Jump to content

Recommended Posts

Βρήκα και άλλους κάδους παρόμοιου τύπου εδώ: http://www.promor.gr/proionta/doxeia-pe.html και βλέπω ότι έχει στα 330 λίτρα με 126 εκατοστά μήκος εξωτερικό και 113 εκατοστά εσωτερικό. :)

Σήμερα πήγαμε στο Praktiker και όταν ήμασταν στα είδη κήπου χάζευα τις μεγάλες γλάστρες, μπας και πάω σε γλαστρολίμνη για οικονομικούς λόγους, αλλά καμία δεν μου έκανε ως προς τις διαστάσεις. Σε κάποια φάση χαζεύω αυτούς τους ξύλινους φράχτες με τους οποίους συνήθως στολίζουμε από έξω τις λίμνες και ρωτάω τον φίλο μου "Αυτά να είναι άραγε 60 εκατοστά ή λιγότερα;" Μου απαντάει και με ρωτάει "Μα γιατί ρωτάς;" Εγώ χαμογελάω σαν το παιδάκι που το έπιασαν με το δάχτυλο στο βάζο του μελιού και δεν απαντάω. Μετά από λίγο του λέω "Κοίταζα τις γλάστρες μπας και φτιάξω καμία γλαστρολίμνη για τα χρυσόψαρα. Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις λιμνούλα στο μπαλκόνι μέσα σε μία μεγάλη γλάστρα; Αυτά τα βάζεις από εξώ και γίνεται πανέμορφο!" Δεν απάντησε. Το πηγαίνω σιγά σιγά... :whistling:

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

οι κάδοι που είναι ενισχυμένοι μοιάζουν καλύτεροι πάντως!

Από οικονομικής άποψης θα με συνέφερε να πάρω την λίμνη της Gardena των 270 λίτρων με 65 ευρώ. Έχει ύψος 50 εκατοστά, αλλά θα μου κλείσει το μισό μπαλκόνι. Συγκριτικά με αυτήν, τα 100 ευρώ για ένα δοχείο 300 λίτρων μου φαίνονται πολλά. Αύριο θα πάρω τηλέφωνα να μάθω τιμές και από τους άλλους, γιατί έχω βρει τρεις που πουλάνε τέτοια δοχεία.

όμως σκέψου πως οι ενισχυμένοι κάδοι, κάθονται μόνοι τους και δεν χρειάζονται στηρίγματα όπως θέλει η λεκάνη!

Συμφωνώ, είναι πιο πρακτικό παρόλο που είναι σαν "αγγούρι". Θα βάλω αυτόν τον ξύλινο "φράχτη" από έξω, όμορφα φυτάκια, κάτι σε καταρράκτη, φωτισμό, και θα γίνει πανέμορφο! :)

Έτσι! :bigemo_harabe_net-64:

Γιατι δεν πας σε κατι τέτοιο να βάλεις και τα κοι που θες ; :P

Λες να στήσω ένα στην ταράτσα, hms; :bigemo_harabe_net-74:

Σήμερα παρήγγειλα ένα δοχείο για να ξεκινήσω να στήνω σιγά σιγά τη λιμνούλα! :bigemo_harabe_net-193:

Είναι ένας ενισχυμένος παραλληλεπίπεδος κάδος ανοιχτού τύπου σε μαύρο χρώμα με διαστάσεις εξωτερικές 126 μήκος, 53 πλάτος και 62 ύψος στα 330 λίτρα και τον βρήκα εδώ.

Θα είναι άρχοντες τα χρυσόψαρα στα 330 λίτρα! :bigemo_harabe_net-77:

Αυτό που απασχολεί είναι η φίλτρανση. Τί θα είναι καλύτερο, να πάρω φίλτρο εσωτερικό, εξωτερικό ή να φτιάξω κάτι μόνη μου; :bigemo_harabe_net-61:

Εγω θα ελεγα να φτιαξεις ενα εσυ. Αν πιανουν και τα χερια του φιλου σου χωστον κι αυτον να βοηθησει μπας και κολλησει κι εκεινος! ;)

Μια χαρα θα ειναι τα ψαρακια. Απλα θα πρεπει να το ντυσεις και λιγο να μην φαινεται ετσι ασχημη η λεκανη!

Πώς θα μπορούσα να το φτιάξω εγώ; :huh: Να χτίσω κάτι δεν θέλω γιατί το σπίτι το νοικιάζω και θέλω να είναι φορητή η λίμνη. Λες να έφτιαχνα ξύλινη κατασκευή; Θα χρειαστώ υλικά και εργαλεία επομένως δεν θα κερδίσω στο κόστος και επιπλέον θα χρειαστώ χρόνο, τον οποίο θα γλιτώσω με το έτοιμο πλαστικό δοχείο. Έχεις κάτι άλλο στο μυαλό που θα μπορούσα να φτιάξω;

Εννοείται πως θα το ντύσω από έξω. Σκέφτομαι να βάλω κάτι σαν ξύλινο φράχτη που έχω δει και σε άλλες λίμνες. Επίσης θέλω να βάλω και κάτι σε μικρό καταρράκτη, νούφαρα, μπαμπού και άλλα φυτά. Θα ψάξω να βρω πως θα το διακοσμήσω για να είναι όμορφο. Θέλω να το κάνω όσο μπορώ έναν όμορφο βιότοπο για τα χρυσόψαρα αλλά και μία όμορφη γωνιά στο μπαλκονάκι μου. :)

Λοιπον απο χθες δεν μπορουμε να συννενοηθουμε! :P

Εννοω το φιλτρο! ;)

:hysterical: Αααααα... Θα δω μήπως μπορέσω να φτιάξω εγώ λοιπόν. Ο φίλος μου έχει εργαλεία και πιάνουν τα χέρια του, αλλά δεν έχει καθόλου χρόνο. Να φανταστείς έχω μετακομίσει εδώ και ένα εξάμηνο και ακόμα δεν έχουμε συνδέσει το πλυντήριο πιάτων και τα φωτιστικά στο σαλόνι. :sarcasm:

Λοιπόν, φέρε ένα μάστορα για το πλυντήριο και τα φωτιστικά, μετά δείξε του την απόδειξη και θα στο φτιάξει τρέχοντας!!!! :bigemo_harabe_net-66::bigemo_harabe_net-66:

• Like 1

Μπα, δεν θα μασήσει! :bleh: Εργαζόμαστε αρκετές ώρες και οι δύο και συνήθως όταν δεν δουλεύουμε το μόνο που θέλουμε είναι φαγητό και χαλάρωση. B)

Κοίταξα να δω πως γίνεται ένα DYI φίλτρο και σταμάτησα στα 2 πρώτα post. Δεν είναι αυτά για μένα ακόμα. Ονειρεύομαι να αγοράσω κι εγώ εργαλεία και να κάνω μόνη μου κατασκευές αλλά ακόμα δεν είμαι έτοιμη. Και μόνο που διάβασα τι υλικά απαιτούνται έκανα υπέρβαση. Αυτά είναι πυρηνική επιστήμη για μένα. :wacko:

Θα κοιτάξω να βρω ένα έτοιμο φίλτρο. Ξανακοίταξα τα δοχεία και ξαναμέτρησα έξω στο μπαλκόνι. Αν το βάλω παράλληλα με τον τοίχο θα μου κλείσει το μισό μπαλκόνι, είναι μικρό. Αν το βάλω κάθετα ίσα που θα το πάρει, αλλά θα κερδίσω χώρο. Αύριο θα ξαναμετρήσω γιατί σκέφτομαι μήπως πάρω το αμέσως μικρότερο στα 250 λίτρα με διαστάσεις 105Χ56Χ53. :unsure:

Πριν ομως οτιδηποτε σιγουρεψου οτι αυτο ειναι που θες και οτι δεν θα σου φανει αχρηστο αργοτερα. Βαλε ολα τα υλικα κατω, υπολογισε τα και δες αν αξιζει, αν μπορεις να το κανεις, αν μπορεις να το συντηρησεις, αν πραγματικα σου αρεσει και αν ο συντροφος σου συμφωνει!

Και προπαντων ρωτα προτου πραξεις!

• Like 1

Μέτρησα ξανά και ξανά τον χώρο, μελέτησα τις διαστάσεις των δοχείων, και τελικά παρήγγειλα το αμέσως μικρότερο δοχείο στα 250 λίτρα με διαστάσεις 105 εκατοστά μήκος, 56 πλάτος και 53 ύψος. Το ιδανικότερο σε διαστάσεις για τα χρυσόψαρα θα ήταν το προηγούμενο, όμως μου πέφτει μεγάλο σε σχέση με τον μικρό χώρο και θα είναι στριμωγμένο και άσχημο αισθητικά. Οπότε περιμένω να μου έρθει και στη συνέχεια προχωράω. :)

Βλέπω ότι όλες οι λίμνες είναι σε μαύρο χρώμα. Αν πάρω το δοχείο σε λευκό χρώμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή δεν παίζει ρόλο; :umm:

Βλέπω ότι όλες οι λίμνες είναι σε μαύρο χρώμα. Αν πάρω το δοχείο σε λευκό χρώμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή δεν παίζει ρόλο; :umm:

κάπου είχα διαβάσει ότι το λευκό χρωμα στρεσάρει τα ψάρια. Για ψάξε το λίγο.

Οκ, θα το ψάξω. Με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν έχουν σε μαύρο χρώμα το δοχείο που θέλω και τώρα περιμένω να δούμε από βδομάδα μήπως μάθουμε πότε θα το έχουν. Αν δεν υπήρχε πρόβλημα θα έπαιρνα το λευκό, αλλά αναρωτιέμαι μήπως δεν κάνει. Δεν πειράζει και να περιμένω, δεν βιάζομαι να την στήσω. ;)

Έκανα μία αναζήτηση και εδώ και στο google και δεν βρήκα τίποτα. Για να φτιάχνουν όμως όλοι τις λεκάνες σε μαύρο χρώμα κάτι θα ξέρουν. Δεν θα το ρισκάρω, θα περιμένω να φέρουν μαύρο δοχείο. :bigemo_harabe_net-88:

Παλιοτερα εψαχνα να αγορασω ενα πλαστικο δοχειο για αλλαγες νερου ή και για καραντινα. Ανακαλυψα οτι ολοι επιλεγουν μαυρο χρωμα και ο μονος λογος ειναι να μην στρεσαρονται τα ψαρια.

Έτσι είναι! σε σκοτεινό μέρος τα ψάρια δεν στρεσσάρονται και το μαύρο χρώμα τους το παρέχει! Να περιμένεις να σου φέρουν σε μαύρο χρώμα Καλλιρόη γιατί στο λευκό εκτός του ότι θα στρεσσάρονται τα ψάρια δεν έχει καλό κοντράστ στα χρώματα οπότε δεν θα τα βλέπεις τόσο ζωντανά και επίσης όταν θα μαζεύει άλγες θα φαίνεται πράσινο(στο μαύρο δεν φαίνονται τόσο η άλγες)

Ναι, θα περιμένω, ούτως ή άλλως και να τη φτιάξω τη λιμνούλα δε θα μπορώ να βάλω χειμωνιάτικα τα ψαράκια. Και εν τω μεταξύ θα ξανακοιτάξω μήπως βρω άλλη λεκάνη. :)

• 2 months later...

Επιτέλους έβγαλαν τη λεκάνη σε μαύρο χρώμα και την έχουν, την Παρασκευή θα γίνει η παράδοση! Χαίρομαι τόσο πολύ! :bigemo_harabe_net-193:

Αυτά είναι ευχάριστα νέα :thumbsu: .Με το καλό και καλό στήσιμο !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...