Jump to content

Μετατροπή Σε Bare Bottom

Jester

Recommended Posts

Ναι νομίζω επιβάλλεται να την κόψεις.....κρίμα το ζωντανό ρε φίλε....τι να κάνεις όμως!Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι..!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Αν εχεις χρονο...κοψιμο πολυ πριν την πεμπτη φιλε jester...στα κεφαλια που δεν βλεπεις "πλοκαμια".

Εχει αρχισει να νεκρωνει σε αρκετα σημεια και ολα αυτα που διοχετευονται στο νερο απο τον νεκρο ιστο του κοραλιου(που δεν φαινεται να ειναι και μικρο) μονο καλο δεν κανουν στην ποιοτητα του νερου σου!

Ειναι κριμα να χανεις ολα αυτα τα κεφαλια της που μεγαλωνες τοσο καιρο αλλα ευτυχως φαινεται οτι δεν θα τη χασεις τελειως :thumbsu:

Επισης οταν θα κανεις αλλαγη προσπαθησε να σιφωναρεις οσο περισσοτερο μπορεις απο τα σημεια στο τζαμι και στο βραχο που

βλεπεις αυτες τις φυσαλιδες.

Θα σε βοηθησει αρκετα ν'απαλλαγεις μια ωρα αρχιτερα.

Ειναι κυανο η' διατομικη?

Μιχάλη από την φωτογραφία της εφίλιας πιο πολύ για κυανό μου κάνει...μάλιστα πρέπει να είναι και στα ''ντουζένια'' του!Σιφώνι εχθές jester!

ΥΓ.Για να μπορέσεις να σιφωνάρεις μεγάλη ποσότητα του εύκολα,χρησιμοποίησε σωληνάκι αεραντλίας...ξέρεις αυτά της σιλικόνης!Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βγάζεις πολύ νερό και θα έχεις άπλετο χρόνο να βγάλεις πάρα πολύ κυανό! ;)

Δυστυχώς έφυγα για κάποιες δουλειές οπότε αναγκαστικά πέμπτη. Πάνω στην εφύλια έχουμε διατομικό σε κάποια σημεία της πλάτης και σε κάποια βραχάκια έχει κυανό το οποίο συμπεριφέρεται πολύ περίεργα, δεν αναπτύσεται αλλά δεν εξαφανίζεται κιόλας. Έβαλα νέο άνθρακα πριν φύγω και απαγόρευσα στον πατέρα να ταίσει.

Έχουν περάσει τα ντουζένια παιδιά, δεν έχω φωτό από τις πρώτες μέρες που έκανε έκρηξη και μου είχε καλύψει τα πάντα. Απλά στην πλάτη το έχω αφήσει μέχρι να πάρω ένα σιφόνι με μπαταρία να το ξεκάνω μια και καλη.

Είχα σκεφτεί να την ξύσω εκτός ενυδρείου με μια οδοντόβουρτσα παιδική ******* που έχω για τέτοιες δουλειές αλλά βαρέθηκα το φοβήθηκα. περιέργως εχθές τα νιτρικά ήταν μειωμένα.

Δευτέρα έχει βόλτα στα ενυδρειάδικα να χαζέψω λίγο... λέω να τσιμπήσω και έναν six line wrasse (άσχετο αλλά τώρα κοίταγα τις παραλαβές)

Έγινε επεξεργασία - mad23

Και πολυ καλα εκανες και το φοβηθηκες φιλε jester(πες επιτελους το μικρο σου βρε :thumbsu: ) και δεν την εξυσες.

Θα εκανες τα πραγματα πολυ χειροτερα!

Μην μπαινεις σε εξοδα βρε,με ενα απλο λαστιχο θα κανεις τη δουλεια σου.

Ρουφας και βαζεις την αλλη ακρη σε ενα κουβα που θα ειναι χαμηλοτερα σε υψος απο το ενυδρειο και εισαι μια χαρα :thumbsu:

Το σωληνακι αερανλιας οντως ειναι πολυ καλη λυση.Το εχω εφαρμοσει απειρες φορες και ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις

ειναι ιδανικο.

Καλο σημαδι το οτι μειωνονται τα νιτρικα.

Καλη βολτα στα μαγαζια.

Το sixline ειναι απο τα πολυ επιθετικα ψαρακια,ειναι ομως πολυ καλος εργατης και χρησιμο.

Γύρισα λοιπόν. Δεν έκοψα ακόμα γιατί δεν ξέρω τι να κάνω με τα μικρά κεφάλια (μισό εκατοστό διάμετρο) που βρίσκονται στην βάση του κορμού, καμμιά δεκαριά τουλάχιστον. Λέω να αφήσω την βάση και να κάνω τα ζωντανά κεφάλια φραγκς, είναι πολλά τα νεκρά κεφάλια τελικά για να κρατήσω την δομή του αρχικού κοραλλιού.

2025A3D4-4773-4903-8CB5-B79CE02B2C68.jpg

Μετά το κόψιμο να βάλω ιώδιο στο κόψιμο ή να τα περάσω ένα Dip 5 λεπτάκια;

Την χάρηκα την βόλτα κιας μην πήρα ζωντανά για το θαλασσινό, θα κρατηθώ να πάρω ένα ζευγάρι pterapogon τελικά, πιστεύω θα δώσει άλλο αέρα στο ενυδρείο.

Εγινε αλλαγή 80 λίτρα, είχαμε νιτρικούλια αλλά μετά την αλλαγή ισιώσαμε (λογικό). Ανακάλυψα επίσης πως μια πατέντα που είχα κάνει στο σκίμμερ για να το κάνω αθόρυβο είχε περιορίσει την λειτουργία του. Η πατέντα βγήκε και η διαφορά φαίνεται οπτικά, μειωμένα detritus στο σαμπ και στο μάτι φαίνεται πιο καθαρό το ενυδρείο. Την άλγη πίσω δεν την πείραξα, εξαφανίστηκε μετά από 2 μέρες με το σκίμμερ. Και έλεγα πως έπρεπε να το αλλάξω χεχ :poster_oops: .

[url=http://s992.photobucket.com/user/SKatogria/media/Reef/Reef%20v2/95484FD0-C500-44EB-841A-65A651C1C65D.jpg.html]95484FD0-C500-44EB-841A-65A651C1C65D.jpg[/url

Χεχ Αλέξανδρος το μικρό.

Μεγεια τα ζωντανα αλεξανδρε!

Καλως σου ηρθαν :jig:

Βασικα και κατα την ταπεινη μου γνωμη φιλε μου...

-Μην ντιπαρεις τα φραγκ,δεν χρειαζεται.Προσπαθησε να κοψεις οσο πιο κοντα στο κεντρο χωρις να τραυματισεις τον ιστο.

-Απο κυκλοφορια εχεις μονο τον κυκλοφορητη αριστερα?

-Αυτα τα στρογγυλα πλαστικα ειναι πολυ μεγαλα και φοβαμαι οτι ισως να μην εχει καλη κυκλοφορια εκει μεσα με αποτελεσμα να μαζευονται διαφορα.Βγαινουν ευκολα?

Έγινε επεξεργασία - mad23

Μεγεια τα ζωντανα αλεξανδρε!

Καλως σου ηρθαν :jig:

Βασικα και κατα την ταπεινη μου γνωμη φιλε μου...

-Μην ντιπαρεις τα φραγκ,δεν χρειαζεται.Προσπαθησε να κοψεις οσο πιο κοντα στο κεντρο χωρις να τραυματισεις τον ιστο.

-Απο κυκλοφορια εχεις μονο τον κυκλοφορητη αριστερα?

-Αυτα τα στρογγυλα πλαστικα ειναι πολυ μεγαλα και φοβαμαι οτι ισως να μην εχει καλη κυκλοφορια εκει μεσα με αποτελεσμα να μαζευονται διαφορα.Βγαινουν ευκολα?

Συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχάλη!Βγάλε βρε συ αυτά τα πλαστικά και αν θες να βάλεις κάτι στην θέση τους βάλε egg crate!Πρέπει νομίζω να δυναμώσεις και λίγο την κυκλοφορία σου!

Τα πλαστικά εκτός από την φάτσα έχουν καμμιά 10ρια τρύπες 8mm το καθένα. Μόνο σε ένα βλέπω να συγκεντρώνονται υλικά (μέση δεξιά). Το έχω στο μυαλό να τα αλλάξω αλλά έχω άλλες δουλειές πρώτα (φτιάχνω και το 2 τονο τώρα) και δεν με χαλάνε και τόσο στο μάτι ώστε να θέλω να τα πετάξω άμεσα. Βαριέμαι και λίγο γιατί πρέπει να βγεί ο βράχος όλος για να βγουν και... ούφ κουράστηκα και που το σκέφτηκα <_< .

Ρε παιδιά για την κυκλοφορία που λέτε. Είχα πριν μια 3000l/h και μου το έκανε πλυντήριο το ενυδρείο, έβρισκα αραγωνίτη συνέχεια στις πέτρες επάνω. Στα 192 συνολικό όγκο νερού (180 πες με τους βράχους) έχω συνολικά 3800l/h κυκλοφορία, οριακά καλά την βρίσκω. Αυτό που λέω είναι να βάλω ένα ύψιλον στην είσοδο του νερού να στέλνω το μισό στον πάτο και το άλλο πίσω από τα βράχια.

Μιχάλη δεν τα πήρα τα apogon ακόμα, μαζεύω να πάρω 2 Nyos 5.0 για να φέρω τα θηρία μου από την Αθήνα. Άσε να διαβάσω πρώτα λίγο, να τελειώσω και το 2τονο και μετά.

2τονο?????????.... :jig::jig::jig::jig::jig::jig:

Τοτε μην κουνας τιποτα....αστα ολα οπως ειναι!χαχαχα

Αυτο που λες για τη διπλη εξοδο ειναι καλη ιδεα και θα βοηθησει αν ειναι δυνατη η επιστροφη.

Εσυ που το βλεπεις live,ξερεις καλυτερα απ'ολους μας αν ειναι καλη η κυκλοφορια σου φιλε jester :thumbsu:

και παλι....2τονο????...πολυ χαιρομαι! :jig:

Δύο τόνους ακούω και κάτι έχω πάθει!!

Όπως και να έχει ρε συ,εγώ σε 60x60x60 έχω περίπου 9000 λ/ω και λέω να την ανεβάσω!Και έχω και αραγονίτη (χοντρόκοκκο έστω)!Εσύ δεν έχεις καθόλου αραγονίτη και έχεις 3800!!!

Πιστεύω πως μπορείς άνετα να ανεβάσεις και να ρυθμίσεις την κυκλοφορία χωρίς να τρώνε ξύλο τα κοράλλια!

Αυτό και μόνο το "bonus" θα σου λύσει πολλά από τα προβλήματα!;)

χμ... θα κάνω την πατέντα στην είσοδο και αν δεν κάνει θα δω μην πάρω μια κοράλια νανο. Δεν νομίζω να χρειαστεί πολύ περισσότερο.

Παίδες το δυτονο είναι γλυκού μην περιμένετε κανα reef 2 τόνων, τέτοια φάση μόνο αν πιάσω το λόττο.

Ρε κώστα με 9000l/h σε 60Χ60Χ60 έχεις περιοχές με μέτρια έως χαλαρή κυκλοφορία;

Ναι αμέ!Οι εφίλιες μου τρώνε χάδια.....!;)

Δεν έχω 9000 λίτρα μόνομα.Η jebao φτάνει μέχρι τις 8000 αλλά ονομαστικά.Με τόση μούργα άντε να φτάνει τα 6000 max.Οστώσο κι αυτά τα 6000 δεν είναι σταθερά,μιας και παίζει στο else mode στο οποίο δημιουργεί μόνη της τυχαία ρεύματα!Ώρες ώρες πέφτουν κάτι φάπες,αλλά είναι για ελάχιστα δεύτερα....μετά πάλι ηρεμία!;)

Φιλε jester το bare bottom,ειδικα στα χαμηλα σημεια θελει παρα παρα πολυ καλη κυκλοφορια :thumbsu:

Δυσκολο να το πετυχεις αφου εχεις και κοραλια κατω αλλα ειναι απαραιτητο ωστε να μη μενουν deritus κατω η' τουλαχιστον να μαζευονται σε 1-2 σημεια.

Μια jebao 25αρα σαν του κωστα,θα σου εκανε πολυ καλη δουλεια στο ενυδρειο.

Γλυκο??? :angel:

ρε ζημιά που μου κάνατε με την jebao... χμμμ πρέπει να κάνω υπομονή προηγούνται οι Nyos.

Αυτό το Reef setting που έχει πρέπει να είναι τρέλα!

Αρχικά έλεγα για Αμερικανικό Κιχλιδικό, μιας και στην Αθήνα έχω ακόμα έναν Oscar, μια texas και έναν Jaguar μαζί με έναν γάτο (για ancistrus sp τον είχα πάρει και έχει γίνει 30+ εκατοστά ο μπουχέσας) αλλά με τρώει να βάλω και μια silver arowana και κανένα σαλαχάκι. Θα το δω πως θα πάει.

• 2 weeks later...

Πολύ καλή κίνηση να κάνεις το ενυδρείο σου bare bottom. Ετσι, έχεις εσύ τον έλεγχο και μπορείς να αποφασίσεις πόσα φωσφορικά θα αφήσεις στο ενυδρείο σου και όχι η άμμος να αποφασίζει για αυτό. Το detritus ομως καπως πρεπει να βγει απο το ενυδρειο σου και αυτο μπορεις να το κανεις πολυ εθκολα με ενα σωλινακι.

Προσπαθησε να έχεις όση περισσοτερη κυκλοφορια γινεται στον πατο για να αιωρείται το detritus και να βγαινει με το skimmer.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...