Jump to content

Αστρωτο Ενυδρειο Εδω Και 5 Χρόνια

Recommended Posts

Βεβαια υπαρχει και το safe start της tetra το οποιο επιτρεπει την αμμεση προσθηκη ψαριων . Εχω ακουσει τα καλυτερα απο οσους το εχουν χρησιμοποιησει , αλλα προσωπικα δεν το ξερω . Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε .

Επισης θα προτεινα και την διατηρηση ημερολογιου ωστε να γνωριζεις ακριβως τι εκανες και ποτε .

• Like 1

Τιποτα δεν ειναι δυσκολο!

Καταρχην δεν βλεπω πουθενα μετρηση αμμωνιας.

Παρε απο καποιον χομπιστα μπολι και καθαρισες μια και καλη!

Σε μενα παντως δεν πετυχε αυτο λιγο καιρο πριν . Ισως να επηξα και να εκανα σοβαροτερα και περισσοτερα λαθη .

Σε μενα παντως δεν πετυχε αυτο λιγο καιρο πριν . Ισως να επηξα και να εκανα σοβαροτερα και περισσοτερα λαθη .

Δεν πετυχε ποιο?Το μπολι?

Σιγουρα εκανες κατι λαθος γιατι το μπολι αν κανουμε τα σωστα βηματα πιανει και ειναι και το γρηγορο στρωσιμο!

Διαβαζοντας ολο το θεμα απο την αρχη , τα λαθη σου φιλε Παντελη ειναι τεραστια αλλα οχι και αδικαιολογητα .

Αλλα και τωρα δεν ειναι αργα να το στρωσεις . Βεβαια δικη μου αποψη ( απο τα ελαχιστα που γνωριζω ) , το καλυτερο θα ηταν να το αδειασεις τελειως και να το ξαναστησεις απο το μηδεν . Θεωρω αρκετα δυσκολο να στρωσει το νερο σου με τα ψαρια μεσα . Οι μετρησεις σου θα συνεχισουν να ανεβοκατεβαινουν .

Εγω για να καταλαβεις ειμαι στην διαδικασια στρωσιματος απο προχθες ( 08 του μηνα ) . Ειμαι 60 λιτρα , τοποθετησα δυο εσωτερικα φιλτρα που ειχα ( sera fil 120 ) με βιολογικο υλικο στους θαλαμους και προσθεσα μια δοση microbe lift special blend . Για αστρωτα ενυδρεια η microbe lift λεει χορηγηση βακτηριων 4 φορες το μηνα .

Εβαλα τις μπριζες λοιπον και δουλευει κανονικα . Αναβω και το φως περιπου 6 ωρες την ημερα .

Μολις κλεισω μηνα θα προσθεσω τα ψαρια μεσα . Και την πρωτη Κυριακη αφου θα εχω ψαρια μεσα θα παρω μετρηση αμμωνια , νιτρωδη και νιτρικα .

Καλυτερα να παρεις μετρησεις και πριν βαλεις τα ψαρια!

• Like 1

Θα παρω αλλα λογικα θα ειναι ολα μηδεν μια και δεν θα υπαρχει ζωντανος οργανισμος μεσα .

Λογικα. Αλλα καλου κακου πριν ριξεις ζωντανα ριξε μια ματια τι παιζει. Δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα εχει στρωσει.

Σιγουρα δεν θα εχει στρωσει , αλλα τουλαχιστον στα δυο μου φιλτρα θα εχουν εγκατασταθει αρκετα βακτηρια ωστε να αντιμετωπισουν αμμεσα τους ρυπους .

Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας που δειχνετε.. Λοιπον οσο για το στρωσιμο του ενυδρειογ juwell θα το κανω απο την αρχη κανονικα με αμμωνια χωρις ψαρια μεσα και θα τ αφησω οσο χρονο χρειαστει... εκεινες τις μερες θα χρειαστω την βοβθεια σας σκεφτομαι να τ αρχισω απο την.αρχη ... φυσικα θα κραταω ημερολογιο και μετρησεις για καθε μερα π πςρναει γ συνεχη παρακολουθηση...

Το ενυδρείο μέσα σε 5 χρόνια έχει στρώσει 100% δεν υπάρχει περίπτωση.

Απλά λόγο της έληψεις του φίλτρου δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί ένας επαρκής πληθυσμός από βακτήρια, προφανώς τα βακτήρια δεν επαρκούσαν για ένα ποιο υγιές περιβάλλων. Γενικά τα ψάρια με τα χρόνια θα εξασθένισαν από όλοι την μικρή μεν στην αρχή αλλά μακρά ταλαιπωρία εκτός αυτού όσο μεγάλωναν τα ψάρια τόσο δυσχεραίνονταν η όλη κατάσταση έτσι με το πρώτο πρόβλημα που εμφανίστηκε τα έχασες.

Δεν ξέρουμε αν χάθηκαν από τα ανεβασμένα ΝΟ2 ή από κάτι άλλο, πάντως αν βάλεις μέσα ένα νέο φίλτρο λόγο της υπάρχουσας βιολογίας θα στρώσει γρήγορα το φίλτρο δεν χριάζεσαι αμμωνίες και τα συναφή το πολή πολή να πάρεις έτυμα βακτήρια και να τα βάλεις στο ενυδρείο σου είναι κρίμα μια υπάρχουσα βιολογία να την χαλάσεις.

τώρα αν δεν αισθάνεσαι σίγουρος και πιστεύεις ότι ψόφησαν τα ψάρια από κάποια αρρώστια τότε πρέπει να αποστειρώσεις όλα τα υλικά και να τα κάνεις σαν καινούργια. αν δεν μπεις σε αυτήν διαδικασία τότε δεν χρειάζεται να ξεστήσεις το ενυδρείο σου.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

• Like 1

Συμφωνώ με τον Χρήστο ! Θα σου προτείνω και εγώ με τη σειρά μου να μην κάνεις στρώσιμο με αμμωνία. :)

εχω διαβασει πως το στρωσιμο με την αμμωνια ειναι περοσσοτερο χρονοβόρο αλλά πιο ασφαλές απο χομπίστες που δεν εχουν τοση πείρα γι αυτο θέλω να κάνω αργά και σταθερά βήματα

Ο καλυτερος τροπος φιλε ειναι το μπολι , κακα τα ψεμματα . Εν παση περιπτωση , δεν ξερω , τι να πω ; Καλη επιτυχια στο νεο σου εγχειρημα .

θα συμφωνήσω με τους από πάνω.Αν δεν έχεις υπόνοιες για αρρώστιες δεν χρειάζεσαι νέο στρώσιμο (γνώμη μου).

Τώρα για το πιως είναι ο καλύτερος τρόπος στρωσίματος ....πολλές οι απόψεις....διάβασε και αποφάσισε....εγώ ας πούμε προτιμώ τον παραδοσιακό μακροχρόνιο με υπομονή και επιμονή...(60 μέρες το έστρωνα για να πάρω τις μετρήσεις που ήθελα).

Συμφωνω με τον Συμβουλο , αυτο κανω και εγω . Υπομονη και σιγα σιγα . Αλλα νομιζω οτι σε καθε αλλαγη νερου μπορει να αποφυγει τυχον αρρωστιες με χορηγηση αλατιου ( δεν θυμαμαι πως λεγεται αυτο ) ή ακομα χορηγοντας και μια δοση therap απο microbe lift .

Προσωπικα σε καθε αλλαγη νερου , χορηγω και μια δοση απο αυτο .

θα συμφωνήσω με τους από πάνω.Αν δεν έχεις υπόνοιες για αρρώστιες δεν χρειάζεσαι νέο στρώσιμο (γνώμη μου).

Τώρα για το πιως είναι ο καλύτερος τρόπος στρωσίματος ....πολλές οι απόψεις....διάβασε και αποφάσισε....εγώ ας πούμε προτιμώ τον παραδοσιακό μακροχρόνιο με υπομονή και επιμονή...(60 μέρες το έστρωνα για να πάρω τις μετρήσεις που ήθελα).

Δεν θα ξεστρωνει με τιποτα τωρα :rolleyes:

• Like 1

.......... Αλλα νομιζω οτι σε καθε αλλαγη νερου μπορει να αποφυγει τυχον αρρωστιες με χορηγηση αλατιου ( δεν θυμαμαι πως λεγεται αυτο .......

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=89063&hl= ρίξε μια ματιά

Aυτο το αλατι εννοω Συμβουλε http://www.mitthusdjur.se/media/catalog/product/cache/20/image/800x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/7/276000.jpg

Ειναι για παρασιτα καθως και βιταμινη .

Έγινε επεξεργασία - Juwell - Guppy 60

:bigemo_harabe_net-54: ΣΩΣΤΟΣ

Aυτο το αλατι εννοω Συμβουλε http://www.mitthusdjur.se/media/catalog/product/cache/20/image/800x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/7/276000.jpg

Ειναι για παρασιτα καθως και βιταμινη .

καλησπέρα απο σήμερα το ενυδρείο τρέχει με την βοήθεια μπόλι για το στρώσιμο του από ένα 50 άρι που έχω.. τα ψάρια μπήκανε κανονικά θα ήθελα να μου πείτε σε πόσες μέρες το ενυδρείο θα είναι στην τελική του κατάσταση..

Εφοσον εχεις μπολι θεωρητικα εισαι και ενταξει. Κανε τις μετρησεις σου και αν εισαι κομπλε ξεκινα να βαζεις ψαρακια σταδιακα και με φειδωλο ταισμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...