Jester 3 Οκτωβρίου 2013 #1 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Εδώ και κανά μήνα σκέφτομαι να ξυλώσω τον αραγωνιτη του θαλασσινού. Θα χρειαστεί να κάνω κάτι παραπάνω απο βάσεις για τους βράχους και καμμια σωλήνα για τον αστακο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 4 Οκτωβρίου 2013 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Σωστα φιλε jester! Ειναι πολυ σημαντικο να κανεις σταθερες τις βασεις του βραχου. Επισης δωσε πολυ βαση στην κυκλοφορια που θα δωσεις χαμηλα στον πατο του ενυδρειου ωστε να μην μαζευονται πολλα detritus και να μενουν οσο περισσοτερο γινεται στον "αερα" Προσεξε επισης παρα πολυ και κατα την διαδικασια αφαιρεσης της αμμου. Ποσα εκατοστα αμμο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 10 Οκτωβρίου 2013 Author #3 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Έχω κοντά στα 8 εκατοστά αραγωνιτη. Λέω να το αδειάσω όλο απο νερό, να το πλύνω και να βάλω μέσα πάλι βράχο ζωντανά. PVC σωλήνα μάλλον για βάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 11 Οκτωβρίου 2013 #4 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Αν το σκεφτεσαι ετσι τοτε μπορεις να το κανεις και μεσα σε μια μερα φιλε jester αλλα θα πρεπει να κρατησεις οσο περισσοτερο-αν οχι ολο- νερο μπορεις απο το ενυδρειο πριν να κανεις την αλλαγη. Εχεις ζωντανα μεσα? Βαλε και μια φωτο αν σου ειναι ευκολο και εχεις χρονο,ωστε να ειναι πιο ευκολο να συζητησουμε για μια ανωδυνη-ακινδυνη διαδικασια να κανεις την αφαιρεση του Οι βασεις απο Pvc θα ειναι καλη λυση αλλα θα πρεπει να τις καλυψεις καπως γιατι,ειδικα στο bare bottom θα σου χτυπανε πολυ στο ματι μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 11 Οκτωβρίου 2013 Author #5 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Εκτός απο τα κλόουν έχω έναν debellius αστακό, 2 Thor και μερικά ερημιτακια και σαλιγκαρια. Έλεγα να σώσω όσο νερό μπορέσω, να το γεμίσω με νερό και να ρίξω χλωρινη για καμμια ώρα, άδειασμα, γέμισμα με prime και ξανά άδειασμα και μετά στήσιμο κλασσικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 11 Οκτωβρίου 2013 #6 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Πολυ ομορφο ενυδρειο και στησιμο φιλε jester! Ευχαριστουμε για τη φωτο Ταπεινη μου αποψη.... Βρες μια γυαλα-πλαστικη λεκανη(ες) που να χωραει οσο περισσοτερο απο το νερο σου γινεται και τα κοραλια,ψαρακια κτλ. Οσο ακομα λειτουργει το ενυδρειο ξεκινα να καθαριζεις με την ξυστρα που βλεπω,τα τζαμια του ενυδρειου. Για αυτα που θα βγουν απο τα τζαμια μην ανησυχεις,δεν θα προκαλεσουν κατι.Αλγη και κοραλινη ειναι. Ετσι θα γλυτωσεις πολυ χρονο απο το καθαρισμα αφου θες να κανεις και την αλλαγη μεσα σε μια μερα και θα ειναι και πιο ευκολο αφου αν στεγνωσει το ενυδρειο αυτα βγαινουν πιο δυσκολα. Ετοιμασε αρκετο νερο οσμωσης να εχεις αλλα και φτιαξε φρεσκο νερο αλλαγης να εχεις να συμπληρωσεις απο το νερο που θα λειπει λογω της αφαιρεσης του αραγωνιτη. Αρχικα βγαλε το βραχο σου και φτιαξε αυτο που θες με τις βασεις pvc. Στη συνεχεια ξεκινα να βγαζεις και να αποθηκευεις οσο περισσοτερο νερο μπορεις.Αφου θα εχεις βγαλει βραχο και αρκετο νερο πιασε τα ζωντανα σου και βαλτα στα δοχεια αποθηκευσης του νερου..Αν εχεις πολλα δοχεια μοιρασε τα(ψαρακια στο ενα,κοραλια γαριδες κτλ στο αλλο).Αν υπαρχει και καποιο δοχειο με νερο του ενυδρειου,να βαλεις και το βραχο μετα την ολη αλλαγη με τα Pvc κτλ θα ειναι ακομα καλυτερα. Υπολογισε να εχεις και θερμοστατες. Γνωμη μου ειναι να μη βαλεις χλωρινη.Μπορεις να καθαρισεις ολα τα τζαμια με την ξυστρα.Θα γινουν σαν καινουργια. Προσοχη να μην πιασει καποιον κοκκο αμμου και σου κανει γραντζουνιες. Αφου θα εχεις τελειωσει με το καθαρισμα του ενυδρειου και δεν θα εχεις αμμο να σε προβληματισει σε αυτο το σταδιο,παρε το βραχο που εφτιαξες και τοποθετησε τον στο ενυδρειο οπως σου αρεσει. Ακολουθως ξεκινα να το γεμιζεις με το νερο που εχεις αποθηκευσει και οσο λειπει συμπληρωσε το με το φρεσκο αλατονερο που θα εχεις φτιαξει. Στη συνεχεια βαλε τα κοραλια μεσα στο ενυδρειο στα σημεια που σου αρεσει και μετα τα ψαρακια και τους αλλους οργανισμους. Και μεγεια το ενυδρειο! Αν εχεις φροντισει για οσα απο τα παραπανω μπορεις,πριν ξεκινησεις την ολη διαδικασια,πραγματικα δεν θα σου παρει πανω απο 2-3 ωρες. Καλη επιτυχια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 12 Οκτωβρίου 2013 Author #7 Share 12 Οκτωβρίου 2013 Mad έλεγα να βάλω την χλωρινη για να ξεπαστρεψω κάτι απταισιες που έχουν βγει στο τζάμι όχι για τις αλγες. Κατα τα αλλα αυτή περίπου την διαδικασία σκεφτόμουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Οκτωβρίου 2013 #8 Share 12 Οκτωβρίου 2013 E βρε αν ξυσεις το τζαμι ,αφου θα εχεις αδειασει και ολο το ενυδρειο,θα τις ξεφορτωθεις. Οταν θα ειναι στεγνο θα ειναι και πιο ευκολο να τις διακρινεις. Προσωπικα δεν θα εβαζα χλωρινη. Χιλιες φορες να γεμισεις το ενυδρειο με ζεματιστο νερο και λιγο ξυδι,αν θελεις να εισαι σιγουρος. Καλη επιτυχια φιλε μου,ελπιζω να πανε ολα καλα και χωρις απωλειες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Οκτωβρίου 2013 #9 Share 25 Οκτωβρίου 2013 Έγινε η μετατροπή με επιτυχία;;; Αν θες μπορείς στις PVC βάσεις σου να κάνεις πολλές μικρές τρύπες...με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξεις ''καταφύγια'' και χώρους αναπαραγωγής κοπίποδων!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 25 Οκτωβρίου 2013 Author #10 Share 25 Οκτωβρίου 2013 Δεν έχει γίνει ακόμα η μετατροπή. έχω μπλέξει με την επισκευή του σπιτιού (όποιος έχει δουλέψει με πλύθα γνωρίζει τι μπελάς είναι) να το τελειώσω πριν πιάσουν τα κρύα και είμαι και σε σκέψεις να περιμένω μέχρι την μετακόμιση, γιατί θα το ξηλώσω τότε έτσι κιαλλιώς, σε κανα μήνα δλδ. Κώστα τις είχα δει σε βίντεο τις τρύπες και νόμιζα πως ειναι για να μην δημιουργούνται κενα σημεία. Λες να τις κάνω μικρές; έλεγα να βάλω 12άρι τρυπάνι. Βασικά έλεγα να βάλω μικρή σωλήνα στις άκρες σαν τακούνια. Λέει ή να πάρω μια φ60 και να την κόψω στα 3 εκατοστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 26 Οκτωβρίου 2013 #11 Share 26 Οκτωβρίου 2013 Φ60 στους 2-3 πόντους και με πολύ μικρό τρυπανάκι καν'την σουρωτήρι!Έτσι τα κοπίποδα σου θα βρουν τρόπο να προφυλαχθούν από τους θηρευτές τους και να αναπαραχθούν σαν τρελά!Μην ξεχάσεις να λειάνεις τον βράχο σου από κάτω,ώστε να φτάσει όσο πιο καλά γίνετε στον πάτο,και να εφάπτει καλά με τον σωλήνα!Καλή επιτυχία στο όλο εγχείρημα και αν χρειαστείς καμιά γνώμη σφύρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 26 Οκτωβρίου 2013 Author #12 Share 26 Οκτωβρίου 2013 Έλεγα να τους κολλήσω ή με gel στιγμής ή με το διμερές για τα κοράλλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 27 Οκτωβρίου 2013 #13 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Χμμμμ....κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν χρειάζεται να τους κολλήσεις πάνω στο pvc.Απλά λείανε τους καλά και θα πατήσουν μια χαρά!Μην βάλεις μόνο ένα κομμάτι σωλήνα!Βάλε όπου πέφτει το βάρος και χρειάζεται στήριξη το ascape σου! ΥΓ.Καλημέρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 2 Ιανουαρίου 2014 Author #14 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Εγινε λοιπόν η μετακόμιση. Πριν 3 βδομάδες περιπου. Εχθές η μισή εφύλια δεν άνοιξε, δεν έδωσα σημασία. Σήμερα ανοίξανε τα φώτα και με υποδέχτηκε αυτό. Η μιση εφύλια έχει αποχρωματιστεί πλήρως και η άλλη ίσα που κρατιέται. Το νερό έχει θολώσει και θπάρχουν αιωρούμενες λευκές πέτσες, σαν "δερμα" από γαρίδες. Το σκίμμερ δουλεύει σαν τρελό. Άλλαξα άνθρακα και ετοιμάζω αλλαγή 20% και βλέπουμε. Πάντως πολύ πιο όμορφο χωρίς τον αραγωνίτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 2 Ιανουαρίου 2014 #15 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Αν μπορείς κανε μεγαλύτερη αλλαγή νερού και βάλε αρκετό άνθρακα.... Σκεύασμα με βακτηρίδια έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 2 Ιανουαρίου 2014 Author #16 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Ταν εχω ελάχιστο Stability, όσο έμεινε δλδ από την τελευταία μετακόμιση. Αν εννοείς κάτι σε MB7 ή παρόμοιο όχι δεν έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Ιανουαρίου 2014 #17 Share 14 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα φιλε jester. Πως πηγανε τα πραγματα τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 14 Ιανουαρίου 2014 Author #18 Share 14 Ιανουαρίου 2014 Mad από την εφύλια έμεινε ένα οπτικά υγειέστατο κεφάλι και 4-5 ακόμα που δεν πολυανοίγουνε. όλα τα άλλα έχουν γεμίσει με ένα υλικό σαν οδοντόπαστα λευκό. Πήρε 3 μέρες και 2 αλλαγές 60 λιτρες για να ξεθολώσει το νερό. Είχα φυσικά και μια προσωρινή άνοδο αμμωνίας οπότε καταλαβαίνεις πανικός στην ντισκοτέκ. Γενικά η εφύλια δεν τα πάει καλά, το pavona έκοψε μόνο του ένα φραγκ (τι στο καλό και τα υπόλοιπα σοκαρίστηκαν και σιγά σιγά συνέρχονται. Δεν ξέρω αν πρέπει να κόψω τα νεκρά κεφάλια ή να τα αφήσω. πάντως έχουν αρχίσει να πιάνουν άλγη. Δεν την περίμενα τέτοια τούμπα. Δεν σου κρύβω πως αν ήμουν ακόμα Αθήνα θα το είχα σκραπάρει, θα έδινα για φύλαξη ζωντανά και κοράλλια και πάλι από την αρχή. Δεν είμαι όμως οπότε το παλεύω. Σκέφτομαι να αρχίσω το Special Blend. γνώμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Ιανουαρίου 2014 #19 Share 14 Ιανουαρίου 2014 Εχεις καμια φρεσκια φωτο jester? Γιατι αν αυτο που λες ειναι bacterial bloom τοτε προσωπικα δεν θα εβαζα βακτηρια. Οσες φορες μου συνεβει κατι αναλογο τα εκανε χειροτερα τα πραγματα. Καθε ενυδρειο βεβαια ειναι διαφορετικο. Η αμμωνια επεσε τωρα? Οτι νεκρο βλεπεις και κοβεται,αφαιρεσε το. Ειδικα αν βλεπεις κυανο η καποια περιεργη βλεννα πανω του. Αφου σταματησαν οι νεκρωσεις ειναι σε καλο δρομο τα πραγματα. Μην το βαζεις κατω,παλεψε το και θα διορθωθει. Εβγαλες την αμμο οσο βραχος και κοραλια ηταν μεσα στο ενυδρειο και λειτουργουσε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 15 Ιανουαρίου 2014 Author #20 Share 15 Ιανουαρίου 2014 Οχι η αφαίρεση του αραγωνίτη συνδιάστηκε με την μετακόμιση στο σπίτι που ανακαίνησα οπότε βγήκαν βράχια ζωντανά και όπως έπλυνα την γυάλα πέταξα και τον αραγωνίτη. Αφού στήθηκε έβαλα Seachem Stability με δοσολογίες για νεοστημένο ενυδρείο. Ναι οι μετρήσεις έχουν έρθει στα αναμενόμενα επίπεδα με λίγο αυξημένα νιτρικά (περίπου 15) και ανιχνεύσιμα φωσφορικά αλλά θα τα κατεβάσω που θα πάει. Θα βγάλω φωτό αύριο όταν ανάψουν τα φώτα. Να δείς και τι κόψιμο πρέπει να ρίξω να γελάσεις. Με τροχό την κόβω την εφύλια ή καλέμι; Το bacterial bloom το μαζεύει το skimmer? αν ναι παίζει να είναι αυτό. Ειδάλλως πρεπει να ήταν τα πλοκάμια από τα νεκρά κεφάλια γιατί μέχρι να καθαρίσει το νερό το skimmer εβγαζε τρελές ποσότητες. Δεν έχω κιάλλη επιλογή. Έχω τα ζωντανά μέσα δεν μπορώ να τα παρατήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Ιανουαρίου 2014 #21 Share 15 Ιανουαρίου 2014 Ε ναι,αμαρτια ειναι! Θα βοηθησει το skimmer αλλα βοηθανε πολυ και οι αλλαγες νερου Οταν εχεις χρονο βαλε και τις φωτο φιλε jester. Ισως το προβλημα να δημιουργηθηκε απο την δοσολογια του stability για νεοστημενο ενυδρειο. Βραχο τον ιδιο δεν εβαλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 15 Ιανουαρίου 2014 Author #22 Share 15 Ιανουαρίου 2014 (edited) Ναι ναι ο ιδιος βράχος χρησιμοποιήθηκε. Ξερεις τι σκέφτηκα τώρα, παίζει να έκανα ******* που αφαίρεσα βράχο τον τελευταίο καιρό; Από 18 κιλά περίπου πρέπει να είμαι στα 12-13 γιατί το έβλεπα πνιγμένο το ενυδρείο. επ ευκαιρία. το νερό για τις αλλαγές μπορώ να το αποθηκεύσω σε βαρέλι χωρίς κυκλοφορητή (αφού διαλυθεί το αλάτι βεβαίως) και να ανάψω τον κυκλοφορητή μια ώρα πριν την αλλαγή ή θα είναι για πέταμα; Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2014 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 17 Ιανουαρίου 2014 Author #23 Share 17 Ιανουαρίου 2014 Καλύτερα το βλέπω αν και η εφύλια είναι να σε πιάνει η ψυχή σου. Είναι και το πρώτο μου κοράλι οπότε νιώθεις. Προς το παρόν σταμάτησα να σκοτώνω και απταίσιες, να ισιώσει και ξανά ντου. Άλλη καλή ένδειξη, άρχισε να ανοίγει και η πελτάτα που έχω. Έχω και 80 λίτρα νερό για αλλαγή αλλά μπέρδεψα τα βαρέλια και είναι στα 1019 η αλατότητα και δεν έχω άλλο αλάτι!!! (γκρρρρ). Θα πάρω αλάτι και τετάρτη με πέμπτη θα αλλάξω 80 λιτράκια να έρθει να δέσει. Mad το tropic marine το άφησες 5 μέρες χωρίς κυκλοφορητή; fmn το δοχείο προετοιμασίας μήπως είχε καμμιά πεταλουδίτσα ή κανα εντομάκι και σου έβγαλε μια δυο φορές που σου έβγαλε αμμωνία και νιτρικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Ιανουαρίου 2014 #24 Share 17 Ιανουαρίου 2014 Για να μη χαλαμε το θεμα του φιλου jester συζητωντας για τις αλλαγες νερου,τα ποστ που αφορουσαν σε αυτες μεταφερθηκαν εδω παιδια http://www.aquazone.gr/forums/topic/92001-anaidhinciaaiaao-aeeaaaao-iaanio-eae-iaaoncoaaeo/#entry893378 Μακαρι να συνελθει η eyphyllia jester! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 17 Ιανουαρίου 2014 Author #25 Share 17 Ιανουαρίου 2014 Η Εφύλια θα φάει κόψιμο από πέμπτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος