Jump to content

Απορίες Σχετικά Με Στήσιμο Μονομαχοενυδρείου

mary74

Recommended Posts

Καταλαβαινω τι μου λες απλα στο λεω γιατι τωρα που ακομα δεν εχετε ψαρι μεσα και δεν εχετε διαμορφωσει το ενυδρειο,ειναι πιο ευκολο να αλλαξετε χαλικι. :)

Τα ευκολα φυτα δεν ειναι δυσκολο να τα διατηρησεις,γι αυτο λεγονται και ευκολα :P

Ριξε μια ματια εδω και εδω για ευκολα φυτα,γιατι ειμαι σιγουρος οτι αργοτερα θα θελετε να βαλετε και καποια ακομα,ολοι ετσι ξεκινανε και μετα θελουν να προσθεσουν και αλλα.

Οσο για το χαλικακι μπορεις να κανεις μια ερευνα αγορας,υπαρχουν πολλες μαρκες,εγω σου ειπα μια την οποια την δουλευω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,αξιζει τα λεφτα του. :)

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό θα κοιτάξω να βρώ πρώτα αυτό που πρότεινες. Αν δεν μπορώ να το αγοράσω μετά θα κοιτάξω για κάτι αντίστοιχο...

Αν μπορούμε να κανουμε σωστά μία δουλεία θα πρέπει να την κάνουμε :bigemo_harabe_net-134:

Ο λόγος που ανοίγουμε θέματα είναι για να πάρουμε γνώμες, αν δεν ήθελα να σας ακούω δεν θα έγραφα! :bigemo_harabe_net-64:

Αν παρετε τελικα καποιο αλλο χαλικακι,καλυτερα να παρετε καποιο σκουροχρωμο σε φυσικο παντα χρωμα,πχ μαυρο η καφε.Ετσι θα αναδεικνυονται καλυτερα τα χρωματα του ψαριου αλλα και των φυτων σας,επισης ο ασπρος βυθος στρεσσαρει το ψαρι αλλα φαινονται και περισσοτερο οι ακαθαρσιες αλλα και η αλγη που μπορει να πιασει και να σου αλλαξει χρωμα.

Αλλη μια προταση που εχω να κανω ειναι να βαψετε την πλατη του ενυδρειου εξωτερικα μαυρη η με καποιο σκουρο πλαστικο χρωμα για τους ιδιους λογους που σου εγραψα πιο πανω αλλα και επειδη θα δωσει και την ψευδευστηση του βαθους στο ενυδρειο σας.Βεβαια,δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να το κανετε τωρα που ειναι γεματο και στη θεση που το εχετε,αλλα αν αποφασισετε να αλλαξετε χαλικι,μιας που θα αδειασετε το ενυδρειο απο νερο για να το κανετε αυτο,θα ειναι ευκαιρια να βαψετε και την πλατη αν θελετε.:)

Χμμμ..... Ενδιαφέρον :bigemo_harabe_net-62: !!!!

Θα γίνει μελέτη, ο σχεδισμός και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις... :bigemo_harabe_net-117:

Τι μονομαχο σκοπευετε να βαλετε;

Ελπίζω να βρώ halfmoon... Aλλιώς μου αρέσουν και τα veiltail / crowntail (οι ουρές τους είναι καταπληκτικές)...

Έχω υποσχεθεί στον μικρό (6χρ) ότι θα βοηθήσει να διαλέξουμε και του αρέσουν πολύ οι μεγάλες ουρές. Θα πάμε μαζί και θα θέλουμε 2 ώρες για να δούμε όλα τα ψάρια του μαγαζιού!!! Το καταπληκτικό είναι ότι ρωτάνε τί ψάρι είναι το καθένα και ακούνε προσεκτικά τις απαντήσεις.... Έμαθε να αναγνωρίζει το μαχαιρόψαρο!!!

Σε ένα μαγαζί κοντά μου είχε αρκετούς πρίν από 20 ημέρες, κλασικά σε ποτηράκια αλλά τουλάχιστον τα ποτήρια του ήταν μεγάλα (μεταξύ 350 - 500ml) ενώ σε ένα άλλο που πήγα ήταν δεν ήταν 200ml...

Θα πάω αυτή τη εβδομάδα να πάρω τα φυτά και να τσεκάρω τιμές για ψιλό χαλίκι (να δώ αν βγαίνει ο προυπολιγισμός γιατί μόνο τα 2 φυτάκια θα πάνε γύρω στα 18€ και σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω δεύτερο θερμοστάτη για να το νερό προετοιμασίας αντί για χαλίκι.

Θα δούμε...

Για φυτα κοιτα και στις αγγελιες του φορουμ η βαλε μια δικη σου γιατι πολλοι χαριζουν η πουλανε σε πολυ χαμηλες τιμες και ειναι κριμα να πας να δωσεις 18 ευρω για φυτα που μπορεις να βρεις απο χομπιστες.

Φυτακια ισως να εχω κι εγω να δωσω!

Σωστός !!! :bigemo_harabe_net-64: Αυτό θα κάνω...

Για anubia barteri nana και java moss σκεφτόμουν .. Κάτι που να δένεται σε ξύλο και να μήν γίνεται ψηλό και δεν χωρά στο ενυδρείο...

Σε ευχαριστώ πολύ... Είδα και το ενυδρείο σου και μου άρεσε πολύ (και στα παιδιά μου)!!

Εεεεε αυτα τα φυτα τα εχουν σχεδον ολοι,ολο και καποιος θα εχει να σου δωσει κανενα κλαδεματακι,μη πας να δωσεις 18 ευρω τωρα γι αυτο.Κοιτα τις αγγελιες η ανοιξε μια δικη σου και γραψε τι ζητας.:)

Αυτό ακριβώς θα κάνω!! Ευχαριστώ παιδιά!!

Ευχαριστώ και πάλι Sturm.

Σου έστειλα π.μ. με τα στοιχεία μου για να μιλήσουμε.

Εδώ μιά χαρά προχωράμε....

Αλλάξαμε χαλίκι, βάλαμε τα κλαδέματα, φτιάξαμε το aquascape (εμ, μαθαίνουμε και τους όρους.....) καναμε τεστ και έχουμε:

ΝΗ4=0

ΝΟ2=0

ΝΟ3=2mg/l

Μετά την αλλαγή του χαλικιού μου θόλωσε λίγο το νερό αλλά νομίζω θα ξεθολώσει σε λίγο...

Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για τον μονομάχο!!!

Τελευταίες ερωτησούλες: Πριν την αγορά του μονομάχου θα πρέπει να κάνω μία γεναία αλλαγή νερού. Να κάνω 50-60% ή 80-90%? και πότε να την κάνω 1 μέρα πρίν την αγορά ή κανα - δυό ώρες πρίν την αγορά?

Αντε και τελειώνουμε σχεδόν (μετά έρχεται η καθιέρωση της ρουτίνας συντήρησης....)

Βασικα καλο ειναι να περιμενετε λιγο ακομα για να σιγουρευτειτε οτι εχει στρωσει το ενυδρειο σας.

Οταν δειτε τα νιτρικα να ανεβουν περισσοτερο κανετε μια αλλαγη νερου 50-60% και ειστε ετοιμοι για ψαρακι.

Περιμέναμε τόσο καιρό, δεν θα πάθουμε και τίποτα να περιμένουμε λίγο ακόμα....

Έχουν μηδενίσει τα νιτρώδη γύρω στη μιά εβδομάδα, τα νιτρικά όμως έχουν ανέβει πολύ λίγο...

Τώρα που βάλαμε τα κλαδέματα, (αν και τα ξέπλυνα καλά με νερό του ενυδρείου) λες να βοηθήσουν την άνοδο των νιτρικών με τα σάπια φυλλαράκια που ίσως έχουν ξεμείνει?

θα κάνω μετρήσεις σε δυό - τρείς μέρες να δώ τι γίνεται.

Με το κερατοφυλλο μεσα σας βλεπω να περιμενετε για παντα! :D

Χαχαχαχα :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Ε,αυτό δεν θα το αντέξω......Έιπαμε να περιμένουμε λίγο όχι να αποκτήσουμε και εγγόνια!!!

Θα πάω να τσεκάρω ψαράκια και την Πέμπτη θα το αγοράσουμε!!!! (λεμε τώρα...) :bigemo_harabe_net-81::bigemo_harabe_net-64:

Κάποιες φωτο με το στήσιμο.... Θα γεμίσει λίγο όταν μεγαλώσουν τα φυτάκια (βέβαια θα πρέπει να "πιάσουν" πρώτα....)

Ίσως ειναι ιδέα μου, αλλά μου φαίνεται λίγο θολό το νερὀ. Οι λάμπες πόσα Watt είναι;

Την μος δεν βλεπω πουθενα! Το κερατοφυλλο αστο να επιπλεει!

Που να την δεις την moss εκεί που την έχω απλώσει... :bigemo_harabe_net-88: Το κερατόφυλλο επιπλέει στην πίσω γωνία... :bigemo_harabe_net-101:

Η μία λάμπα είναι αναμένη και είναι Τ5 8watt 4000 (840).

Δεν είναι ιδέα σου astra. Το νερό θόλωσε όταν άλλαξα χαλίκι (εχτές το μεσημέρι), τώρα νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερα, δεν έχει ξεθολώσει τελείως, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο... (και το ξέπλενα για 3 - 4 ημέρες συνέχεια - πολύ νερό ρε παιδί μου......) Μετά την αλλαγή έριξα και λίγα βακτήρια οπότε δεν είμαι σίγουρη για το τί έφταιξε και θόλωσε... :bigemo_harabe_net-90:

Ρώτησα για μονομάχο εκεί που μου προτείνατε, σίγουρα θα τον πάρουμε απο εκει, μάλλον την δευτέρα που θα έχει κάνει εισαγωγή (πιθανόν να φέρει και halfmoon) οπότε σίγουρα αξίζει η αναμονή!! :bigemo_harabe_net-117:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...