Sturm 16 Μαρτίου 2014 #226 Share 16 Μαρτίου 2014 Ειναι ηδη συνδεδεμενο! Απλα σου λεει τι ειναι τι και τι παει που! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 16 Μαρτίου 2014 #227 Share 16 Μαρτίου 2014 ελα ρε δεν ειναι τιποτα.. κανε μια προσπαθεια, θα δεις ευκολακι ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Μαρτίου 2014 Author #228 Share 16 Μαρτίου 2014 Τα αμόλησα έξω τα μπιχλιμπίδια αλλά δεν έχω την υπομονή αυτή τη στιγμή να ψάξω να βρω πως συνδέονται. Και δεν μπορώ να ανοίξω τα φώτα γιατί θα ξυπνήσω τα ψάρια και τους γόνους. Για να καταλάβεις την περίπτωσή μου: Το 2009 είχα πάρει ένα καλώδιο για να συνδέσω το λαπτοπ με την οθόνη της τηλεόρασης. Τα συνέδεσα, αλλά κάτι φαίνεται δεν είχα ρυθμίσει σωστά και δεν μπορούσα να προβάλω στην οθόνη αυτό που ήθελα. Το παρατάω και δεν ασχολούμαι με αυτό. Πέρασαν 8 ολόκληροι μήνες για να αξιωθώ να διαβάσω τις οδηγίες και να συνειδητοποιήσω τελικά ότι ήταν μια χαζή και απλή ρύθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαρτίου 2014 #229 Share 16 Μαρτίου 2014 Καλα, φερτο στην επομενη συγκεντρωση να στο φτιαξω! Δεν νομιζω να το χεις φτιαξει μεχρι τοτε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2014 #230 Share 16 Μαρτίου 2014 Να ρωτησω κατι εγω?Αν εχουμε ενα ενυδρειο και ενα φιλτρο το οποιο ειναι στο ιδιο υψος με το ενυδρειο,το φιλτρο θα δουλευει σωστα η οχι? Μηπως θα δυσκολευεται να τραβηξει νερο με αποτελεσμα να καει η αντλια του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαρτίου 2014 #231 Share 16 Μαρτίου 2014 Να ρωτησω κατι εγω?Αν εχουμε ενα ενυδρειο και ενα φιλτρο το οποιο ειναι στο ιδιο υψος με το ενυδρειο,το φιλτρο θα δουλευει σωστα η οχι? Μηπως θα δυσκολευεται να τραβηξει νερο με αποτελεσμα να καει η αντλια του? Εστι νομιζω εγω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2014 #232 Share 16 Μαρτίου 2014 Αυτο ελεγα λοιπον στην Καλλιροη,να μην ειναι το φιλτρο στο ιδιο υψος με τη λιμνη γιατι αλλιως θα καψει την αντλια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Μαρτίου 2014 Author #233 Share 16 Μαρτίου 2014 Δηλαδή δεν τους γλυτώνω τους τσιμεντόλιθους; Ο sammy το είχε στο ίδιο ύψος χωρίς πρόβλημα. Θα γεμίσω τη μπανιέρα με νερό, θα το δοκιμάσω και στο τέλος θα κάνω κι ένα αφρόλουτρο! (αύριο) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2014 #234 Share 16 Μαρτίου 2014 Εγω Καλλιροη σου ειπα τι ξερω και πιστευω οτι θα γινει λογικα.Για να γινει το συστημα με τα συγκινονουντα δοχεια πρεπει να υπαρχει μια διαφορα υψους. Αν το φιλτρο ειναι στο ιδιο υψος η αντλια του φιλτρου θα δυσκολευεται να στειλει το νερο μεσα οπως και να το ρουφιξει.Το ζορι αυτο θα φθηρει την αντλια και στο τελος θα καει. Εγω ετσι πιστευω οτι θα γινει και απ οτι εχω μιλησει και με αλλους το ιδιο μου εχουν πει.Αν θυμασαι στο ειπε και ο Σωτηρης αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαρτίου 2014 #235 Share 16 Μαρτίου 2014 Βρε παιδια αυτο λεμε, δεν ειναι στο ιδιο υψος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Μαρτίου 2014 Author #236 Share 16 Μαρτίου 2014 Επομένως πρέπει να δώσω ύψος στη λεκάνη εφόσον δεν μπορώ να βάλω πιο χαμηλά το φίλτρο. Το λένε και οδηγίες: Το φίλτρο πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι τοποθετημένο κάτω από το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 16 Μαρτίου 2014 #237 Share 16 Μαρτίου 2014 (edited) Καλιρόη, δες ξανά το βίντεο που σου έβαλε ο Μάνος. Αλλιώς ψάξε στο youtube, θα βρείς το βίντεο και θα το φτιάξεις... Μπορείς, αρκεί να μην το αναβάλεις... Πάρε πρώτα τους τσιμεντόλιθους για να κάνεις το 70% της δουλειάς και μετά τα υπόλοιπα υλικά της διακόσμησης.... Αλλιώς σε βλέπω να βάζεις μέσα τους γόνους ενήλικες!!!! :usd: Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2014 - mary74 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2014 #238 Share 16 Μαρτίου 2014 Επομένως πρέπει να δώσω ύψος στη λεκάνη εφόσον δεν μπορώ να βάλω πιο χαμηλά το φίλτρο. Το λένε και οδηγίες: Το φίλτρο πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι τοποθετημένο κάτω από το ενυδρείο. Ειδες που στο ειπα οτι πρεπει να ειναι πιο χαμηλα?Ειναι λογικο αυτο γιατι αλλιως δεν δουλευει σωστα το φιλτρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 17 Μαρτίου 2014 #239 Share 17 Μαρτίου 2014 δεν χρειάζεται να δώσεις ύψος στη λεκάνη! πόσο ύψος έχει η λεκάνη και που θα είναι η στάθμη και τη απόκλιση θα έχεις από την εξάτμισης; πόσο ύψος έχει το φίλτρο; αν το φίλτρο είναι 10 εκατοστά χαμηλότερο δεν έχεις κανένα πρόβλημα! το πρόβλημα όταν έχουμε στο ίδιο ύψος το φίλτρο, είναι μόνο στο ξεκίνημα, που θα πρέπει να αδείσουμε το κάδο του φίλτρου από το αέρα, μόλις γίνει αυτό, το νερό που στέλνει η αντλία του φίλτρου στη λίμνη θα κάνει καινούρια αναρρόφηση από τη λίμνη, δεν καταλαβαίνω πως θα ζορίζεται η αντλία; η δουλειά της αυτή είναι να σπρώχνει νερό προς το ενυδρείο. Πρόβλημα θα υπήρχε αν το φίλτρο ήταν πιο ψηλά από τη στάθμη του νερού στη λεκάνη και όταν η αντλία θα έδιωχνε νερό από το φίλτρο προς τη λίμνη ο κάδος θα άδειαζε και θα άφηνε τη φτερωτή χωρίς νερό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Μαρτίου 2014 #240 Share 17 Μαρτίου 2014 δεν χρειάζεται να δώσεις ύψος στη λεκάνη! πόσο ύψος έχει η λεκάνη και που θα είναι η στάθμη και τη απόκλιση θα έχεις από την εξάτμισης; πόσο ύψος έχει το φίλτρο; αν το φίλτρο είναι 10 εκατοστά χαμηλότερο δεν έχεις κανένα πρόβλημα! το πρόβλημα όταν έχουμε στο ίδιο ύψος το φίλτρο, είναι μόνο στο ξεκίνημα, που θα πρέπει να αδείσουμε το κάδο του φίλτρου από το αέρα, μόλις γίνει αυτό, το νερό που στέλνει η αντλία του φίλτρου στη λίμνη θα κάνει καινούρια αναρρόφηση από τη λίμνη, δεν καταλαβαίνω πως θα ζορίζεται η αντλία; η δουλειά της αυτή είναι να σπρώχνει νερό προς το ενυδρείο. Πρόβλημα θα υπήρχε αν το φίλτρο ήταν πιο ψηλά από τη στάθμη του νερού στη λεκάνη και όταν η αντλία θα έδιωχνε νερό από το φίλτρο προς τη λίμνη ο κάδος θα άδειαζε και θα άφηνε τη φτερωτή χωρίς νερό! Μαλλον δεν διαβασες κατι πιο πανω,οι οδηγιες του φιλτρου λενε να ειναι παντα πιο κατω απο το ενυδρειο.Γιατι να το ρισκαρει βαζοντας το στην ιδια ευθυα με τη λιμνη? Εγω πιστευω οτι η αντλια θα ζοριζετε και θα καει στο τελος και μου το εχουν πει και αλλοι αυτο. Για να το γραφουν και οι οδηγιες,αυτοι που το εφτιαξαν κατι θα ξερουν παραπανω απο εμας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Μαρτίου 2014 Author #241 Share 17 Μαρτίου 2014 Η λεκάνη έχει εξωτερικό ύψος περίπου 53 εκατοστά και εσωτερικό 50 εκατοστά. Η στάθμη δεν ξέρω πόσα θα εκατοστά θα είναι, 40; Το φίλτρο είναι περίπου 34 εκατοστά. Θα μελετήσω τις οδηγίες, θα γεμίσω τη μπανιέρα με νερό και θα το δοκιμάσω, να δω και πως λειτουργεί. Ωστόσο θα κοιτάξω και για τσιμεντόλιθους, θα δω αν μπορώ να το κρεμάσω από τα κάγκελα πίσω από τη λίμνη και κάτ από αυτήν, αν και θα είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα. Επίσης θα το συζητήσω και με τον φίλο μου που μπορεί να μην ξέρει από ενυδρεία αλλά καταλαβαίνει αυτά τα "τεχνικά" για εμένα ζητήματα και είναι καλός στις πατέντες, μήπως βρούμε κάποια εύκολη λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 17 Μαρτίου 2014 #242 Share 17 Μαρτίου 2014 τι δεν καταλαβαίνετε! εφόσον το ύψος της λεκάνης 53, το νερό μέχρι τα 48(να αφήσεις και 5 για να μη πηδάνε τα ψάρια έξω), με την εξάτμιση να φτάσει ως το 40 και το φίλτρο στα 35! πάλι πιο κάτω από τη στάθμη του νερού της λίμνης θα είναι! Τι συζητάμε; το αυτονόητο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Μαρτίου 2014 #243 Share 17 Μαρτίου 2014 τι δεν καταλαβαίνετε! εφόσον το ύψος της λεκάνης 53, το νερό μέχρι τα 48(να αφήσεις και 5 για να μη πηδάνε τα ψάρια έξω), με την εξάτμιση να φτάσει ως το 40 και το φίλτρο στα 35! πάλι πιο κάτω από τη στάθμη του νερού της λίμνης θα είναι! Τι συζητάμε; το αυτονόητο! Μηπως ειδες πουθενα να γραφω να μη βαλει το φιλτρο? Το μονο που ειπα ειναι οτι το φιλτρο πρεπει να ειναι πιο χαμηλα απο τη σταθμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 17 Μαρτίου 2014 #244 Share 17 Μαρτίου 2014 και γω! που διαφωνούμε τότε; α! στο ότι δεν χρειάζεται να σηκώσει τη λεκάνη! δηλαδή δεν χρειάζεται να βάλει τσιμεντόλιθους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 21 Μαρτίου 2014 #245 Share 21 Μαρτίου 2014 Κουμπάρα.... τί γίνετε με το θέμα μας? Είχαμε καμιά εξέλιξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Μαρτίου 2014 Author #246 Share 21 Μαρτίου 2014 Και μιας και είπες "κουμπάρα" εκτός από τη βάφτιση, θα παντρέψεις και τα παιδιά; Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να κάνω τίποτα, μόλις τελειώσω το μαγείρεμα πρέπει να βγω να κάνω κάτι δουλειές. Θα πάρω μαζί μου το manual του φίλτρου να το μελετήσω εκεί που θα περιμένω και αν προλάβω θα πάω να πάρω ρολ μπαρ, να ρωτήσω για τη μόνωση και να δω αν έφερε κανένα φυτώριο φυτά λίμνης. Σας έχω να με τσιγκλάτε να μην ξεχνιέμαι! Ζωντανό reminder! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Μαρτίου 2014 Author #247 Share 21 Μαρτίου 2014 Έρχεται... Αν μπορέσω θα την στήσω σήμερα το απόγευμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 21 Μαρτίου 2014 #248 Share 21 Μαρτίου 2014 (edited) Ποιας μερας το απογευμα;; Έγινε επεξεργασία 21 Μαρτίου 2014 - Akridas66 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 21 Μαρτίου 2014 #249 Share 21 Μαρτίου 2014 Αντε και μας εχει φαει η αγωνια!!!! χαχαχα! Με το φιλτρο εβγαλες ακρη?Το συναρμολογησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Μαρτίου 2014 Author #250 Share 21 Μαρτίου 2014 Ξεκινάω τώρα που έχει ακόμα φως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος