Jump to content

Ερωτήσεις Για Αλλαγή Aquascape

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε λίγο καιρο θα αλλάξω το aquascape του 110λιτρου απο το οποίο θα αφαιρέσω την υπάρχουσα ρίζα και θα τοποθετήσω μια πιο μικρη και φυσικά θα γίνει ξήλωμα και επαναφύτευση των φυτών μου σε νέες θέσεις. Απο ψάρια έχω 13 Καρδινάλιους, 2 ενήλικα απιστο, 3 μωρα (2 μηνών) απιστο, ενα γκουράμι (σήμερα έχασα το αρσενικό). Οι ερωτήσεις μου ειναι:

1. Με την ανάδευση του βυθου λογικά θα έχω αμμωνία, μετα απο πόση ώρα βάζω τα ψάρια πάλι μέσα ή να κάνω μετρήσεις για σιγουριά;

2. Με το νέο aquascape τα ψάρια θα στρεσσαριστούν; τι κάνω γι' αυτο;

3. Έχω ενα 25λιτρο, να βαλω μέσα εκει όλα τα ψάρια μαζί με το εσωτερικό φιλτρο ή να τα χωρησω; (Με κυκλοφορητή σε άλλο κουβά)

4. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω;

Ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Συνήθως όταν κάνω κάποια παρομοια εργασία τα ψάρια δεν τα μετακινώ. Κάνω πολύ προσεκτικά ότι είναι να κάνω και όταν τελειώσω, κάνω και μια αλλαγή νερού στο 50% και είμαι κομπλέ.

Τι εννοείς, η αμμωνία δεν σηκώνεται με το ανακάτεμα του βυθου; Πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα. Με τα ψάρια μέσα άλλωστε δε μπορω εύκολα να κάνω δουλειά. Ασε που θα στρεσσαριστούν μέχρι του σημείου τρέλας.

Γιαυτο σου γράφω με προσεκτικές κινήσεις. Πόσο ανακάτεμα θα κάνεις ποια; Τα ψαριά στρεσάρονται, αλλά μετά από λίγο είναι οκ Τώρα δεν ξέρω και πόσα φυτά έχεις μέσα στο ενυδρείο. Αν είναι να τα ξυλώσεις όλα και να το ξαναστήσεις από την αρχή αλλάζει.

Έχω αρκετούτσικα φυτά γι' αυτό σου λέω οτι θα γίνει Χειροσίμα εκεί μέσα. Η υπάρχουσα ρίζα είναι αρκετά μεγάλη και λόγω της κόντρας που υπάρχει πάνω και στο κέντρο της γυάλας, θα πρέπει να την κάνω περιστροφή μέσα στο νερό και να βγάλω πρώτα τη βάση της και μετά τα κλαδιά. εννοείται οτι θα ακουμπίσει βυθό με οτι αυτό συνεπάγεται.

Στρεσάρισμα στα ψάρια θα υπάρχει όπως και να γίνει. Πόρτα από το ενυδρείο, βαλτα στον κουβά η στην γυάλα μετά ξανά μανά μέσα στο ενυδρείο, ε! ένα σοκ θα το πάθουν τα έρημα. Μετά πόσο αμμώνια θα σηκώσει; Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού και βλέπεις Μέτρα και έχε και κανένα υγρό τύπου toxivec Το φίλτρο δεν το σταματάς, το αφήνεις να δουλεύει.

Η γνωμη μου ειναι,να μαζεψεις οσο περισσοτερο νερο ενυδρειου καπου,να προσεχεις την θερμοκρασια,να κανεις τις δουλειες που θελεις να κανεις,μετα βαλε νερο και ψαρακια μεσα,και συμπληρωσε φρεσκο νερο.

Η γνωμη μου ειναι,να μαζεψεις οσο περισσοτερο νερο ενυδρειου καπου,να προσεχεις την θερμοκρασια,να κανεις τις δουλειες που θελεις να κανεις,μετα βαλε νερο και ψαρακια μεσα,και συμπληρωσε φρεσκο νερο.

Κάπως έτσι έλεγα να το κάνω. Θα πάρω καλού κακού και κάτι για αντιμετώπιση τυχόν αμμωνίας και πιστεύω όλα να πάνε καλά.

Εγώ πάντως το έκανα έτσι και δεν είχα πρόβλημα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86488&hl=

Βέβαια είχα επιλέξει την χρονική στιγμή ώστε να μην κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο.

Εγώ πάντως το έκανα έτσι και δεν είχα πρόβλημα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86488&hl=

Βέβαια είχα επιλέξει την χρονική στιγμή ώστε να μην κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο.

.....σου 'πεσε το αγγελόψαρο ρε φίλε;;;;; Αααχαχαχαχαχα!

Ευχαριστω για τις συμβουλές φίλος. Ανυπομονώ να αρχίσω αλλα περιμένω πρώτα να βρω μη ασβεστολιθικές πέτρες να βάλω μέσα......δε μπορω να βρω πουθενα ρε φίλε πέτρες, έχω γεμίσει υδροχλωρικό οξυ όλη τη Δυτική Μακεδονία, θα με κλείσουν μέσα!

Προσωπικα τι θα εκανα εγω.Θα αδειαζα ολο το νερο του ενυδρειου και θα το εβαζα σε ενα βαρελι,θα εβαζα τα ψαρια μεσα,το φιλτρο και τον θερμοστατη.Θα εκανα τις αλλαγες που ηθελα με αδειο ενυδρειο,οταν τελειωνα θα εβαζα το νερο απο το βαρελι,τα ψαρια και τον εξοπλησμο και θα συμπληρωνα με φρεσκο νερο το υπολοιπο.

Κάπως έτσι είχα σκοπό να το κάνω αλλα εκει που κολλάω λίγο ειναι στο άδειασμα μέχρι σταγόνας του ενυδρειου. Τα ψηλά φυτά που έχω και ειναι τα περισσότερα, αν δεν έχει κάμποσοι νερό μέσα, δε μπορείς να τους βρεις την κατάλληλη θεση. Αν τα βάλω στο χαλίκι και μετα γεμίσω και δώ μια εικόνα χάλια μαύρα, άντε ξαναφτιάξτο μετα. Γι' αυτο λέω να μη το αδειάσω όλο, το μισό νερό το πολυ.

Κάπως έτσι είχα σκοπό να το κάνω αλλα εκει που κολλάω λίγο ειναι στο άδειασμα μέχρι σταγόνας του ενυδρειου. Τα ψηλά φυτά που έχω και ειναι τα περισσότερα, αν δεν έχει κάμποσοι νερό μέσα, δε μπορείς να τους βρεις την κατάλληλη θεση. Αν τα βάλω στο χαλίκι και μετα γεμίσω και δώ μια εικόνα χάλια μαύρα, άντε ξαναφτιάξτο μετα. Γι' αυτο λέω να μη το αδειάσω όλο, το μισό νερό το πολυ.

Σχετικά με αυτό που λες για τα ψηλά φυτά καλά κάνεις και θα έχεις το νου σου γιατί πέρα από το αισθητικό κομμάτι και την καλύτερη θέση που θέλεις να τα τοποθετήσεις, πρόσεξε να μη μείνουν για πολύ ώρα εκτός νερού γιατί έχεις και το πρόβλημα του να "στεγνώσουν" τελείως και εκείνο είναι σοβαρό (το έχω πάθει γι αυτό)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...