Jump to content

Αστρωτο Ενυδρειο Εδω Και 5 Χρόνια

Recommended Posts

Καλησπέρα όπως λεει και ο τίτλος μου έχω ενυδρείο που είναι άστρωτο εδώ και 5 χρόνια και τ τελευταίο χρονο (φέτος) ολο το ενυδρείο μου έσβησε ξαφνικά ..συγκεκριμένα έχασα 5 goldfish σχεδον 5 χρονών πολύ κρίμα αυτό οφείλεται στο ότι δεν είχα μπεί στον κόπο να ψάξω και να μάθω αρκετά πράγματα για το hobby αυτό... τώρα πήρα τρία καινούρια μέλη Goldfish για μια νέα αρχή και πιο σωστή αυτή τη φορά.. Θα ήθελα την βοήθεια σας για το στρώσιμο , συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα γενικά τα φώτα σας ώστε να επανέλθει και να ξανα ζωντανέψει το ενυδρείο μου... Πληροφοριακά το ενυδρείο είναι περίπου 100 Λίτρα... Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Φιλικά Παντελής

συγγνώμη τι εννοείς όταν λες άστρωτο 5 χρόνια;;;

Αφού ήταν σε λειτουργία επί πέντε χρόνια δεν δημιούργησε μόνο του βιολογία;

τώρα έβαλες τα ψαράκια στο παλιό νερό χωρίς μετρήσεις;

Όταν λες "έσβησε" εννοείς ότι "έχασες" τα ψαράκια ή ότι χάλασαν τα συστήματά του; (φίλτρα κλπ)

Δώσε λεπτομέρειες για να μπορούν να σε βοηθήσουν οι παλαιότεροι όπως βοήθησαν και εμένα!

Διάβασε τα σχετικά άρθρα και ότι χρειαστείς ρώτα αλλά όσο πιο συγκεκριμένα μπορείς δίνοντας όσο πιο πολλά στοιχεία γίνεται....

οι μικροί μας φίλοι πολλές φορές σώνονται από λεπτομέρειες που δεν δίνουμε σημασία εμείς οι νεότεροι....

• Like 1

απο την αρχή που έφτιαξα το ενυδρείο δεν είχα βάλει ούτε βακτήρια και δεν έκανα καμια μέτρηση με τα ειδικά τεστ... το ενυδρείο έτρεχε επι πέντε χρλονια χωρίς να διαπιστώσω κανένα πρόβλημα ΄ςσπου μέσα σε ένα μήνα έχασα όλα μου τα ψάρια έτσι ξαφνικα... τώρα πήρα άλλα 3 χρυσόψαρα και τα έχω βάλει μέσα αλλά σκέφτομαι να ξανα στήσω το ενυδρείο απο την αρχή με τον σωστόο τρόπο αυτή τη φορά...Θέλω να με ενημερ΄ωσετε όσοι έχετε εμπειρία πωσ να κάνω το στρώσικο μεθοδικά και με τον πιο ασφαλή τρόπο για τα ψάρια( αν χρειαστεί θα τα απομονώσω για όσο καιρό χρειαστεί το στρώσιμο... ευχαριστώ

Καλως ηρθες φιλε και συλλυπητηρια για τις απωλειες σου....

Δωσε μας σε παρακαλω ολες τις πληροφοριες για το ενυδρειο σου(καποιος παλιος την φορμα ρε παιδια!!!ειμαι απο κινητο), ρουτινες(αλλαγες νερου, προετοιμασια), ταισμα(τροφες, ποσοτητα, ποσες φορες ημερα/βδομαδα)....την φορμα παιδιααα!!!!:-)

Κοιτα...ας τα παρουμε απ την αρχη....εαν ενδιαφερεσαι για τα χρυσοψαρα, πηγαινε στην κατηγορια "κρυου νερου" και ξεκινα διαβασμα, αλλα να ξερεις οτι καθε ειδους χρυσοψαρου χρειαζεται συγκεκριμενα λιτρα, 5 χρυσοψαρα σε 100 λιτρα ειναι πολλα....αμα ειχαν παρει και το μισο τους μεγεθος, αστα να πανε!!

Οποτε ξεκινα διαβασμα και ρωτα οτι δεν καταλαβαινεις ή σου καθεται στραβα....

Καλως ηρθες στο απολυτο ενυδρειακο φορουμ(ειμαι φοβερος στην διαφημισει εε;;!!)

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Καλως σας βρήκα να σαι καλα για το ενδιαφερον που δειχνεις... λοιπον γενικα για την ρουτινα του ενυδρειου το ταισμα ηταν τακτικο καθε μέρα με flakes για χρυσοψαρα οι αλλαγες νερου 30% την εβδομαδα αλλα οπως είναι λογικό μάλλον φταίει που δεν είχα κάνει στρώσιμο εμυδρείου απο την αρχή και μάλλον οι τιμέσ του νερού είναι πολύ υψηλές.. (ακραίες)

Απίστευτο μου φαίνεται!5 χρόνια χωρίς βιολογία?Κάτι άλλο θα έγινε και έχασες την βιολογία...

• Like 1

και ομως καπωσ ετσι εγινε.... σκεφτομαι να ξανα στησω απο την αρχη το ενυδρειο...

Τι φίλτρα είχες , είχαν βιολογικό υλικό τα φίλτρα σου μέσα , είναι πολύ περίεργο πάντως ένα παλαιό ενυδρείο να χάνεται απότομα, μήπως έπεσε τίποτα μέσα στο νερό του ενυδρείου

Έγινε επεξεργασία - Force
  • Like 1

μετα τον πρωτο χρονο ειδα πως τα ψαρια ηταν πολυ ζωηρα και υγειη και δεν αγορασα φιλτρο και ετσι λειτουργουσε χωρις φιλτρο μεχρι και σημερα..

Α δεν ειχες φιλτρο καθολου; Ε τοτε παρε ενα φιλτρο και ξεκιναμε!

ε πες ότι δεν είχες φίλτρο και δεν μπορούσα να καταλάβω πως έχασες την βιολογία σου......

μετα τον πρωτο χρονο ειδα πως τα ψαρια ηταν πολυ ζωηρα και υγειη και δεν αγορασα φιλτρο και ετσι λειτουργουσε χωρις φιλτρο μεχρι και σημερα..

Τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να έκανες μικρότερες και αραιότερα τις αλλαγές νερού απο το 30 % κάθε εβδομάδα που έγραψες .

Το έχω συναντήσει ακόμα και σε επαγγελματικά ενυδρεία να δουλεύουν για πολλά χρόνια έτσι και δεν μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω πως γίνετε !!!

ε πες ότι δεν είχες φίλτρο και δεν μπορούσα να καταλάβω πως έχασες την βιολογία σου......

ok δεν είχε φίλτρο τέσσερα χρόνια και έχασε βιολογία σε ένα μήνα;;; παράξενο μου φαίνεται .... μαλών για αρρώστια μοιάζει....

Η ταπεινή μου γνώμη (δεν είμαι γκουρού ,νέοπας είμαι και εγώ) είναι να απομακρύνεις τα ψαράκια , να τα έχεις σε μέρος που να τα παρατηρείς για τυχόν δείγματα ασθένειας ή να τα εμπιστευτείς σε κάποιον που να γνωρίζει και να στρώσεις το ενυδρείο με έναν από τους τρόπους που υπάρχουν στο forum (εγώ προτίμησα της υπομονής) . :sarcasm:

Σε περίπτωση που έχασες τα ψαράκια σου λόγω ασθένειας, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσουν και τα νέα που έβαλες. Μήπως να τα έδινες πίσω και να τα έβαζες μέσα όταν θα είναι έτοιμο και στρωμένο το ενυδρείο σου;

• Like 1

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και το ενδιαφερον που δειχνετε.. Αυριο θα παραλαβω το φιλτρο που παραγειλα ειναι της hailana Rp 200 και καποια τεστ που ειναι 6 in 1 για να κανω μια νεα αρχη με κανονικο στρωσιμο εκει θα χρειαστω σιγουρα την βοηθεια σας

Καλη τύχη στην καινούρια αρχή φίλε μου!μην βιαστεις καθόλου!κάνε ενα σωστο και καλο στρωσιμο χωρίς βιασυνες και θα γιτωσεις πολλά προβληματα στο μέλλον!

δηλαδή δεν είχε ούτε καν αεραντλία στο ενυδρείο;(φυσαλίδες και τέτοια). Αν και πάλι εφόσον έκανες 30% αλλαγή κάθε βδομάδα δεν νομίζω να πέθαναν από έλλειψη βιολογίας αλλά από κάποια ασθένεια ή από την ζέστη το καλοκαίρι.

• Like 1

Καλησπέρα μόλις παρέλαβα το φίλτρο και τα τεστ νερού που είχα παραγγείλει και μπήκα στην περιέγια να μετρήσω τις τιμέσ του ενυδρείου που έχασα όλα μου τα ψάρια .. λοιπόν:

PH : 7,6

KH : 20

NO3 : 50

NO2 :

TGH : 21

CL : 0,8

Κατα παράξενο λόγο NO 2 : δεν είχε κλίμακα το κουτάκι... πείτε μου ποιοί παράμετροι κατα την γνώμη σας ήταν υπερβολικοί η λειψοί ώστε να χάσω όλα μου τα χρυσόψαρα..

Τα στικς δεν είναι και πολύ αξιόπιστα για αυτές τις δουλειές.

Όταν λες δεν είχε κλίμακα , δεν είχε καθόλου ή δεν είχε για το χρώμα που είδες εσύ ;

το NO3 ηταν ασπρο χρωμα και ειχε στη κλιμακα ενα οκ και ενα οκ- δεν καταλαβα την μετρηση

Αν μιλάς για ΝΟ2, τότε είναι καλό οτι είναι μηδέν. Απο την άλλη τα νιτρικά σου, ΝΟ3 είναι πολλά. Κάνε μια αλλαγή 50 % με νερό αποχλωριωμένο, γιατί βλέπω και το cl να είναι στο 0.8. Επειδή δεν θυμάμαι, το φίλτρο σου έχει βιολογικό υλικό ;

Έγινε επεξεργασία - dpap

Η τιμη αυτη ( NO3 : 50 ) , ειναι νορμαλ dpap ;

Απο αλλες συζητησεις που εχω διαβασει συνηθως ειναι απο 5 - 15 . Για αυτο ρωτω .

Έγινε επεξεργασία - Juwell - Guppy 60

Οκ , ειδα την απαντηση απο πανω . Αλλα νομιζω πως αναλογως μετρησεων , ρυθμιζεις και τις αλλαγες νερου . Αλλα σιγουρα εξαρταται και απο την φιλτρανση .

Διαβαζοντας ολο το θεμα απο την αρχη , τα λαθη σου φιλε Παντελη ειναι τεραστια αλλα οχι και αδικαιολογητα .

Αλλα και τωρα δεν ειναι αργα να το στρωσεις . Βεβαια δικη μου αποψη ( απο τα ελαχιστα που γνωριζω ) , το καλυτερο θα ηταν να το αδειασεις τελειως και να το ξαναστησεις απο το μηδεν . Θεωρω αρκετα δυσκολο να στρωσει το νερο σου με τα ψαρια μεσα . Οι μετρησεις σου θα συνεχισουν να ανεβοκατεβαινουν .

Εγω για να καταλαβεις ειμαι στην διαδικασια στρωσιματος απο προχθες ( 08 του μηνα ) . Ειμαι 60 λιτρα , τοποθετησα δυο εσωτερικα φιλτρα που ειχα ( sera fil 120 ) με βιολογικο υλικο στους θαλαμους και προσθεσα μια δοση microbe lift special blend . Για αστρωτα ενυδρεια η microbe lift λεει χορηγηση βακτηριων 4 φορες το μηνα .

Εβαλα τις μπριζες λοιπον και δουλευει κανονικα . Αναβω και το φως περιπου 6 ωρες την ημερα .

Μολις κλεισω μηνα θα προσθεσω τα ψαρια μεσα . Και την πρωτη Κυριακη αφου θα εχω ψαρια μεσα θα παρω μετρηση αμμωνια , νιτρωδη και νιτρικα .

Έγινε επεξεργασία - Juwell - Guppy 60

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...