Jump to content

Nεο Ξεκινημα .

Recommended Posts

Δεν εχω κανενα απ τα δυο αλλα θα ελεγα api μιας και εχω ακουσει κι εγω τα καλυτερα και δεν εχω ακουσει καλα για την sera. Την αφισσα με τα φυτα καλυτερα να την βγαλεις και να βαλεις μια μονοχρωμη!

Την αφισσα με τα φυτα καλυτερα να την βγαλεις και να βαλεις μια μονοχρωμη!

Aδυνατο πλεον αυτο φιλε . Εκει που το εχω ( δεν εχω και προσβαση απο πισω ) , κομματι δυσκολο . Που να μετακινησω 70 κιλα βαρος ; Φοβαμαι μην γινει κατι και μετα .............καταλαβαινεις .

Χαχαχαχα εγω την Κυριακη μαλλον θα μετακινησω κοντα στον τονο γιαυτο τον λογο κι εσυ μου λες για 70 κιλακια!!!

Χαχαχαχα , κατσε ρε φιλε , μισο να το συζητησουμε . Χαχαχαχαχα , μισο τονο ρε θηριο ; Πωωωωω , επηξα τωρα . Καλα τι φιλτρα , μαλλον ποσα φιλτρα εχεις πανω ;

Το εχω πανω στο γραφειο μου και πισω ειναι ντουβαρι .

Αστο να στρωσει και στην πρωτη αλλαγη νερου που θα εχεις βγαλει καμποσο νερο μετακινησε το λιγο και βγαλε την αφισα. Απλα πραγματα!

• Like 1

Καλημέρα! Στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, προσπαθώ να κάνω τις ρουτίνες μου και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στις τιμές μου με τη χρήση λιπασμάτων. Αυτό που έχω όμως είναι καφέ άλγη στο τζάμι και σε μερικά φύλλα, τα οποία νομίζω ότι πρέπει να καθαρίσω η ίδια. Μπορεί να φταίνε τα λιπάσματα, ο φωτισμός, το ότι τον προηγούμενο μήνα δεν είχα κάνει καμία αλλαγή. Από την άλλη έχω διαβάσει ότι κάνει τον κύκλο της και φεύγει σε νέα ενυδρεία. Καφέ άλγη έχω και στον μονομάχο, λιγότερο στο τζάμι, περισσότερο στα φυτά. Αλλά εκεί έχω και πρόβλημα με τις τιμές, προσπαθώ να τις σταθεροποιήσω. Θα ανοίξω νέο θέμα για τις δικές μου περιπτώσεις. Αν βάλεις δυο τρία εύκολα φυτά όπως ανούμπιες και μικροσόρουμ δε νομίζω να χρειαστείς λιπάσματα.

Διάβασα εδώ αλλά μου το είπαν και σε ένα κατάστημα ότι όταν βλέπω το φυτό να κιτρινίζει και το φύλλο να εξαφανίζεται κατά κάποιο τρόπο, σα να λιώνει, είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου. Να ξεραθεί μέσα στο νερό είναι λίγο δύσκολο. :P

Εμένα μου αρέσει πολύ η αφίσα τύπου "φύσης", κι εγώ έχω μία που θυμίζει εσωτερικό λίμνης με πέτρες και φυτά. Αν έχεις ένα "άδειο" ενυδρείο το "γεμίζει" αλλά το σκούρο φόντο θα αναδεικνύει τα φυτά, τα ψάρια και ό,τι έχεις στο ενυδρείο. Ειδικά τα red cap θα φαίνονται τέλεια. Επίσης δεν ξέρω αν είναι καλύτερο και για τα ίδια τα ψάρια.

Όσο για τα φυτά, στην δική μου περίπτωση που δεν τα τρώνε ούτε τη μέρα της νηστείας, έχω την υποψία ότι έχει παίξει ρόλο το ότι δεν τα έβαλα αμέσως. Στον μήνα έβαλα μία ανούμπια. Τον επόμενο μήνα έβαλα μία ανούμπια ακόμη και τον εχινόδωρο. Μετά τον άλλο μήνα έβαλα την λευκοφάλα, την κρυπτοκορίν και μία σταλιά μικροσόρουμ μίνι. Πρόσφατα έβαλα άλλον έναν εχινόδωρο και το κερατόφυλλο. Υποθέτω ότι επειδή δεν ήταν από την αρχή με τα φυτά έμαθαν πρώτα να τρώνε το φαγητό τους και γι'αυτό τώρα τα αφήνουν αδιάφορα. Ίσως και να μην τους αρέσουν ή μπορεί και τα ρημάξουν αργότερα.

Από την άλλη έχω διαβάσει ότι κάνει τον κύκλο της και φεύγει σε νέα ενυδρεία. Αυτο ξερω και γω οσον αφορα την αλγη . Ισως τοτε κανω και γω ( αποπειρα ) με φυτα αφου παρελθει ενα διμηνο . Αλλα ποτε δεν μπορεις να ξερεις .

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα ανούμπιες και μικροσόρουμ, είναι καλό να υπάρχουν φυτά στο ενυδρείο. Μπορεί η περίπτωσή μου να είναι και τυχαία. :)

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα ανούμπιες και μικροσόρουμ, είναι καλό να υπάρχουν φυτά στο ενυδρείο. Μπορεί η περίπτωσή μου να είναι και τυχαία. :)

Χαχαχαχαχα , αφου το εχεις κανει ηδη στο δικο σου :hysterical:

Εμένα πάντως τα δικά μου χρυσόψαρα πρέπει στην προηγούμενη ζωή τους να ήταν αφρικάνικες κιχλίδες γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε

που μόνο τις πέτρες και τα ξύλα δεν τρώνε. :bigemo_harabe_net-87: Μόνο μια anubia έχει επιζήσει.

Χαχαχαχα λες ε ; Τα εχουν ρημαξει ολα δλδ ! By the way , επισκεφθηκα το link και ειδα τα ενυδρεια σου . Στο θεμα μας τωρα , αυτο πιστευω και γω , ειναι ρισκο τα φυτα .

Υπάρχουν πολλοί χομπίστες που έχουν διατηρήσει πολλά φυτά με τα χρυσόψαρα χωρίς πρόβλημα.Τελικά ρουλέτα είναι...

• Like 1

Ναι παιδια τα χρυσοψαρα ειναι να σου κατσει!

Το κιτρινισμα των φυτων μπορει να μην ειναι ελειψη σιδηρου αλλα ελειψη απο κατι αλλο.Και κατι ακομα,προσοχη με το σιδηρο γιατι φερνει αλγες..

Σ'ευχαριστώ! Δεν ήταν μόνο κιτρίνισμα, μερικά φύλλα γίνονταν διάφανα και ήταν σα να εξαφανίζονταν. Θα έχω το νου μου, γιατί ναι, έχω και άλγη. Πάω να ανοίξω νέο θέμα στο Φυτεμένο. ;)

Δωδεκατη μερα στρωσιματος σημερα , εξακολουθω να συμπληρωνω βακτηρια συμφωνως οδηγιων microbe lift special blend .

Θεωρω οτι ειμαι σε καλο δρομο και ανυπομονω για την εισοδο των Κιμωνα και Νεαρχου :)

Βρηκα και δυο ριζες , οτι πρεπει για το μεγεθος μου . Θα βαλω και λιγη java moss μεσα :)

Δωδεκατη μερα στρωσιματος σημερα , εξακολουθω να συμπληρωνω βακτηρια συμφωνως οδηγιων microbe lift special blend .

Θεωρω οτι ειμαι σε καλο δρομο και ανυπομονω για την εισοδο των Κιμωνα και Νεαρχου :)

μην δινεις πολυ βαση σε αυτα τα ζουμια των εταιριων!μονο οι μετρησεις θα σου δειξουν αν εχει στρωσει!με το καλο να βαλεις τα ψαρακια σου μεσα!

Ευχαριστω Σπυρο , ειμαι σιγουρος για αυτο που λες . Απλα κανω υπομονη να κλεισω τις μερες που πρεπει . Σαφως και θα παρω μετρηση πριν την εισαγωγη των ψαριων .

Ευχαριστω Σπυρο , ειμαι σιγουρος για αυτο που λες . Απλα κανω υπομονη να κλεισω τις μερες που πρεπει . Σαφως και θα παρω μετρηση πριν την εισαγωγη των ψαριων .

:bigemo_harabe_net-54:

Εγώ ανυπομονώ να δω φωτογραφίες! Καλή επιτυχία! :)

Eγω να δεις πως περιμενω Δημητρη . Αλλα πρεπει να κλεισω τον κυκλο των 30 ημερων .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...