::thumbsu::thumbsu:

Ωωωωω… ωραίες φωτό. Να συνεχίζεις να μας κακομαθαίνεις .

Πρόσεχε λίγο με τα φυτά μην το παρακάνεις, γιατί δεν έχεις τόσο πολύ χώρο.

Τον καταρράκτη με τα πιθάρια τον έχεις δει από κοντά? Επειδή έχω παρόμοιο θα πρέπει να κάνεις μετατροπές.

Α) Το σωληνάκι που ενώνει την αντλία με το πάνω πιθάρι είναι κοντό. Θα πρέπει να βρεις ένα μεγαλύτερο σωληνάκι για να φτάσει η αντλία μέχρι την λίμνη σου.

Β) Είναι επικίνδυνο να κάνεις τρύπα από κάτω μέρος για να πέφτει το νερό στην λίμνη. Μπορεί να σου σπάσει. Εγώ θα στούμπωνα τις τρύπες από το τελευταίο πιθάρι Έτσι αυτό θα έκανε υπερχείλιση και θα έπεφτε στην λίμνη σου.

Εγώ το έχω αυτόνομο αλλά σε ψαρώνει και νομίζεις ότι είναι ένα με την λίμνη.

11062012222_zps3f485b65.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=tt6eMowvuD8

Θα μπορουσε να συνδυάσει εξωτερικό φίλτρο με καταράχτη όπως κάνει ο τύπος στο βίντεο;

... Με πιο καλό αισθητικό αποτέλεσμα φυσικά και ίσως διαφορετικό μέγεθος...

Να σου πω,αυτο το ενα φυτο που πηρες ειναι παπυρος?Γιατι ετσι μου μοιαζει..

:shifty: Ναι... :whistling:

E δε το πιστευω! Επιτελους!

Πολυ ωραιο εγινε! Μπραβο!

Στον καταρακτη, πριν το νερο πεσει στον τελευταιο κουβα μπορεις να βαλεις ενα μπαμπου κομμενο στη μεση και να πεφτει στο ενυδρειο!

Ελεος με το feng sui! Oταν δεν θα μπορεις να κοιμηθεις απ το θορυβο και θα φωναζει ο φιλος σου να σε δω!

Ούτε εγώ το πίστευα! Το αληθινό θαύμα να είναι να βάλω το φίλτρο. :D

Σ'ευχαριστώ! Πολύ ωραία η ιδέα σου για το μπαμπού!

Τον καταρράκτη τον χρειάζομαι ούτως ή άλλως για να οξυγονώνεται το νερό.

Kalliroi SUPER!!!Λοιπον ωραια ιδεα ειχε ο sturm ,εγω ειχα σκεφτει κεραμιδι αναποδα

Σ'ευχαριστώ rafael!

ομορφο φαινεται! :thumbsu:

Σ'ευχαριστώ tsala!

Ήδη δείχνει πάρα πολύ ωραία.Και η συνέχεια σίγουρα ακόμη καλύτερη :thumbsu::thumbsu::thumbsu:

Σ'ευχαριστώ Μάνο!

Ωωωωω… ωραίες φωτό. Να συνεχίζεις να μας κακομαθαίνεις .

Πρόσεχε λίγο με τα φυτά μην το παρακάνεις, γιατί δεν έχεις τόσο πολύ χώρο.

Τον καταρράκτη με τα πιθάρια τον έχεις δει από κοντά? Επειδή έχω παρόμοιο θα πρέπει να κάνεις μετατροπές.

Α) Το σωληνάκι που ενώνει την αντλία με το πάνω πιθάρι είναι κοντό. Θα πρέπει να βρεις ένα μεγαλύτερο σωληνάκι για να φτάσει η αντλία μέχρι την λίμνη σου.

Β) Είναι επικίνδυνο να κάνεις τρύπα από κάτω μέρος για να πέφτει το νερό στην λίμνη. Μπορεί να σου σπάσει. Εγώ θα στούμπωνα τις τρύπες από το τελευταίο πιθάρι Έτσι αυτό θα έκανε υπερχείλιση και θα έπεφτε στην λίμνη σου.

Εγώ το έχω αυτόνομο αλλά σε ψαρώνει και νομίζεις ότι είναι ένα με την λίμνη.

11062012222_zps3f485b65.jpg

Σ'ευχαριστώ! Θέλετε κι ένα ferrero roche; :P

Έχεις δίκιο για τα φυτά. Εγώ σκεφτόμουν να φυτέψω το νούφαρο και να κρεμάσω άλλα δύο γλαστράκια με φυτά που δεν είναι ψηλά όπως αυτά τα δύο που πήρα. Είναι too much; Να φυτέψω το νούφαρο και να κρεμάσω ψηλά ένα γλαστράκι ή να φυτέψω μόνο το νούφαρο;

Τον καταρράκτη δεν τον έχω δει από κοντά, ίσως και να μου πέφτει μεγάλος, θα μετρήσω τις διαστάσεις να δω πόσο χώρο πιάνει και αν μπορώ θα πάω να τον δω από κοντά. Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Είναι πανέμορφος, πραγματικό στολίδι!

https://www.youtube.com/watch?v=tt6eMowvuD8

Θα μπορουσε να συνδυάσει εξωτερικό φίλτρο με καταράχτη όπως κάνει ο τύπος στο βίντεο;

... Με πιο καλό αισθητικό αποτέλεσμα φυσικά και ίσως διαφορετικό μέγεθος...

Σ'ευχαριστώ DEX! Είναι πολύ όμορφο και καλή ιδέα το DYI με τέτοια πιατάκια. Αν και αποφεύγω το DYI γιατί δεν έχω ελεύθερο χρόνο. :)

Καλα ρε συ,πηγες και πληρωσες για παπυρο ενω σου ειπα οτι εχει η μανα μου σε γλαστρες?Φαντασου να μη στο ελεγα κιολας..αχαχαχαχαχαχαχ :P

Καλα ρε συ,πηγες και πληρωσες για παπυρο ενω σου ειπα οτι εχει η μανα μου σε γλαστρες?Φαντασου να μη στο ελεγα κιολας..αχαχαχαχαχαχαχ :P

Ήθελα να τον πάρω και να τελειώνω, τον ήθελα χτες, χτες μου μπήκε το μικρόβιο, χτες το ήθελα! :headonwall: Σ'ευχαριστώ, πάντως, και μόνο που προσφέρθηκες! :blush:

Ήθελα να τον πάρω και να τελειώνω, τον ήθελα χτες, χτες μου μπήκε το μικρόβιο, χτες το ήθελα! :headonwall: Σ'ευχαριστώ, πάντως, και μόνο που προσφέρθηκες! :blush:

Αυτο εχετε εσεις οι γυναικες,βλεπετε κατι τωρα και το θελετε τωρα! αχαχααχαχαχαχχα :P

Το άλλο φυτό τελικά έχει και τις δύο ονομασίες, λέγεται scirpus holoschoenus. Φτάνει τα 120 εκατοστά και βγάζει κάτι περίεργα άνθη σαν μπιλάκια. Φυτρώνει και εκτός λίμνης σε μέρη υγρά και δροσερά.

320px-Scirpus_holoschoenus_1.JPG

Scirpus holoschoenus

Επίσης βρήκα αυτό:

PT-1091.jpg

Φύτεψα το νούφαρο!

Είχα πάρει ένα έτοιμο κιτ με όλα όσα θα χρειαζόμουν:

2014-03-04+11.55.15.jpg

Έστρωσα τα πετραδάκια στο γλαστράκι.

Γέμισα έναν κουβά με 10 πόντους νερό και άφησα το γλαστράκι με τις πέτρες για δέκα λεπτά.

Τοποθέτησα τον βολβό.

Τοποθέτησα το χώμα.

Μου περίσσεψαν αυτά τα μπιλάκια.

Ήταν σε ξεχωριστή σακουλίτσα μέσα στο κιτ.

Οι οδηγίες δεν έλεγαν τίποτα για αυτά.

Για σπόροι μου φάνηκαν, οπότε τους έχωσα μέσα στο χώμα.

Έβαλα το γλαστράκι μέσα στη λίμνη και φυσικά λίγο χώμα σηκώθηκε.

Θα πάρω μία απόχη για να την έχω μόνο για τη λιμνούλα γιατί...

Στον βυθό έχει κάτσει χώμα αλλά και διάφορα κομμάτια από τα φυτά που έπεσαν μέσα στο νερό: κλωναράκια, φυλλαράκια και κομμάτια τους, ξερά και χλωρά. Θα χρειαστώ σκούπα βυθού για αυτά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...